Всекидневна доза аспирин може да убие

Всекидневната доза аспирин, приемана от милиони хора за защита от инфаркт, всъщност може да се окаже пагубна за тях, сочат резултатите от американско изследване

Обратно в новината

Коментари - Всекидневна доза аспирин може да убие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да се компенсира киселинността в стомаха с пиене на силно алкални минерални води !

Това е известно отдавна и алармирано от американски лекари по естествена медицина. Просто трябва пове4е да се чете и да не се доверяваш леко на мейнстрийма.

Не знам кой е поръчал проучването, но може и да е от малкото непоръчкови такива, защото рядко излиза информация за вредата от лекарствата. Всеки трябва да знае, че повечето лекарства не лекуват, а само потискат симптоми. Това рано или късно води до ефекта на доминото, тъй като всеки медикамент има странични ефекти. После от лекарството получава друга болест, за която взема нови лекарства и т.н. Накрая свършва с една шепа лекарства, както повечето възрастни хора. Лекарства, които стават толкова много, че самите те започват да забравят кое за какво е и кога се пие. Истината е в подсилването на собствения имунитет, а лекарствата да се употребяват в много редки, екстремни случаи. Факт е, че дават определен физиологичен ефект и биха могли да спасят живота на човека еднократно, но в дългосрочен план, нещата не стоят така. Има естествени терапии, които са удивително ефективни, но умишлено не се прилагат. Има документални филми, които ясно показват как истинската медицина е умряла още в началото на 20-ти век, когато фармацевтичните компании са си спечелили монопол върху университетите и това, което се преподава там на студентите като лечение. Специално за аспирина, отворете който и да е учебник по химия и ще видите, че в синтеза му участва сярна киселина, колкото и да е в минимални количества. Дори в химията за кандидат-студенти пише, че редовната употреба на аспирин повишава киселинността в стомаха и може да доведе до образуването на язва.

ха ха сега ще видите лавина от сbдебни дела водени от чифутите-адвокати на "загинали и осакатени" от аспирин в usa, всичко се вbрти около парите, не вярваите на чифутcките измислици

всеки ден пия по 2 аспирина и се чувствам добре понякога добавям и аналгин

Първото правило при приемане на аспирин е да се сдъвче и преглътне с вода. Но никога да не се поглъща като цяло хапче!!! Второ, редовното приемане на аспирин (особено при хора над 50 г.)лрязко увеличава риска от инсулт/удар , защото изтънява кървоносните съдове на мозъка. Пийте само чист аспирин (без разни там витамини и пр.) и да бъде от най-добро качество, т.е. пречистен. По половин хапче от 500 млг, т.е. 250 млг. е безпроблемно да се приема приема през ден. Много е полезно за целия организъм като профилактика приемането на половин ч. лъжичка сода за хляб, разтворена във 150 мл вода сутрин на гладно, а може и да се дублира с приемане и вечер преди лягане. Също така е много полезно приемането на истински ябълков оцет 2 с.лъжици в 200 мл подсладена със захар или мед вода. Особено полезни са тези два приема за хора , които обечат трапезата и чашката.

Американските учени са направили изследвания как влияе магданоза на продължителността на живота. Интержщирали са стари хора между 90 и 10 години клато им задали въпроса :Вие яли ли сте магданоз?. Старците отговорили "Да". Американските учени направили извода, че който яде магданоз, ще живее много дълго.

Американски учени са анкетирали болни от рак, които след това са умрели. Над 90% са яли краставици. Краставицата причинява смърт.

"... може да убие", ама може и да излекува! Аз съм от тези, дето май го нямат тоя ген, аспиринът винаги ми е помагал, и това е едното от трите лекарства, които имам вкъщи, другите две са активиран въглен и едни български таблетчици с глог, мента и валериана... И хич не ме интересуват американските най-нови моди в областта на аспирина ... )))

А кой е поръчал изследването? А? :))) В щатите една таблетка аспирин е 325 милиграма. Отделно има ниска доза таблетки по 81 мг. Мой познат, възрастен американец, пие сутрин и вечер по една малка таблетка. Никой не пие редовно конски дози аспирин. Хората го вземат еднократно, но никой не ги пие редовно. Освен това, тук може да съдиш докторите за неправилно поставена диагноза или неправилно лечение. Има цяла тумба адвокати, които се занимават само с това.

Обикновено нещата стоят така. Да речем отдела по транслационна медицина в Харвард кандидатстват с тяхна идея и проект за доказване на протективната роля на аспирина при проблеми със сърдечно-съдовата система. Известен факт е, че всеки човек има различно ДНК и определени полиморхизми в даден ген влияят по един, а други по друг начин при приемането на медикаменти. За да се извършат изследванията са нужни например 2 милиона долара. Научвият съвет в Харвард подбира проектите, чиято значимост им се вижда перспективна за човешкото здраве.

