Тълпа в Индия преби до смърт изнасилвач на дете

Двама души бяха арестувани в предградията на Делхи, след като разярена тълпа преби до смърт мъж, обвинен в изнасилване на 8-годишно момиченце.

Обратно в новината

Коментари - Тълпа в Индия преби до смърт изнасилвач на дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро и в България

.

Представете си ако пратим там нашите мангусти на гурбет какво ще им се случи , ще ги дресират и направят по ниски от тревата.

Те от там идват.

ако се опрем на втория закон на нютон, както и на твърдението, че природата (част от която сме и ние) не търпи празни пространства може да се направи изводът, че там, където липсва официалното правосъдие то бива заместено точно по този начин. и поздравленията по повода не са израз на радост от тези действия, а израз на удоволетворение за възвърнатата справедливост. която е била спестена от "официалното" "правосъдие", което съди за пари, а не по закони.

все пак педофилията не може да бъде толерирана по никакъв начин, още по-малко под предлози за "разчупване на сексуалните окови".

този подход в България, една дузина клатику..и остават без рушвет. Недопустимо!

Много леко се е отървал тоя. Трябвало е го обесят за топките!

а у нас коги

Но това е една добра новина.Този почин трябва да намери приложение и разпространение и у нас

Но все пак трябва да се молиш някой да не те набеди, без да си го извършил, нали? Защото този тип правосъдие действа светкавично, няма ама чуйте, ама не бях аз. Ти си и толкоз, нужна е просто кръв, не справедливост!

Това се казва съд по бързата процедура!

За такова престъпление реакцията е нормална. Но от такива новини трябва да почерпим поука. Че правораздаването така се усложни, обърка и привърза към парите, че започва да отрича само себе си. Саморазправата и взимането на правосъдието в ръце от разярените хора е пряк резултат. А не винаги саморазправата е правилна. Тълпите могат и да се манипулират.

дето има една приказка : "отидоха в съда за правда, а получиха право!" :)

ЕВАЛЛА!

явно така трябва да се действа в държави с мангалско население и липсващо правосъдие! и тук трябва личн за един куп мангусти и герберастки отрепки, начело н тиквата, заради джендърското им насилие над деца, което искат да осъществяват!

kirchevo

То тука едно правосъдие нема що

Просго и ефикасно .Дори е много хуманно в сравнение с някои практики от миналото.Колкото повече се грижим за правата на престъпниците толкова повече се гаврим с жертвите и техните близки.Бавени с години дела и срамни присъди като резултат тласкат непредубедения човек към цялостно отричане на правораздавателната система поради отцъствието на справедливост в нейните присъди.

Обърнете внимание, че са убили заподозрян. Не е ясно дали е бил виновен. Също така не е ясно дали смъртното наказание е подходящо за предполагаемото престъпление.

По първата част съм съгласна - само заподозрян. По втората обаче не - за педофил-изнасилвач наказанието си е OK.

що? ти Чеци , дето ще лежи 20г за това че е изнасилил и убил редно ли ти се вижда ? и той си е излежал вече полувината :))) , па туко виж и предсрочно го пуснат ...

А защо точно този е заподозрян? Най-вероятно момиченцето само го е посочило. Ако някои 18-годишни могат да лъжат за такова нещо, то 8-годишно мимиченце е почти изключено да си измисля, че са го изнасилили.

Реакцията на тълпата във връзка с този случай за много хора може да изглежда справедливост, но не дай си боже да попаднете в пътен инцидент и същата тази тълпа да реши, че сте виновен. Това е факт в Индия. Тогава едва ли ще мислите по този начин. В България също саморазправата започва да набира сили и хората да смятат, че това е правилният начин за търсене на справедливост. Само мога да се моля тази тенденция да не доведе до индийската реалност. Тогава всички, които подкрепят този род правосъдие, ще започнат да мислят по друг начин.

У нас саморазправата по пътищата е само върха на айсберга който нарасва с всяка изминала гидина и с всяка несправедлива присъда..Вярно е ,че взема и невинни жертв но липсата на справедливост и желанието за мъст се засилват и никакви скъпи огради и охрани няма да я спрът както побеснелите пролетни води.

.

Започвам много да уважавам индийците

Индия е далече от "европейските цинности". Живеят с хилядолетни ценности. Тукашните им събратя отдавна са излиберастени.

мда - така е. там нямат антиБХК. нито разните НПО дето защитават "различните"....у нас най-много да изкарат детето виновно.

