В Страсбург решават за царските имоти в четвъртък

Европейският съд по правата на човека в Страсбург съобщи, че на 12 април, четвъртък, ще обяви решение по трите жалби за т.нар. царски имоти.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви имоти какви 2 лева -да бъде изгонен за винаги.

Единственото спасение от културното и национално обезличаване на България е ВЪЗРАЖДАНЕ ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ - т.е. конституционна монархия. По този начин ще се ЗАПАЗИМ КАТО НАРОД. За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора за президент са любимата им забава, а бате Ламбо е техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 200 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите изроди и да възстанови суверeнитета си, като върне Търновската (сребърна) Конституция.

На тази хитра лисица повярваха някои, и той ги оправи на бързо. Дойде само да се налапа, и веднага се чупи. Алчен дъртак, а хленчеше, че обича България!? Идиот!

Ходил съм на почти всички царски имоти а на Саръ гьол съм работил и там много ясно се виждаше от вън няколко бараки но като се загледа архитектурата и качеството на строеж ясно се виждаше че си е строено от австрийци по-царско време а мисля даже си и пишеше някъде. Тези имоти са си на царя който е премахнат незаконно още 1946г от руските окопатори и българските предатели. Наистина имотите не са скъпи както в западна Европа замъците и именията на кралските фамилии а аз лично мисля че нанесените щети от окрадената КТБ банка, Цанков камък ,АЕЦ Белене и некачествени строителни дейности по-магистралите са много по скъпо излезнали на българина от нещо което е строено преди 100г от български цар. Добре че беше Симеон тъкмо вдигна народеца глава и видяхме НАТО ,ЕС почнахме да се чувстваме част от Европа и предателите го омаскариха същите тези които убиха баща му. България е била велика само когато е била монархия с един цар.

Хайде стига глупости. На родата на Хитлер, Гьобелс и др. имотите от времето на тяхното управление върнали ли са?

Да но западна Германия за 6г след втората световна война става икономически лидер в Европа а България прави 30г преход в мирно време и накрая царските хитлерови конюшни виновни

Германия става защото са държали на всяка марка. А у нас всеки иска за вземе без да дава. Къде са парите от репарациите? защо не се удържат? Защо не се търси отговорност за далаверите на царското семейство.

Отговорност за кое че през освободителната война сме си върнали плячкосването от Русия и Румъния или че хитлер ни е върнал също от границите и виж България на кое място по въоръжаване е била тогава дори по-времето на СССР сме били на зад

I_Loyola

Някой да обясни какво значи " бившия цар"?

Какволи иска да клеца народа и загроби чуждо тапанара.

В България, в българската политика и власт са пребивавали много откровени мошеници и негодници - спомнете си например Тройната коалиция с Кръстник ДС доносника-спа хотелиер Гоце, Тройната банда на СтаниШеф, Хидромелиоратора - ДС доносник Доган и т.н. цар Симеон, но дори и сред тях този изпъква с отвратителната си непочтена алчност и лицемерие, прикрити зад привидна смиреност и жалки претенции за бутафорно величие и превъзходство. А шайката българомразци, изживяващи се за кукловоди измислиха и поддържаха кухия му ореол и самочувствие! Отлични рок модели си има сегашното ни недоразумение във властта Борисов в лицето на този дърт алчен полуграчотен мошеник и другия подобен нему - Тодор Живков, различава ги само лустрото.

само да не се изненадаш от решението на страсбург... Този човек какъв е като личност няма никакво значение. Родил се е като престолонаследник в монархия, а на 3 години става законен монарх! Между другото, пипеш по надолу за някаква конституция, републиканска... вчера твърдеше под някаква статия за "десни" колко те кефят или нещо. А всъщност ако събереш 2 и 2 ще разбереш че ти подкрепяш незаконният референдум от 1946, с който суверенитетът на държавата е прекратен. Суверенът е изгонен. Кой е суверена прес 19046 знаеш ли? този същият, все още жив! май си комуняга? не познаващ историята ?

