Хванаха пловдивчанка с 63 невръчени фиша за над 10 000 лева

Тя ще трябва да плати над 10 000 лева заради нарушения, свързани с превишена скорост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази е за приемане в психиатрията. Сега ще започнат да я хващат да кара без книжка.

A защо КАТ не се е погрижил да ги връчи тези актове и глоби до сега? Предполагам че нямаше да е сложно една патрулка да се изпрати до адреса на жената след 25 тия фиш.

Чак да се е крила.. надали. Просто никой не те уведомява. Писма ЕВЕНТУАЛНО идват с година и повече закъснение. Това са фактите. Аз разбрах, че имам две неплатени глоби от камери от 2019 и 2020 когато ходих да си подменя личната карта преди около месец (Март 2021). Добре, че можеше да се плати на място (150лв). Иначе, никога не разбираш. Друг е въпроса, че жената явно шофира неразумно и т.н. - но ако си беше получила глобите навреме, вероятно щеше да се стресне още на 500лв

https://politika.bg/bg/a/view/sled-reshenieto-na-ks-padat-50-dela-za-otneti-knijki-85064

Абсолютно си прав, само че целта не е превенция а хранилка. Затова не се връчват фишове, а се трупат. Да не забарвяме изоставени знаци след отдавна приключили ремонти и т.н.

Не гледат големите нарушители ,но малките ни дерат. Пък неправилно паркиране ,за нищо го нямат. Даже като лекар ,при оказване на помощ. Не мога да регистрирам автомобила си като линейка ,защото му пада гаранцията. Ерго- не се ползвам с права на... Но ,напр. на "ХЕПИ" колите , беза да са спрели на платените им парко места ,а до моята ,не ги глобяват. Не глобяват и др. разносвачи на храна.

Споко, нищо няма да плати, омбусманката ще я спаси. Даже може и да гази и убива хора, омбудсманката пак ще я измъкне.

Сега пък от КАТ са виновни, само не и тази уфсъ.

"Жената имала 63 невръчени фишове за превишена скорост" Невръчени защото не можали да я намерят или просто невръчени защото нямало кой да и ги връчи? Миналата ли година или по миналата последно водиха репортажи за хора с нарушения на обща стойност от 10 хиляди които си продължавата да шофират защото нямало кой да се сети че като се напише фиш трябва да се плати!

Твоят автомобил линейка ли е че да я регистрираш като такава? Има ли червени кръстове и лампа на нея? Вероятно не, ама се оплакваш

Не говорим винивна ли е или не, а че КАТ не си вършат работата.

Ти тази ако я броиш за малък нарушител, значи нещо не ти е наред с чипа. Става дума за 63 фиша за около година-година и половина. Едва ли не всяка седмица е хващана в издънка. Аз за последните 5 години нямам нито един фиш. Можеш ли да направиш разликата?

За 3 години трябва да я отнемат

Катаджиите до сега какво са правили, та чак такова изумление да настане сред тях. Госпожата да си наеме адвокат и да им разкаже играта в съда.

Последните няколко години съм свидетел на няколко мои приятели, управители на фирми с голям автопарк. КАТ като снима някоя фирмена кола, автоматично издава акт на Управителя. Информацията не пристига навреме във фирмата. И на всички им бяха точно по този сценарий - на пътя, при рутинно спиране - им връчват документи, че имат по 30-50, че и повече актове за превишена скорост. Аз лично се занимавах в КАТ с един такъв казус - отне месеци да се докаже, че актовете са на определени служители, включително и вече напуснали фимите, и през всичкото това време - ако се направи справка на Управителя - му излизат хиляди левове неплатени глоби, които той реално не дължи. Един от Управителите реши да плати всички глоби, и после служителите му си ги платиха, но пък отва се оказа грешка - защото той като не ги е оспорил след като ги е платил - излезе, че си признава, че той ги е направил - и остана в досието на КАТ, че е е рецидивист... А от този проблем се оплакват и всички управители на фирми, които дават коли на лизинг, или рент-а-кар - понеже колите се водят на фирмите, и независимо кой и кога наруши нещо - актовете автоматично ги налагат на Управителите.

Закон за жените шофьори трябва да има. Щом е с толкова нарушения, да я вържат на площата и да и пуснат едно магаре да я забавлява, ректално... :-) Ще е назидателно, ще е поучително...

В съобщението изрично пише, че се е крила от връчване... Стандартна практика при всички нарушители. Както казват руснаците:" Я не я и хата не мая" (аз не съм аз и къщата не е моя..(