Браво!

Те такава "истанбулска конвенция" ни трябва - ... нататък се сещайте, няма да пиша за да него изтрият целият коментар.

индийците трябва да чакат върховенството на закона, а не да взимат нещата в свои ръце

Щото ти и твоите колеги ще останете без хонорари и ще ви падне стандарта на живот, може би? Защото гилдията на адвокатите е много заинтересована в Бг да няма правосъдие и делата да се проточват с десетилетия.... а хонорара си върви

А колко трябва чакат. Щот ние чакаме 30г. Да знаем.

Индийците по принцип не са за пример, но в случая с изнсилвачи и убийци така трябва да се процедира.

И какичките които примамват ученици и подрастващи по същия начин трябва да бъдат линчувани и убивани, защото тийновете в последствие се превръщат в изнасилвачи.

Привържениците на двойния стандарт се отчетоха. Слагайте минуси, не забравяйте че всичко се връща и рано или късно и вие ще бъдете осъждани подобавщо.

Ти кво искаш? Щом у нас е пълно с дебили ,такива ще са и множеството коментари. Всеки случай е сам за себе си.Основна характеристика на съвременния нашенец е, че не мисли.

Когато законите са толерантни към разна измет, се задейства народното правосъдие

Индийската практика заслужава да бъде изучена и приложена у нас.

трябва да се линчува мин.на правосъдието и всички ,които са във връзка с него !те са корена на мафията и злото по целия свят ! нищо ,че се правят на не знам какво си ...

Мин. на правосъдието, в случая нея, няма нищо общо със съдебната система, която е отговорна за проблемите!

Luna0102

Изнасилвача на малко дете е в къщи щото било бавно правосъдието, а тези които раздали правосъдие ги арестуват за нула време. Стана ми ясно вече защо нашето правосъдие не се вижда- черпим опит от родината на нашите тъмно зелени братя.

Да следваме примера на индийците. Ако Кузов живееше в Индия......

Браво ! Сто пъти : браво ! Така трябва да се постъпва с всички изнасилвачи, убийци и крадци. Да се организира международна ,световна защита на обвинените за убийството му. И - за такива изроди - недейте писа, че са "починали" от раните си. Този е ПУКНАЛ, каквото и си е заслужил!!!

Този, който е цъкнал минус, да сподели какви са аргументите му за това ?

това е правосъдие!

истинско народно правосъдие.Без да са учили от дебели книги,та след това да въртят и сучат,понеже,когато,защото,набързо са произнесли и изпълнили присъдата.

Само така - подкрепям! И тук трябва да е така - директно на място!

Това е начин за ликвидиране на неудобни. Обявяват някого, че е заподозрян и го оставят на тълпата. На тези, които одобряват подобно "правосъдие" им пожелавам децата им да се окажат "заподозрени" и тълпата да научи за това.

Дай боже и у нас, че бая куманяги има за линчуване.

Точно заради децата ми подкрепям възтържествуването на най-строго наказание за изнасилване на дете ( а и не само при това престъпление)! А ти подозирай който си искаш! И не пожелавай другиму това , което не искаш да ти се случи!

И какво им се радвате на тъмнозелените, това го правят, щото си е техно цигане и като е дупено, не могат да му вземат много пари като го сватосат. Прочетете, как реагират, като има изнасилена чужденка!

Хората ги вълнува тяхната си държава. Тебе вълнуват ли те гладните сомалийски деца ? - не

Нали техните цветнокожи изнасилват бе, чук.

В Индия, малката тълпа е като китайската рота - няколкостотин хиляди. Нищо не може да ги спре. Ни полиция, ни армия.

И иранците са така !Не си поплюват ,то е така,по-хубаво да си строг !

Това, някакъв по- ефективен вариант на Анадолската конвенция ли е? Щото, така приложен ми харесва и бих го подкрепил.

Това е точно обртното на анадолската конвенция. Конвенцията е само "единият от задържаните е бащата на детето". И по конвенцията ще му дадат над 10 години че е защитавал детето си. Защото това би било "престъпление за защита на честта".

Уличното правосъдие е ежедневие в Индия, защото правосъдието е бавно, а делата може да се проточат с години. имам чувството че става въпрос за българия-много точно казано

А, пък тука понеже правосъдието е бързо, затуй и не се прилага линча.

Кога ще ги стигнем...индийците.