Забавно е човек да чете подобни простотии като твоите, на човек, който изобщо не е в час колко не е в час. Първо - никакво решение на съда в Страсбург не може да ме изненада, най-малкото защото имам ... скромен опит с него:) Второ - да правиш изводи от неясни и откровено лъжливи факти, интерпретации и констатации е занимание глупаво. Аз не пиша за НЯКАКВА Конституция, която била е републиканска, а за настоящата Конституция на Република България, която е ОСНОВНИЯТ ЗАКОН на държавата! Сега, не преди половин век или през 1946 година, когато въпросният субект се е родил или е бил на няколко години... Трето - да ми говориш, че аз съм бил подкрепял каквото и да е на и след 1944 година, при и след окупирането на България от Червената армия и установяването на руското половинвековно робство и избиванато на интелигенцията ни, геноцида и демографската катастрофа щеше да е гадно от твоя страна, ако те приемах сериозно к бе грамотен. И от всичките тези твои простотии най-после да си дойдеш на думата и да ме обявиш за комуняга е типично упражнение на бригадката дирски тролове.

От всичкото ти писано се разбира, че можеш да броиш от едно до три. Незаконно смяна на режим на управление на цял един народ и престъпленията случили се заради това, та и до ден днешен, ДАВНОСТ НЯМА.

Този човечец , толкова е жалък че ми е противно да го гледам ! Пред Кеворкян каза че няма имуществени и парични претенции към Българи , а докопа ли се до власт иска да вземе всичко дори и това което не е негово ! Няма ли Правителство да му каже че не може така ! Освен това като Премиер направи толкова простотии с разпродажба на България че , неговите Имоти няма да стигнат да компенсират финансовите загуби на България !

Кеворкян, все с големи букви, а царят на българите "човече"... ценностната система ти е обърата, като на този когото Господ изгонил .. няма как да не ти е "противно".

Царските имоти, винаги са били държавни. Дори и преди 100 години. Дедо, я ни покажи Нотариалните актове. Така без актове може да ми ги върнат и на мен

Народът 1945-та реши за Кобургските фашисти вкарали ни в две нац катастрофи.

Негови са и ще си ги получи.Новоизлюпените управляващи как се сдобиха с имоти?

Имаше предложение за референдум България да остане ли република или да стане отново монархия. Не се случи. Чакали специален закон за т.н. царски имоти. В РБ няма кой да го изготви и приеме. Все пак по-важно е кой и как управлява България. Помня отговора на Симеон: "Има добри и лоши монархии. Има добри и лоши републики." През 28-те пост соц.години в РБ се върши един голям социален експеримент: реституция на имоти на наследници, раздаване на държавни имоти за по един лев, унищожаване на икономиката. Законодателството в движени доведе до кукленско и мутренско управление и никакво соц. управление. Резултатите са плачевни. Разпродадена България. Умните деца и специалисти избягаха по чужбина. Там все пак може да се оцелее при сносен живот. А тук в РБ: "Майка плаче, грамофон свири" - броят на партиите, които искат да са в управлението е със стотици, защото там се плаща не за свършена работа, а за проспано време. Пак великите сили - европейските съдии от Страстбург ще решат съдбата на само на царските имоти, но и за бъдещето на България. Експериментът в РБ може да продължи и с т.н. монархическо управление.

а всъщност, предложение не е нужно. Пределно ясно е, очевидно е и очевадно, че референдумът от 1946 е незаконен! Просто трябва да бъде обявен за нищоен, извършен при форсмажорни обстоятелства под външен окупационен натиск... Просто е Няма в човешката история референдум на който 98% да кажат "да" или "не" по който и да е въпрос. Още повече българи хихих Още повече когато въпроса е "искате ли да приемете форма на управление" каквато никога преди това не са виждали или чували... (репоблика)

Аз не бих издребнявал с царските имоти и бих ги върнал, но се питам защо , след като му взеха царството се правят на цигани и го тормозят? Дали това не са руснаците, които му правят тия мизерии?

комунопитеците ни затриха дедите, заграбиха ни имотите, пратиха ни роднините по лагери, а вие сте тръгнали да плюете по царя, че иска да си върне бащинията! е това не го разбирам!

