СЗО слага месните продукти в списъка с канцерогените

Световната здравна организация (СЗО) смята да включи бекона, пържолите и наденицата в списъка с потенциалните канцерогенни храни.

Обратно в новината

Коментари - СЗО слага месните продукти в списъка с канцерогените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЗО да се гръмнат !

Ако човек си хапва умерено месце,по една малка ракийка и салатка ...и не си трови нервите с идиотизъм и идиоти от Брюксел и околните села....ще си живеем до дълбоки старини

Месото е токсично, единствено и само поради вредните вещества с, които хранят и инжектират животните. А сега с навия данък, представете си какво ще става. И ще дам същия пример като горепосочения: В Англия голям процент от населението умира от рак, но защо не е така в Сърбия, където основно се консумира месо и то в големи количества.

Особено вредно е свинското. Затова ще го забранят и ще ни задължат да ядем овче. Така е според гостите ни, които ни изместват.

симо

СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО е едно/истинското/.Бързото хранене е СЪВСЕМ ДРУГО.Това е въвеждане на ПРОМИШЛЕНИ ТЕХНОЛОГИИ в общественото хранене и новото производство на растителни и животински ПРОДУКТИ.И естествено поставяне ПЕЧАЛБАТА ,като водещ мотив.Това опорочава всичко.И естествено резултатите са точно такива ,каквито е констатирала СЗО.Храната вече е отровна.И то наистина е така.

откакто ни натрапиха мръсната Западна "демокрация" ни хранят само с отрови 25 г. и пълнят екрана с мръсотии и простотии.пуснете го бе,цербери

откакто ни натрапиха мръсната Западна "демокрация" ни хранят само с отрови 25 г.

Значи, ние българите сме лесни - от пържоли минаваме директно на киноа, троскот и пореч, но горките ескимоси!!! Ще измрат всичките от рак и нямат никаква алтернатива!

Ескимосите нямат Кайфланд, Лидъл..........реклами. Нямат и еврогейсики съюз, нито американски.

Ало управляващите, стига глупости ! Върнете БДС! Ама не ви стиска, защото: -нямате потенциал да възродите производството и преработката на животинската и растениевъдна продукция в РБ; -нямате интерес да пресечете корупцията при вноса на европейските боклуци; - не сте кадърни да организирате експорта и още и още... Златна е българската земя! Не ни правете на балъци!

да върнем бдс , ама трябва и гражданите да си се върнете на село ! пък вие не щете !

Ше се върнем , ако има къде да се пласира продукцията и цените станат нормални! При Т.Живков се изкупуваше един кг домати за консерви- 0,26 лв първо качество! Един хляб тогава струваше толкова! И говорим за предварителен договор за изкупаване и осигурен пазар!

те всички хубави неща са или вредни или срамни !

"Най-строго ще бъдат обложени продуктите със съдържание на частично хидрогенирани мазнини." Почти няма продукти, в които да не се използват хидрогенирани мазнини! А производителите просто ще вдигнат цените и всичко ще продължи постарому. Българина и без това е свикнал ежедневно да му повишават цените на всички стоки и услуги.

Тая организация първо да забрани на израел да продава на целия свят модифицирани семена, реално да глоби няколко коропорации и държави за замърсяване, а след това да се бърка в пържолите, лицемерието вече е прекалено..

Не яжте месо яжте ГМО, сутрин на закуска, вечер за лека нощ! И ще ви пораснат още две ушички за разкош!

ГМО-то дето го одобрихте за внос в ЕС (над 50 продукти) и в България обаче си е полезно, дори няма да имаме право да го произвеждаме и понеже е по-евтино за производство, това значи пълен фалит на Европа и забогатяване на САЩ!

Матрицата започва да мачка яко. Определят се за вредни и канцерогенни храни, такива с които човечеството вечно се е хранило, а ГМО-тата стават най-здравословните . . . ! Докога смятате да ги търпим тия . . !?

МИНАВАМЕ НА СЛЪНЦЕ И ВОДА! В зеленчуците нитрати и пестициди, в плодовете пестициди, в пилетата хормони и антибиотици, в безалкохолните захар и подсладители, фалшив алкохол, цигарите вредни, абе я си живейте живота и без това отвсякъде ни притискат. Господ да пази децата ни, ако е българин!

поздравявам моите колеги от C3O с песента ''я си......яж краставиците и ме остави на мира!''.

Айде, гербаджии нахални, вдигнете и на месото 4-ворно цената. Цялата тази история с вдигането на цените е грабителска ценова политика, а не грижа за хората! Осигурете повече работа и по-високи доходи в държавата и тогава хората сами ще си купуват по-качествени стоки.

видяла жабата че подковават магарето и вдигнала и тя крак, то цялата ни работа е такава

тиа не са никакави учени а са платени лицемери

на хляба и изворната вода да бъдат обявени за вредни за здравето ни! Ами тогава ще праскаме изкуствени храни така, както немците през война са праскали добития от въглища маргарин и ще бъдем "абсолютно здрави"!

