Германският бизнес у нас се оплака от корупцията и съда

Германски инвеститори се оплакват от недостатъчна правна сигурност и корупция. България им предлага да развие високотехнологични производства.

Обратно в новината

Коментари - Германският бизнес у нас се оплака от корупцията и съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гаук се оплака от "старата тема - корупцията" ... -------------- Не разбрах какво му отговори умника ?

ДА СЕ ОПЛАКВА !!! КОРУПЦИЯТА Е ОСНОВЕН БИЗНЕС МОТИВ В БГ !

"България днес е най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа, каза още   Плевнелиев, като добави, че това не е негова оценка... Каза го британската аутсорсинг асоциация, европейската аутсорсинг асоциация" Резултати явно има, но борбата със завещаната ни от комунягите корупция следва да се засили.

Ако някой е забравил.

Българската съдебна система не изпълнява своите функции, а е в ущърб на обществото и пръска безсмислено бюджетни средства. Нейните действия се свеждат най-вече до осъдителни присъди за дребни криминални престъпления и защида на престъпни политици и мафиоти. Самата Съдебна система се е капсолирала и не допуска там да попаднат независими съдии и прокурори, а само такива които да обслужват МАФИЯТА и се избират от нея. За това в България няма правосъдие и нищо добро не може да се случи...

А в Румъния Форд заявиха, че разширяват производството и ще инвестират допълнително 300 милиона евро. А Мерцедес Бенс обявиха намерение да започнат производство в Румъния на свои автомобили. Заплатите на румънците са вече с 1/3 по-високи от нашите. А у нас се краде. Та те така.

Аз искам Рада за прецедент,а Сивушка да е втора цигулка. Германците не ме интерусуват.

Те германците нали едни чисти и неопетнени от корупция ... Преди няколко години сименс плати няколко милиарда евро глоба заради корупция, мерцедесите ги хванаха в уреждане на сделки с почерпка, а лъжльовците от фолксваген въобще не се и коментират.

Ти си гледай герберастията и събирай подаяния за дизелов мерцедес втора употреба,не ги мисли германците

Казваш да си мълчим пред тях, ние нали сме подчовеци и сме им роби, само те могат да ни упрекват... Много си "умен".

Дреме му на някого, че и на кадърните българи за посткомунистически истории, който остава да му мисли. :}

Добре де, само приказват. Значи отива немският предприемач и българският чиновник му иска 10,000 евра за разрешително за строеж на цех със 100 работни места. И той вместо да отиде в посолството и не само чиновника, ами правителството да разпердушинят, колко му е, само една дума, заплаха за спиране на фондовете от Меркел и готово. И вместо да отиде в посолството да се оплаче, предприемачът му ги дава ? Защо му ги дава, това е подсъдно ? Да подкупваш чиновници. Щото и германците са такива, доста години съм им работил. Имат си счетоводно перо "подкупи" и им го признават за разход. И съда също - добре де, кажете една присъда срещу германски предприемач, за какво е, защо е, защо смятате, че е несправедлива ? Един пример само дайте, да прецени публиката. Няма. За 27 години само слушаме колко лош бил българския съд.

не бе то нещата ще се оправят само че в балгария няма да има кои да работи защото хората заминават и никои не се враща ама кои му пука

Ами нали 27 години все от тях сме се учили, само дето не можем като тях да го правим по- скрито и потайно.

Малко се успокоих!Досега мислех,че недоразуменията в прокуратурата щавят само мизерници,като мен.

Ами германците да идат и да правят бизнес с турците... Нали много се обичат с тях... Имат си и гасарбайтъри още от 60-те...

Ами сами си го правим никой да не иска да идва и да инвестира в България,,,, Бай Ганьо трябва да мине през манталитетен ренесанс и да спре да живее с мисълта-"може и така...щом ти дават взимай",,,

Когато избереш да правиш бизнес в бандитска държава където трибуквени групировки колят и бесят безнаказано трябва да си наясно че корупцията също ще е на ниво. Просто поемаш риска да правиш бизнес в такава държава и не мрънкаш.

Но нас кой ни бръсне? Имам заведено едно дело отпреди двадесетина години - как този уважаем и мно-ого компетентен съд поне една бележка не изпрати да се извини за забутването му из архивите бе?!!!! От чисто човешка гледна точка и от възпитание? Но не-е, затова си плащам съвестно всичко, за да ги хрантутя. Че да вземем с престъпниците да си спретнем една обща гилдия за права и ефективност тогиз. Това вегетиране и мачкане на хората трябва да престане! Иначе след 5 години - насаме с коремите си!

Ха! Че той и българският бизнес се оплаква от същото! Май само Рапоне Тиквоний си мисли, че всичко е 6, щом има "инфраструктура", построена с крадени пари?!