1, СИМЕОН БОРИСОВ НЕ Е ВЪЗЦАРЯВАН. ТОЙ НЕ Е ЦАР, А САМО БИВШ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК 2,ИМОТИТЕ НЕ СА НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО, А НА ИНТЕНДАНТСТВОТО. КАТО НАСЛЕДНИК НА ДВАМА ЦАРСКИ ОФИЦЕРИ, АЗ ИМАМ ПО-ГОЛЯМ ДЯЛ ОТ ТЯХ, ОТКОЛКОТО ТОЗИ КАРТОИГРАЧ. НО НАЛИ Е БЛИЗЪК С БОКО - ПАК ЩЕ НИ ОКРАДЕ.

ей комунист! я обясни защо е бивш престолонаследник? заради референдума от 1946? по време на съветската окупация? където 98 % гласуват против единствената позната им форма на управление до тогава? Ку-Куууу !?!?!

Я прочети малко. Виж каква България оставя това семейство на 09.09.1944 и каква е страната след 30-40-г.

Това не е точно. Като наследник на военни гледаш мащабно и си неточен. след смъртта на Борис цар става неговият наследник от момента на смъртта. Като малолетен Симеон има определени трима регенти, които изпълняват неговите задължения, но цар има. Трябва да отчетеш, че този род нещо не е много добре и че щеше да е по- добре наследниците на Батемберг да се качат на престола и това щеше да е разбираемо. Но законният български владетел в момента е Симеон. Като неговия наследник е млад и също би имал регенти. Справедливо е да бъде цар. При всяко положение враговете на нацията ни са скрити зад мили и страдалчески маски, но са зли чудовища.

АСПАРУХ, ТЕРВЕЛ, КРУМ...... БОРИС, СИМЕОН, ПЕТЪР, АСЕН, КАЛОЯН..... Всичките в един глас реват СТРАШНИ, СТРАХОВИТИ, РАЗЯРЕНИ: НЕ ПИПАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ, ЧУЖДЕНЦИ!!!!!!! Който се е подиграл с народа ни, все смърт и загуби са го споходили! И МЕЧЪТ БЪЛГАРСКИ! ГЕНЪТ НИ ЖИВЕЕ! НЕ ГО СЪБУЖДАЙТЕ ЗА МЪСТ!

пропусна един: Персиеца, бащата на борис 1 Великият български хан, баща на покръстителя борис. Ма що така се казва "персиеца" този велик "български" хан ?

то имаше и едни упита, сега куде са ? някои от тях бакат с врузки в евроинстициите за 10000 евро месец , имена искате ли ?

чудех се... някон може ли да ми каже, дали кралица елизабет има паспорт, или лична карта?

Какъв бивш цар е тоя ,я смотани журналя си редакртирайте заглавийцето! Симо никига не е бил никакъв цар!

Като отрекохме да подкрепим лъжливите му братчеди англосаксите оттатък Ламанша сега неправомерно ще му "връщат" нещо, което никога не е било частна СОБСТВЕНОСТ на въпросната англосаксонска фамилия КОШАНИ САКС КОБУР ГОТА! Всяко решение на съда за "връщане" на тези имоти-НЕПРЕКОСНОВЕНА собственост на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ще го сметнем за кражба и ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА на 7 000 000 Българи собстеници на всеки квадратен милиметър земя на територията на България, и не само! Отваряйте си очите на четири и си го закачете като обица на ухото : "Единственото по-лошо от войната с англосаксонците е приятелството с тях!", никога не сме видели нищо хубаво от "тези" в миналото и настоящето, не чакайте и да видим в бъдеще друго освен ЗЛИНИ, ОМРАЗА, КОВАРСТВО и ИЗМАМА!

Върнете ми и на мен държавата.

"През ноември Симеон Сакскобурготски предложи извънсъдебно споразумение, държавата обаче ОТКАЗА да се намеси." Същата сага с ЧЕЗ. Чужди компании съдят държавата за над 2 млрд. лв: ЕВН за над 750 млн. евро; "Енерго-Про" за над 140 млн. евро; ЧЕЗ за над 600 млн. евро; Султанът на Оман за за над 150 млн. евро заради фалита на КТБ... България губи делата в арбитражите и държавата, т.е. ние, данъкоплатците, плащаме като попове. Страсбург осъди държавата 7 пъти само заради Цецо Мозъка. А иначе едни ядат свинско, други зеле и всички заедно свинско със зеле. Дон Цеци пък ходи на молитвени закуски... Световен шампион - 5 пъти!!!

