Инфекциозното отделение в Добрич затвори, единственият лекар напусна

Проблемите са от две години, липсва желание от ръководството да ги задържи на работа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментарите са излишни.

а ми то и Северозапада е пред затваряне! последните си стягат багажа за отвъдното! а държавата затвори в края на 1989-та! и отвори бардака и сметището!

Докато имаше кого да питаш...тия факти не се събщаваха...вече може...

Като се появят първите случаи в Албена с корона, варненските болници ще се видят в чудо.

браво,браво,браво.

Във Фсички свери КАЛИНКИТЕ назоваващи се с високо самочувствие "мениджъри" се НАОПТИМИЗИРАХА и НАМЕНИДЖИРАХА. Най интересното е, че и по частните фирми, дето уж частника цепи стотинката, тези паразити удпяват да мимикрират и убедят, че като спестим 33 стотинки от колелце и 18 ст от търкалце това носи стращна печалба. Взимат си тройна и петорна заплата на тези, които РАБОТЯТ и СЪЗДАВАТ. какви времена дойдоха... Да си откъснеш главЪта....

след герберасткото управление ????

И сега какво ще прави Кунчев ?!

Инфекциозното отделение в Добрич затвори, единственият лекар напусна - здравната реформа в действие !!! Да благодарим на ББ и неговия счетоводител - по съвместителство министър на здравеопазването !!!

Даразбираме ли че е дошло време след като герб умориха прасетата, птиците и козите та сега е дошло времето на хората в България?

Затваряйте държавата ,няма смисъл.

Видимите резултати, извор на стабилност!

истинско безобразие, че се е стигнало до тук, областен град с най-голяма селска община, къде ще се лекуват тези хора, варна не може да поеме всички пациенти от района

Махнаха ни от герба петолъчката и ни сложиха кроната! И настана мор! а после дойде и коронования Вирус и морът стана още по-голям! Вече и доктори няма!

Невъзможно! България е пълноправен член на ЕС, живеем по-добре от всякога!

Там са само селски дебили и получовеци. Няма нужда да цапате ефира с тях.

А нищо не казват за бавно действащите зарази, които се фащат от стоки втора употреба и вносни храни, а? нашите професори и щабове нищо не знаят по въпроса , нали?

Пилците се броят на есен! А оживелите - напролет (ако има такива)! Явно много няма да доживеят следващата пролет! Колко ли ? 100 хиляди? 200 хиляди? 300 хиляди, 500 хиляди?...

Е това са резултатите от 30-годишната реформа в толкова "лошото социалистическо здравеопазване" да ни е честито! Не се радвайте, че това не е споходило още вашата болница, защото "реформата" продължава! Ами така е: болниците са търговски дружества и здравето е стока. Скоро, обаче ще трябва да ходим да си го "купуваме" от чужбина или да си го внасяме чрез чуждите болници, които ще бъдат открити в България. След здравеопазването май скоро и държавата ще бъде закрита, както снощи разбрахме от Панорама, тъй като единствения все още кандидат за властта смята вече да пусне кормилото... може би.

Нас не ни бройте, ние сме се запътили към Небето (Сливен, Ямбол, Плевен, София, Пловдив, Пазарджик ...).

Иначе хвалби много. А здравеопазването ни е пълен майтап, който дори не е смешен. Вместо да видим проблемите обаче и да работим за решаването им си играем на политика.

Как бе? За какво е инфекциозно отделение? Като пълноправен член на Е С зарази няма! Ако се появи затова ще са виновни Русия, Путин, комунистите и Т Ж. Само си представям ако избухне някоя особено детска заразна болест какво чудо ще бъде при толкова не ваксинирани. Да не говорим колко тежко протичат тези болести при възрастните.

калпавата реформа по никакъв начин не прави добро социалистическото здравеопазване, което дори не би могло да съществува без социализъм. Проблема е че бившите комунисти решиха да са диви капиталисти и създадоха това уродливо нещо в което живеем в момента. Но сумалък тъпанари не се сещат, че каквито хора ни управляваха тогава, ни управляват и сега и ако не се размърдаме ще продължат да ни управляват иособено ако тръгнем на обратно към соца оставаме техни роби завинаги.

