Изследват дали ядем втора класа храни от Европа

От 22 май ще започне вземането на проби от храни, предлагани от едни и същи фирми, на пазарите в България и в "стари" страни членки на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Изследват дали ядем втора класа храни от Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Карам хладилен камион. Редовно зареждам фирми за производство на колбаси. Всеки ден виждам, как с бразилска сланина и отпадъчни животински продукти от Европа, се правят суджуци по стара бъгарска рецепта.

По време на "социализъма" шивашката фабрика "Беласица"- Петрич произвеждаше дънки за бившата ГФР. ОТК контрол на немците заделяха дънките второ качество за "Кореком" - БГ, а ние се кефехме на "вносните" дънки за по 25-30 $ ?! ТАКА Е ДНЕС И С ХРАНИТЕ !! "Страните от Вишеградската четворка" - да, но ние сме извън тази четворка, защото те не слушкат Брюксел наведени като тия - нашите - марионетки !! ЗА МЕН ТАЗИ "ЕНП" Е ПРОТИВОНАРОДНА ПАРТИЯ И БОРИСОВ КАТО НЕИН СЛУГИНАЖ ОБРИЧА И НАС-БЪЛГАРИТЕ !!

Имах приятелка от ГФР, красавица, на плажа се мажеше с българско олио. Бях много учуден, срамно ми беше- тя ми каза, че в НРБ има стандарт държавен, в ГФР го няма.

Който иска истинска храна - може да си я купи от Македония или Сърбия. Все още там сиренето е сирене, кашкавала - кашкавал, а салама - салам. Е, и там има изключения, но са много малко. Министърчето да провери защо български производители на храни изнасят първокачествената продукция за западна Европа, а третото качество се пуска на българския пазар.

Яжте по-бързо от второкачествения боклук, защото трябва до 22 май да сте го изпапкали. Тогава ще ви заредим по една каса истинска храна, за да пуснем инспекторите да вземат проби. Накрая ще прочетете, че в Европейска България храната е първокачествена... Ако искате да се сърдите все пак на някого, започнете със себе си! Защото боклукът, който утре ще си купите е произведен днес, понеже вие вчера сте го купили и така сте поощрили боклукопроезводителя! И тук оправданието, че нямало пари не е валидно, защото е очевидно какво си нямате! Аз когато искам сирене, купувам САМО сирене. Никакви имитации на сирене! Същото правя с колбас, мляко, хляб, масло, яйца, месо, ябълки и т.н. И запомнете, че вие като потребители сте истинските инспектори! Ония с властта са само наши администратори, които да налагат наказания, когато ги сезираме!

TIREX

кашкавала от Сърбия? на 9 лв килото? някакъв читав аналог в булгаристан? месо и други насъщни храни?

В държавата на втората употреба всичко ни е такова.Като се почне от стари обувки по 50 стотинки да се стигне до салами с обрезки и кожички.После болниците ни били пълни и здравеопазването издъхва.Никои не се замисля какво ядем.За перилните препарати купени от Германия и тукашните с еднаква марка разликата е от земята до небето.Същото се отнася и за парфюмерията.Коли втора употреба.Изобщо живота ни втора ръка.

Извинете, сега за втора класа ли изследват храните? А кога да очакваме изследвания за трета?

Кока колата в БГ е с мирис на долнокачествен прах за пране и с такъв вкуд

Никой нормален човек не пие газирани напитки.

На 22 май, но кажете поне и от колко часа започвате проверките де, та да може да приберем проблемната стока. Но и да ни хванете няма страшно, в БЪЛХАрия второкласната стока е малко - преобладава третокласната стока.

Предпочитам да си купувам папкане от австрийската хранителна верига и от немската ,,купистрана"! Знам,че е истинско!Българските бизнесмени ме плашат защото поради липса на съдилища и тесни връзки с бесепедепесе обръчите тровят безнаказано хората в България!