А УНГАРИЯ НЯМА НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.... НО ОРБАН Е ИСТИНСКИ РЪКОВОДИТЕЛ... А НАШ БОКО...

Тъй наречените царски имоти са били държавни имоти дадени на царското семейство като обслужващи и в последствие са били заграбени от него. Правилно е решението те да се одържавят и станат отново държавни.

КОЛКО ЧИНИ? И КОЛКО СПРАВЕДЛИВ Е, СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ХАСЕГА!

Рандал с бомбето с изкараните кинти от пропаганда да ходи малко на Нареченски бани да олаби жилата, че ич хубаво не го чака...

кои ще плати разликата между санстефанска българия и това западнало авторско имение, което сме сега, а? я вижте с какво жалко въоръжение сме влезли в трите воини, които ни загробиха и угробиха!!!

Пишещите мнения и коментари по- надолу трябва да знаят че разни Олигофрени станали Полицаи с Подкупи четат всичко което се пише, и макар че не са регистрирани никъде, пак може да дойдат да се заяждат за това че от твоето IP са писали коментар. Такава Цензура и Наглост НЕ е имало дори при Тодор Живков. А него го свалиха от власт за да има Свобода на Словото. Крадците- Предатели са влезли в Властта и четат и Подслушват цяла България, ако някой каже или пише мнения някъде да ги ИЗОБЛИЧИ. Същите тия Предатели хранят чужденци-Нашественици и им правят лагери, а Българите спят по улиците и умират от глад.

Каква ирония на съдбата-европейски съд по права на човека да се занимава с имотите на един алчен човек, който отгоре на всичко твърди че милее за България?!

Този цар на дяволите си мисли че бг е само измамници себеподобни.но май го чака изненАда

българската държава по това дело? Има ли НАСРЕЩЕН ИСК за платените РЕПАРАЦИИ или те нямат нищо общо с НАЦИОНАЛНИТЕ КАТАСТРОФИ ДОВЕЛИ ДО УНИЩОЖАВАНЕТО НА СОФИЯ в резултат на обявената от ТЯХ война ?! А хилядите избити в резултат от бомбандировките невинни граждани на тях кой ще плати - ТОЙ или АНГЛИЧАНИ И АМЕРИКАНЦИ? А НЬОЙСКИЯ ДОГОВО И ПЛАТЕНИТЕ РЕПАРАЦИИ - тях кой ще ги връща КАТО ИСКА ДА МУ СЕ ВЪРНЕ СОБСТВЕНОСТ ДА ВЪРНИ И ТОЙ ОНОВА КОЕТО ГАДНАТА И МРЪСНА АНГЛОСАКСОНСКА ФАМИЛИЯ Е ПРИЧИНИЛА НА НАРОДА НИ!!

КОЙ СЛОЖИ МИНУС на този коментар? КОЙ СИ ТИ, ПРОДАЖНИКО????

Крадлив Дедо от Мадрид,освен хитрец ще излезе и голям Наглец.

Пак ще ни резнат!Заради допуснати грешки в защитата, от читави юристи.

Закво са ти бе! За да ги заложиш в казиното нали, тва е най големия комарджия цела европа го знае

Оди и цуни прабаба си!

кореняк софиянец съм и прабаба ми ми разказваше как цар Борис често се е разхождал със семейството си в центъра на софия без никаква охрана. спокойно се е здрависвал с хората и винаги е поздравявал минувачите по улиците. принцът си е играел с комшийските деца по улиците и парковете, а хората радостно са го наричали "Симеончо" или "царчето". за съжаление вече няма и помен от тази романтична стара София

