Инфекционист: Делта вариантът е по-заразен, но не по-смъртоносен

Според д-р Трифон Вълков въвеждането на COVID сертификати е добър вариант за справяне с пандемията

Обратно в новината

Коментари - Инфекционист: Делта вариантът е по-заразен, но не по-смъртоносен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откога чувате, че в "цялата страна в COVID отделенията работят хора, които са на ръба на силите си."? Може би от над година. Искам и аз да имам такива сили, че да мога да съм на ръба им над година!

По данни на този сайт за една година имаме 3,5% заразени . За каква пандения тогава ми говорят? На 7 милиона население са се заразили 250000. Вие си направете сметките. А като четем статистиките и новините се оказва че всички починали в България са умрели от Корона вирус и нито един от нещо друго.

Лъжеш.

За година и половина смъртността в България е доста по висока от 22 488 човека. От 2016 до 2019 около 108 000 на година. 2020 - 124 000. 2021 - ще знаем след някокло месеца, но няма да 108 000.

108 000 на година. 2020 - 124 000. Тоест 16 хилдяди повече, а около 8 бяха записани без аутопсия и с папая теста с ковид. Тоест другите 8 са били убити от мерките и всяването на страх.

Нали има проверки по границите бе? Как тоя вариант се е Шмугнал и то от Индия?

В момента има много повече заразени, отколкото се прдполага. Карантинират се предимно хора, които са на държавна работа или където организацията наподобява държавна работа (големи предприятия, със синдикати и т.н.). В малките офиси и частните фирмички никой не се карантинира. Така че никой няма да успее да се скрие от този вирус. Всеки ще създаде някакъв имунитет - дали с инфекция или с ваксина или и с двете. Сухите съчки са потенциални жертви и трябва да се ваксинират. Но никой не знае дали не попада в тази категория. Трябва да има информирано съгласие и при отказ от ваксина - ок, информиран си за риска, но отказваш. Така и държавата няма да купува ненужно допълнителни ваксини, Сертификат задължително трябва да има. Ако трябва да разделят помещенията както направиха с пушачите и непушачите.

Я като знаеш неща, които никой не знае, кажи ми 6 числа от 49!

Не Гадател, а Наблюдател. Тези от антиваксърските сайтчета казват ли ти числата от тотото?

Как, когато всички имаме поставени всички задължителни и тествани с десетилетия за безопасност ваксини и сме антиваксъри? Защото сме против ковид ваксините ли? Но ковид ваксина няма все още, защото са експериментални препарати, които са в трета фаза на изпитание до 2023 и затова производителите им са освободени от отговорност за проява на странични ефекти, тоест все още няма пълно разрешение за ковид ваксина в Европа.

Държавата нищо няма купува, мършо слаба! Като искаш да се бодеш си плащаш! Как ще взимат от парите ми за да живеят негодните?!!!!!

Ебахта у фашиста. На времето дядо ми е трепал такива като тебе. Ама още не е късно и за тебе да даойдем някой ден.

Коги Г.Димитров се върне

Дядо ми беше анти-фашист и НЕ БЕШЕ комунист.

След като Конституционния съд на Словения пресече мераците на властта да търси зелени паспорти за каквото и дойде на ум, като ги нарече “дискриминационни и незаконни“, каквито и са си, съда е обявил и маските за персона нон грата. Така, че скоро “света“ няма да чуе нито звук от Словения – там психопатите се налага да си налягат парцалите. Разбира се, тук “медиите“ мълчат, щото имат други, по-важни “новини“ за бълбукане, но на това вече свикнахме... Пък и Словения е току зад оградата, ако някой се провикне се чува в Загреб... Чудя се само защо е това криене на такива факти – нали са непроклатими, нали нищо не може да ги спре? Вече съвсем заприличаха на щрауси, главата в пясъка и готово нищо не е станало. Готово, готово, колко да е готово...дебелите ви з@дници се виждат, господа психопати. И в този ред на мисли – до този момент не съм чула за нито едно решение, на нито един съд, от нито една точка от планетата, които да се е произнесъл в полза на “бедствието“ под кодовото име “пандемия“ и вървящите в пакет с него “мерки“. Ама за нито едно!!! Ей, така от кумова срама, барем един съд да беше присъдил, че паспортите са нещо много демократично, че маските са единствената ни защита, че заключванията са ок и са в интерес на здравето ни ... ТЦ, ТЦ и пак ТЦ!