"Научвият съвет в Харвард подбира проектите, чиято значимост им се вижда перспективна за човешкото здраве." Айде бе. Човешкото здраве, ама друг път. Подбират ги според това, колко пари може да донесе, ако е успешен. Всеки PhD студент (от западен университет) може да ти го каже това.

Преди години за малко не умрях от аспирин ,пиех по няколко хапчета дневно и съответно кръвоизлив от стомашната лигавица и на косъм от срещата с всевишния ,спаси ме спешното кръвопреливане и една седмица в реанимация ,от тогава аспирин 1-2 на седмица и то само разтворим.

Това, което човек сам си направи, никой не може да му го направи.

Поредните американски глупости. Тази американска сбирщина се интересува единствено от финикийските знаци. И от нищо друго. И от нищо свято.... Да живее съветската наука!

Съсипаха Bayer.. Сега на кой ще си продават аспирина ???

Сума ти народ са яли кисели краставички преди 300 години...и сега няма нито един жив!!!

Ха-ха, в нашата държава да ни тестват за този ген? Това никога няма да стане, а и на кого му пука, че човека ще пукяса, пийте повече аспирин и си свиркайте, това казват нашите лекари.... А и всички лекарства са вредни, те не лекуват, само замазват временно симптомите. Природата ни е дала билки, за да се лекуваме, но се оказва, че ние сме толкова примитивни в желанието си да печелим все повече и повече, че човека гледа само печалбата от болните хора, а не стремеж да помага. Та няма да се изненадам, ако някой напише статия, че колко са полезни лекарствата, дъвките, маргарина, пластмасата, палмовото масло и още, и още....

Защо не? По каква логика жълтия кантарион е полезен, а да дъвчеш пластмаса, не?

Платих на лекаря за рецептата-лекарите трябва да живеят Платих на фармацевта за лекарствата-фармацевтите и производителите на лекарства и те трябва да живеят Хвърлих лекарствата в коша за боклук-и аз трябва да живея.

А защо изобщо отидохте при лекаря убиец? Той и без това нищо не знае, само гадае или предполага. Имайте вяра на собствения си организъм, тялото ни е съвършена машина и можем да се самолекуваме, но...., сме на много ниско съзнателно ниво, по ни е лесно да пием отровни лекарства вместо да си променим нагласата и мисленето.

... като прекаля с боба и втора атомна централа не ни трябва.

застояли партиди с аспирин по складовете и са решили да го пробутат по-бързичко. Затова е цялата дандания.Все пак това са просто търговци, не са хора заинтересувани някой да е здрав, а се интересуват само от оборотите си.

Ти въобще прочете ли статията?

Лекарствата са си вредни, когато се ползват не когато трябва. Имаше една българка, която умря на 120 години. 6 месеца по-рано бе ходила за пръв път на доктор.

В "Том Сойер" Марк твен описва събирателно детството си и манталитета на хората живели в САЩ 1835-1850г. И там разказва за едни здравни списания, които четяля леля Поли и в които ако за нещо пишело че е вредно, в следващият брой обезателно пишело че е полезно и обратното... Преди 20-тина години в САЩ имше мощна кампания срещу аспирина. На рекламата на много лекарства пишеше "Не съдържа аспирин" Няколко години по- късно палачинката се обърна и намериха аспирина за полезен. В рекламите вече пишеше "С добавки на аспирин" Явно пак обръщат палачинката... Вари ги-печи ги, каквито сме си ние описани в "Записките" на Захари Стоянов, такива са и американците, описани от Твен.

В началото на нашия век в жаргона навлиза и една дума означаваща нещо, което става за всякъде и ти решава всички въпроси - "Пенкелер" Малко чудно и стана като четох, че Том Сойер давал пенкелер с лъжичката на котарака. В един момент от рекламата на панадол-а, от израза "УБИВА БОЛКАТА" ми посветна че "Пенкелер" всъщност е "Пейн Килър" - убиеца на болка... Значи излиза че по тях времена е имало подобнии мдикаменти.

Трябва да бъдете съдени за такива статии!

Статията е пълен шит. Взимам аспирин-протект от години и се чувствам добре. На тялото си ли да вярвам или на статията?

съветвам те да правиш почивки, защото е много опасно за стомаха, аз съм на антикаогулнанти, без тях не мога да живея и съм в постоянен страх...успех

Е, понеже по твой образ и подобие са правени всички хора, ще вярваме на тебе. Затова България е добре, защото всеки разбира от всичко и знае всичко. Учени, специалисти, майстори - ала, бала. Кинти му дай на българина, той акъл има!

ами сега? Какво правиш с широко-рекламирания Аспирин Протект ?

