17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Белите каски що си ги прибраха в Юдея?

Доказано е, да. Колкото е доказано, че руски агенти са натровили Скрипал с най-смъртоносния газ Новичок. Обаче се оказва, че на скрипанците нищо им няма, а дечурлигата на снимката пращят от здраве. Лъжливата ви манипулативна псевдожурналистика е престъпление!

Късно е вече да доказват каквото и да е . Всички разбраха за инсценировката!

"Доказано" и "Вероятно" със сигурност се различават и то много. Кое тогава е доказано?

А защо са пропуснали да кажат че е дело на белите каски, дето и филмчета си правят по сценарий, ако не успеят менторите им да им осигурят отрова...Като толкова са ''разследвали'' как пък извършителя им е ''изчезнал'' от полезрението?????

Цитат от статията: "Констатациите бяха потвърдени в междинен доклад, публикуван миналия юли, в който местни източници, цитирани от ОЗХО, заявиха, че най-малко 43 души са били убити при нападението." Цитат от официалния доклад на ОЗХО: However, the team did not have direct access to examine dead bodies, as it could not enter Douma until two weeks after the incident (see paragraph 2.2), by which time the bodies had been buried Интересно, без изследване звездите ли им го говориха това?

https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2019/03/s-1731-2019%28e%29.pdf това е линк към доклада

ОЗХО ??? Това същата организация ли е,1 дето през 2013 г. получи Нобел за мир, за унищожаването на хим.оръжия на Сирия? Щом не са си свършили работата - кога ще върнат Нобела и парите към него - 1 милион долара? Или хем взеха парите тогава, хем сега лъжат за Асад?

"Отровният химикал вероятно е бил молекулярен хлор", посочи в изявление ОЗХО. Демек те не са сигурно какво точно е! ЗАЩО? Защото не са вземали проби на място. Демек, говорят "хайли лайкли". То така всеки може да каже всичко, като се позове на "очевидци" от Белите каски, които са част от джихадистка терористична групировка. Самите Бели каски са финансирани от МИ-5 и МИ-6...

Взети са проби, след като Асад си върна територията на Източна Гута(там е гр. Дума), бяха допуснати всякакви експерти до мястото на атаката. Ама с тия цилиндри(бутилки) у мен се налага мнението, че са взривени на място и е провокация.

Добре -използван е хлор, установено е . Но кой го използвал, не е ясно? Нека да помислим, кой би имал полза за това ?-Асад, който вече трета година печели войната и си върна голяма част от Сирия или джихадистите, които губят катастрофално и се надяват такава химическа атака да даде повод за въздушни удари срещу Асад. Помислете и си отговорете сами.

Топло,топло

Отровният химикал вероятно е бил молекулярен хлор", посочи в изявление ОЗХО.... в междинен доклад, публикуван миналия юли, в който МЕСТНИ източници, ЦИТИРАНИ от ОЗХО, заявиха, че най-малко 43 души са били убити при нападението. Значи, прибраните вече (от миналата седмица е официално) в Лондон "Белик каски" са съобщили, че има 43 убити. От ОЗХО не са го установили, но ги цитират и приемат, че е така. Два контейнера имало хвърлени - и как го установиха? Пак ли "Белите каски" им казаха? Хлор - да де, ама два цилинъра хлор означават не само химическо оръжие, а също и два от стотиците цилиндри (бутилки) хлор, използван за пречистване на водата... За какви цилиндри ни приказват тука?

на английски език бутилките за сгъстени газове ги наричат цилиндри, гогле преводача, обаче си го е дал като цилиндри, а нашите грамотни журналисти не са дори и погледнали какво е написано, защото е все тая, нищо няма да разберат

асад и неговата хомодружка путкин са пътници

не ти ли е странно как от известно време никой не споменава дори свалянето на Асад? Май точно тези в чиито задник си наврял главата си при това толкова дълбоко, че е трудно да се каже къде свършват те и започваш ти, са пътници, а?

Човекът изказва мнение и не те е обидил с нищо. А ти защо го обиждаш с простащината си? Или това са ти аргументите? Жалък си.