Ма тя рекла да се направи на умна, и както винаги показа, че е проста като индивид и религиозно задръстена...

Все за нещо ще намери да се начумери Ту храната му е лоша Ту па нямал пари в коша Важното е че статията образува плюнка, а модератора газ пикае :) Каквото и да е - важното е да се плюе. Ако си за по-добро хранене - уууу... долуууу искат да ни пробутват гадни храни ако си за по-евтина храна - ууууу... долуууу... искат да ни вдигат цените... не го ли разбра модераточре първия път че изтри коментара както ще изтриеш този? или този ще цензурираш... за разнообразие като извън темата или спам... хич, ама хич не е по темата :)))))

Имам усещането,че някой плаща сериозни пари за подобни изявления базиращи се на съмнителни изследвания. СЗО не за пръв път дава пример за невероятни твърдения продиктувани от корпоративни интереси на химическата и фармацевтичната индустрия. Не месото е вредно господа,а това което попада в него от фуражите приживе. Гонейки печалби някои производители допълват фуражите с вещества ускоряващи растежа, но също така натрупващи се в мускулната маса и устойчиво задържащи се в него. Животните живеят твърде кратко преди да се превърнат в месо за да развият неоплазми. Един бройлер рядко достига двумесечна възраст,едно прасе рядко доживява 8-9 мес. Едно говедо за месо рядко достига 24 месечна възраст. И това е статистика която е ежедневно пред очите ми.Това е в България. Представете си в т.нар. индустриално развити държави какво се случва. Мислите си,че на масата ви няма ГМО, Ха ха. Да ама има. Знаете ли колко лаборатории в БГ могат да установят ГМО? Да познахте! Николко. Поне референтни.Макар,че и в другите държави където има такива хващат всичко. Не. Ако хванат добре,ако не - ручаме жабетата. Не се изследва всяка партида и се разчита на морала на производителите и страха да не ги хванат, а който си плаща "на високо" не го хващат. Месото си е добро ако от нормално отглеждани животни,ама е скъпо. Това е либерализма в икономиката - дива конкуренция и почти никакъв контрол. Ами да ви е сладко,но не ставайте зорлем вегетарианци,а си отваряйте очите какво купувате и за кого гласувате.

Стою

+ Ама с поправки... Каква двумесечна възраст за бройлер?! 21 дена - след това мегапроизводителят е на загуба. За неосведомените - за 21 дена от яйцето става пиле и за още 21 дена това пиле трябва да стане 1,5 кг....... Да продължавам ли за свинете и ЕРД?

Спомням си един филм на гениалния Луи дьо Финес - "Крилце или кълка". Тогава се смях много. Сега ми се плаче.Поне в БГ все още не могат /или не искат/ да "правят" бройлери за 21 дни,но за 40 се справят.За свинете и другите КЖ все още нещата биват,нои Господ не знае до кога.

преди време "брюксел" бил казал, че ще ни спре шкембе чорбата, кървавицата и т.н... ама аз виждам с очичките си, че в брюкселските месарници продават и кървавижа и дробове и какво ли не!!! за тях може, за нас - не! - така ли гадове брюкселски, световно орГЪЗнизирани мръсници!!! ще ви издам на версанов да ви спука у фермата :))))

Това беше пропаганда на едни хора, които никак не искат да сме в ЕС и излъгаха. Да не говорим, че никой няма да спре червеното меси или да ти забрани да си го сготвиш в къщи или на двора. СЗО е световна организация, която се замества с ЕС и ни се внушава, че едва ли не ЕС го прави. Освен това рак не се хваща ако ядеш баребекю един път или два пъти в месеца. Ако си спомниш кога за последен път си пекъл на скара на открито и то месото да ти е почерняло ще е добре.

Никой не може да ми каже какво да консумирам като храна.Просто е глупава идеята.Всеки сам решава какво да яде и сам си преценява нещата за консумация.Министъра да намери пари от други пера.

СЗО се превърна в политическа организация, обслужваща икономически интереси. От хилядолетия човечеството използва за храна месо, хляб, мляко, зеленчуци. И не е измряло. Защо СЗО не каже, кои точно промени и добавки в храните са вредни?! Излиза че е вредно да ядеш пържола с хормони, но е много полезно да ядеш ГМО зеленчуци, тъпкани с пестицидите на Монсанто.

да ядем отровна соя, царевица, домати с гени от риба и други боклуци краварско производство

Алчните боклуци, които изядоха бъдещето на децата ни, дали са по- полезни.

е била права! Днешен прочит - като няма МЕСО, ЯЖТЕ ПАСТИ !!!

