Кои са проблемите на икономиката ни?

България има още много работа по отношение на съдебната система, прозрачността, борбата с корупцията, реформата в образованието.

Обратно в новината

Коментари - Кои са проблемите на икономиката ни? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кое? Те такова животно у нас нЕма!

Проблемите на икономиката са тези, че откакто Дука(Хай) на Драгалевци изкорми държавата и това,което не можа да окраде го продаде на скрап - от тогава вече няма и икономика. Така, че проблеми няма.

Проблемът е, че сме колония на англосаксонците!

проблемът е един още от 1989год! политикоикономическата организирана престъпност от бившия режим на диктаторите от бкп и дс,-заметено узаконено,забравено-равно на социалноикономическа стабилност на днешна българия!сегашното статукво е вредно,не даи боже да се разпадне еврото и еврозоната,еврофондовете и приходите и ползите от напускащите българия българи!

А останалото? Медицина, услуги, търговия, качество, екология, бизнес? Т.е. всичко! Но първо идва от вътре, от хората, от манталитета и акъла - оттам трябва да се започне. Пускам обява - търся Херкулес, който за определено време и без пари да извърши основното почистване. Събеседване - ще го пропуснем, да започва направо.

Що за простотии четем!!!!!! Я да видим статията: "ЕК: Незаконни са договорите с американските ТЕЦ-ове Борисов 2 скрил" Искам да знам, защо такава крупна загуба в икономиката на България, която продължава, НЕ СЕ ДИСКУТИРА!!! Защо златото на БЪлгария се изнася срещу смешна комисионна от 0.5%, при условие, че в други страни комисионната е 20-25%!!! Това са само 2 примера за серизони удари срещу България. И ТЕ НЕ СЕ ОБСЪЖДАТ!. Което означава, че има сбирка на групи еничари, събрали се да си почешат езиците и в опит да докачат някой грант за лично облагодетелстване. Но не и да се търси лечение на болните за България проблеми. Явно това е смисъла на тази новина.

Проблемът на нашата икономика е, че такава не съществува. Всички евентуално печеливши предприятия отдавна са продадени на Европейци. Сега искат да изкупят и губещите, за да ги затрият напълно. Веооятно след тях ще продадат и цялата държава на Турците, а по-кадърните Българи ще се изнесат към Европа като строителни работници. Турците ще започнат да отглеждат зеленчуци, жито и слънчоглед и всичко ще си дойде на мястото. Добре, че няма да доживея събарянето на паметниците на Левски, Ботев и на Съветската армия... Вие му мислете.

Точно така.."монопола на държавата в БДЖ и ВИК " пречи на икономиката ни ,така също острата липса на акъл и това че не знаем ,какво искаме да развиваме и накъде отиваме ! Иначе знаем ,че частните монополи само чакат да вземат ВИК навсякъде ,не само в София ,без да правят инвестиции ,а само да грабят и изнасят парите от страната !

Когато реформите опират само до увеличаване на данъци и такси, пенсионната да работиш за нищо пари и докато дишаш, здравната и нея разбирай да плащаш колко можеш, а ако нямаш пари отивай при оня горе и нищо друго ще сме в това положение!!! В България всички политици се опитват да научат магарето - хората да не ядат и те, за да не се гътнат заминават за някоя бяла страна!!!

Проблема е един : Безотговорните, корумпирани, продажни и крадливи ДЪРЖАВНИЦИ и ПОЛИТИЦИ през последните 27 години Дори ,нискообразованият Бай Тодор от Правец ,беше на светлинни години пред днешните боклуци, щом вече четвърт век ,не могат да разрушат и разграбят изграденото по негово време ... България ще има бъдеще ,само след един нов 09.09. ,последван от 01.02... и няколко "Беленета",но за това ще трябва пак помощта да дойда някъде от Североизток ... От Запада до сега само ...ЗАПАДНАхме...

няма страшно,сега новата комисарка мара габриела ще ни оправи за 500 дни

защо да говорим за проблемите, защо ?? защо да не поговорим за успехите и от самосебе си ще се стигне и до проблемите, при това до истинските !? ето, успехите си имат имена : пеевски, божкоф, цв. белградски.... -------------- тооолкова е тъпа.. адски, адски.. ужас!

Имаме ли изобщо икономика?! Туризмът, търговията и услугите не са достатъчни, за да се говори за икономика на една държава! Трябва ни промишленост, фабрики и заводи, които бяха разграбени и унищожени от днешните олигарси и "бизнесмени"!

