Интелектуалци: Европа се разпада пред очите ни, пазете я

На изборите за европарламент не трябва да победят тези, които печелят от катастрофите, казват философи и писатели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята за ЕС се заражда след 2 СВетовна Война като икономически съюз.С течение на годините премина в политическо-икономически такъв между равноправни членове.На пръв поглед всичко изглежда много добре и прекрасно, докато в краят на 80 години на миналият век СИВ престана да съществува.Тогава ЕС като икономическа формация изготвят план с който да разрушат икономиките на новите демокрации в Европа и да привлека младите и трудоспособни хора да работят за тях.С тази цел беше насърчавана бандитската приватизация, съсипване на селското стопанство,маргинализиране на хората,унищожаване на образованието и т.н.В по-ново време открито се намесиха в политическият живот на България като издигаха и лансираха полититици като Кунева,Симен Борисов и много други ,които да работят срещу интересите на България . Фондация "Конрад Аденауер" създаде и управлява ГЕРБ който са оставени да съсипят страната ни и да бъдем поставени в положение в което да слугуваме на чужди интереси. Приятна неделна вечер народе!

Ако имаше нещо вярно в червеното ти бръщолевено, то нямаше защо бившите соц. държави да ги приемат в ЕС. а и да наливат пари в тях. Много по лесно щеше да бъде да се издават визи при облекчена процедура … Ето защо, това което си написала е една ЛЪЖА, червена лъжа имаща за цел да вкарва в съмнения по слабо интелигентни хора. Прочети малко история, преди да пишеш глупости ! "Постоянните опити за обединение на различните европейски народи предхождат самите държави. Преди 3 000 години със силата на меча над Европа властват келтите, а след тях и римляните. Империята на Карл Велики и Свещената Римска империя в продължение на стотици години обединяват под слаб контрол големи области от континента. В по-ново време митническият съюз на териториите под Наполеонова власт в началото на 19 век и инвазията на нацистка Германия през 40-те години на 20 век са примери за мимолетно обединение на значителни части от Европа. " Истината е, че ЕС е замислен не само като икономически съюз, но и като ПОЛИТИЧЕСКИ съюз от самото начало

Това сякаш е писано от Меркел. Европа винаги е била християнска. Вече не е чак толкова. "Интелектуалците" не споменават нищо конкретно, а редят думи и призиви зад които прозира това, с което започнах.

Так и не се разбира каво искат интелектуалците - обединена Европа с паплач отвсякъде или обединена Европа само от европейци. Защото Англия и Сащ са против емигрантите отвсякъде.

ПРИЗИВЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗАСЛУЖАВА СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ, ОСМИСЛЯНЕ И СВОЕВРЕМЕННА КОНСОЛИДАЦИЯ НА ЦЕЛИЯ СЪЗИДАТЕЛЕН ПОТЕНЦИАЛ НА ТОЛКОВА ИЗСТРАДАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ ! СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРОСТЯТ, АКО СЕГА ПРОСПИМ ОПИТИТЕ ЗА РАЗРУШАВАНЕ НА ТЪЙ МЕЧТАНИЯ ПРОЕКТ ЗА ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ ДОМ !

Избиването на интелигенцията на България след 9 септември е по порачение на Стали , Чърчил и световната еврейска мафия ,която потриваше доволно ръце даже когато наетите за палачи цигани в централния затворубиха един от спасителите им -ДИМИТЪР ПЕШЕВ

-Истанбулски конвенция -Подкрепа за Преврати.. Когато им трябва. -Тотално ограбване на Източна Европа от ресурси и хора. -Закони Изгодни Само за Германия, Франция, Запада....... -Огромно Неравенство дори и в Богатите Западни страни на ЕС. -Мъртва Демокрация. -Признаване на Избор.. Само когато е Изгоден за Управляващата в ЕС/ЕКОлигархия. -НПОта, Отворените.. На Сорос вземат решения за живота на 450 милиона в ЕС. ... Всичко това

БКП(гърбави) ни управляват, още не са си върнали партийните книжки.Не ни е виновна Корнелия,че в България цари хаос, корупция и мизерия.

не борец против фашизма и комунизма, а капитализма. Амчакак да не се объркам, като всички тези борзи те и техните чада станаха капиталисти.