една канцерогенна статия :)

Е ПОЛИТИЧЕСКО - МЕСОТО НА ВСИЧКИ ЛЕВИ, ЗНАЧИ Е КАНЦЕРОГЕННО !?

ракът се причинява от ракови вируси, предавани от човек на човек при интимен контакт, месото , мазнините нямат нищо общо. Нали хилядолетия хората това са яли и не са измрели. Радиоактивине отпадъци, живакът и другите отрови съсипват имунната система, която се бори постоянно с тези вируси. Тези приказки за месото са пълно безумие на разни психопати вегетарианци или както си викат вегани. Това е абсолютна агресия от тяхна страна.

Има различни видове рак и да твърдиш, че се предава по полов път е глупост. Как си обясняваш наличието на рак у децата?

Ракът на шийката на матката се причинява от вирус, който се предава по полов път.

A цигарите? Или на тях им слагаме данък и е лесно, обаче месото е направо смърт. А ако въобще не ядем, а се преориентираме към някакви други енергии, така че да не си внушаваме, че сме гладни. Идиотизма стана повсемесен.

Имаше един такъв виц- живота е сексуално-предаваща се болест, която винаги завършва със смърт. Всичко е вредно в наше време, само милионите бежанци идващи в европа са полезни. Те 'допринасят' и ни 'плащат пенсиите', според западната преса...

....Ази пък ,че си ядем ,пьем,пушим и е..м...що ми душа сака и кога ми се сака и хич не еб..ам какво ще ми "спусне" некаква си организация ....а пък особенно ,ако е "Световна" ,"еврогейска" или друга престъпна организация !

Реално най-опасен е кислородът,дишането неизбежно води до смърт всяка биологична система

А ние в най-скоро време смятаме да обявим СЗО за вредна :)

А няма ли най-накрая да се намери някой, който да покаже истината наяве, че СЗО Е ОПАСНА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!?????

Сигурно има...... напр. като покаже как в ресторантите на СЗО нагъват телешки стекове и пържоли, поляти с божоле.

Може би е дошло времето в училище най-после да се въведе час по "здравословно хранене" или,както се реши да се нарече запознаването на подрастващото наше "утре" със полезните за здравето и дълголетието на човека храни - съдържанието на витамини,минерали,ензими и др. освен в животинските меса и в плодовете и зеленчуците,а не да се спори дали да се изучава религия,матерен език и т.н.

Най-вредни са алчните свини дето ни убеждават кое било вредно, кое полезно. Май е време да се открие ловния сезон за алчни свини.

Ако се консумира в големи количества често,може и да е вредно. Аз лично няма да се откажа от свинското. СЗО да тръгнат по-добре да разрешават проблема с милионите гладни по света

От няколко години ям месо един път в месеца най много. По-ми е добре така.

И аз съм така от 3 години. И съм много добре. Дори и според кръвни изследвания.

Те всички пенсионери са така,трябв да са много здрави значи

При нас вече ще ядете само люцерна щото вурстчетата са вредни.

Малеее с какво ще мажа филийте на ЛЮБИМИЯ като обложат маста с данък

Не се притеснявай "Луна"...има с какво ...просто отскочи до коя и да е от пречиствателните дето им реже лентичките ...мат'риял боол,а лятото може и с кепче по Южното Черноморие ...

Това,"Глобалното затопляне",както и всичко подобно цели само едно:ДАНЪЦИ над раята.Тук кражбите-данъци се събират от ГРОБ.

Който е чел библията (стари издания) вероятно му е направило впечатление многократното предупреждение да не се яде "кръв".Според мен това е от здравословна гледна точка - кръвта е носител на наследствеността (гените),съответно и на емоции и страсти,а от там и на болести...Отдавна учените доказаха,че червените меса (свинско,телешко и др.) са канцерогенни,тоест,по-добре е да консумираме пилешко и др. птици, риба ( най-чиста е речната , или от изкуствено създадени развъдници,където не се заустват отпадни и фекални канализации).Другите ортодоксални религиозни книги също предупреждават за това.От друга страна след време,благодарение на изчистения начин на хранене ще направи хората по-миролюбиви и по-здрави.Само вегетарианското хранене е вредно,защото не може да достави на организма незаменимите мастни киселини и други ензими (най-богато съдържание на тези ензими има в рибата).

В Древността много общества са опитали да въведат пиенето на сурова кръв от своите войни,защото тази практика /пиенето на сурова биволска и свинска кръв,както и използването и за знаменитата си "черна супа"/е съществувала в Спарта. Спартанците вследствие на режима си и най-вече на практикуването на евгениката са развили много здрави люде. В никое друго общество това не се е получило- пиенето на сурова кръв води до диария,треска и дори смърт,според дозата. Само масаите днес пият миниатюрни количества кръв,разредена със сурово мляко-други не могат. В случая Библията просто мъдро предупреждава,нищо повече.

Пиенето на кръв е много много сладко, от мен да го знаете. Бат Вампи