Имотна измама: Брат и сестра останаха без родната си къща

Всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години

Обратно в новината

Коментари - Имотна измама: Брат и сестра останаха без родната си къща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цацаров, къде си?!

Елементарна кражба , но герберските прокурори и полицаи се правят на недорасли глупаци , защото са от отбора на крадците!

Продажни управници! Всичко ще продадат и загпабят! Страшно следствие и съд!

Този казус не е ли за Хага? И новият собственик е в играта инак щеше да иде на място да види какво купува.

тези, които ще живеят на откраднат имот бял ден няма да видят, а тези направили измамата техните ще има да плащат преживяното от тези хора, поколения напред, нищо не остава ненаказано, нищо, но пак стигаме до това, че живеем в опасна държава, управляване от опасни хора!

Сега да дадат на измамените хорица една тераска от Артекс, или поне къща за гости.

Бандитите и рекетьорите на ББ в действие познайте приближена фирма на коя партия ще строи там/

Схемата с отчуждаването от времето на соц-а е това. А ако говорим за справедливост - те все още са собственици.

Само да попитам като не са се явили при нотариуса да потвърдят сделката как съда я приема за редовна и как става препродаването на нещо дето реално не е твое ако нямаш зад гърба си мафиотите от шайката и в столична....

Замазва неудобните неща в данните на данс за властващите дето не са си ги декларирали по закон в декларациите..

Бутайте я тая съборетина и постройте на мястото ѝ някой красив небостъргач!

Къде е силния за деня БОЙКО БОРИСОВ КЪДЕ Е НАЛИ ТОЙ ОПРАВЯ ВСИЧКО

Ами така е. Кварталните градинки и евтините общински /обществени/ терени са на привършване, а мафията трябва да има откъде да краде. Щели да питат избягалите българи, какво трябва да се промени, за да се върнат. 20 години ЕС ви повтаря едно и също - НАПРАВЕТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРАВОВА.

Сега да видим прокуратурата дали ще се самосезира след оповестяване на случая по телевизията.Защото хората сигурно се борят отдавна но дори с доказателства трудно се разбива връзката съд-имотни измамници.Сега цяла България чака да види ще се намесят ли Цацаров и Борисов в този потресаващ случай защото това ще е доказателство че живеем все пак в правова държава.

Като намеси ЕС по случая - този упадък е подтикнат от робуването ни на Запада.

Добре, тези които са вкарали багер в двора на хората които все още си живеят в собствената си /!!!/ къща, кога ще бъдат обесени ? Що някойне вкара багер в нашия двор, та да му разкаже играта моят човек.

а провинциалната строителна мафия !

