Петкова: 2 км до заветната цел - първи интерконектор

„Булгартрансгаз“ ЕАД и „Трансгаз Румъния“ подписаха договор с австрийската компания “Хабау“ за строителство по интерконектора между България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: 2 км до заветната цел - първи интерконектор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би са на борсата или при клошарите ако са били кадърни то такиви не се ценят....

забравихте хората започнали тези проекти,защо не се говори за уменията и труда им.....

Интер е "Вътре", унтер- "От-долу"? Нушето ги може !

Правителството бави изграждането на газовите връзки по всякакви начини. Работят срещу интересите на България. И приказват празни приказки.

Първия бе при Орешарски с Гърция.

Може би съм го прозяпал, но нищо не чух за 25% или 27% намаление на цената на газа през април ...Ще го има ли ?

Сега остава да се намери газ за него.

Още от сега да търсят водолазни костюми за правителствената делегация, която ще реже лентата.

Хареса ти приказката зо мушмурока .На тези не водолазни кос тюми а бетонни ботуши Както в Сицилия и хайде да търсят Нептун

3евзек

И двамата прекрасно знаем, че възложителят на бетонните ботуши не съвпада с потребителя им.

Точно този конектор трябваше да бъде завършен в средата на 2013, а гръцкия беше започнат през 2009 година... и беше спрян от Бойко Борисов, а България се отказа от еврофинансиране за интерконекторите в размер на 120 милиона евро. Така че не виждам тази лелка какво толкова се е ентусиазирала .

Бъркаш или нарочно лъжеш другарю закапече!По времето на Орешарски го спряха!И европейското финансиране за конектора с Гърция.И га Ципрас се мъчеше да си прескочи сянката за да угоди на Русия.Белким Путин беше кандисал да му даде някой милиард,но не би.Сега след като Борисов е отново на власт пари и връзки ще има!

В чие правителство Румяна Желева беше министър на външните работи, на Орешарски или на Борисов? През 2009 година бяха подписани всички необходими междудържавни договори между България от една страна и Гърция, Турция и Румъния, като с Гърция почнаха строежа а когато Борисов стана премиер заяви че не му харесва фирмата строител и ще проведе нов конкурс, а малко по-късно Румяна Желева заяви че от ЕС са ни помолили доброволно да се откажем от отпуснатите на Станишев пари за строежите на интерконекторите щото ЕС го била застигнала икономическата криза и тия пари ще им трябват за други по перспективни проекти... А Борисов се съгласи и с това. Пак повтарям говоря за периода Септември- Октомври 2009 година-)

Абе и аз се надявам да го откриете, ама като знам кви сте продажници и некадърници много е вероятно да не стане скоро, да не кажа изобщо ...

Първо Путин да даде сметките в офшорките Панама и др. дето да му превеждаме доларите от ЮП.Стига Русия,тя освен на бандитизъвм,корупция и ограбване друго не може.По-настрани от нея.Връзка с Румъния е едно добро!Второ добро връзка с Гърция и участие в изгр.на терминал-това са пътищата и възможност от ю.газов коридор,втеч.газ и наши източници,които РУСИЯ при соца и после чрез нейните лакеи у нас не разреши 70 г.да добиваме от наши източници/нямали сме ресурси казваха руси и комунягите/-това не е вярно!!

Та, накратко - строи се един напълно безсмислен към момента интерконектор. За да се ползва трябва да има други начини за доставка на Газ в българия. Най-реалистичните бяха - Южен поток за доставки от Русия и интерконектора с Гърция за доставки през морския им терминал (те в момента работят с Алжир, но теоретично може и катарски и американски газ). ЮП е спрян, за гръцкия интерконектор нищо не се говори. Кипи безсмислен труд.

Това е в сферата на медиите, където кипи усилен ежедневен труд, с които промиват мозъците на материала.

Значи България с малка буква а Русия с голяма?А?!Другарю путотролипут?И как така намаляването на зависимоста ни от Газпутинпром и възможноста за по евтин газ от Румъния или Гърция е зле за България?! Ех пуста гьостерица!

Наскоро Борисов май каза, че скоро от април ще започваме да добиваме и продаваме газ от Черно море. Така ли беше?

Сега ще натрупаме газ, за да може после да го продадем на Румъния по новият интерконектор.

Така, така... Април... 2025та... евентуално...

Конкурентката на Бъчварова. Това в класацията - НЕГОДЕН ЗА МЕНИСТЕР

Хубава работа, ама герберска. Да обясня с прости думи високопарните слова на герберските калинки. България си има входяща тръба от Ръмъния, от нея получава целия трансфер на газ. Под високопарната дума "интерконектор" се крие изходяща тръба и/или помпени станции за обратно подаване на газ. Какъв газ ще изпращаме за румъния като произвеждаме минимални количества - историята мълчи по въпроса. За диверсификацията на доставките е по-важно да имаме интерконектор с гърция, която има ЛНГ терминал, ама там продължават основно празни приказки...

Подготвят трасетата по които България ще доставя газ. Нали ще ставаме ОСНОВЕН ИГРАЧ ДОСТАВЧИК на газ. Тиквата е приготвил СВРЕДЕЛО и че дупчи. Сам се похвали, не си го измислям

защо този интрконектор ми напомня за аец белене?

Ще купуваме ли изгоден газ от Румъния или няма да купуваме? Това е въпроса, на който не се отговаря в статията. А това е най-важния въпрос. Иначе интерконекторите не са много полезни, ако няма да се купува или продава изгодно.

Дунава винаги си е бил 2км. - Т.е. нищо не е направено до сега?

Срокът, който е регламентиран в този договор за изпълнение е 119 календарни дни, уточни министър Петкова. 119 дни за изпълнение , и 3650 календарни дни говорене и коментиране на проекта.

Мило цвете а кой ще го плаща? Схемата е ясна - големите пари в Австрия , циганите правят газопровода за по-малко разходи, а после ... други идват на власт, парите остават за нас, и все опять повторится сначала...Ура....!!!

Абе то хубаво ама , досега май имаше няколко опита и не можаха да прекарат тръбата под Дунава. Та това май е пореден опит.

Да се внушава:" ГЕРБ е зло и не трябва да допускаме повече да управлява"! Кънев, Кунева, Лукарски, Каракачанов....а бе всички ако има начин пак да заиграят, пък за пионките на Аамбубата изобщо няма какво да ги споменавам!

Естествено, че не трябва! Яжте вие интерконектори и асфалт! Хората искат високи доходи, ниски данъци, нови автомобили, евтини винетки, никаква корупция - все неща, които ГЕРБ не може да им осигури. Но Партията може.

Каква партия? Вие нормални ли сте? Всичко е толкова заплетено в ужасна порочност че няма оправия. Няма партия която ще оправи каквото и да е...

Красная, ела в Дневник да видиш какво чудо е! 30-40 трола съскат 2-3% костовисти срещу Борисов :) :)