Само че този начин на мислене е точно толкова продуктивен, колкото и да са ти виновни за всичко Гейропа и ФАЩ и да не забравяме Сорос. Хитрата Тиква се е сетила за това и за едните тъпанари демократ, за другите тъпанари комунист, пък той просто тарикат и си прави каквото иска вече толкова години.

Лекарите, болниците, мед. сестри не са важни. Важни са колекторските фирми, бензиностанциите и хазартът.

Щом в Добрич дето е до Варна няма лекари какво остава за други градове. Имам пред вид Медицинския Университет във Варна. Сегашната власт няма да реши проблема. Тях ги интересува краденето и лапането и присвояването на бизнаси, интересува ги офшорните сметки да дебелечт, че в Барселона имотите скъпи. Смяна на властта и Здравна реформа. Осигурете специализация и заплати на младите лекари, не ги гонете в чужбина. Даже в София лекари специализанти бачкат на минимална работна заплата докато специализират и добре, че са дежурства и нощни смени за да не умрат от глад. Не си измислям, истина е. Даже в Александровска и другите в района. Прочетете пак последните изречения. Верни са. На МРЗ лекари специализират - ами ако родителите нямат пари да издържат младия лекар в София или не му купят жилище как с 600 лева бе кауни герберски. Дано Корни облуска и утрепе дъртите оядени комуняги в БСП и да вземе властта, щото герберските комуняги само лапат и не ги интересува нищо. Герб и здравеопазване е слон в стъкларски магазин, на свинче звънче, куче-герб влачи - диря няма и т.н.

Ей гробарска мутро миризлива дебилна, пак ли се появи бе? Дебил с дебил. У София карате млади лекари да специализират на 600 лева бе дебил гробарски - из карето на Медицинска академия гпвприм. Насред най-добрите уж болници бе каун семкоглав. Имаше някакви наредби - няма. 600 лева. За специализанти. Ако родителите нямат възможност съответния млад лекар просто бяга в чужбина и не се връща тикво гробарска.

А бе тиквеник гробарски, лекарите лекуваха. Сегашния ми личен лекар не дава направления, не прави изследвания и ми поставя диагнози - грешни естествено. Ако го слушах щеше да ме умори. Просто си плащам, че имам. Ами , който няма.

Бог да накаже " Правителството"!!!

Редовният номер на мениджърчето. В Търново е същото

Може ли тезш търтии депутатите да си увеличават парите нонстоп а лекари да няма..безобразие

ВСИЧКИ СЕ ТРУПАТ В СОФИЯ,ПЛОВДИВ,ВАРНА, НЯМА РЕГУЛАЦИЯ НА БОЛНИЦИТЕ СПРЯМО БРОЯ НА ХОРАТА В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, А СТАТИСТИКИТЕ ЗА УМРЕЛИТЕ ОТ КОВИД НАЛИ ТАКА СЕ РЕДЯТ-СПРЯМО БРОЯ НАСЕЛЕНИЕ. ОБЕЗЛЮДЯВАТ ЦЕЛИ РАЙОНИ, НЯМАТ АДЕКВАТНА ЗДРАВНА ПОМОЩ, ОБРАЗОВАНИЕ, КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА?

Продуктивен е дръжки! Маргинали те плюс калинки съ семействата си плюс полиция и армия ей това са продуктивните! Толкова ненавист има, че ако тежеше досега да го е смазала!

Майната им на Добрич, Видин и т.н. Важното е да се пише колко е зле положението в Русия, ..... и да се хвали вожда ББ, който ни спаси от короновируса.

така е заложено в Закона. Болтиците са Торговсик дружества и работят ЗА печалба. От Инфекциозните отделения има само загуби, затова се закриват или намаляват до минимум. Но при епидемия - страдат хората. ТЪПЪТА АНГЛОСАКСОНСКА СИСТЕМА за медицина е погубна за народа. Това не е търговия, бе, малоумници. Това е ЗДРАВЕ!