Изпивай го да не става зян, че пари са давани за него. Пък статията после я чети - като свърши аспирина... Междувпрочем защо Аспирин - протекта 100 или 130 милиграма излиза по- скъп от обикновения дето е на 330 или на 500 милиграмови таблетки?

би трябвало да се каже: приемането на каквито и да било лекарства убива бавно, но сигурно. Използвайте Energy Healing. За това не ви трябват нито лекарства, нито здравни каси, нито здравни пътеки. В противен случай сте просто клиенти-пациенти на фармаубийците.

Дира а защо не постнитве статия чиито изследвания твърдят, че при стачка на лекарите в Америка - от седмица им повече време - смъртността на пациентите е намаляла с 85%. Помнете ми думата ще дойде време, когато няма да има нужда от медицина - само за спешни случаи - човек има възможности сам да възстановява здравето си без медикаменти - просто още не го знае. фармацевтичната индустрия много добре знае това и с зъби и нокти ще се бори да скрие това от хората.

Това за което говориш се нарича Ятрогенеза ( болест причинена от лекари поради неправилно лечение) От нея са починали най-много пациенти за последните години.

Нашите естествени запаси от гинетични тлъстини! Проф. ктн Мердерки

Абе не разбирате ли че Аспирина е основнато нещо на концерна Байер. И спонсориарани от тях изследвания за невероятната му сила и за сърдечни проблеми а от скоро и против рак. Появиха се и такива са просто реклами за да си продават аспирина. ХОРА МНОГО ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО ВИ КАЗВАТ ДА ПИТЕ НЕЩО ПРОФИЛАКТИЧНО. АБЕ ИЗБЯГВАЙТЕ ХАПЧЕТАТА КАТО ЦЯЛО БЯЛАТА МАФИЯ Е НЕ ПО-МАЛКО ГАДНА ОТ ОРЪЖАЙНАТА АКО НЕ И ПО-ГАДНА

Да призоваваш да се избягват хапчетата като цяло е също толкова опасно като да пиеш хапчета профилактично без да си информиран...Дай сега да се върнем в пещерите, защото има 1% шанс да получиш инфаркт ако пиеш аспирин всеки ден...

Ако си хомозигот към Валин/Валин позицията. Тези които са хомозиготи по Метионина могат да пият с шепи. При хитерозиготите Валин към Метионин на позиция 19951271 от 22-ра хромозома също е показано профилактичното лечение с малки дози аспирин.

Това е просто мода, тенденция - да се говори за медицината и лекарствата лошо - ще мине. Във всяка област има злоупотреби, включително и в медицината и фармацията, но лобито на любителите на природното живеене - било то хранене, било то лекуване и разни други , е едно от най-малоумните и посредствените.

е, сега в БГ всички които приемат ежедневно аспирин превантивно ще отидат да се тестват за този ген! ти да видиш! те хората нямат пари за кръвна картина, камо ли за този ген!

Ами това е бъдещето на модерната медицина. Тези изследвания не се покриват от здравната каса, но виж, твоята кръвна картина се покриват, така че няма проблем да ти я направят безплатно с направление. Само че, тази кръвна картина няма да ти покаже нищо свързано със статията.

аспирина е токсичен по принцип -затова не се дава на бебета освен в много малки количества , но бебе може да умре от натравяне с аспирин дори само от една таблетка , освен това има и много други странични ефекни като получаване на астма , на язва на стомаха , колит на червата и други така че като всяко лекартсво след дълъг период бавно и сигурно отравя и нарушава много процеси в организма увреждайки различни органи

Нашто бъритоне, Боко Боричели, за това ли изглежда , като че ли, акъла Му са взели ?

Е, и Полека-лека идеята че да получиш язва или инфаркт е въпрос не толкова на начин на живот колкото на податливост на организма в даден момент към някои вируси придобива все повече популярност, като в статия публикувана в Дир-а цитираха японски професор намерил роднинска връзка между вируса причиняващ кариес и този предизвикващ инфаркт. Тъй че дали аспирина, който пречи на образуването на тромби в кръвта като намалява съсирването и, трябва да се пие като профилактично средство и дали може да повлияе върху развитието на вирусен инфаркт е много спорен въпрос.

Защо са изследвали жени, като се знае, че мъжете са по предразположени към инфаркт?!!!!

Това не е вярно. Даже има една втзрастова група, в която жените са по-застрашени.

Значи какво разбираме от тази статия: 10 години някой е изследвал за риск от сърдечен удар на хора употребяващи аспирин. Само не разбрах за тези 10 години има ли поне един случй на инфаркт сред изседваните или няма. Изобщо статията е пълна трагедия от гледна точка на логика.

Така е , когато някое журналистче чете нещо и според познанията си цитира това , което смята , че е вярно !