И Здравния картон ли е дискриминационен??? То бива "демократичност", "либерализъм" и "отстояване на права" ама стигате до глупост

Изисква ли се здравен картон за да отидеш някъде - не.

Че какво общо има здравния картон със сертификата за обработка? Вие, любителите на непременни ваксини едва ли се досещате, че щом акта на имунизация е обявен за доброволен, по лична преценка, дори изискваща подпис, то всяка принуда, пряка или косвена, попада под ударите на НК, където има един специален раздел, озаглавен "ПРИНУДА"? Или на законите... таковата... а?

Раздел V. ПРИНУДА Чл. 143. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., предишен текст на чл. 143 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години. (2) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.

Защо в държавите с над 80% ваксинирано население има по-малко смъртни случаи отколкото в България? Не трябваше ли да е обратното-нали ваксината била вредна? И сделките с делта твърдо си държим първото място на брой починали. Ама нали ние сме умни и не се хващаме на пропагандата.

Веднага получаваш отговор - Защото такива медии, като тази лъжат. Едно, че крият бройката друго, че не казват, че повечето починали са с тромбози от ваксината.

Там също разделиха починалите с ковид и починалите от ковид, за да върви пропагандата.

Нека ти кажа едно важно нещо за статистиката: ТИ не я разбираш. Имаш 15% ваксинирани. Всеки ден имаш 15% починали, които са напълно ваксинирани и 15% напълно ваксинирани в болница. какво ти говори това? С или без ваксина все тая :) P.S. Заним авам се със статистика професионално :) И един съвет: не се обаждай за неща, които не разбираш!

Не е все тая около 4,1% почиват според стъкмистиката направане без аутопсии и с папая тест. "Напълно" "ваксинираните" починали са около 5% всеки ден при около 20% общо.

Ако погледнеш данните ще разбереш, че от модерната болест умират 20 на 100 000. Според Европейския център по заразни болести от грип умират 25 на 100 000. Лоша реклама, но какво да се прави :) Някои четем и агрегираме данни. След това правим изводи :) СМърността е доста далече от "рекламираните" 4.5% ;)

Нищо не разбираш от статистика. Ако цифрите са верни - процента на ваксинирани в болница е наполовина по малко от процента на неваксинираните, влязал в болницата. А при смъртността - само 4% от починалите имат сертификат, който влиза в случайната статистическа грешка. Ако версията, че са смесени данните на болните от обикновенни грипни щамове с ковид, защо при анализите на РЗИ не е изолиран грипен щам до момента? Остава да е вярна версията, че всички лъжат и манипулират. Но как ще се организира такова нещо да участват почти всички, от малките директорчета на РЗИ в малка България, мине се през всички директорчета в целия цивилизован свят и се тигне до СЗО? Такава пропаганда и Гьоринг не може да постигне.

абее ей ганьовци прости, ваксинирайте се, да ви ева у селтаците смотани

Като ме обиждаш, знаеш ли какво ще ме накараш, да направя? Да ти тегля една майна и нищо друго!

Няма! Само Ганьо като теб може да се ваксинира!

Реално ваксинирани със завършен цикъл са около и малко над 15%, което се вижда от ежедневните статистики за заразяванията, хоспитализациите и починалите. И в тях делът на ваксинираните е около 15%. Това е истината без пропаганда. Ваксинирали са се хора, които в голявата си част трябва да пътуват и не могат без документ. Ваксинирали са се и някои, които са задължени по различни схеми. Това е. Тези, които най-често умират, болни и възрастни, са нищожно малък процент. Те, разбира се, също се разболяват и умират, в съответно съотношение спрямо неваксинираните.

Ковид сертификатът не трябва да се допуска да се приема изобщо,това ще е средство за контрол,което няма да отпадне и след пландемията,тя тази пландемия е за да въведат сертификата и още куп идиотии! Гражданско неподчинение идва!

-Да бе!!!-Ваксинацията уж беше да ни контролират !!? Сега и сертификата бил за това.А първото място по смъртност, КАКВО Е???

