Коментари - Хванаха кредитен измамник, изтеглил 150 хил. лв от три банки с фалшиви лични документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е хайде сменяйте вече нещо по системата. Запушете тази пробойна. Да се забрани издаването на кредити ако няма физическо лице. Сега друг ли ще му плаща пак кредита на тоя. И сигурно с краднатите пари ще си плати и гаранцията и пак ще го пуснат. Няма такава държава просто. Очаквам бум аз вече на подобни измами. Това вече се случва. Чрез ден чета за такива случаи. Тея онлайн кредити са бахти и пирамидите.

Всичко е възможно! Измамата у нас се смята за голям тарикатлък......

Вчера някакъв супер банков специалист обясняваше, че това не е възможно без вътрешен в банката човек. Даже се опита няколко пъти да демонстрира как системата предупреждава за нередности при кредитирането. Е, сега, кому да вярвам, на супер специалиата или на кредитополучателя? И това взъщност не е престъпление, защото системата сама е генерирала договорите за кредит (съгласно прокуратурата от съседната новина за лекаря с фалшивите сертификати).

Някой от банката е вътре в играта.

Нищо по специално. Хванали са един измамник. Застраховали са риска. Застрахователите плащат на банката и завеждат дело срещу извършителя (ако могат поне част от парите, да си върнат). Що се отнася до банките...те са много полезни или много вредни, зависи предимно от финансовата култура. Най простия пример: кредитните карти. Един си взима, ползва я разумно, пълни я навреме. Тегли си кешбека и като цяла е напред от картата, въпреки таксите. Моята е с годишна такса 190лв, дръпнал съм 500 миналата година. Друг обаче я изпуква цялата, плаща огромни лихви и накрая, като тегли чертата....олеле майко. Същото е и с другите кредити. Последните 10 години се радвахме на евтини пари, които вложени в нискорискови активи (имоти, индекси, облигации...има и още варианти), носеха удвояване за 10 години. А други теглят за пасиви( скъпа за възможностите кола, техника и тн) и после банките са виновни...

Странно.. ми да беше обиколил и банките в София, Пловдив, Варна.. и т.н. Щяха да са няколко милиона по тази логика.. Да ги жули по 50 майки без никой да забележи... ай ся де :)

Това става с участието на банките и главния прокурор

Първо банките са за съд и после са инакомислещите, като този герой

Тука малко и банката играе. Как ще изтеглиш за месец от 3 различни банки 3 кредита, като частно лице? Нали проверяват - кредитен регистър, ала-бала? Няма ли да му светне на втория или третия кредит на някой, че тоя тегли преди седмица кредит, сега още един?

Е, добре де, да играе първата банка.. ама и втората.. и третата.. малко няма да му стигнат тея пари дето тегли да подкупва "играчите" :)

Евала на човека,добре е треснал кожодерите