И българи ще могат да служат в Бундесвера

Рискуваме Бундесверът да се превърне в нещо като армия от наемници, опонираха социалдемократи

Обратно в новината

Коментари - И българи ще могат да служат в Бундесвера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се чете „Трябва да умираме за американците в някоя дупка където има петрол, но не щем да си харчим нашите момчета за пушечно месо и ни трябват малоумници от другите страни членки на ЕС“.

От Военно-историческия музей? Щот там сичкото е предимно немско от времето, когато верно сме били съюзници, не господар и...командир.

ами Германия нали вече няма граници - всеки е добре дошъл, та като ти напълнят държавата с мигранти на социални помощи, да не си луд да ходиш да мреш във военни мисии, за структура, която вече не е държава?!

..."Управляващите политици съвсем са загубили здравия си разум", коментира фракционният лидер на партията Алис Вайдел.... И аз така мисля!

Май-май кандидати за пушечно месо този път във ФРГ няма. От по-миналата година вървят реклами за лицеят им за подготовка на пилоти, с една дума на никой не му се ходи да се бие за чужди интереси.

Каква е вероятността да се повтори гафа от миналата година: Голям скандал и конфуз на НАТО-вски военни учения в съседна Румъния "Става дума за ученията Noble Jump (NOJP 17), на които са участвали 11 държави – членки на Алианса – Албания, България, Великобритания, Гърция, Испания, Латвия, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния и САЩ. По време на войсковите стрелби на полигона българските военни и техните командири са отказали да стрелят по мишени, предоставени им от домакините, защото на тях имало опознавателни знаци, които силно напомняли тези на руските войскови части. А българите по руснаци не стрелят! Веднага била предизвикана проверка и „грешката“ била оправена, като платната били заменени, а от Алианса се извинили на българите. Заповядано било информацията да не излиза в публичното пространство, но въпреки това тя все пак се появила. Сайтът Topwar.ru припомня, че през 2014-2015 г. България отказа да приеме на своя територия елементи на американската ПРО. Впоследствие САЩ получиха съгласието на Румъния за това."?!

Инфо,ти на учението ли беше?! По голями гълфони от българите няма. 45 г. ни лъгаха със социализъм развит,недоръзвит,прав крив и т.н. и комунизъм и не ни увряха главите. Пак първично реагирате на новите хакерски хватки-Ужас братоооооооооооооооооо!!!

Няма да споря дали сме голЯми гЪлфони и дали са ни лъгали с недорЪзвития социализъм, но съм сигурна, че експрезидентът Плевнелиев ще бъде на първа линия срещу Русия. ББ също заяви, че при война с Русия ще се бие на страната на НАТО. Българските мъже не са свършили ;)

да го духаш гейче...

Topwar.ru e надежден източник! Точно там четох кои руски военни формирования никога на са давали пленници, но на първо място бяха писали за "дивата казашка дивизия"! И съответно не се сдържах да попитам знамето на тази дивия във военно историчекия музей в София, подарък от братушките дошли на другарско посещение в Добруджа 1917 ли е или е било пленено заедно с целия команден състав, както си пише в музея в София? естествено коментара беше изтрит след 30 минути, но неестесвеното е че никой дори не ме напсува. А преди 100 години руснаците също са мислили че никой няма да стреля срещу тях в България и ще си грабят на спокойствие и ще маршируват до босфора и са били страшно изненадани от конните шопи които яростно нападали и 4-рикратно по-многоброен противник!

Я ся изквичи какво казват във военно историчекия музей в София за крайния резултат на ПСВ, че ти нещо не споменаваш.хахаха

Ще служат в бундесвера - за пушечно месо ще служат.

Тц, нямало достатъчно чистачки.

Докато човешкия живот става все по-евтин -пушечното месо поскъпва.

Това само показва, че скоро Европа няма да има - благодарение на умната политика на Изперкел и изобщо всички "велики" лидери на ЕС от създаването му. Титаникя потъва с бясна скорост.