го е казал поета. Защо се чудиш защо има толкова много комунисти у нас, ами изтрепаха ги след 44 г. - колко ли безименни гробове има по нашата земя Баща ми имаше приятел - шофьор на такси и му е разказвал - взимат го с голяма кола и му казват да не се обръща - а се обърне,а - куршум. Натоварват колата с 5-6 вързани хора и на Централните гробища - - извеждат ги и и след малко се чуват изтрели и се връщат АКТИВНИТЕ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА. Както в Русия - избиват до крак всичко по умно, интелигентно и богато - като царското семейство - дори убиват и пеленачето - помен да не остане.

Що лъжеш, бе мангал?!

Господа, Май нещо късно се сетихте!!!. Европа си гледаше кефа, а ние на Изток, ядяхме дървото от съветския брат, на когото и до сега така наречените европейци се кланят!!!. 45 години ония с промененото ДНК и техните червени помощници у нас ни разкатаха фамилиите и продължават и до днес, но интереса клати феса при европейците - изобщо не им дреме!!!. ИГРАЕХА И ИГРАЯТ С КОМУНЯГИТЕ И СЕГА, НАЛИ ПАРИ ПАДАТ, ОНИЯ ДРУГИТЕ ДА МРАТ!!!. Тези като покойния вече БАЙ ИЛИЯ МИНЕВ С ПО 28г В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЗАТВОРИ!!!. СЕГА ИМ ЖЕЛАЯ ДА ГИ О...НАТ ОНИЯ МУРГАВИТЕ И ТЪМНИТЕ ИДВАЩИ НА ВЪЛНИ В ЕВРОПА, НЕКА И ТЕ ОПИТАТ ХУБАВОТО!!!!.

Това писмо за избирателите на Шмеркел ли е?

вместо сега да ми ревете ,да бяхте написали това писмо на ислямизаторката Меркел ,на пияницата Юнкер,на джендара Сергей и на огромната група хомосексоалисти в европарламента ,за които да се преподава хомосексоализъм в училищата е по важно от ислямизацията на Европа ,СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО очквайте новия чичко с мустачките

Всяка идея, колкото и велика да е, си остава само идея, докато не узреят главите на хората да пожелаят реализирането и. Защото изборите никога не са били състезание, което печелят добрите идеи. Изборите просто са едно преброяване (ако ли е честно въобще) на вложените пари в пропагандата. Преброяване, чийто резултат се използва като доказателство за хубост и аргумент за продължаващото злоупотребяване за още един мандат!

как още вярвате на комунистите - та те са най-голямите нагаждачи - като Корнелия - от СДС и ход в БСП, като Станишев - от Русия той дори и там е роден и хоп в Бюксел, като Елена Бокова що сълзи изплакахте за нея, а тя хоп В САЩ -купила си е два апартамента там, а май идваше и беше завършила в Русия. като президента ви - учи в САЩ, а сега хоп за Русия Уж руски кавали, а и Волен и Марешки и всички искат да стават ведути в ЕС, явно там е добре. Който е отишъл там не се е върнал, мислите, че Станишев ще се върне ако не го иизберете - той вече си е купил имение там. Толкова сте нагли - върхът на сладоледа.

Много малко хора си изброил. Автентични антикомунисти у нас няма. Най-гласовитите "антикомунисти" днесс имат номенклатурно-комунистически произход.

Британците са вечен враг на България.

като няма Европейски съюз ще има Евразия - няма лошо - ние поне сме им свикнали - пак ще дойдат бртушките у нас да ни съветват, пак ще имаме не НАТО, а Вършавски договор, пак открито ще ни командарят комунетата. Само не знам кво ще прави Корнелия - тя е разкрачена като колоса в Родос - сина и учи и работи в САЩ, а тя работи за Русия - кой ли ѝ вярва. За Русия е защото е лидер на БСП, ама паричките-доларите идват от САЩ. Прост народ - слаба държава.

Не я мисли Корнелия.

До 8цата: Продължавай да настояваш, моме. Един ден може и да ти се сбъдне мечтата. А сега, колкото и да ми се иска да продължа нашия дебат, ще трябва да тръгвам, защото тази шестцифрена заплата и още по-големия бонус трябва да се харчи, а април чука на вратата:)

Тръгвай и не се връщай в България. А и ние отиваме до Сърбия да хапнем малко автентична сръбска скара- днес в България е неделя, а обичайно ние- “бедните и прости“ българи, в неделя почиваме и си правим кефа:)

Пропагандата, която унищожава европейската раса е в истерия. Това са сатанисти, а не европейци или интелектуалци.

