Христо Алексиев допусна намаление на ТОЛ таксата за родните превозвачи

Според министъра на транспорта системата за таксуване е неадекватна и недобре структурирана

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако стане с нанамалението, правим купон в Пловдивския панаир за 5 хиляди човека със сръбски оркестър. Може и един Мерцедес кабрио да разиграем на томбола.

Дано да не стане, Изкарвате достатъчно, за можете, да си плащате

Това не е ли дискриминация?

243Win

Абе цървули комунистически, работата ви е да организирате изборите, не да обръщате държавата с краката нагоре. Да ви ЕПМ, нещастни путинофили! Тол таксите трябва драстично да се увеличат за товарните автомобили, защото в момента ремонтите се финансират от леките автомобили, които най-малко повреждат пътищата, а тежкотоварните се движат почти безплатно у рушат асфалта. Осен това, не може да намалите ТОЛ таксата за родните крадци, пардон, превозвачи, а да я увеличите за чужденците. В ЕС сме и такова разделение не е разрешено. Ама тоя парашутист, дето пъпа му е хвърлен в Москва, откъде да ги знае тези неща?

Намаляване на тол таксите за леки автомобили - до 3,5 тона Двойно увеличение за товарните

Още един хрантутеник на мафията. Нещо да се каже за претоварените камиони и как в пъти разрушават пътищата особено в горещините. Кои разрешава на камиони не можещи да подържат скорост от 40-50 км в час да се движат по пътищата? Защо когато нафтата падна от 2,70 лева на 1,80 лева бизнеса не свали цените?

Големите фирми са с годишен договор и Вземат горивото, на много по ниски цени! Високите цени са само за гражданите с личните леки коли

Хубаво р тоя малко да се пообрсзова преди да дрънка глупости. Ще ги намалиш за български превозвачи и веднага ще ни осъдят за протекционизъм, държавна помощ към български фирми и прочие. Това искаха да го направят германците преди 3 години и веднага заваляха жалби срещу Германия и и работата отиваше към съд и глоби. Накрая германците се отказаха.

Този човек е пионката на ГЕРБ! Вижте го хубаво - празен човек тип “слушко-послушко”, без професионален стаж, без особено образование и интелект! ГЕРБ-ДПС модел.

Курнелия, стига плюла

Този просто е нелеп. Във всичко.

Страшен министър... Първото нещо, което изръсва и то незаконно - не може цените за български да са едни, а за полски или немски - други.

Тези куловози по асвалта, Да не са от леки коли? Двойна такса за тировете, УНИЩОЖИТЕЛИ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА!

Незабавно вдигане на тол таксата за Товарни превози! Намаляване на тол таксата за леките автомобили на бг граждани! Хората изнемогват, превозвачите богатият!

Тировете рушат пътищата със своите 10 - 20 тона, пък ще им намаляват таксите! Леките автомобили НЕ СЪСИПВАТ ПЪТИЩАТА!

тоя популизъм ще си го платиме под формата на глоби от ЕС. Ама ние сме богат народ можем да си го позволим. Щом прощаваме данъци за 700 милиона лева с лека ръка....

Слагайте минуси ама тука се показва съюзническото единство. ;)

"Можем да доведем до по-високо таксуване на транзитния трафик през България и по-облекчени тарифи за родните превозвачи". Да, но това не се допуска в рамките на ЕС. Трябва да има равнопоставеност, а не предимство на един за сметка на други. Първо да се информират.

В Щатите има кантари и ограничения на теглото за всеки мост на окачването на камиона. Теглиш и плащаш. По-тежките плащат повече. Така се пазят пътищата.

То и тук е така, под камерите има кантари, ама за 12 и 49 тона плащаш еднакво..

Няма правителство, което да реши проблема!

Пълни фантасмагории пръкнали се в кухината между ушите на абсолютен лаик.

Добре, как може да лъжете така, нали едно от най-известните дела в съда в европа е с Германия, която искаше различно ценообразуване на домашен и транзитен трафик.. загубиха делото, защото това е дискриминация и против правото на ЕС (айде привърженици на копейкин, хейтете ме). В случая, много неадекватно и популистко изказване да очерним предните! Да им намалят тол таксите, ние да си караме по счупените пътища и пак ние потребителите да чакаме да свашят цвните на услугите, че да ни е по-еврино в магазина... Най-много шефа на Биомет да си купи още едно ламборджини (евала де ама сещате се..) ..

Те рушат пътищата. Да си плащат. Толкоз. Няма ли политици с топки?

Радев, влез си в ролята!

Милите превозвачи искат да продължат да трошат второстепенните пътища без пари, а кабинетът начело със ЗКПЧ-то ще се правят на готини...

Ами Хр. Алексиев, Твоят електорат, от тираджии ли се състои???? Помисли за леките автомобили на българите

Можем да доведем до по-високо таксуване на транзитния трафик през България и по-облекчени тарифи за родните превозвачи... Кажи това в Европейския парламент, смешник. Кажи също, е искаш мито за преминаване през България. Нали сме Европейски съюз. Какво значи "родните превозвачи". Кой ще ти позволи да шибаш европейските превозвачи за да са добре "родните"? От къде ги докарахте пак тези Кирчовци ?