През 99-та се наложи да тегля кредит и за това отидох при "приятел", шеф на един от клоновете на тогавашната Търговска банка, с когото отгоре на всичко имахме не само лични, но и делови отношения, защото чрез тази банка се изплащаха заплатите, които ката сума бяха няколко милиона, на всички с които работех тогава. Прие ме и безного много увъртания ми представи договора за кредит срещу ипотека на апартамента ми, който бе с приемливи клаузи и ми позволяваше да върна кредита без никакви затруднения. Но уви! Когато отидохме при нотариуса се оказа че в текста "има правописни и граматически грешки", които следва да се оправят и за това не ми дадоха копие от вече подписания от мен договор с изричното обещание че корекциите ще се направят веднага, на място, в кантората на нотариуса, от съпровождащата "приятелят" ми служителка на банката! След един час приятелят ми вече го бяха "извикали" по работа в столицата, съпровождащата го служителка бе изчезнала и повече никога не се яви в банката и в населеното място (след много години се оказа че е приближена на един от лидерите на един от не безизвестните тогава, кръгове и вече е била назначена за служителка в държавна администрация от най-висок ранг), а представения ми от "помощник нотариуса, договор ме хвърли в ада! Да, в ада, защото вместо 10 години отпуснатият ми кредит трябваше да върна за 10 месеца, което нито практически, нито теоретически бе възможно! Не само че стигнах до просешка тояга, но и децата ми и току що родените им деца попаднаха в преизподнята на този ад и с много мъки и неимоверни усилия отървахме жилището ни от ръцете на "приятелите" ми! Много време след това се криеха и бягаха като хлебарки на светло, но съдбата направи така, че след години се оказахме не само лице в лице с тях, но и трябваше да работим не само в една и съща институция и в една и съща сграда, но известно време бяхме и в един и същ кабинет! Можех не само да ги пребия или да им извия вратовете като на пилета, но ме спря, както и в много други случаи това, че не съм господ да решавам кой има право да живее и как да живее и най-важното, не исках и сега не искам, да прегръщам децата и внуците си с кървави ръце! Какво стана с "приятелите" ми ли?! Ами банкера фалира и мина през преизподнята на обвиненията за длъжностни престъпления, кикимората така си и остана кукувица и никой вече не я и познава, на един друг внуците ми пострадаха, въобще жална картинка, а аз и семейството ми се радваме на здрави деца които хваха пътя в живота си, а най-малките вече са по пътя на бащите каките и батковците си! Пиша това, защото съм убеден, че рано или късно тези нещастни хора ще получат своето, а тези които им посягата на жилището няма да прокопсат и ще заплатят жестока цена чрез семействата и наследниците си!

Сега навсякъде има камери, прокурора чете датата на нотариалния акт, чете името на нотариуса, отива при него и започва разпита, кой дойде, как се казва, взе ли му личната карта да се увериш той ли е , телефонния му номер, адреса, ако е с пълномощно, отива при нотариуса пред когото са положени подписите и по същия начин,, предоставен ли е в оригинал първичния нотариален акт, на коя дата от кого, навсякъде има регистри и камери и имена на нотариуси, те ще признаят всичко и кой крив, кой прав, трябва служебно от прокуратурата да се обяви за нищожен всеки следващ нотариален акт, при такива измами , и нотариусите с огромни глоби, отнемане на право за упражняване на професия. Защо ще оставят хората сами да се борят срещу нотариуси, които членуват в нотариална камара и същевременно са корумпирани и участници в имотната мафия. Това са престъпления , които са свързани с държавата и корупцията, така, че дори от ЕС изискват нисък праг на корупция, ако не.....подава се сигнал в ЕК за корупция и от там ще изискат на когото трябва да си свърши работата....

Е, затова оня от Кипър е стигнал до крайност,защото няма кой да решава такива проблеми, или по точно не искат да ги решават!Какво човешко създание може да извършва подобни кражби, а още повече, защо никой не е готов да се пребори с подобни идиоти,за които единствената цел са кражбите !Затова този апетитен имот е препродаван,за да може да му се загуби и началото и края!А не мога да си представя, че такива изроди могат да останат ненаказани, а са по умни от тези които трябва да ги разследват!Никой не иска промяна, защото така ни е по добре, всеки да си прави каквото иска!Не съм фен на чалгата, но е вярна песента, че за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони!Оказа се, че Европа е мноооого далече, и никой не иска Европа да дойде при нас!

къщата е препродавана няколко пъти! можеше и ти да си я купил, и щеше от добро сърце да ги оставиш да си живеят там!

а на мене разказчето на тия двамата нещо ми изглежда нефелно

Мафията си е в пълен комплект - и със нотариус, и със съдии и де каквото трябва и що се сетиш. Тъ, тъй.

Ще построят небостъргач, ако могат, и ще компенсират, тези, дето са им дали едно рамо срещу хорицата, с някой друг апартамент на цена 200-300 евро на квадратен метър...

Кога най-сетне ще спрат тази имотна мафия?! Докога ще има ощетени, измамени и изгонени от собствените им или наследствени жилища?! Стига корупция, стига алчни и подкупни нотариуси, съдии и подобие на хора. ДОКОГА?!!!