До „....2019-01-27 12:33:34 Цвък (нерегистриран) Истината, е че колкото и по какъвто и да е начин да се опитвам да ти го обясня, ти няма да ме разбереш...“ Не ми трябват обясненията ти, а се иска официалните ИЗВИНЕНИЯ на ю.к. за българофобската кампания на ю.к. и юкип за периода от 2007 до 2016г.! Когато и ако британските политици СЕ ИЗВИНЯТ на българският народ и поискат нашата прошка за лъжите си за нас, тогава и само тогава мога да се опитам да ги разбера! Не ме интересуват нито британският манталитет, нито мненията ви, нито начина, по който мислите- за мен те не представляват интерес! Щом сте обидили цял един народ, е РЕДНО И МОРАЛНО ДА МУ СЕ ИЗВИНИТЕ ОФИЦИАЛНО- ТОВА ИСКАМ! Всичко друго е без значение за мен!

Както казах и преди:прекалено си крайна, а такива крайни хора дори в ЕС не ги тачат. Кога ще осъзнаеш, че Фараж и популистките му речи по никакъв начин не представят/ отразяват мнението на Англия за България?Това, че някакъв смешник решил да се изявява като, едва ли не нацист, не значи, че цяла Англия мисли като него.

“....Както казах и преди:прекалено си крайна, а такива крайни хора дори в ЕС не ги тачат...“ Не ме интересува това! И фараж е краен , но ти е мнго гот, когато се подиграва с нас, българите, нали, но- ако ти си с турско самосъзнание и те обидят на рязан еди какъв си и че изглеждаш като хлебарка, само защото си с руско самосъзнание, веднага ще ревнеш - оооо, аааа , дискриминация , нали?:) На чужд гръб и 100 тояги са малко- казва една българска поговорка. Ти не бери грижа за нас, българите! ОТНОВО НАСТОЯВАМ Ю.К, ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОФИЦИАЛНО! ДОКАТО НЕ ГО НАПРАВИ, ОТКАЗВАМ ДА ПРОМЕНЯ НЕГАТИВНОТО СИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ- включително и към онези от отвъдморските ви територии, и ще продължа да описавм всичките ви гаври към МОЯТ народ, за да стане ясно, че вие ДЪЛЖИТЕ извинение на народа ми! Точка по въпроса!

“....с руско самосъзнание..“ да се чете “турско самосъзнание“

До 8цата: Пак започна....фараж та Фараж. Този е забравен отдавна. А що се отнася до нашите "братя " циганите... Истината, е че и те са българи (По паспорт), също като мен и теб, колкото и да не ни харесва този факт. И като българи (по паспорт) те са български проблем, а не на чужда държава. Такива, като фараж го използваха този факт 2016 в популистките си речи. Нищо повече. В момента фараж е забравен,популистките му речи също. Само ти, в цяла Европа, го споменаваш от време на време. :)

Вие- британците, може да сте го забравили, но начина, по който той промени представите на милиони британци за българите, остана непроменен! Британците си мислят и към настоящият момент, че в България живеят САМО цигански племенни групи и че думата българин-= лице само от циганско племе. Те мислят и до днес, че българите сме “престъпна банда„ , а това тяхно мислене не е променено от никой друг британски политик след фараж! Фараж нанесе огромна вреда на българският народ и за това сега ю.к. си търпи наказанието- излизате от ЕС с брекзит без споразумение, което 100% ви гарантира тотален срив на икономиката и държавата ви!

Истината, е че колкото и по какъвто и да е начин да се опитвам да ти го обясня, ти няма да ме разбереш, защото нямаш един ден прекаран в Англия. Следователно, не знаеш мисленето и нагласата на англичаните спрямо българите.

Това не могат да понасят британците у нас- българите- нашето българско достойнство, което е не по-малко от британското им самочувствие! Нали се сещате, ник “цвък“, че няма начин да имам добро отношение към британците и техните политици? На Вас тези неща може да Ви правят впечатление, защото не сте етнически българин, а и не сте български гражданин, но има и други хора, които мислим по друг начин.