Не мога да се начудя,защо,като се предприеме някаква проверка,на каквото и да било(хотели,пазари,бензиностанции,плажове и т.н.),се обявява предварително.Не е ли по-добре да се прави внезапно и ако изтече информация за това,да се търси от кого и защо?В противен случай това не е проверка,а посещение на добра воля.

На 22 май! Е все пак навреме го казвате, господа пазители на здравето на българите. И точно сте споменали какви групи стоки и от кои страни. Ха познайте какви ще бъдат резултатите! Знам- едни бонуси не малки за вас за " тежкия ви труд " на ползу здравето на хората. Отделно каквото гушнете като подаръци от фирмите. Да ви отроеи.

Най-малкото ще е нагло от страна на тези производители да се хванат все още проблемни стоки ... Та тои скандал пламна от преди близо година , ако не ме лъжи паметта . Та тази проверка е малко закъсняла при нас ... Но да видим.

Нье, абсурд! Няма такова нещо, как може да ви хрумне направо, то е грехота да си го помисли човек!

Е, и какво като плюскаме второ-трето- или ен-то качество храни под същата марка? Нали нашата "Госпожа Йес" прокара този закон в Европейския Парламент и това си е нещо в реда на нещата? Кой ни е крив, че сме пратили там една тъпа овца, при това много продажна? Като , че ли не я знаехме каква е, след като ни затвори действащите атомни реактори, за да угоди на някои по на Запад от Вардар? И със сигурно не безкористно! Както и в този случай, разбира се!

Бе аре стига се изцепвахте бе! Нищо им няма на нашите стоки. Разбира се има и много боклуци. Мен не ме притеснява това че вносните марки тук са с лошо качество, а това което ме притеснява е че за да напазарувам няколко продукта които ми трябват не мога да вляза само в един магазин, а за пет продукта например трябва да мина през 6 магазина, защото в единия ако има едно, то другите неща ги няма. Тоест нямането ме тревожи, още сме далече от имането в западните магазини. Разбира се, не е както беше при комунизма, много по-заредени са сегашните магазини, ама все пак...

Щях само да дам един пример и забравих: Моя колежка беше в Испания. Донесе различни видове испански салами - оттам купени, не от наш магазин. Еми, същите като нашите, горе-долу ставаха за ядене, ама с един салам особено се озорих, взех две парчета и се отказах да ям повече щото щях да си счупя зъбите. Бяха като мраморни плочи. Купени от Испания.

Той,витабелът,наистина е мек като е мокър,соята също.Със сушено месо,естествено, ще се затрудниш.

Ти си един идиот

По едно време казаха, че между гъбите в Кауф анд: са намерили отровни и семейство се натровикло, Изхвърлиха внесените гъби и спряха вноса. долетяха полските производители , а големият шмекер, вносирел на гъби за България, заяви, че ще съди Кауф анд за пропуснати ползи. Да сте чули да ги е съдил? Нали веднага ще спрат да купуват от него и с блажния му бизнес е свършено. Така и не се разбра какео беше и какво стана.

Не бяха гъбите отровни, а някакъв чай който са пили! Това семейство, след една година пак с нещо се беше отровило! Пълни откачалки. Четете, има много писано в нета.

Ей, няма по-психясало животно от това наречено българин! Сега всеки, куцо, кьораво и сакато може да се оплаче че е яло нещо отровно и стой та гледай циркове! Имаше някаква подобна партенка и за консерви не помня с какво беше - детски пастет или нещо такова в което били намерили (уж) някаква дрога. Утре ти можеш да се оплачеш че си ял майонеза със стрихнин и ще те дават по телевизията, ако това ти е целта много лесно можеш да успееш.

Тиквеник. Защо пишеш като не разбираш/ Разбира се, че цялата история беше много подозрителна, но с вноса на второразрядни стоки си пълнят джобовете търговците от веригите и вносителите, защото купуват ефтино некачествени стоки, а ги продават скъпо. И всички си траят, заащото така са се навързали, че всички смучат от нас.