И това го казват страхливи нежни путьовци, които само като видеха джихадист, се насираха от страх. Трябваше да бъдат заклани от джихадистите за да не пишат путьовски статии като тази. Путьовци се навъдиха! Мамка им! Ако не бяха самоотвержените и мъжествени руснаци, не мога да си представя дали нещо в Европа би останало живо от атаките на ИДИЛ. Не им четете путьовските доказателства на страхливите пу.ки мръсни!

Явно и очевадно е, че много колеги имат къса памет и са с розови очила (прочети цитата). Когато ООН излезе с декларация и искане към убиеца Асад да допусне международна комисия в засегнатите области, какъв бе резултата, помните ли. Русия наложи ВЕТО на декларацията на ООН а престъпника Асад НЕ допусна да бъдат взети проби за химически анализ. Малко от нас пишещите, остро критикуваха употребата на химическо оръжие в Сирия и политиката на великана Путин, но…. за сметка на това бяхме оценени с двуцифрени числа минуси… Вместо точка по-добре е да цитирам Димитър Благоев (Дядото): "Русофилството е грубо политическо суеверие, … което неизбежно води към предателство и национална катастрофа." Де да видим днес, как сте с минусите!

... единствените доказано използвали химическо. оръжие в Сирия са главорезите алаакбари, т.е "опозицията" на Асад, щедро финансирана от "демократична" С. Арабия! Вече навряна в к.г., а подкрепящите я кравари пораженчески се оттеглят! Твоите писания си ги запази за комсомолските събрания в НПО-то!

Въз основа на какво са тогаз тез твърдения? Би ли ни казал.. Щото като не са взели проби значи обвиненията са им голословни.. Досущ като тези от МАЙ миналата година: " ОЗХО: Скрипал отровен с над 50 гр Новичок"... Създател на бойното вещество смята, че с толкова може да се избие цял град"

май не ти е ясно какво означава "вето"...

Не не съм наясно какво е ВЕТО, ползвам свободно руски, английски, немски (държавата в която живея от десетки години) и майчиният български. На тези езици просто няма думата ВЕТО! лек ден.

ясно е, че не си наясно. Когато не си наясно с нещо не се обаждаш докато не се научиш! Това ясно ли е?

ДА, да има една малка разлика между нас двамата, аз съм написал коментар, който близкото минало го потвърждава и е неоспорим факт. Ти се обаждаш където и когато не трябва или.... има два вида хора уважаеми ... хора, които знаят какво пишат и хора, които пишат това което знаят, ти си от вторите.... Капиш? лек ти ден.

минусите ти са напълно заслужени при положение, че говориш глупости. Декларацията няма сила при положение, че има вето. Причината за вето е ясна и лесно достъпна ако имаш очи да я прочетеш. Химическо оръжие в Сирия не е използвано от Асад, понеже той няма такова. "Великана Путин" спря дерибействата на ислямска държава, създадена от ЦРУ и действията на вуншната политика на САЩ. Чудя се как не си цитирал Левски, който според палавници като теб е "казал", че "който ни освободи той ще ни пороби" - лъжа изречена от трибуната на парламента от най-смешният президент който сме имали! Та питам, може ли да си по-объркан?

Значи със пълно право Американско-арабската и Европейските им партньори разрушиха лабораториите на Асад.Русия бе поела отговорност и даде гаранции пред ООН за унищожаване на химическите оръжия на Асад.Но за пореден път доказаха,че на руските обещания неможе да се разчита. Американците разрушиха авиобазата на Асад Шейхун...нещо беше и свалиха един сирийски самолет който се връщаше от атака с БОВ.

на кой дадоха НОБЕЛ за унищожаването на хим. оръжията на Асад.. И кой са пофали, че ги унищожил на 100%..

Русия не давала гаранции, тъй като тя няма такива правомощия и унищожаване станало под контрола на ОЗХО и фактически това е официабната обосновка , а не Русия. Тъй,че дали вярваш на Русия или не върваш значение няма.

petrovito

Вярваме, ама друг път. Вече и истина да говорят, не останаха много дето да вярват.