БАБА ТИ РАЗКАЗВАЛА ЛИ ТИ Е КОЛКО МИЛИАРДА ЗЛАТНИ ФРАНКА РЕПАРАЦИИ СМЕ ПЛАТИЛИ РЕПАРАЦИИ ЗАРАДИ СЪЩАТА ТАЗИ ФАМИЛИЯ? КОЛКО ГЛАВИ ДОБИТЪК СА ДАЛИ СЕЛЯНИТЕ ЗА ДА ПЛАТЯТ БЕЗУМИЯТА НА ТАЗИ ИЗВРАТЕНЯШКА НЕБЪЛГАРСКА ФАМИЛИЯ?? АМИ ПРОЧЕТИ "Български репарации след Първата световна война" и тогава ми приказвай за романтика !! ЗА РЕПАРАЦИИТЕ ПО ВТОРАТА СВЕТОВНА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА СОФИЯ , ЗА ИЗБИТИТЕ В РЕЗУЛТАТ НА ОБЯВЕНАТА ОТ ТАЗИ ДИНАСТИЯ ВОЙНА баба ти говорила ли ти е?!

казвала ми е също, че не е имало по-голяма национална катастрофа от диктатурата на комунопитеците

ти знаеш ли колко са убитите в ъугославия която се е противопоставила на германците - 650000. борис просто им кляка и при нас няма убити. така че мисля че е имал избор и е избрал да съхрани народа си.

да им евем господа майчин на целата тая фамилия

А ти алчно същество КОГА ще върнеш платените от БЪЛГАРИТЕ по Ньойския договор репарации от 2,25 милиарда златни франка ??!!!! А ПЛАТЕНИТЕ ПОД ФОРМА НА ДОБИТЪК /КОНЕ КРАВИ МУЛЕТА ВОЛОВЕ И ОФЦЕ/ ТЯХ КАК ЩЕ ГИ ВРЪЩАШ БЕ ГАДИНО?!

ЗАЩО БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НЕ ГО СЪДИ ЗА РЕПАРАЦИИТЕ? ЗАЩО НЯМА НАСРЕЩЕН ИСК ?! ЗАЩО БЕ НИНОВА? ЗАЩО БЕ БОРИСОВ? НЯМА ДА ПИТАМ ВСИЧКИ ОНЕЗИ КОИТО СЕ БЯХА ПОДРЕДИЛИ КАТО МЪНИЦИ НА 80 ГОДИШНИНАТА НА ТОВА НИЩОЖЕСТВО Може би Радев ще се оправдае със заповед дадена му от ген ДЕСИ, но другите нищожества няма как.

"ОФЦЕ" се пише "уфси". Другата част от коментара ти не е сериозна

Този ми е дълбоко противен, чудя му се на акъла и същевременно го й съжалявам. Загуби първородния си син по такъв ужасен начин да пази Бог и сега ламнал за имоти.

получовеци нямат страх от Бога

Този мръсен изпит ЛЕШОЯД - кобург не позволи на дъщеря си Калина да се ожени за млад, български художник, който я ухажваше през 90-те, помните ли този случай?? Вместо това я даде на един гнусен и грозен ЕВРЕЙН - Муньос и когато тя роди кръстиха внука с християнското и бълг. име Хасан!! Това им бе поздрава към българите..

ха ха ха! целата територия ще я направя лична собственост! и ще последвам примера на моят кумир белгиецът леополд-2! ха ха ха!

Наточил е зъби дъртият кожодер и лъжец. Къде му останаха приказките: "Кой? Аз ли да искам нещо от майка България? Нямам никакви материални претенции към България. Как въобще може да си помислите? И колко милиона се вързаха на локумите на Мончо Мадридски? Ненаситна особа се оказа тоя мошеник...

Са от дедите ни това Кобургово крадливо.......................... Племе,а сега са мразени и от нас,оказаха се дедите ни прави.Лъжец и крадец

