Сделки с имоти над 10 хил. лв. - по банков път

Плащания при възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, или изменят вещни права върху недвижими имоти и които са в общ размер над 10 000 лева, ще се извършват по специална сметка на нотариуса.

Обратно в новината

Коментари - Сделки с имоти над 10 хил. лв. - по банков път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наскоро ми се наложи да ползвам нотариус. Останах неприятно изнедан, че освен твърда сума имат и комисонна от сделката. Това трябва незабавно да се отмени!! Не е нормално за една и съща работа да получават различни суми. Примерно при прехвърляне на автомобил дали срува 1000 лв или 10 000 лв, документацията е една и съща, работата, която нотариусът върши е една и съща, но сумата която ще получи в момента е много различна. Сега ще вземат ПРОЦЕНТ и от сделките с недвижими имоти по реални цени. :-( :-(

Има много лесен начин да се установи дали сделката се сключва на реалната стойност на имота. Като се приеме закон, че всеки продавач в срок от две седмици или месец може да развали сделката, като въстанови парите на купувача с някаква лихва, примерно 1-2%. В такъв случай нито един купувач няма да се подпише под договор за по-малка сума от действителната. Никакви други мерки в тази насока не са ефективни. А номера с банките, сметките на нотариуса и таксите на баба ми са си чисто "мижи да те лажем".

И за това има измислен начин. Вписва се в договора, че продавачът се задължава в случай на отказ да върне сумата по договора плюс неустойка до размера на пълната сума.

Не и когато това е уредено със ЗАКОН, който не допуска други възможности.

kgb777kgb

В голяма грешка си "Пухчо" тук номера е друг ! С един куршум два заека ! Първо - пълен контрол над движението на паричните потоци / което е чудесно в една нормална държава , така се събират данъци и прочее / и Второто - по-важно така банките дерат още една / сигурно вече десета / кожа от хората !!! Превод към сметка на нотариус - такса , превод към сметка на продавач- такса , ако продавачите са 5 или 10 МНООГО такси - радост за "горките" банкери , дето едвам свързват двата края в кризата !!!

На скоро си купх нещо на стоиност 12 хиляди лева и държавните и нотариалните такси бяха хиляда лева та по този случеи питам защо платих тези пари ако документите които получих за тях няма да ми гарантират законоста на зделката

МАФИЯТА в България всъщност е съвкупността юристи - съдии, адвокати, нотариуси, ЧСИ и темподобни. Всички закони са направени така, че да лапат, а народа да го ...

И каква е ползата от нотариусите, щом няма да им бъде вменено да проверяват имотите за тежести и актуалност на собственика, с което да бъде гарантирана законността на сделката? Те какво ще удостоверяват с подписа и печата си при изповядването на сделката по даден имот??!!! Поредното недоразумение в джунглата на нашето законодателство.

За лихвите по банковите им сметки където баламите ще превеждат парите. По смешно оправдание от това да не се продават на "нереална" цена не може да се измисли, защото имоти под тази сума едва ли са затрупали нотариусите. Аз ще преведа10001 лева и всичко ще е наред?????

демек гражданите ще декларират нещо си, ще плащат повече пари, а тия гнусни мошеници пак няма да носят никаква отговорност за нищо! Ето това е гнусното престъпно управление на самозабравилата се селска мутра-идиот боко тиквата!

Гражданите ПАК ще декларират каквото си искат,но виж за превода през банка сте прав-такси са нужни ,за да не фалират БАНКИТЕ! И особено ЕДНА ОТ ТЯХ./ПОЗНАЙТЕ ОТ ТРИ ПЪТИ КОЯ !

... от вчера...

Ама много смотани коментари досега и нищо по темата. Аман от тъпанари след всяка новина.