Още малко за отношението на британските политици към българските граждани- Дейли мирър" публикува статия на кореспондента на телевизия "Чанъл фор нюз" Джонатан Ръгман за посещението на лидера на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж в България. В сайта на вестника е качен видеоклип от репортажа на Ръгман за това посещение. От летището Фараж и Ръгман отишли направо в софийския квартал "Факултета", определен от автора на материала като "циганско гето, където хиляди БЪЛГАРИ живеят в мизерия и са без работа". На въпрос дали някои от тези български роми ще отидат във Великобритания да взимат социални помощ, един мъж отвръща: "Не сме свикнали с климата, много вали. Обичаме си родината." Той добавя, че рови по контейнерите за отпадъци в търсене на храна, а семейството му е в опасност да бъде пребивано от скинари, но предпочита това пред живот във Великобритания.След това Фараж се запознава с ромския лидер и политик Цветелин Кънчев, който организира празненство в чест на британския гост. "Мислехме, че сте някаква триглава ламя. Радваме се да срещнем един усмихнат човек", казва Кънчев на Фараж. В прощалната си реч на тръгване от "Факултета" Фараж казва: "Може и да сте прави. Може би в задружна общност като ромската малцина ще са тези, които ще дойдат във Великобритания." Фараж очевидно е бил впечатлен от тези хора, чиято национална гордост изглеждаше също толкова силна колкото неговата, според Джонатан Ръгман. Но може би не са чували за британските социални помощи, добавил Фараж. Тогава Ръгман му казва българската поговорка: "Не е луд който яде баницата, а който му я дава" и Фараж се съгласява, че това обобщава проблема със социалните помощи. На следващия ден британските посетители се срещнали с отец Иван Иванов, който ръководи сиропиталище с над сто малки деца. "Сигурен съм, че като бъдат махнати преградите, много хора ще отидат там. Първата вълна имигранти вероятно ще съдържа гладните и престъпниците, рамо до рамо", казва отец Иван. Даниела Илиева, майка на две деца, казва на Фараж, че се надява да отиде във Великобритания. "Имам приятели, които работят в Англия и те са много доволни от системата", казва тя. На един от най-старите софийски пазари възрастна жена през сълзи казва, че се страхува, че ще си замине цяло поколение. Млад безработен мъж, който прави мед, обаче заявява, че ще си остане в България, защото приятелите са по-важни от парите. Дори приятелят на Фараж и негов колега евродепутат Слави Бинев от партия ГОРД му казва да не предрича нашествие. Българите предпочитат по-слънчев климат, казва той.В последния ден от посещението на Найджъл Фараж Ръгман уредил негово участие в българско телевизионно предаване. На път към летището Фараж заявява, че НЕ Е ПРОМЕНИЛ МНЕНИЕТО СИ с и че посещението му за него е потвърдило схващането му, че Великобритания е подложена на опасността от голяма имигрантска вълна. "Не му повярвах напълно", казва в заключение авторът на репортажа Джонатан Ръгман, пише БТА.

Що се отнася до британските граждани, за мен- адвоката от ЕС държава- България, ТЕ са престъпна банда и е отлична новина, че ще се изнесат от ЕС без споразумение, защото това гарантира срива на държавата и икономиката им! Никой не може безнаказано да се гаври с честта и достойнството на българският народ и да го нарича “престъпна банда“,, защото този народ не се състои само от цигански племенни групи- над 82% от населението на България сме ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ!

До „2019-01-27 03:24:10 Цвък (нерегистриран)... Не ти знам проблема с британците(...“ ТОВА ми е проблема с британците- Найджъл Фараж обяви българи и румънци за „престъпни банди”11:32, 21.09.2013г „ Не бива да приемаме престъпните банди!”, обяви лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж, визирайки българите и румънците, за които от 1 януари догодина/2014г./ падат ограниченията на трудовия пазар във Великобритания В реч пред делегатите на партийна конференция той за пореден път демонстрира крайно агресивен тон по отношение на потенциална вълна от български и румънски емигранти и постави ултиматум на премиера Камерън и оглавяваното от него правитество. По думите му, управляващите са длъжни да спрат имигрантите от България и Румъния до края на тази година. В противен случай "Уестминстър го чака земетресение”, заплаши Фарадж. Слаб контрол по границите е довел до "румънска престъпна вълна" в Лондон, коментира отявленият противник на преселници от Балканите. „По-лошо ще стане след 1 януари, когато румънците и българите получат автоматично правото да идват в Обединеното кралство.”, заяви още Фараж и отправи призив към лидерите на основните политически сили в страната: „Не бива да приемаме престъпните банди, а трябва да депортираме извършителите на престъпления!..“ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНА БАНДА! А след като ю.к. иска брекзит, за да НЕ МОЖЕМ български и румънски граждани да работим в ю.к., е време да СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ТАКА, ЧЕ БРИТАНСКА ФИРМА НИКОГА ДА НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ, освен ако не е бър888бъри, еър8888бъс или ягу888ар, и не гарантира юридически, чрез клауза в договора си, че ще плаща ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ на служителите си- българи!