НО НЕКА ВЪПРОСНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТАЗИ АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ БЪДЕ ТАКА ДОБЪР ДА ПЛАТИ ВСИЧКИ НАЛОЖЕНИ НИ РЕПАРАЦИИ ПО НАЦИОНАЛНИТЕ КАТАСТРОФИ КОИТО ДИНАСТИЯТА МУ Е ПРИЧИНИЛА НА БЪЛГАРИЯ. ТАЗИ МРЪСНА ГАДИНА КОЯТО ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ УПРАВЛЯВА БИЛО ТО СЪС СТАНИШЕВ БИЛО ТО ЧРЕЗ ОХРАНИТЕЛЯ СИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА И ЗА РЕШЕНИЕТО Й ЗА ИЗПРАЩАНЕТО В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЕВРЕИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ. РЕДНО Е , АКО НЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА , ТО ИЗРАЕЛСКАТА ДА ЗАПОРИРА ТЕЗИ ИМОТИ И ГИ ОТНЕМЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ТАЗИ ДИНАСТИЯ. ПРОТИВНОТО ОЗНАЧАВА престъпно бездействие пред паметта на унищожените със заповед на ЦАРЯ хиляди невинни хора от БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ. ТОВА САМО ПО СЕБЕ СИ Е РЕАБИЛИТАЦИЯ НА ФАШИЗМА И ПОРУГАВАНЕ НА ДОГОВОРЕНОСТИТЕ ОТ НЮРНБЕРГ ЗА СЪД НА ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

Англосаксонец ама ПРАВОСЛАВЕН! нАБИЙ СИ ГО В ТЪПАТА ЧЕРВЕНА КРАТУНА.! Молим чирвените цървули да върнат всичко закупено след 90-та година със спестените пари на дяда им от Кремиковци .

ТОЗИ НА КОЙТО КРЪСНИК НА ВНУКА МУ Е МАРОКАНСКИЯ КРАЛ ХАСАН И НОСИ ИМЕТО МУ ЛИ БЕ КРЕТЕН?! ЗНАЕШФ ЛИ ЧЕ ХАСАН - СИМЕОН УЧИ ИСЛЯМ ПРИ КРЪСНИКА СИ В МАРОКО БЕ ПРОСТА ТВАР?! За съжаление не само ти, но и полковниците с расата са същите такива невежи като теб същества. На теб ти е простено, но на тях НЕ! ИЗМЕНИХА НА НАРОДА СИ , НА ПРАВАТА ВЯРА И ПРИЕХА САТАНАТА В ХРАМА!

Никакви имоти. Саксофонски да бъде съден за национално предателство и да бъде пратен на психолечение. Боклуците вън!

Този измекяр да се благодари, че не беше изгонен след мандата му. Нито е цар, нито благородник, най-малкото родолюбец. Да съдиш държавата за имоти, които са заграбени от дедо му и СДСрастите се престараха да му ги "връщат"! Да му се вземе паспорта и повече да не стъпва в родината, комарджия нйеден. А на мен една пиклива нива на дядо ми не благоволиха да върнат.

Търновската Конституция от 1879 година ясно определя правата и статута на Княза, по късно Царя, както и отговорностите му. В Търновската Конституция има текстове, в които категорично се казва, че държавните имоти не могат да се ползват от Княза и семейството му м? Царското семейство си има нотариални актове за всички имоти, които им бяха възстановени, след като комунистите сдадоха политическата власт, за да властват по друг начин... Не мисля, че Съдът в Страсбург ще се съгласи, че е законосъобразно едни имоти да се обявят за собственост на Царското семейство и след десетина години на някой да му хрумне нещо друго...

Либерално погледнато Симеон Търновски /май така е кръстен в 1937-ма/си е прав и ще осъди България. А иначе навред се пише и говори, че комунистите и анархистите са най-мръсни и пакостни изроди. Аз лично не се сещам за комунистически лидер или наследниците му да са съдили Родината си за имот. Никъде по света.... Но иначе са си изроди априори, нали?

Ами то няма как комунисти и потомците им да съдят държавата си за имоти освен по очевидните юридически причини, най-вече затова, защото след пълната разруха в която оставят държавите си най-често ги разстрелват, или ги прогонват....

Нима? Когато човек като Вас говори с клишета е лесно на пръв поглед и правилно. А на втори, трети и т.н. - смешно. Толкова разруха остави подир себе си Тодор Христов /който лично не харесвам/, че ако въпросното оставено не бе потънало в разруха през годините, сегашната демократична власт не може да го боядиса. Няма смисъл да продължавам с доводите. Личи си, че сте примерен чиновник с ведър поглед устремен в светлото ни НАТО-вско и евроценностно будеще.