нали вече са установили. Мотахте се нарочно за да м да дадете тостатъчно време да превъртят стоката и сега всичко ще излезе наред.

Трето са поне.

Поредното преливане от пусто в празно! Нищо няма да се установи, а и да се установи какво от това? Да не мислите, че изведнъж нещата ще се променят? Блаженни вярващите!

да се установи наистина нищо, защото ще навредим на името и достойнството на някой, който позволява вкарването на храни втора класа.

Преди малко попаднах на статия за ментета - храни, политици и политики. силно се впечатлих. БЪЛГАРИЯ Е РАЙ ЗА МЕНТЕТА И ШКЕМБЕТА. Има и снимки на най-известните търбуси в републиката.

Ами тя,Меркел съвсем скоро се изказа,че не била съгласна с еднаквите стандарти за изтока и запада.Защо никой не и се обиди?Или много ни харесва да ни унижават?

Не трябваше ли да е изненада тази проверка!?! Нищо няма да намерят!

Когато прочетете на етикета "произведено за България",бъдете сигурни,че стоката е с различно качество от тази за местния пазар.Ако един производител пороизвежда и търгува стоки с еднакво качество,тогава защо трябва да пише,че това или онова е за България???Смятат ни за аборигени и за да не стават грешки слагат клеймо "ЗА България"ОБИДНО БЪЛГАРИ!НЕ КУПУВАЙТЕ ТАКИВА СТОКИ!

На Момичил Неков му било необяснимо... Всичко си има обяснение Неков, даже как успя да станеш евродепутат като беше от първите с 13/13

Наскоро забелязах, че на пазара черният пипер е масово от Виетнам, където не знам диоксинът на американците дали вече се е разпаднал. Във всеки случай, когато пихме виетнамските кафета и по тортите ни имаше виетнамски ананаси през 70-те години на миналия век още не е бил и сме го изпили и изяли. Апропо, не намерих пипер с никакъв друг произход, освен виетнамски.

Интересно е, че ако се "прегрее " в олиото. червеният пипер става зелен

Нищо ново няма, едно време комунягите се хранеха в специалният стол на хотел Рила за смешни цени.Например едно агне струваше 6 лв./цяло и изпечено/.Случайно попаднал в такава компания бях свидетел.Знам също че, плодовете,зеленчуците,пилета прасета,яйца и др. се носеха от личните слуги/шофьорите/ по домовете от комплекс Враня. Семейство Вапцарови си поживяха на гърба на народа независимо ,че сега племеници и внуци се правят на голями патриоти,вижте им вилите в Драгалевци/от скромна виличка/сега са палати,хотела "Шато Вапцаров в Банско е без коментар...Е откъде се тези кинти?Никой не пита,никой не се интересува никой не им търси отговорност на тези мръсни комунисти.

Абе той Бат Ваньо Мавъра-командира,синьото сетренце после раз/про/даде половин България на "наши" хора и на външни "партньори" та изчезна и малкото читаво производство,що беше останало... Той се хванал за агнето на комуниста... Специално пък за плодовете и зеленчуците оттогава не съм чул българин да се оплаква. Сега със свещ ги търсим...

Какво изследват, то мисля, че стана ясно!?! Таковат ни публично посред бял ден, докато ние ги гледаме със замечтан поглед.

Сега ще изкарат, че всичко е наред и ЕС ще наложи глоби и мониторинг на Словакия и България за оклеветяване.

Често ходя в Гърция и от много време перилни прахове и препарати купувам само от там ,от същите известни марки които постоянно са в рекламният блок ,само ,че разликата е драстична ,нашите тук просто не перат ,който не вярва да пробва ,същото важи и за шоколадите и др..и това ако не е двоен стандарт ...

Шоколадите "МИЛКА" са страховита отврат. Приличат на блокче замръзнал кафяв маргарин.