Само два дни и бизнесът вече ти купи министрите.Народът да го духа.

Не знам защо им намалява таксата, като така реално им увеличава печалбата. Отдавна транспортните фирми са включили тези такси в сметките, които ние плащаме, а намаляване няма да има. Дори ще вдигнат втори път, когато дойде редовно правилтество и им върне таксите каквито трябва да са. После ние плащаме сметката за всичко, а танспортните фирми само пълнят гуши. Къде беше онзи пловдичанина, който само на един гръци ферибот имаше десет тира поне от неговата фирма, такива хора си купуват ламборджинита за закуска, а ние броим стотинките за баничка

Да работите за народа?А вие пак за бизнеса.Колко ви платиха?

Не може две цени за българи и за чужденци. То така можеше до 2007 в курортите. После влязохме в ЕС. То така ще е и като приемем € първо еуфория после ще искаме левове за българи.

"Можем да доведем до по-високо таксуване на транзитния трафик през България и по-облекчени тарифи за родните превозвачи" Айде още един неадекватник тръгна да пазарува гласове за изборите. Законово не можеш да пускаш различни цени за членове на ЕУ, евентуално можеш да гърбиш само турците с повече, докато техните тираджии не блокират границата и спрат да пускат всичко българско през нея.

Най-евтината за преминаване държава сме ние. Нас кой ще му светне, че само срещу 5 евро гастарбайтерите минават цялата държава. За сравнение Сърбия за около 25, Хърватска пак там, ако не и повече. А смЕтай сега.

Този първо дас е върне на поправителен и като транспортен министър да се научи как се следи морската граница и как се разтоварва кораб с тор. После да се върне и да кандидатсва пак за министър, щото ако не беше Радев, никой друг нямаше да го вземе.

Ма, разбира се. Що да плащат.. нека трошат пътищата, а на нас може да ни вдигнете данъците..

Мислят електората за тъп!

Браво ! Това ще е едно много хубаво нещо ако го направите !

Моля те разсъжадавай малко

Допуснал... ще има ли или не?

Плащаме за измислени пътища с дупки копки и чували. Какви такси бе нещастници крадливи. Ама така направили закона че не можеш да ги съдиш за дупки грешни или липсващи знаци и други дивотии като ремонти без предупредителни знаци. На Бат Боко се оплачете!

То не може само да се чупи, трябват пари и за ремонт!

Това беше едно от малкото полезни решения, които правителството на ПП (по скоро министър на ИТН) прокара, а сега безгръбначните на Радев ще отменят.

Тука е пълно само с кухи лейки или просто има състезание за малоумници....не четете нали ...

С други думи, и министъра и браншовите организации са съгласни, че автомобилите и гражданите трябва да продължат да носят бремето/плащат по-голямата част от пътните такси за републиканската пътна мрежа. Вероятно макар и смешното (10 лв.), анонсирано намаление в цените на годишните винетки, ще отпадне.

За превозвачите тол таксата трябва да се вдигне, А за българските граждани ДА СЕ НАМАЛИ Фирмите могат да си плащат!

Моля???

аз не мога да разбера - държавата само с импотентни нещастници ли е пълна, че само такива се явяват за високите постове?

Те не са просто импотентни, те нямат и топки, което е и първопричината за стерилитета. От вчера са в министерството и вече се огънаха пред бизнеса, интересно какво ще стане ако м/ународните превози намалеят в следствие повишените такси - може би ще ни вдигнат винетките, че е по-лесно.

И ЕС ще атакува такова решение, защото нямате право да дискриминирате в цени между ЕС превозвачи и български - елементарно е.

Кой ти каза??? Я се разходи до Унгария диванен спец....откъде ви копат бе???

В Унгария има една такса за унгарци и друга за чужденци от ЕС ? Или за чужденци не от ЕС ? Я си помисли още един път но си дай повече време !

Точно така!! Има различна такса и различни цени на горивата....айде сега се разходи кухавел...стига дращи от дивана

Никой не ви е избирал и сте само за два месеца за да подготвите честни избори. Нищо друго не пипайте нещастници!

Що???

Браво, ще има парички за едно, две нови Amg-та.

Чух, че Курнела щяла да ходи в затвора? Това вярно ли е? Далавери и кражби за милиарди от незаконен износ на оръжие за Русия? Сега вече май Курнела изгоря.

Затворите!

Ох, леле, как няма да са усмихнати като държавата те дотира и финансира, а ти си купуваш автомобили за милиони... За сметка на нормалните хора. Ех, Гълбе, ех Радев... Приказници омайници

Браво, дано само да стане факт.

Не бива, За Народа, да се намали, А за товарените, да се увеличи! Транспортните фирми изкарват луди пари, А вие ще намалявате