майната ви на червените боклуци :))) Пукнете се от яд - именно заради навременните мерки,взети от Правителството , пандемията мина леко в България. Знам,че ви се искаше да е друго , че да обвините ББ ама нямааааа И...благодарение на това че сме в ЕС ще се изсипят 9 млрд.евро БЕЗВЪЗМЕЗДНО....както казах , пукнете се от яд.И продължавайте да роните крокодилски сълзи като преЦедента , не пречите на никой.....щото на никой не му пука за ВАС ( комуноидите,маргиналите на Копейкин,Манолова и учиндолеца )

Колко патетично, но такива са реалностите, свиквайте!

майната ти и на теб, помолете Мангъзов за помощ...а че си никой, да - никой си!

Няма страшно...няма лекари, учители,стругари, трактористи...но затова пък си имате т.ъ..п Вин.ету и магистрали

"умния комунист", смени си лекаря, като не те удовлетворява. Пусни си обява "комунист си търси нов личен лекар от баш същата партия". Ама май и те си отвориха частни практики, ако да се правят на социалисти. По соца, главния лекар в поликлиниката, където работеше майка ми беше партийния секретар, с всичкоказващото име Вуте. По нейните думи, той даже не знаел как да ползва правилно слушалките.

$""Инфекциозното отделение в Добрич затвори, единственият лекар напусна""$$$ Ама какво стана с неолибералната и демократична мантра,че в България има твърде много лекари и сестри ,както и твърде много болници.Може би тази разруха в здравната система е вследствие на анти-българският план РАН-ЪТ,който предвижда България да има население някъде към 5 милиона жители и никаква високотехнологична промишленост.Говора за онзи Ричард Ран,на който виетнамските зенитчици му извадили окото докато ,той им обяснявал стойностната система на неолиберализма под формата на бомби и напалм

Сега мрънкате, че нямало лекари, някакви ниричащи се комунисти плачат, че социализма ги лекувал, ама същите тези комунисти-социалисти принизиха лекарския труд под занаятчийския, включително и по заплати. Отдавна трябваше да е направена реформа на здравеопазването и то е почнало преди още ГЕРБ да ги има. Това, че те управляват сега, надали е в основата на проблемите, защото всичко е като функция от вече 30 години неразбирателство в парламента и лекарите просто избраха по-дългия начин на реформата, като с еволюция /различно е от революция/, здравеопазването полека си става частно и така ще се стигне до по-добро на база именно пазарната икономика.

Да командироват Мангъров там, веднага

Живеем във времена на изроден капитализъм, при който болниците и училищата са само разход и няма нужда от тях, затова и здравеопазване и образование се съсипват и унищожават. Учители се произвеждат след 6 месечен курс във американска фондация, а болници скоро само в големите градове и в една стая по 10 идиота и да ги лекува един доктор, или ако може сестрите да лекуват, доктори не са нужни..... ИЗРОДИ...

То туй вече и за коментари не е! Бахти

Добрич, Добриич, що ти трябваше да си мениш името? Докато бе Толбухин, нямаше никакви проблеми.

Да, несъмнено да няма кой да те лекува е по-доброто. Не ти пожелавам да го изпиташ на гърба си въпреки че си много много нагъл и прост.

То едно време и грахът беше като дини и презервативите не се огъваха толкова... Може би заради талка...

Българина, както от почти всичко разбира и от здравеопазване. За това ни е такова готино... Здравеопазването де, както и почти всичко...

Явно мисленето не ти е сила. Винаги ще има лекари, но преобладаващо ще е частното здравеопазване, защото само така може да се потвърди, че от здравето по-ценно няма. Ще има и общинско здравеопазване, но то ще е с по-малки възможности, защото ще е зависимо от издръжката от данъците, а някой като чуе че му вдигат данъци, реве та се къса, а без пари не става.