Който иска - да ходи Аз пропускам.Ще си пия ракията тук.

Тръмп и Путин искат да събудят една заспала нация и май успешно го правят..нация с дисциплина ред и добро оръжие...

Ми те нашите всички ще идат там и ще трябва германците пак тук да ги пратят, че ще оголят фронта :), само че с немски заплати :)

Аз,на нацистка армия,не служа!

И аз !

Хубаво де, недей служи на такваз армия, ама запетаите що ги бучиш дето ти падне, бре? За благозвучие ли или за да можеш да си поемеш дъх след такова чутовно мислено усилие?

Ами да, сами не искат да воюват, а нашите мочета да ги пращаме там на бойно поле.

Абе я наблягайте на педе..расите в армията Ви ....кво не ви останаха читави мъже ли....ами наемайте афганистанци и араби бе...кви войници ще стане от тях....

Нормално и дано. Щом българи работят в магазините им, спорта им, женят се, учат се, вземат им соц помощи, защо и да не служат в армията им...

Щото си дебил.

След хамериканците швабите са най-тъпата нация - започват две световни войни и губят и двете.А тъпите ФАЩ ще почнат третата, ама после ще са на мястото на индианците - в резервати.

Прав си! Бладовете са най- умните. Където минат, трева не никне! Швабите може и да са изгубили войните, но цял свят (включително и блядовете), ще се изибят да имигрират и живеят в Германия. Но нещо никой не ще да живее в мизерията при победителите

Русия е на второ място в света по брой имигранти след Канада. Всеки десети в Русия е чужденец. И в Германия след войната сащианците наляха голяма част от парите които откраднаха от Европа, което беше и истинската причина за Втрата световна, докато рашките и соцблока се възстановиха със собствен труд и пари.

Два пъти сме били с тях в отбора - и двата пъти изядохме оня средния... Ще ти се и трети път като гледам... Който не се поучава от историята е прокълнат да я повтаря.

България - вън от НАТО.

Гответе се! Колкото пъти сме имали работа с Райхсвера, Бундесвера и тям подобни - толкова пъти имаме Национална Катастрофа...

Шило

След като избягаха лекарите, сега ще идбягат и квалифицираните военни

Германците да разчитат на нас ! Ние ще ги пазиме. Я що са цигани тука ! А ако нещо загрубее ще викаме Дянков, той набързо ще наплеска който трябва.

това е интересна идея, трябва да пратиме няколко хиляди цигани с български паспорт да станат немски войници ..

Мани майтапа, ама познавам такъв дето служи в американската армия. В интерес на истината е от интегрираните и си е нормално момче.

това е супер, знаем че циганин партизанин и циганин терорист няма, но все пак сигурно има и изключения от правилото ..

"И българи ще могат да служат в Бундесвера" И в Афганистан, и в Авганистан....

А Честито!! БГ политиците отдавна служат на Германия.Време е и народа директно нещо да допринесе.

Казваш- не им достига на германците пушечното месо? Аз си мисля, че ги тресе такава треска от втората световна война, че не смеят и крачка да направят без да има някой зад когото да се скрият. Дават някакъв си немски паспорт като че ли той струва нещо- ма то будали винаги ще се намерят. Ааа, иначе за директорските длъжности няма проблем с кадрите.

Като чета коментарите се ужасявам от простащината която е отгледана в България. Убеден съм че това е визията на младото поколение, родени след 1995 г. Опростачени от мас медиите...

Лумпенпролетариат. Научили са го на зрелища без хляб.

На теория може. На практика - съмнявам се.

Историята се повтаря: румънци,унгарци,французи,финландци,украинци са слугували на извратените германски нацисти,а пък после половината германски жени /ако броим немкинята за жена/ са задоволявали съветския солдат за филия хляб.Пък мъжлетата им са наторили руската земя.Сега лудия бабунгер и духовен водач на Тиквата прави същите експерименти.

