Ройтерс: Корупция и мудна икономика в България

България към този момент успява да се справя с дълговата криза в еврозоната, като поема малки щети благодарение на строгата си фискална политика. Но икономиката на страната расте много бавно и е силно зависима от съседна Гърция, коментира Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Ройтерс: Корупция и мудна икономика в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Населението на България се топи по-бързо отколкото в държави, където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има в предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудосопособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в страната се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации.

сега е нормално някои от герб да се изцепи - че тия от роитерс са комундета- и да си ходят на позитано.. всяка изречена гласно истина , според гладките им им мозъци е произтекла от позитано/... не вдяват , че позитано ги е създал и им определя политиката-и това какво , как защо и кога да казват ...

всички мранкалници тука имате изивинеие че амо мранкате без да правите нищо. то дори и да ви дадат вазможност да направите нещо пакще си намерите извинение че ви марзи и само седите по форумите и мранкате. балгаря е вече известна по света с народа си които "мнго знае а ма като доиде ред да направи нещо предпочита да си седи на задника вместо да сварши малк оработа"! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко е хитър, ще увеличи пенсиите преди избори, абсолютно нищо не прави за неверятно големия проблем с циганите (85% минимум не работят и само крадът) и по този начин ще спечели мнозинството от гласувашите хора. Просто не знам какво става с тая държава, хората ще умрат от глад, а някакъв тъп пожарникар седи и разправя по телевизията колко добре се справя България (изроди гадни)

България е единствената страна в света , където в края на 20-и век правителствата, съда и полицията допуснаха целия народ да бъде рекетиран и ограбван чрез най-елементарен рекет от отявлените престъпници, пардон, охранители от престъпните организации ВИС и СИК . Дори Румъния не допусна повсеместен рекет на народа си от защитавани от държавата побойници и убийци-в основната си част амбициозни необразовани селяци от спортните училища. Сега парите т.е силата са в тях... Какво очаквате? Да финансират възстановяване на икономиката, или да харчат за тъпите си мерцедеси и още по-тъпите си чалгаджийки?

Абсолютно верно, колега:)

СПИН не се лекува!!!

Митак, лекува се, обаче смешката вече се изтърка.

"Циркът изгоря, но артистите са живи". Така се шегуваха софиянци преди трийсетина години, когато куполът на Солни пазар за няколко часа се превърна в пепел. Откакто дойде демокрацията обаче, палячовците, акробатите, въжеиграчите, огнегълтачите и звероукротителите бяха затъмнени от цирковото изкуство на депутатите. Затова и новият парламентарен сезон започва при високи очаквания на публиката

На входа на Несебър има билбордове на "човека от народа" - Тато. За да помнят чужденците кой води близо 40 години българите в затворен кръг.

rado_7_6@

Има - не е като да няма. Има Димитър Талев, а има и майор Збогом

На снимката: Ти, Reuters, какви си позволяваш да ги плещиш?!

Всеки по-кадърен и буден си е стегнал багажа и емигрирал от Булгаристана отдавна. Посредсвеността си остава водеща навсякъде в държавата. С тия темпове ще станем не само най-бедната, но и най-простата нация в Европа. През 2050 с 30% роми и 20% турци, българите в България ще са малцинство. Светлото бъдеще е извън България.

Вече сме станали и това е необратимо!

с двее думи- българия все повече се отдалечава от цивилизована европа с това първобитно управление на недоучили пожaрникари и мутри... отиваме към един червен феодализъм създаден от последните остатъци от червената мафия...

Май и до две неможе да броиш? А преди броеше по петилетки!!!

Каква чудовищна манипулация от "Ройтерс"! Това увеличение на пенсиите за което "Ройтерс" е загрижен, няма с нищо да ощети бюджета, на който приходната му част трябва да има вече огромен излишък от ДДС, идващо от страхотното повишаване на всякакъв вид цени на дребно и на едро! Но, Правителството помага на чуждите търговски вериги и други чужди фирми, банки и какви ли не енергетични посредници и производители на зелен ток и др. да крият и/или източват мащабнио суми от ДДС, вместо НАП да ги събира и ежегодно да бяха вдигали пенсии и заплати на зависещите от бюджета! Вместо това, върви яко източване на България във все по-големи мащаби в чужбина. А, Бойко Борисов ни успива с харизмата си и лапа ли лапа. Що ли са му толкова пари? Той няма деца вече. Има една щерка, която отдавна е отгледана и уредена за поколения напред от новото семейство на майка и в САЩ!