Така се прави.Тези тук ИК ще ми приемат да храним НПО-та.

Затова наще цигани са избягали от Индия че наказанията са сериозни.

Не са избягали - изгонили са ги.

"Уличното правосъдие е ежедневие в Индия, защото правосъдието е бавно, а делата може да се проточат с години. Обвинените в изнасилване често са нападани и пребивани до смърт." Очаквам да излезе онова адвокатче и да каже, че индийците трябва да чакат върховенството на закона, а не да взимат нещата в свои ръце.

Жестокост и примитивност! Повечето от тази справедлива в кавички тълпа продават дъщерите си - още деца на мъже. Те самите се женят за деца и ги таковат...Хубава работа, ама .иганска...

Обричат ги рано. Но реално бракът се "консумира" след зрялост.

В примитивния мюсюлмански свят е така - женят се за деца и Ги консумират. А и САМО да ги обричат - това много невинно ли ти се струва??! Майка ти и баща ти да определят съдбата ти и да решават за кого да се ожениш и какъв елементарен житейски избор да направиш? Пълен терор!!

Говориш пълни глупости. BBC показа документален филм за такива бременни деца - едното почина при раждането, другото едва го спасиха, но бебето умря и то не може повече да има деца и го върнаха на семейството му. Преди да родят ги показваха бременни - стоят и гледат другите деца как играят, а тях ги пази пра-бабата на мъжа. Цъкайте минусите и си пазете дъщерите - щото няма да са много годините, когато нашите индийски потомци наберат куража да си вземат наистина каквото поискат, а не само недвижимото ни имущество.

Така се разправят с "ромите" в Индия.

И тука у маалата е така..

Такива били, онакива били, а??? Кои сте вие, че да ги съдите? Когато онодат и вашто дете, тогава може и да започнете да разумявате, не че ще ви светне съвсем какво става, но все пак като начало...

Прав си. Като то онодат детето, после трудно ще го продадеш и то на много по-ниска цена. Тъй де, пропада сделката...

Айде скоро и е Еуропата. Като се почне с уличното правосъдие, некои ше се позамислът преди да вършът мърсотии. Освен гнусотията да изнасилиш дете, но в Индия една жена не може да се омъжи ако не е дествена. Сега не коментирам как си пазят щерките, но явно им пука. Браво че им пука. На вас спре и да ви пука, кой ви ебе и кой ви изнасилва. На ниво животни сте, спрели сте да усещате болката от издевателствата. Загубиле сте нормалност и чест, морал и човещина. За вас надежда нема.

Запозната ли си с явлението "телегония"?

Не, но сега си го сърчнах. Който верва в текиви глупости е за психиатрия. Де да можеше тека да се пренасе ДНК. Що безплодие щеше да се излекува. И да не забравиш, а науката едно трърдение се счита за доказано ако може да се повтори-потрети-по-енти като правило и да се обобщи под формула. Сичко останало е фантазия на болен мозак като твоя. То ако това беше верно, тогава щеше да е верно и за мъжете проститутки, и за сексуалните отклонения, и за старите баби и дедофци, и на ниво клетъчна ДНА. Ма не е. Жалко за фантазиите ти.

Да бе в Индия всяка жена е изнасилвана минимум по пет пъти според статистиката

"През февруари двама индийци, заподозрени в изнасилването и убийството на 5-годишно дете, бяха извлечени от разярената тълпа от полицейския участък и убити на улицата" Ето как се справяли с педофилията в Индия...

поздравления, вземат пример от линч в щатите - каймакът на демокрацията - а у нас щяха да го пуснат изрода след 72 часа поради липса на .....правосъдие

Сега като сформират Индийски Хелзински Комитет, тога ще видим "Кой кум, кой сват и кой на булката е брат".

Няма да изтраят много комитите там. Може да изпреварят подопечните си.

Да я беше поискал от баща ѝ - щяха да му я продадат. Тя вече е на 8 и така или иначе вече са се оглеждали за жених. Като че ли там не съществува практика да женят 10-годишни деца и да ги осакатяват до живот като раждат на 11-12. И после ги връщат на родителите им, ако повече не могат да имат деца, защото едва са оживели от детското раждане. Тия дето са "хвърляли камъните" да кажат кой от тях няма в семейството си такива случаи.

Ама щеше да го накарът да й плати прикята и сватбата. Спестил си разходите по сватба, ама са го линчувале. Е, еФтинкото излиза по-скъпо.