Всички продукти на Милка са отвратителни. И шоколадът Своге и той. Качествен шоколад у нас май няма. И Линд дори не е с оригиналния си вкус, а е правен като за Източна Европа. Безалкохолните напитки са ужасни - Севън ъп например в Париж има един вкус, у нас - съвсем друг: киселеещ и промито-разреден. Разните видове сирена за мазане са тотална химия. За козметиката пък да не отварям дума, че там е ужас и безумие просто!

Иди в Унгария и си купи там Милка, изяж го пък после си кажи пак мнението. Те затова там реват най-много, щото са най-далече от оригинала явно. Язък че са почти в географския център на Европа. А само ще те открехна за американската Кока-Кола, че там като си поръчаш една чаша например в заведение, пълнят ти чашата почти догоре с лед и отгоре сипват малко Кока-Кола. Ако си я купиш в магазин няма как да ти я разредят, но си е същата като нашата - аз разлика не усетих. Отвратителни бяха американските десертчета щото навсякъде беше пълно със Сникърс, като тук са същите само че са ми гадни, аз по принцип не обичам Сникърс. Единствено ми харесват бонбонките M&Ms, а тези у нас пак са си същите като онези в САЩ, разлика не виждам. А европейските шоколади в САЩ струват мама си и татко си! За перилните препарати само съм чувал че и в Гърция и в Турция са по-добри от тези тук, но нямам лични впечатления.

Е, то такава ни е орисията, дрехи втора употреба, автомобили втора употреба, трамваи втора употреба... Следователно и храните може да са втора употреба.

Ами така е-когато друг ти нарежда-това ще ядеш,това ще караш,така ще живееш... Тровят ни бавно,но сигурно... Така е,като си загубихме държавата... Навремето за лоша храна никой не смееше и да помисли! Да не ви припомням къде отлиташе директорката на детската градина,ако натрови дечицата с храна... И за колко време.

Не знам колко си "малък", но аз съм роден в средата на миналия век и помня много неща. Имаше един шоколад "КРАВА"- 1.01 лв. , нямаше изяждане.Огромен, сега не виждам такива. А за вафлите от 8 ст. се надпреварвахме към лафката.Децата ми ядяха "Кума лиса".

Какви ти ''БИО''? Учените тръбят , че планетата ни вече е ТОКСИЧНА ! БИО е било , някога !

Някой съмнява ли се, че второкласен "европеец" яде първокласна хрена:(

Къде живеете бе хора? И шоколади Милка са перфектни и Колгейт са перфектни и Кока-Колата ни е ОК! Какво сте си купили и е различно от някое на Запад, никой не казва. Само вой до небесата по заръка на някоя партия мразеща ЕС и Запада най-вероятно!

Купи си Колгейт от Германия.

Абе ти у ред ли си? Имал съм възможност да сравнявам различни шоколади с тия по нашите магазини-НИЩО ОБЩО!!! Човека по надолу с право говори за качествените съставки. Ама те струват ПАРИ!!!Колко ойро е Милката в Германия и колко тая,предназначена за пазарите в Източна Европа? Не плащаме-съответно ядем боклуците... Под така наречените промоции се крие точно това. Или грамажа е по-малко,или съставките са едно към едно с предвидените за гладуващите в Африка. Ама българина нали е тарикат-мисли,че е на далавера... А нашите хранителни продукти са къде по-качествени...Ама ги папат западняците. Данон Сердика всяка вечер изнасяше за Франция прекрасното ни мляко. Ама там за кви пари се продава? А тука нали да има нещо и за нашия пазар-бутай в кофичките желатин и сухо мляко, ако не и по-лошо и айде! Сега не знам как е... Ние сме като кучетата-квото ни подхвърлят в "хранилката" на големите търговски вериги-това ручаме...Второ качество сме.