Тука е написано по-сносно, но е на английски. link Другия вариант е да завършиш медицина в Харвард.

Живота в градовете, който откъсна хората от естествената им среда, разболява най-много.

И това е мит. В градовете се живее по-дълго, защото хората се преглеждат а не чакат до последно! Статистика.

Никой вече не вярва на американското лъжливо овчарче/каквото и да твърди;който и да го твърди/.

Тук не се споменава за едно друго вредно дествие на Аспирина, продължителното му приемане уврежда черния доб.

на учените е респектиращ.

от 10 години пия по четири аспирина на ден и се чувствам много добре

Вероятно си някакво изключение. Въпрос на момент е да се получи резултатът от ежедневното приемане на 4-те аспирина. Всяко лекарство има своя положителен и отрицателен ефект. Обърни внимание дали приемането на 4-те аспирина не ти действа повече на психиката, отколкото на физиката. 2 аспирина на седмица са достатъчни- 1 го разчупваш на 4 малки парченца.

Бате Иване, сигур си ЛЕВСКАР?

Колко може да се вярва на такава новина само можем да гадаем. Аспирина е евтин. Защо да не му измислим някой страничен ефект? Аз съм чувал от доктор, че редовната употреба на аспирин може да повлияе трайно на кръвосъсирването.

Наште папагали пак са преписали някоя платена статия от фармацефтичната война на запад.... кои пък са тези хора, особено в БГ дето редовно пият пък точно аспирин?? знам такива дето редовно пият гроздова.....ама аспирин?!

Много възрастни хора у нас пият ежедневно аспирин по предписание на лекаря. Особено след инсултни или преходни инсултни прояви.

Абе да ти кажа бая луди има. Едни такива здравословни, дето всеки ден гълтат шепи витамини и аспирин, щото чули някъде, че е добро профилактично средство. Таааа ... около мен поне има доста.

Със или без асперин ще умрем. Това е сигурно. За това, пийвайте ракийка. Може да не живеем 200 години, но поне 100 като хората.

с ракийка таман няма да доживееш и 80, най - много да станеш поредния патриот - да стигнеш до пенсия и да умреш.

Всичко е полезно или вредно според си дозата. Ама е факт, че трезвеник столетник няма!

...след яка почерпка един човек на сутринта се чудел защо го цепи главата ?-какво толкова съм пил снощи..водка ,вермут,бира,вино,коняк..лимонада...-ами да от лимонадата е махмурлука,заключил човекът !

Дрън, дрън ! Всичко е за пари :"логичната стъпка ще бъде хората да се тестват" :)

Не виждам какво лошо намираш в тестването? Това е част от диагностичния процес. Парадигмата в медицината е - откриваш причината, намираш лечението. Причина - Лечение.

Затова живейте природосъобразно и пийте лекарства, само когато наистина сте болни и имате нужда от лечение. Не може да има лекарство, което здрав човек да го пие "профилактично" дълго време - това си е чисто тровене.

Бинго!!!!

Още нещо има. Аспирин втечнява кръвта. Ако има някакви вътрешни малки кръвоизливи - при хронични заболявания - те не могат да зараснат сами, кръвта не се съсирва. И това води до много неприятни последствия. което пак води все към същия извод - недейте да прекалявате с пиене на аспирин слушайки рекламите от ТВ. Както и всяко едно лекарство аспирин си има и странични ефекти.

Аз пък си мислех, че кръвта си е течна, но пък може би я разрежда :)

ами сигурно си прав)) Но не мога да коректирам поста, така че ще приемем, че другите ще прочетат внимателно и твоя пост))

Аспиринът има антитромбичен ефект-факт. Свързвайки се с рецепторите на тромбоцитите, блокират тяхното агрегиране(слепване), а т. кат. тромбоцитите са безядрени, не могат да експресират нови рецептори. И винаги се преценява съотношението полза/риск

хората си го назначават сами, подведени от рекламите. Всяко едно лекарство се назначава от ДОКТОРА точно по преценката полза/риск. Когато го правят сами - просто не знаят какво може да се случи. Нали?))

Учени от ЕДИКОЙСИ университет откриха шокираща новина - водата е отговорна за всяка смърт на планетата. Всеки човек, който някога е приемал вода, дори в минимални количества - в крайна сметка умира!

Живота е вреден! От него се умира!

Отдавна задравеопазването и фармазията са як бизнес. Не бих се учудил ако публикациите за вредата от аспирина са мотивирани от низката му цена и достъпност

По принцип не трябва да се прекалява с нито едно лекарство, така че непрекъснато да пиеш аспирин само заради цената му не е най-добро решение

Така зададена темата, няма нужда да се доказва, ако всеки ден пиеш аспирин ще умреш все някога