Има ли опасност да срещнем мечка на Витоша: Какво ни казва експертът

Движението по маркирани туристически пътеки и в светлата част на денонощието е гаранция да не срещнете мечка в планината

Обратно в новината

Коментари - Има ли опасност да срещнем мечка на Витоша: Какво ни казва експертът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откак се помня ходя по Витоша насам-натам. Еднъжки ми се случи точно мечка по пътеката от Камен дел към Алеко. Ама беше малка, само седеше в шубраците и ме гледа. Тамън да се нас*ра, и се сетих да ѝ хвърля един сандвич (носех си два, един за отиване, един за връщане). Полекичка от мешката и хвърлих към нея, ама леко да не реши че я нападам и да ми се метне. Хареса ѝ и даже ме пусна да мина и да си продължа по пътя. Разделихме се с добро, ама не ми се иска пак такава среща. А в тоя сандвич даже нямаше месо, само сирене и домат.

При срещата мене не ме е страх мечката е страх

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Откъде младите мечки научават за кошерите?!

Не знам при среща с мечка дали е важно какво ще ни каже експерта. По важно е какво ще ни каже мечката!

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората, а да върви на майната си. Бактън!

Начинаещ турист пита водача на групата какво да направи ако случайно срещне мечка. -Качвате се на най-близкото дърво и започвате да я замеряте с пресни топли лайна. -Е ами ако няма такива? -Ааааа ,ще има ,ще има!

Ако ви е страх от мечка земете жена си със себе си. Мечката няма шанс :)

Е това е вече прекалено. Смилете се над животинчето. Да останем хора и да не го подлагаме на стрес. И то мечета храни.

На този Пенчев не искам да му плащам заплатата от моите данъци. Как да пусна ученик на екскурзия във Витоша?

А ти тъп ли си или да? Честно, от къде ви намират бе?

доста Южна Витоша - от Кладница - Селимица - Боснек - Чуйпетлово. Само съм виждал следи от мечки, на няколко пъти съм усещал по миризмата, че мечката е била близо. Не мисля, че има някаква причина за безпокойство. Освен това - мечките наистина се плашат повече от нас. Децата обикновено са в групи и е меко казано трудно да не ги чуеш. Да не говорим, че дори за местата, където казват, че ги подхранват от ДЛС Студена, съм минавал погрешка и пак не съм ги виждал. Риск има, неслучайно се казва "който го е страх от мечки, да не ходи в гората", но за мен е много по-вероятно да те ухапе куче в града от това изобщо да видиш следи от мечка, камо ли нея във Витоша.

Да и аз по пътеката към Чуйпетлово от хижа Селимица съм виждал следи от мечки , но за мое щастие не съм имал среща с Меца . Който иска да е сигурен че няма да ги срещне да ходи към Златните мостове, Момина скала