Между другото течния шоколад Нутела в Германия струва около 4 евро КИЛОТО ,когато е на промоция де - да си виждал такава промоция у нас ?????? Салами от МЕСО , сирене -внесено от Гърция със специални изисквания за полезните бактерии - струва 3.50 евро килото !!!! Я ми кажи къде у нас продават ИСТИНСКО сирене за 7 лева килото . Плащаме си скъпо и прескъпо в магазините у нас - цените са по-високи ,отколкото в Германия и на всичкото тогоре ни пробутват боклуците ,които не минават на техния пазар . Скъпо плаща българина и си плаща като поп !!!!

СаМО ВНОСИТЕЛЯ - "ПРЕДПРИЕМЧИВИЯТ" НОВ ГЕРОЙ ОТ капиталистическото ти бъдеще. Принципът; купувам евтино, продавам скъпо и лапам яко. А разни тъпаци като БАБХ- МАБХ само му се мотат в краката уж да му спрат печалбите, като ни пазят здравето от боклука, изхвълен от държавния резерв на Германия и от бракуваните стоки на фабриките им.

Аз казах за дезодоранта. Казах за препаратите за пране.

е по-различно и с долно качество - козметика, храна, дрехи, парфюми, прахове за пране. Заливат ни с ментета. Ти от Марс ли падаш?

когато проверяваха по БТВ прах Ариел в БГ и внесен от Дойчланда, какво откриха? ПАВ един и същ процент и нищо, а има разлика в белотата на прането! Не само количеството, но качеството на отделните компоненти трябва да се проверява.

А кога ще изследват какво има в същите такива храни от български производители? И всичкото, което го има вътре пише ли го на ЕТИКЕТА с достатъчно голям шрифт? Не можем да ядем чуждите боклуци, които поне са означени на етикета, но можем да ядем още по-големите български боклуци с фалшив етикет.

Да не ви е мъчно, български продукти се продават в Био магазините в Германия

Нормално. Европейските и български качествени и скъпи стоки се продават там, където населението има покупателна способност. На мизерните българи, които са с пет пъти по-ниски заплати от СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ, се продават българските и европейски боклуци. Има ли нещо нелогично в цялата работа? Но, не! Българските олигарси трябва да ядат скъпи и качествени европейски продукти, а останалите българи трябва да ядат, каквото същите тези олигарси им прибутат от местното производство.

Българските продукти са качествени...

Блажени са верующите...

"Неотдавна се разбра, ..." Ха ха ха, че аз това го прочетох в чешките медии още преди година.

Ще настане голям майтап. Ще се окаже, че в Чехия наистина предлагат по-лоши стоки, отколкото примерно в Белгия. Но пък в Белгия по-лоши отколкото в България.

изследайте перилни препарати от една марка, купени от Гърция и тук

Ми то за к'во се появиха малки дюкянчета в София, които си внасят праховете директно от Германия и така ни снабдяват с истински прахове, заобикаляйки политиката на големите концерни, които се "съобразяват с вкусовете" на локалните потребители. :)))

Да се проверят ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ на Колгейт

Да са само те...Сладкишите и шоколадите за България и произведените тук от по заръка на чуждите собственици Сушард и Нестле са с в пъти повече захар. Защо ?

БАРАТОЧКА

Там е работата, че не са със ЗАХАР. Де да бяха...

Ха ха сега ли се сетиха за двойните стандарти...Просто не трябва да купуваме внесени стоки от западно европейските страни, просто е...Като нямат печалба от нашия пазар ще се чупят. Българските стоки са с многократно по-добро качество.

От 22.05. 2017 г., всички вериги в отпуск .

Изследването ще покаже, че няма такова нещо. Да ама не! Един и също дезодорант от германска фирма, за кремчетата от нея преди години жените си умираха. Купен от българия се обривам след второто използване. Купен от Германия, мога да го ползвам безкрайно. Но да оставим Запада и да погледнем към Изтока. Често ходим в Турция, много неща си ги купуваме главно от там. Перилни препарати и омекотители западни марки купени от там според моята жена са много по хубави от същите купени в България.