Пак започна....фараж та Фараж. Този е забравен отдавна. А що се отнася до нашите "братя " циганите... Истината, е че и те са българи (По паспорт), също като мен и теб, колкото и да не ни харесва този факт. И като българи (по паспорт) те са български проблем, а не на чужда държава. Такива, като фараж го използваха този факт 2016 в популистките си речи. Нищо повече. В момента фараж е забравен,популистките му речи също. Само ти, в цяла Европа, го споменаваш от време на време. :)

Да се разпадне Европа!Но е на път да се розпадне Русия!

Мечтата на фесове като теб, Турция да влезе у ЕС.

Европа е континент-музей, едно място с отминала слава, заливана днес от тълпите пришълци от Африка и Азия... и бутафорно охранявана от американците, които при първия по-сериозен зор пак ще продадат "съюзника" си.

Пълен буламач са сътворили т.нар. философи и писатели, вероятно не безплатно. Трябва да разграничаваме Европа като родно място на демокрацията от глобалистките елити.Хората се разбунтуваха поради очевидно предателската същност на управляващите от последните 20-30 години. Няма как да се приеме ислямското нашествие безмълвно, не е възможно, континента е воювал 1000 години с тарамбуките а сега някакви меки китки искат да плюят на тия хиляда години. Европа е това, което е, благодарение на хилядолетия кръвопролития и доказване по бойните полета.След като демонтираха и социалната държава, повишиха пенсионната възраст повсеместно, сътвориха ужасна бюрократична машина и регулират /лошо/ всеки аспект от живота на хората не могат да очакват друго освен секира.

Обединена Европа е хубаво нещо. И вече "даденост". Ето защо, може да я сполети съдбата на всяка "даденост". Като например водата и въздуха. Обръщаме внимание на тяхната полезност, само когато ги замърсим прекалено. В този смисъл, подкрепям призива на тези интелектуалци. Но... Остава да се отговори на поне 2 критични въпроса за "замърсители" еднакво или по-опасни от свръхнационализма: 1. Съвместима ли е с демокрацията все по-нарастващата власт на финансовата олигархия? 2. Достатъчни ли са механизмите на демокрацията за борба с нейните по-големи слабости и най-вече с узурпиращите намерение на различните лобита? 3. Отричането на демокрацията от исляма и разрешаването на бой над жените, как да се отрегулират ясно, точно и законова?

"Няма значение, че абстрактни понятия като "душа" и "идентичност" често съществуват само във въображението на демагозите, пишат авторите на писмото." Бездушните безродни космополити вече открито се заявяват като такива. Рептили.

Senator1

Европа е една фикция,добре обслужваща аристокрацията на Елада. няма никъде такъв континент, поради което напъните за някаква си европейска общност са също така фикс идея.

Драги патриоти бихте ли ми платили повече за по- некачествен продукт само защото е български? Ако отговорът ви е НЕ, тогава си заплете патриотичните напъни някъде. Когато лично плащате не се интересувате от нищо друго освен от собствения си интерес, ама като стане въпрос за други и ставате едни моралисти....Все ви е скъпо, все ви е некачествено и все гледате ако воже са не платите...Е това ви е патриотизма - пълен популизъм.

Айде, като сте такива демократи оставете хората да решат ще я бъде ли обединена европа и каква.Щото напоследък като ви изнася резултата от изборите то е тържество на демокрацията, а като не ви изнася то е черен популизъм.Аман от вашето лицемерие.Аз, лично за себе си, на Европа и теглих чертата покрай скандала с храните.Ще продават на българските деца второкачествени пюрета на двойни цени?Ай сиктир оттука хуманна и просветена европа!

Тези храни в България ги продават българи. Освен това някой от тях се произвеждат у нас от българи. Точно това е популизма да смяташ, че всички българи произвеждат качествени храни, всички българи са честни, всички българи са трудолюбиви, а всички чужденци мислят как да унижат българина. Да те питам случайно да си виждал от какво се прави бозата? И да не би скандинавци да са решили да произвеждат такава боза и да ни я продават? Или ако от българин се произвежда боклук то това е патриотично, а ако го прави финландец е престъпление?

Нищо подобно не съм казвал, не ми слагай думи в устата.За българите и произвежданите от тях храни илюзии никога не съм имал.Имах за европейците, но бях успешно излекуван и от тях.

