17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мухахахахахахаххх :) При тва положение накарайте ме да се кача на колело, вместо да си джиткам с колата :)

Е че ти и в колата нямаш право да ползваш телефона, даже виж, че глобата е още по-висока. Трщбва и със слушалки като карат да ги глобяват.

Колко ли още ще ги търпиме?

Мечтай си :)

В България закона забранява на колоездачите да карат пили алкохол, но не предвижда наказание. Така че въртете педалите, пийте и си говорете по телефона.

Българин ли си, селянин ли си... Бе май си и двете. Джиткай си мръсния дизел на 20 години в някоя канавка моля те.

А у нас на някои колоездачи е забранено да мислят като карат по тратоара и пресичат с колелото по пешеходните пътеки.

Всичко разбрах, само не разбрах дали е забранено да се ползва телефона, или да се ползва без hands free. Щото аз съм виждал колездач със слушалки и чати. Тотално не знае какво се случва около него. А аз лично дори музкиа не бих си пуснал (т.е. не си пускам). Звукът много помага за безопасността.

при каране на колело тревичката

За българина , да кара колело е срамно, а да кара таратайка е престиж.

207 велосипедиста загинали... ако беше в България веднага щяха да ограничат скоростта на 5км./ч., като за начало и увеличат голобите за превишена скорост на 400лв..

Не. По-точно ти си мечтай да стигнеш стандарта на живот на бял човек.

То си е забранено и след алкохол там :) Ако те хванат може и в затвора да те вкарат.

тревичката е забранена на всякъде извън кофи шоп и ако те набарат ще те спукат буквално!

Там 30% от трафика е велосипеден и вероятно тоталният им брой жертви не е много по-голям. А тук си губим по 1000 човека при ПТП-та.

70 % е велосипеден и не признават нищо !

Излъга с близо 400 човека. Пак!

А кога ще им забранят да карат колело, след като са се боцкали или напушили?

stankow

В България на водачите на велосипеди (пътно превозно средство с две колела) им е забранено да ползват мобилен телефон още от 2015-та година. Глобата е 10 лв. Закон има, ама кой да го приложи. Няма кой. Иначе закони - има си за всичко. Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: .... 6. (изм. - ДВ, бр. 19 от 2015 г.) използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;