Ограничават отдаването под наем във Виена

Собствениците на апартаменти във Виена ще могат по-трудно да печелят пари от платформите за краткосрочно отдаване под наем като Еърбиенби (Airbnb), предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Ограничават отдаването под наем във Виена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука също се дават апартаменти под наем краткосрочно .Едва ли някой е станал богат с взимането на наемите. Като се сложи и разходите за реклама ,обяви, почистване- едва ли да остава много .Ние също даваме 40 години квартири е ефекта сега е много малък .Едно време беше друго оинклузив за 15 дни на много добри цени -Сега всеки е с претенции а не дават пари.

ОТДАВАМ? Някой да е наясно какво точно означава!

Ако оработят като хотел, то би трябвало да отговарят на всички изсквания за хотел. Предполагам изобщо не са малко. Те обаче спестяват тези разходи /за лицензи, пожарна безопасност, категоризация и т. н./ и въпреки това са на пазара, в конкуренция с хотели, които са направили тези разходи. Това е изкривяване на пазара. Или за никой няма ограничения и правила или за всички. Просто е.

Баш пък във Виена няма как ем да си на пазара , ем да спестиш от разходите дето споменаваш , вервай ми !

Там не е демокрация, пълно е със забрани. Има и някой добри правила,които се спазват от всички. Чисто е, подредено е. Цигари се пуши, почти на всякъде, много е странно за това точно, няма строги забрани и фасове разхвърляни на всякъде. В Германия пък, всеки втори си влиза в метрото с бутилка и си кърка биричка, но никой никого не притеснява. Всички са много любезни и винаги са готови да ти помогнат, да те упътят.

допречили на милионна Виена 8600 стаи в аирбнб, да да ние вярваме. На хотелиефите не им се зловиди нали

Не са хотелиерите...ограничението е от държавата и от община Виена, за да останат достатъчно много апартаменти за дългосрочно отдаване под наем и да не се вдигат много цените на наемите. Това е част от дългосрочната жилищна политика във Виена, самата община също е собственик на много апартаменти, които отдава дългосрочно под наем на по-ниски цени на хора, живели в града повече от 2 години. Поради това цените на наемите във Виена са много приемливи, в ставнеие с други вропейски столици.

Бях на екскурзия и чух неща, които ме учудиха. Щом някой получи общинско жилище, правото на ползване могат да наследяват деца, внуци, рода и т.н. Даже в дворците, които сега са музеи, в таванските етажи още живеели потомци на обслужвалите някога кралете. Страхотна социална политика. Направо не е за вярване. Затова толкова народ тича към Виена и не се връща.

Някому там се е зловидял бизнеса на професионалните рентиери. Нали уж е демокрация!? Нали уж е свободна икономика?! Имотите са си техни, каквото искат, това ще правят, стига да си плащат данъците. И като ограничат отдаваните под наем площи - нали ще скочат наемите?! И пак наемателите ще са най-губещите.

Това не прави, там не ходи, това не говори, онова не показвай... да ти пикая на демокрацията...

що, по съвецко време как беше :))) , можеше да пишеш в работническо дело (днес.бг) каквото си искаш ли :))) . или можеше да пътувап където си искаш в страната , даже не споменавам европа , или па можеше да пиеш през седмицата в ресторант или нощен бар :))) ... айде по-полека . някои помним някои неща :)))

И кво помниш бе смешко? Ходих си където исках през седмицата във Варна и курортите. Никой не ме е спирал. Бях на 18 88 г. Лятото работех по курортите. Все някой ви спирал. Явно си някой крадец писал се репресиран.

боли ма

Социализъм е