От лични наблюдения и дегустации на различни продукти мога да кажа какво установих: Значи, точно в държави като Унгария, шоколадите нямат нищо общо с нашите шоколади а и оригиналните такива. Например, дори маркови шоколади като "Милка" "Сушард" или "Линд" имат странен вкус. Същото важи и за напитки като "Кока-Кола". Унгарската "Кока-Кола" наподобява нашите от едно време ментета като "Топ-Кола", "Кооп-Кола" или "Поп-Кола". Странен вкус има и румънската "Кока-Кола". Тя повече прилича на оригиналната, но пак има някакъв странен привкус бих казал, по-скоро. За нашите вносни продукти нямам такива наблюдения. Е, може би в заведения като Макдоналдс. Американските картофи са два пъти по-дълги от нашите тук. Ама дали са с ГМО или без ГМО не мога да знам. Иначе са същите но тук такива големи няма просто. Същото важи и за чийзкейковете - и нашите са хубави, но не могат да се сравнят с тези в САЩ. Засега поне за друго не се сещам. Сигурно има още.

Това, че нещо е вкусно, не означава, че е хубаво. Натревият глутамат (или нещо подобно) (всъщност най-вредното "Е") придава изключително добър вкус на храните и те кара да искаш да ядеш все повече и повече. А бе, защо вече не виждам Е-та в съдържанието на хранителните продукти? Не вярвам, да са спрели употребата им.

Въведоха алергени вместо това, за да не усетиш премахването на Е-тата. Много е "полезно и неоходимо" това с алергените. "Внимание, това сирене съдържа МЛЯКО, да не кажете, че не сте предупредени!"

Обаче ако нещо е безвкусно със сигурност ще си го ядеш само ти, колкото и да е полезно - без мене!

Наскоро се случи да разтопя шоколад Милка лешник. Отвътре изпълзя не нежност, ами някаква гадна мазнина, може би палмово или друго масло. Който не вярва, нека да опита. Рекламата е ок, ама продукта не е.

Западните господари ще бъдат проверени, но първо им се съобщава датата и часа на проверката, както и обектите от които ще се вземат "случайни" мостри за проверка.

Достатъчно е, че мощно и шумно са го обявили в новините. Всички са предупредени, не само производителите.

Българите са толкова глупави, че никога не можеш да им угодиш:))) Глупендери, нито глюкозо-фруктозния сироп е по-вреден от захарта, нито палмовото масло е по вредно от кравето масло! Не се оставяйте да живеете в заблуда. Няма стока купена от ХИПЕРМАРКЕТ В БЪЛГАРИЯ, ДА Е РАЗЛИЧНА ОТ СЪЩАТА В СЪЩИЯ ХИПЕРМАРКЕТ НЯКАДЕ В ЕС!

TIREX

огромна разлика има. едни и същи марки продукти са в Европа с по добри компоненти. в булгаристан има продукти на световни марки, които Никога не са били произвеждани от тях.....Лидъл в Гърция продаваше по великден охладено агнешко месо по 3,60 Евро...в булгаристан нямаше никакво.

Ами яж си западните гнилочи. За 30 години онкоболните са в пъти повече от преди това!!! Има си цифри и не ми пробутвай западната пропаганда смешник.

Пробутва ,защото сигурно е вносител на такива неща.

Българските стоки имат разлика ако са произведени за някоя верига,камоли вносните... За пример си вземи кенвирш Леки от Кауфланд и след това от съседското магазинче!

НашТЕ продукти , не подлежат на проверки от колониални държави .

Отсега мога да ви кажа какъв ще е резултата - разлика в качеството няма да бъде остановена. А за всички е ясно, че има и тя е огромна.

още една причина за терминал 2... след спирането на мин. работна заплата, задължителните избори и казарма на "патриотите" и "решаването на демографския проблем" чрез внос на евтина работна ръка от българската диаспора в бедна Бесарабия...