Ограничават отдаването под наем във Виена

Собствениците на апартаменти във Виена ще могат по-трудно да печелят пари от платформите за краткосрочно отдаване под наем като Еърбиенби (Airbnb), предаде ДПА.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Социализъм е

боли ма

Това не прави, там не ходи, това не говори, онова не показвай... да ти пикая на демокрацията...

Някому там се е зловидял бизнеса на професионалните рентиери. Нали уж е демокрация!? Нали уж е свободна икономика?! Имотите са си техни, каквото искат, това ще правят, стига да си плащат данъците. И като ограничат отдаваните под наем площи - нали ще скочат наемите?! И пак наемателите ще са най-губещите.

допречили на милионна Виена 8600 стаи в аирбнб, да да ние вярваме. На хотелиефите не им се зловиди нали

Там не е демокрация, пълно е със забрани. Има и някой добри правила,които се спазват от всички. Чисто е, подредено е. Цигари се пуши, почти на всякъде, много е странно за това точно, няма строги забрани и фасове разхвърляни на всякъде. В Германия пък, всеки втори си влиза в метрото с бутилка и си кърка биричка, но никой никого не притеснява. Всички са много любезни и винаги са готови да ти помогнат, да те упътят.

Ако оработят като хотел, то би трябвало да отговарят на всички изсквания за хотел. Предполагам изобщо не са малко. Те обаче спестяват тези разходи /за лицензи, пожарна безопасност, категоризация и т. н./ и въпреки това са на пазара, в конкуренция с хотели, които са направили тези разходи. Това е изкривяване на пазара. Или за никой няма ограничения и правила или за всички. Просто е.

що, по съвецко време как беше :))) , можеше да пишеш в работническо дело (днес.бг) каквото си искаш ли :))) . или можеше да пътувап където си искаш в страната , даже не споменавам европа , или па можеше да пиеш през седмицата в ресторант или нощен бар :))) ... айде по-полека . някои помним някои неща :)))

Не са хотелиерите...ограничението е от държавата и от община Виена, за да останат достатъчно много апартаменти за дългосрочно отдаване под наем и да не се вдигат много цените на наемите. Това е част от дългосрочната жилищна политика във Виена, самата община също е собственик на много апартаменти, които отдава дългосрочно под наем на по-ниски цени на хора, живели в града повече от 2 години. Поради това цените на наемите във Виена са много приемливи, в ставнеие с други вропейски столици.

Баш пък във Виена няма как ем да си на пазара , ем да спестиш от разходите дето споменаваш , вервай ми !

ОТДАВАМ? Някой да е наясно какво точно означава!

И кво помниш бе смешко? Ходих си където исках през седмицата във Варна и курортите. Никой не ме е спирал. Бях на 18 88 г. Лятото работех по курортите. Все някой ви спирал. Явно си някой крадец писал се репресиран.

Бях на екскурзия и чух неща, които ме учудиха. Щом някой получи общинско жилище, правото на ползване могат да наследяват деца, внуци, рода и т.н. Даже в дворците, които сега са музеи, в таванските етажи още живеели потомци на обслужвалите някога кралете. Страхотна социална политика. Направо не е за вярване. Затова толкова народ тича към Виена и не се връща.

Тука също се дават апартаменти под наем краткосрочно .Едва ли някой е станал богат с взимането на наемите. Като се сложи и разходите за реклама ,обяви, почистване- едва ли да остава много .Ние също даваме 40 години квартири е ефекта сега е много малък .Едно време беше друго оинклузив за 15 дни на много добри цени -Сега всеки е с претенции а не дават пари.