Представете си и ние да направим подобно нещо - да служат германци при нас за 300€(600 лв.) на месец, колкото изплащаха на редник мотострелковак. Голям наплив ще да е, .. а и с недокоомплекта ще се справим, ... май ....

Ше им лъскат обущата и ше им мият кенефите!

Че няма за генерали да ги викат я ...

Известните от ПСВ и ВСВ като най-големите капути в Европа ще правят армия от наемници?! Явно ще има 3-ти път Германия КАПУТ.

Армия от наемници?! И без това армията командва Меркел, а Меркел - Европа...

ако бг отиде там е наистина падение за него и семейството му .ще го направят един бушон за чуждите грешки и ще го лепнат на България .

Твоят коментар е най- смисленият- така постъпват западните във всяка област- работа, жилища и каквото щеш. Казвам това след много години живот на запад.

Страна, която не храни и подготвя своя армия, ще се наложи да храни чужда. Германия като страна продължава да бъде окупирана от американците. Ние също сме окупирани. И американците не са тук да ви пазят от злите руснаци, а да пазят удобната им власт назначена от тях! Утре ако вдигнете ръка на боко хераковския лъжец същите тези американци ще стрелят по вас в негова защита.

е са вече ни обезлюдиха...

сирийци,иракчани,афгани,пакистани,марокани ...елате при баба за паспорт !

армия ли имало недокомплект,както в българската? Леле мале,сега като хукнат нашите платени войници към Бундесвера,съвсем ще го закъсаме с комплектацията на една дивизия.

има,има,защото отидоха в сирия,ирак,либия ,Афганистан ,украйна.

ИХТАМНЕТ.

Трябва по-скоро единна армия на ЕС. Всичко друго е шменти капели.

Голяма работа. След като половината им национален футболен отбор е от еничари, в т.ч. и мургавели, що да не завъдят еничари и в армията.

НАПРАВО ИМ ПРАТЕТЕ ИСКАНДЕР КАРАОСМАНОВ ЗА ВОЕНЕН МИНИСТЪР ДА ГИ ОПРАВИ .... ТАКА ДЕ ПОТУРНАКА ИСКАНДЕР БЕГ - НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИНА НА ЕВРЕИНА ИВАН ШИШМАН Е ЗАГИНАЛ В БИТКА ЗАЩИЩАВАЙКИ ТУРСКИЯ РАЙХ В МАЛА АЗИЯ :)

А БГ ДЖИПСИТАТА ЩЕ СА ЛЕКАТА КУМАНСКА КОННИЦА НА ВЕРМАХТА :))

Те повечето отдавна не могат да яздат... Ще трябва нещо с Е36 БМВ да се уреди като ескадрон...

Изключително неточно и манипулативно изказване, обиждащо като българската история, така и четящите във форума. 1. По потекло Иван Шишман е евреин, а не синовете му. При семитите майката е родоопределяща за кръвната линия. На Шишман майка му е еврейка, а не жените му. 2. Иван Шишман е роден 1350 и починал 1395г, а Георги Кастриоти Скендербег е роден 1405, 10 години след смъртта на предполагаемият от теб баща. 3. Казва се Искандер-бей. Уважително обръщение към заслужил и високопоставен човек поради явни за обществото причини. По този начин се обръщат и в днешно време към професори, доктори и възрастни хора. 4. Георги Кастриоти Скендербег първоначално е наричан Скандер Арнаут, така османлиите са отдали заслуженото му, заради проявената храброст и смелост в битките. Той не е отишъл доброволно в Османската армия, а е предаден като заложник от баща си Гьон Кастриоти, след като Мурад || потушава антиосманските бунтове из албанските земи. Престани да цвъкаш неистини и откровени лъжи. Така сваляш качеството на разговора, който се опитват да водят единици тук.