До 8цата: Съвсем сериозно: Не ти знам проблема с британците(не ме и интересува). Явно е, че имаш такъв. Ако си третирана зле от британска компания по какъвто и да е начин, ще ти рабера омразата към тях. Но повярвай ми, не всички са такива. И един съвет: тази твоя негативна енергия ( меко казано) вземи я насочи към нещо позитивно. :) А що се отнася до чуждите компании в България...При спад на чуждите инвестиции от около 40%, е абсолютно самоубийство да обърнеш гръб на чужда компания, независимо от къде е тя. Важното е ДВЕТЕ страни да са удоволетворени от резултата. :)   

“..... Ако си третирана зле от британска компания по какъвто и да е начин, ще ти рабера омразата към тях. ...“ Не само аз, а целият български народ беше стигматизиран от фараж- бившият лидер на юкип- партията- основен двигател на брекзит! Този дойде в България, но не в нашите жилищни квартали, а в циганските гета, направи цял филм от там и във филма умишлено уеднакви етническите българи и българският народ, с циганските племенни групи. Как ще се почувстваш, ако български политик направи същото в лондон- отиде в пакистанските ви гета, направи един филм за тях и накрая каже- ето, драги зрители- ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ- не белите лордове, не белите англичани, а именно пакистанците. И тези се канят да дойдат в България като шефове на фирмите си, а да наемат български служители, на които да им плащат жълти стотинки?

Късно е дами и господа интелектуалци. Когато трябваше да крищите стоп, вие лансирахте сегашната демагогия. Еврооа е на пързалката и с пълна скорост се движи към вътрешно граждаански конфликти, които сами форматирахте и заплюхте нормалните хора в лицата. Следва жестоко опустошение и тъмни векове. Да ви е честито.

До ник “цвък““ Прочетете си материала “The Guardian: Британските компании планират масово напускане, ако се стигне до брекзит без сделка“:) Какво стана сега? Понеже имам дрехи от световни марки, то това, според Вас значи, че не мога да правя систематични анализи на правна норма и не мога да тълкувам договори, а?:):):) Написал ли преди,че така ще стане- че британският бизнес не би могъл да понесе правните последици от брекзит без сделка, защото изобщо не се е готвил за това и не е готов да понесе икономическата тежест на това положение?:) Друг път да не спориш с адвокат, а да слушаш много внимателно какво ти пее- то ще ти донесе само полза, но не и вреда:) Предупреденият навреме човек обичайно- ако схваща посланието- е спечелил, защото навреме може да предотврати някои вредни последици от настъпването на определени бъдещи процеси:)

За да "предвидиш",че компаниите и от двете страни ще бъдат засегнати, не ти трябва магистратура...трябва ти логика. Това го писах още от самото начало. Всички ще бъдат засегнати! Въпроса в момента е колко ще бъдат засегнати. Малкия и среден бизнес ще го изяде най-голям...но и от ДВЕТЕ страни, не само Англия. Повтарям: за такова "предвиждане " ти трябва логика, нищо друго.

Личното ми мнение е, че в България НЕ НИ ТРЯБВАТ британските фирми! Няма как да стане британски висш мениджмънт да управлява български служители и само да печели от тях, а после да ги гледа отгоре, и то тук- в България, да плаща на българските служители жълти стотинки, а на служителите си- британски граждани- европейски заплати ! ТАЗИ ВЕЧЕ СВЪРШИ! БРИТАНЦИТЕ- В БРИТАНИЯ! Нямате място в България1

До 8цата: И колко от колегите в дира, според теб ги четат тези твои закони? А което е още по-важно: Колко ги разбират? Ако започна да употребявам термините и лексиката, с които боравя по цял ден, никой няма да разбере и дума. В крайна сметка, защо да го правя, нали така?

Кво се занимаваш с тази? Пълно куку

До 8цата: казах ти го и преди- ако спреш със хвалбите и цитатите и изразяваш собствено мнение, ще си по-поносима:)

Няма как да спра с цитатите- всеки юрист ще ти каже, че закон се цитира , а не се преразказва. А законите в една държава обхващат над 99% от целият бит и живот на гражданите й, като включват всеки един аспект- раждане, отглеждане на малолетно дете, родителски права, отношения между родители и деца, обучение в училище, следване в университет, брак, развод, осиновяване, регистриране на търговско дружество, трудовоправни отношения, публичнпоправни отношения- плащане на данъци и т.н.

И колко от колегите в дира, според теб ги четат тези твои закони? А което е още по-важно: Колко ги разбират? Ако започна да употребявам термините и лексиката, с които боравя по цял ден, никой няма да разбере и дума. В крайна сметка, защо да го правя, нали така?