Нямаше да пускат вируса ако толкова бяха загрижени за живота на хората.

Дрънчо, тази ваксинация, като ваксинация е пунта-мара! Тя е с едничката цел да легализира средството за контрол (зелен сертификат, чип или нещо друго), така че жабчето да не усеща, че го сваряват на бавен огън. Анадън мъ?

не искаме зелен сертификат, ще изкарам без ресторанти, мачове, кина и т.н до пролетта, все тая, навремето дядовците ви все на кина и на ресторанти са ходели, ще си ходя при приятели на домашни сбирки, а всичките, които наложат зеления сертификат им пожелавам лек и приятен фалит

Уви, никой няма да ни остави да сме независими. Малко по малко примката се притяга

Долу хунтата на Резидента Радев!

Който и да дойде на негово място ще слуша господарите от чужбина.

Мунчо ке падне.

Баси и тъпата нация....Хората в нормалните държави са на 80% ваксинирани, тука няма и 20 %....И после Ганьо Тъпто, пита що бил последен в Европа по доходи....Ми, щото си тъп Ганьо....Избиратели на Курнела и Славуца....Баш това си и заслужават

Е то в другите държави има доста повече педеруги на глава от населението. Е да стана педераст защото там било така. Марш към другите държави. Остави ни да си живеем както искаме. ВАКСИНАЦИЯТА Е ДОБРОВОЛНА И ЛИЧЕН ИЗБОР !!!!

По тъпо нещо не бях чел. "педеруги" винаги е имало и ще има. Ганьовци също...

Ще има докато не започнем да трепем! Както и трябва! Но не. Според Ганьо, страхливия ваксиниран Скот сигурно трябва права да им даваме?!

ПИПО

Винаги съм бил слаб по математика, та я ми обясни за тези 20% че нещо не разбирам. Към днешна дата са поставени 2 634 699 ваксини от 7 000 000 България. Като махнем децата и тези които са го изкарали колко процената прави това?

Това са дози, не ваксинирани лица. Някои са са по една, други с по две, а има и такива с по 3 дози ваксина.

Има и чужденци ваксинирани в България. На моята опашка имаше двойка азиатци, на мъжа му отказаха първа, на жената и сложиха втора и един сърбин. Предния ден е имало група индийци. Аз се ваксинирах в България, но живея в чужбина.

Вие, извинявайте, Ричард ли се казвате? А, може би Луи?

Преди едва 80 год. същите тези западни държави смятаха, че е редно да товарят евреите в едни вагони, да ги карат в концлагери и да ги екзекутират. Само "ганьо" тогава е казал, че това не е нормално и няма да го направи. Ако си бил жив тогава е ясно, че си щял да бъдеш от слепите последователи на "запада" Мисли, бе човек! Господ ти е дал глава, за да мислиш сам и да имаш мнение. А не да следваш сляпо силния на деня

Справка: Дания, евреи/ваксини Ресто: неструва Следващия аргумент?

Бахти глупостите. Западни държави са тия, които са били окупирани от Германия... :))) Голям си. Дали голям лъжец или голям глупак, не мога да преценя, тъй като не те познавам лично.

Делтата е доста по-тежка. Фактът е, че при предишните щамове аз имах познати, които действително го караха без симптоми или с много леки такива. Сега всички заразени са си реално болни, вклоючително и децата.

Въведете ли зелен сертификат ще покажа червен картон на кафетерии, ресторанти, молове и всякакви места, където се харчат пари. От една страна ще спестя пари, като се събирам с приятели на домашни сбирки, от друга ще спомогна да се засили кризата във всеки сектор изискващ сертификат. Така собствениците, които се съгласяват с медицинския фашизим, ще трябва да разчитат единствено на ваксинирани клиенти. Нека да вият , след като подкрепят такива мерки, и да се оправят както намерят за добре.

До къде с този егоизъм? На дъното сте вече...

"На дъното сте вече." Къф си ти бе?! Извънземно някакво, най-вероятно? Ааааа, ти си бил те.

Тези, които искат да пътуват, да ходят често по кафенета, ресторанти и дискотеки, ще се ваксинират. Останалите, които излизат веднъж на няколко месеца, не са фактор за оцеляване на заведенията.