е и при мен. Аз живея в чужбина и сестра ми искаха да стороят блок на моето място с къщата ни. Архитекта не можа да стой - нямал парите и тогава някой си с помощ на селски кмет са фалшивицирали и моят подпис и това беше! Да не съм луд да храня адвокати /които не дават гаранция за победа/. Значи мошеничеството в България е позволено! Не съм бил аз единственият!

Лозенец започва все повече да прилича на Факултето и Столипиново. За какъв лукс става дума?? да ти гледат комшиите от 2 метра какво обядваш, или какво правиш в спалнята...

ГЕРБ управляват 10 години или 1/3 от времето след Соца. Какво направиха ГЕРБ за десетте години за да Спрат Грабежа!? Нищо! Оставка.

Половината нотариуси в София са за затвора или за бесилото - защото в затвор трябва да ги прати съдия а това няма как да стане при българската "съдебна система"

НАПРАВЕТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРАВОВА

така се прави

нефелен

А данъци не са ли плащали за къщата? Щяха да разберат, че не е тяхна собственост още на първата година слад измамата, когато следите са повече и шансовете да си я задържат по-големи...

Ако ти не си обявиш в общината с декларация, че си продал имота си, тя ти начислява данъци, а след като се точат дела, тя по документи е хем тяхна, хем на новия собственик, общината е голяма гад прибира данъци за едно и също нещо от двамата, което е пълен абсурд и е незаконно, но тя не се отказва от два платени данъка, просто си ги получава и ти си си виновен, че не си обявил, а как да обявиш нещо което си е твое и не си го продавал. Трябва да има партида и по партидата да има само промени в собствеността, тия декларации са им коза на общините, те не проверяват те приемат декларации на добра воля.

и не отписват автоматично предния собственик....

Да се публикуват имената на нотариуса и първият собственик след "сделката". Ние ще се погрижим.

По закона на неизбежна самоотбрана всеки, който им влиза с взлом в двора и имота, имат право да го гръмнат!

За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони ...

Още е приет само на първо четене, а и да влезне в сила, пак няма да даде толкова много права на българина да си пази собствеността.

Кои сте тези Вие ??? Досега Вие къде блеете ???

На какво се надяват двамата собственици, след като главните престъпници са начело на държавата и в парламента! много лесно може да се разплете кълбото, като се върне лентата назад, ама ще цъфнат политически неизгодни истини. Нежеланието да се разкрият истинските мошенници в схемата показва, че главата на змията е на висок пост в управлението на държавата и има чадър. Явно е, че мафията е стиснала за топките и съда и полицията и политиците или че точно те са мафията.

Ти си наивник, че то точно тоя ЕС разби държавата!

Докато не се върне старата система от времето на соца, но вече без предателите партийци и без социалистическа партия и демократи от европейски стил. Трябва да има една Вартоломеева нощ, в която всичката измет да се изчисти и да се почне на ново.

И аз съм в подобно положение. Съдът ми върна от трите по дългото!

Да пуснат жалба до министъра на правосъдието за пълна проверка по казуса на нотариусите, които са изповядали сделките и министъра да обяви за нищожни фалшивите нотариални актове и да накаже нотариусите да обезщетят потърпевшите.

а ЦАЦАРОВ спи... той нали неговите имоти ги изтри от Имотния регистър... и сега не му дреме!

... XEM 180.000 npubpaLu...

Е нещо са подписвали, все пак. И не казват какво, все едно че не знаят. Таблет бил положен... През 2004 г.?

Ще я купиш без оглед? Няма да видиш, че хора живеят там?

Нас няма кой да ни накаже! Ха, ха, хара Слушах едни такива девизи. ТАка са мобилните оператори, енерго, вик, БАНКИТЕ.... неизброими са. Наглостта вече е нетърпима!!!Гласувай пак за същите!