Въртяха спукаха и чак към края на писмото изплюха че били за либералната демокрация-аз тоя филм вече го гледах и го неща заведете си умопобрканията отзад и оставете гражданите на Европа да решават сами какво искат 500милиона мислят по добре от 30 самонарекли се

До “2019-01-27 02:09:56 Цвък (нерегистриран)“ Коментар 2019-01-27 02:15:48 *8888 (нерегистриран) е и за теб. Няма да е зле да го прочетеш. Българите не сме мюсюлмани, не сме британци, не сме британски граждани, нямаме колонии и не сме длъжни да приемаме всякакви хора от всякакви континенти в България,за да си запазим колониалното влияние в тях.

За пръв път, от коледа насам, съм съгласен с теб. :)

Не вярвам на данайците, дори когато ми правят дарове- т.е. се съгласяват с личното ми мнение:)

Аааа- вече имам един минус на мой коментар 2019-01-27 01:03:53 *8888 (нерегистриран):) Вероятно, защото не включвам мюсюлманите в числото на европейските народи:) Ами не е ли време мюсюлманите да свикнат с това? България никога не е имала колонии в Африка, Азия или другаде по света; населението ни е сравнително еднородно, така, че- не виждам какво общо има исляма с европейските народи и специално с България. Атеистка съм и не приемам лица от това вероизповедание да ми налагат религиозният си ислямски морал в моят живот. Българките обичаме красивите дрехи и рокли, миди и мини поли, носим официални рокли с гол гръб, през лятото се обличаме с леки рокли без ръкави и това не е неморално и не говори за липса на морал , според нашите български културни традиции. Краката ни се виждат и обичайно имаме тънки глезени, съразмерни и хармонични фигури, среден ръст, кестенява или руса коса, или пък черна, добро телосложение, което е подходящо за миди и мини рокли. Българките не носим религиозни тюрбани, религиозни кърпи, религиозни шалове, бурки, хиджаби и т.н. Дори по време на турското владичество, нашите лица са били открити, а сукманите ни са били с миди дължина и това се вижда от запазените български традиционни женски носии в етнографските ни музеи.

Толкова ли са важни минусите? Хе хе

В конкретният случай и точно за посоченият коментар са важни, защото рядко откривам българи- коментатори в този форум, а ми писна да комуникирам с чужденци, които умишлено натрапват своите си традиции на българите в този форум. На когото не му е удобно да живее в България поради факта, че тя е населена с 82% етнически българи, които имаме свои културно, държавни и социални традиции, е свободен по всяко време да я напусне и да се установи в друга държава- напр. ю.к. или турция или саудитска арабия, или пакистан, или германия. Все още, България не е емигрантска държава и имиграционните общности тук не са основен фактор за увеличаване на БВП на България.

криворазбраната толерантност не води до никъде... Европа трябва да остане бяла и християнска, без да налага някакви общи джендърски ценности ..националната идентичност на първо място...

Европа на европейците а не на либерал-джендерите и политическата номенклатура

А европейците сме всички европейски народи! Не разбирам- защо ни е нужно мулти култито, след като в Ирландия католици върло се мразят с протестанти? Според мен, в Европа мулти култи би следвало да значи едно нещо- трите християнски деноминации - православни, католици и протестанти, + атеистите, да живеем в мир и разбирателство! Време е да спрем да правим от домовете си страноприемници за хора, които имат коренно различен от европейският цивилизационен код и се опитват да ни го налагат в собствените ни държави. Нашата европейска култура и цивилизация е- жените сме с открити лица, контактуваме с мъже преди брака си, носим макси, миди и мини поли- което не е никакво мерило за морала ни, а просто въпрос на предпочитания, а и мода; можем да посещаваме кафенетата и ресторантите сами, без да ни придружава мъж от семейството или приятелка и т.н. ТОВА е европейският начин на живот. Няма как хора, които не са европейци, да го разберат. Те не искат да възприемат нашият начин на живот, а искат да ни наложат своя начин на живот и то- в нашите собствени държави и домове. Ами- НЕ, НЯМА ДА СТАНЕ!

Забрави да добавиш: чанти фенди и д@г,заедно със шестте цифри:) Учим се да скромничи,а? Не ти се отдава, моме! Казах ти, гнилото в теб винаги изплува рано или късно. :)

Популизмът е набрал скорост в момента наистина, масата неудачници се е разврещяла и се лъже подир тоя или оня измамник с малко повече акъм и много повече лакти за да се избута до трибуната откъдето да им каже каквото искат да чуят, колко акъл трябва за това. Колкото по-реална е заплахата толкова повече свестни хора има да излизат от комфортната си зона и да се заемат с вкарване на малко ред сред популацията разврещели се неудачници (които нито са гладни нито бедни). Европа се е справяла с къде по-тежки кризи, войни и какво ли не, ще се справи и сега разбира се.