Александър Шишман българо-османски военачалник Роден: 14 век Най-вероятно в Търново, Българско царство Починал: 1418 г. Южно от Измир, Османска империя Измир, второто губернаторство на Искендер Шишман и мястото на смъртта му в бой с въстаниците на шейх Бьорклюдже Мустафа. Александър Шишман или след като приема исляма Искендер бей е първородният син на цар Иван Шишман. Пленен при падането на Търновското царство, той приема исляма и е наречен Искендер. През 1416-1417 г. в Измир избухва въстание, водено от дервиша Бьорклюдже Мустафа и свързано със започналия по същото време поход срещу султана на шейх Бедреддин Симави. Искендер бей, макар да не разполага с голяма войска, през 1418 напада метежниците. Военният ръководител на бунта Бьорклюдже Мустафа обгражда отряда му в една теснина на планината Стиларион, южно от Измир, и го разгромява. Александър загива в битката ... Братът на Александър, бъдещият константинополски патриарх Йосиф II, по това време (1393-1416) е митрополит на Ефес, недалеч от неговия санджак. . ПАТРИАРХ ЙОСИФ 2-РИ УЧИ ГЯУРИТЕ ЧЕ СУЛТАНА СУДЖУК ПЪРЦИ ОТ БАНКЯ Е ГОЛЯМ ПИЧ

МАРХАБА АСКЕР :))

Армия без патриотизъм е просто една безлична фирмичка и нищо повече. Когато бях войник в Българската Народна Армия съм издържал нечовешките изпитания, крепен единствено от мисълта, че имам Дълг към България и съм бил горд да служа на този свещен дълг. Армията е СВЕЩЕНО нещо, уважаеми глобални и либерални мишки. Военният е не просто лоялен, той е готов да умре за страната, която го е родила и отгледала. Родината е равносилна на Любов, Тя е изражение на Бог. Не можеш да назначиш син или майка, а най-малко чужбински. Но аз съм демоде, откъде да знам тия джендър иновации.

Я бегай у лево бе, червен дришьо ! Ходи да говориш високопарно на некой ваш митинг. Кой знае, каква утрепка си бил, а пред компа се правиш на голям смелчага.

света се мени всеки ден. "Ако светът е започнал да си събува папуците - няма кой да ги отбие, нито да го спре! Събува ли си - кай, - потурите, той ще си събуе и папуците!"

Тия са луди... Европо, Европоооо...

Българите "гордо" служат от десетилетия във френския чуждестранен легион, в щатската армия, все натовски приятелски армии. Та какво тук някакъм си бендес-мундес ли ще ни се опре?!

Служил ли си? Барут помирисвал ли си? Пищяли ли са ти ушите с дни след стрелба? Гиди джендъре непоръбен.

Той е малък, ве---ква служба?:))))))) ....има -няма 20 годишен малък онанист е!:))))))))

Мога да ви бъда баща и на двамата. Да, служил съм. Клел съм се да защитавам Родината си в редовете на БНА. Само това, че бях приет да следвам ме спаси от 3-те месеца задръжка. То си беше почти същото, защото бяхме на бригада като студенти. Имаше и студентки... диви и щастливи. Вие калпаци никога няма да усетите от онази сладост с капка горчивина. А да, не само, че съм "помирисвал" барут, ами съм лъскал и артилерийски гилзи. развивал съм катушка с кабел на 5км и съм управлявал артилерийска стрелба.

Като в Древния Рим, но армията от наемници не защитила града, а го предала на варварите, истинска ирония е, че варварите тогава са били немски племена.

За оригиналната >>> говоря;)

Сега ще се окаже, че германската армия се състои основно от бежанци мюсюлмани с немски паспорти...

И ще я пускат отборно срещу техните роднини в изтока... Просто ще ги сформират по произход - да няма трепене на братчеди...

Вече изясни ли ви се защо бе затрита Българската Армия.

Ха-ха....край на БА....