Напълно си прав..

Каква чудовищна манипулация от "Ройтерс"! Това увеличение на пенсиите за което "Ройтерс" е загрижен, няма с нищо да ощети бюджета, на който приходната му част трябва да има вече огромен излишък от ДДС, идващо от страхотното повишаване на всякакъв вид цени на дребно и на едро! Но, Правителството помага на чуждите търговски вериги и други чужди фирми, банки и какви ли не енергетични посредници и производители на зелен ток и др. да крият и/или източват мащабнио суми от ДДС, вместо НАП да ги събира и ежегодно да бяха вдигали пенсии и заплати на зависещите от бюджета! Вместо това, върви яко източване на България във все по-големи мащаби в чужбина. А, Бойко Борисов ни успива с харизмата си и лапа ли лапа. Що ли са му толкова пари? Той няма деца вече. Има една щерка, която отдавна е отгледана и уредена за поколения напред от новото семейство на майка и в САЩ!

Накратко - кещяща посредственост в политиката на Бълхария ! И няма как - на власт са отново милиционери - бивши активни комунисти, които изпълняват отново заповеди на чужди господари ! Писна ми да сме най-бедните в Европа и да ни убеждават, че светлото бъдеще е все утре - 20 години тъпчем на едно място - кражби, престъпност и корупция !

Хайде, кандидатирай се на следващите избори и оправяй нещата! Тъкмо ще видиш кон боб яде ли и отговорите на всички останали загадки.

Мунчо, бях се зарекъл да не напиша и буква повече коментар. Но ти бръкна с пръст в раната. Не може да се кандидатира user, не можеш да се кандидатираш и ти, не може никой да се кандидатира без "подкрепа" от партия и без той да е платил тази подкрепа. Но влезеш ли в системата, вече не можеш да правиш промени защото ставаш част от "политическия "елит"". Параграф 22. Анадънмо!?

Не се кахъри за "генното увреждане" на селяните от нацията ни. Вече тече процес на ИЗПРАВЯНЕ НА ГЕНА БЪЛГАРСКИ. Който го има този ген, ще си спомня в какво е сгрешил през комунизма и през демокрацията. Останалите, ще са тотални психари, олигофрени.

с това заглавие "ройтерс"ще принуди нашият премиер да закупи и подчини агенцията!!така и се пада като не взема пример от "обективните"български медий,нали така?!

ройтерс , и вие изперкахте!!ще се вдигне популярността та тиквата като увеличи пенсийте със 7%,ПРИ ПЕНСЯ 170ЛВ ,това са 11лв.и 90ст.!!ей,тъпанари,дори и да сте от ройтерс,какво става?!

При такова заглавие всякакви коментари са излишни.С две думи е казано всичко.

Дааа, 45 години диктат и пълно унищожение на интелигенцията на един народ + 5-те века турско робство са увредили генетично тази нация. Мен лично ме е срам от националността си когато пътувам в чужбина.

грешиш- не 45 - а вече 69 години- робство на комунисти и техните деца... българия се връща към феодализма... червен феодализъм задyшаващ все повече прогресивните и младите...

На родните медии може да се налагат ''рамки'' какво да публикуват и как да анализират, но някак на чуждата преса не може. Ако след 22 години проблемите ни са корупция и организирана престъпност, то означава, че властта е така оплетена и сраснала с тези, че решение без външна намеса и драстични действия няма да има. Доводите на местните ''властимащи" са, че и в редица страни ги има, но разликата е в процентите и благосъстоянието на населението там.

В Щатите няма организирана престъпност. След краха на комунизма в Щатите изминаха вече много години и тя е ликвидирана. По подходящ начин. Поради подобни обстоятелства в Щатите няма и корупция. Тези двете в Щатите имат други имена. Затова в Щатите ги няма.

Бездарна, малоумна и крадлива милиционерщина. Обречена страна. Робски невеж народ. Потресаваща бедност.

да