Интелектуалци а? Баси - в началото завяват, че "абстрактни понятия като "душа" и "идентичност" често съществуват само във въображението на демагозите, в края пък за "подпалвачи на душата и духа"... Не, господа, не - "либералната демокрация и нейните ценности" нямат нищо общо с либерастията с нейните все по-фашистки и комунистически ценности и методи на действие, нямат нищо общо с наглата, лицемерна и надменна арогантност на упрвляващите елити, тласкащи Европа и нейната цивилизация към авторитарна диктатура и гибел,, превръщащи демокрацията в най-зловещите й антиподи. Нямат нищо общо и с вас - прислужниците на тези елити. И накрая, ще припомня един пасаж от Декларацията за независимост на САЩ: "..щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие...". Искрено се надявам, на изборите през май да стане точно това и да не се стигне до нова, гражданска война в Европа - европейците срещу управляващите ги, самозабравили се тоталитарни авторитаристи. Защото, "тътенът" на тази идваща война вече се дочува - от станалите ежедневие взривове в Швеция, през бронетранспортьорите със знамето на ЕС, които мачкат "жълтите жилетки" и удавените в кървави репресии избори в Каталония тадо взривовете пред банки и учреждения и боевете между учители и полиция в Гърция.

Европа не е ЕС а мястото на ЕС е на бунището.

Що им давате трибуна на тия феодални смръдльовци да хулят Европа. Нека щом са хуманисти да видят как продължава живота на мужиците и милионите в Китай. Те хванали богата Европа да я натикат в мизерия като Русия. Те не знаят, че това няма да допуснем. Щото не знаят и днес СТАЛИНСКО-ПУТЕВСКИ БОТУШ. Всичкото ни злато обраха мужиците. хранихме 600000 руски мазни ватенки от фронта 2 г. Постоянно ни обира Русия и винаги от 44 г. до 69 г. бяхме във фалит с 2 БВП заеми . През 50 те години в колхозите /ТКЗС/ работеха за 20 стотинки- УЖАС. През 64 г. в Тухларна плащаха 2 лв. МОЛЯ ДИРА да върне на тия ПИЯНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,че искам да им го НАХЪРКАМ за това ,че са ГЛУПАЦИ платени и искат да батисат населението.

Горките дебилни псевдоинтелектуалци. Учили, недоучили. Наклон дават. Простотията си показват. Не разбраха, че не се разпада Европа, а ЕС. Просто времето на комсомолско-комисарските експерименти изтече.

До “2019-01-26 23:21:34 Цвък (нерегистриран) Драскам само против теб:) “ Лъжец:) Що не си бегаш във великоислямия- пардон- ю.к.,м?:) Какво става- да не започна да ти стиска британската расистка обувка, която не иска бивши ЕС и особено- бивши български граждани?;) Да не стана- от трън,та на глог, че и по-висок?;)

Пишеш "лъжец" и сама не си вярваш, моме.:) Казах/писах ти го и преди: някъде дълбоко, в тази куха кратуна, която наричаш глава, осъзнаваш, че говоря истината. Именно затова пощръкляваш от яд,нали?:)

За нищо не ме е яд- ти си простоватият клоун, който играе скечове, за да ме забавлява:) При това- безплатно:) Е- има много още да ядеш до клоунадата на Сирк дьо солей, но- ти толкова си можеш:)

Май неразбират някой какво четат, никой не ви призовава да каните мюсюлмани, казват ви да си спомените християнските ценности, толерантност, милосърдие състрадание и тези които идват да спазват нашия бит,нашите порядки, защото това което пишете е фашистко вие какво допринесохте за света или той само на вашата улица?

Ти не гледай какво пишат, а какво правят! Пишат за християнските ценности, но напрактика, те се изтикват в ъгъла и се заменят със всякакви други религиозни и дори измислени такива. Заменят се включително и с такива, които са противоестествени в биологично отношение! Аз дори и не съм вярващ и го виждам. Може би точно и затова го виждам по-ясно. Не могат да ме подведат с хубавите думички "състрадание и съпричастност", докато напрактика ме превръщат в роб.

Западът да го ду ха !