БКП, КПСС, ДС, КГБ.

ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ : - НЕ ОСТАНАХА БЪЛГАРИ ЗА ЕКСПЛОАТИРАНЕ :)) ... ТОВА ЩЕ ГРЪМНЕ ВСИЧКИ СИСТЕМИ ...ПЕНСИИ , ЗДРАВЕ И Т.Н ... МОЖЕ ДА СЕ ВКАРАТ МЮСЮЛМАНИ ИМИГРАНТИ... ОБАЧЕ ТОВА ЩЕ КОСТВА ПАТКИТЕ НА МУТРИТЕ :))

че те мутрите нямат патки,питаите кмета на симитли за пожарникар номер 1 в света

за България е важно да не остане в периферията извън Еврозоната и общата енергийна . България е обрече планът РАН ЪТ и комунистите дето я разграбиха!

проблемът на икономиката е народът който си избира ДС мафиози и още се чуди дали руснаците ще ни носят комунизма

И Това ли, девственото пиле, само Шефа му, аванта гойбе, със Икономиката да се заяде!

същите като при тато са проблемите. и тогава държавата беше единственият клиент, който диктуваше оцеляването. брътвежите на нискочелната девойка се четат само, ако са на тоалетната хартия и няма нет..

"Институт за пазарна икономика..." Сороско НПО. Има ли в името думите институт, демокрация, развитие, среда, пазарен, значи е на чичко Сорос и грантове текат натам.

няма проблеми,...няма икономика

Проблемите на българската икономика са, че никой не иска да прави бизнес с ненадеждни партньори, назначени от ДС и корумпирани псевдо- бизнесмени!

Тия германци искат вичко да ни изкупят...,бре !?Защо държавата да не може да стопанисва и управлява стратегическите направления ,като БДЖ,ВиК..ЕЕРП.,банки ,златодобив,...- ит.н.!?Сигурно защото има НЕграмотни министри !?До кога тъпи мутри и техни лакей ще са в управлението на България...!?

Проблема на Икономиката ни е ..,че всички го виждаме...-безперспективност ,липса на основни отрасли и направления в тази сфера ,облекчено и достъпно законодателство,от друга страна -неграмотни парашутисти в министерството ...!?

На койо?!!!!!

Най-големият проблем на икономиката ни е, че няма такава.

В България липсват иновации, а хора, дошли да оставят пари и да създадат работни места получават цялата сила на НАП и службите, които ги измъчват с проверки- пример Уолтопията. сега смазват човека, защото показа, че една агенция получава 5 млн за година, а издава 8 лиценза... На такава държавна враждебност не съответства подобна статия, а дори напротив- какви инвестиции, какъв прираст с шайката на бпс, герб, пеевски, иван костов, радан кънев, меглена кунева волен сидеров? ВСИЧКИ ВИЕ ВЪН, АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ ДЪРЖАВАТА СИ С НАПРЕДЪК!

Проблемите в икономиката се знаят почти от всички, от корупцията до бягането в чужбина от младите и намаляване на населението, монополите и много други. Въпроса е не само да се говори от години, а какво да се направи и да се действа.

Kalin

Проблема в България е един-ниски доходи неоправдано високи цени.Така че каквито и да ги нижат и мажат това е истината друга няма.

Другарите от ИПИ разбират от много неща, но не и икономика...

ТВЪРДО ДА НИ ЗАРОБЯТ. Защо бе мръсни гадни недоубити фашаги, трябва да си приватизираме ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ и ВиК сектора?? У ВАС ТЕ ДА НЕ БИ ДА СА ПРИВАТИЗИРАНИ БЕ МРЪСНИ ГАДНИ БОКЛУЦИ?!

Кои са проблемите на икономиката ни? "Проблеми" не може да има в една икономика тип "шуробаджанащина", с принципи на управление взети от "битпазара" на Илиянци, и управляване от хора "хванати" от битпазара.

лала лала ла, лала лала ла, калинка моя

нано проблеми на нано икономика,тоест това което е невидимо как може да създава проблеми,нямаме отдавна такова животно наречено икономика

В България , икономика няма . ВНОСЪТ НА СТОКИ В БЪЛГАРИЯ Е ''САМО'' 93% . За каква икономика се говори ?

Основният проблем на българската икономика е, че няма такава!

Което означава , че НЯМАМЕ ПРОБЛЕМ С ИКОНОМИКАТА .