само такива като теб на заплата или от глупос

Значи САЩ и коалиция нанесоха ракетен удар в аванс,още преди да се докаже че нищо не е доказано.Е и на Обама така в аванс му дадоха Нобелова награда за мир.

да бе сашо да, Нобеловите награди за мит ги раздават ей така, под път и над път! абе много е прав проф. Христов....

Да,така стана.Раздават и продават нобели на ляво и на дясно.

до тука добре, казал падащият от 50 тият етаж, прминавайки покрай 20 тоя етаж.... само 50 % до тук подкрепят проф. Христов, повече смелост има още 30% слагайте още минуси.....

хората изследвали година, ама русия питали Башар чалмата и веднага без да го прочетат го отхвърлили... тъпи страпи. тях не ги интересуват фактите. никога на са ги интересували.

... Башар е всичко друго, но не и чалма, защото воюва точно срещу чалмите, подкрепяни от кравари, СА и коалиция и ако е имало използване на хлор, това е точно работа на чалмите алаакбари.....

1. Хората изследвали година, а нашите "партньори" изстреляха ракетите веднага и преди да се изледва каквото и да е. 2. Руснаците отхвърлили доклад? О, Боже, какво престъпление! Американците изстреляли ракети? Ах каква демонстрация на ценности и миролюбие! А ти си промит мозък!

Хайде да се образоваш какво и защо са отхвърлили руснаците, че е смешно, да не кажа жалко, да говориш такива неща.

кой го доказа - краваро-ционистите "доказват" това, което им е угодно!!!

И аз като Вас вярвам единствено на Путя Първи късокракий и неговия земен пророк Медведя! Да се славят делата и думите Им.

Сетих се за белия прах, който Колин Пауел демонстрирал в сената . Тези снимки са от същия тип - постановончни. амо погледнете в каква поза е по-голямото момиче. Театрална е.

Част от държави от ОЗХО през 2018 г. въвели нови правила (британски проект) - те са по собствената си инициатива да назначават виновния в употреба на хим.оръжие,тоест тази привилегия фактически получили англосакси, които там главенстват. От тук нататък обективност едва ли ще има, особенно, ако тя противоречи на англосаксонските интересите, които веднага обявили, виновен Асад .Против нови правила бяха Русия, КНР, Индия, Южна Африка, Иран, Сирия и еще 18 държави, но те са се оказали в малцинство. И някои страни в това число и Русия искат да спрат членството си там поради на дискредитация на контролния механизъм и на самата система на неразпространение.. Продюсер на Би-би-си Риам Далати 6 месеца разследвал случая с тр.Дума и установил,че възможно атаката там е била , но останалото е сфабрикувано за да има максимален ефект. Сцена с болнацата е постановочна и загинали нямало. В Великобритания последвало мълчание, а после в Би-би-си обявили,че това е частно мнение,но и други известни британски журналисти също не си иоткрили следи от атаката.

1. ОЗХО установила че бил ползван хлор. Как установи, като не са ходили там на място? 2. А ОЗХО установила ли е, че видеото за пострадалите в болницата е фейк? И че децата заснетите в него са били взети от улицата и те свидетелстваха, че насила са ги вкарали в болницата и се ги пръскали с вода, срещу обещание за храни? 3. имало 43 убити. Къде са? Имена? Гробове? 4. Употребата на хлор било забранено според "обичайното международно право" - НЕ СМЕ ЧУВАЛИ ЗА ТАКОВА ПРАВО - "обичайно". Обичаи са имали диваците в Африка! Нещо НАПИСАНО, подписано и ратифицирано има ли? 5. А в "обичайното право " разрешено ли е ползването на сълзотворен газ? (като този в Париж и САЩ?) За един приятел питам

Още въпроси: 6. Защо Асад ще ползва хлор срещу два жилищни блока? Нали според вас има ЗАРИН, който е в пъти по-опасен и ефективен? 7. Организацията, дето взе Нобел за мир, защото унищожи БОВ на Сирия, кога ще върне наградата и парите? 8. Ако Асад е такъв изверг, защо вече хиляди сирийци се връщат от бежанските лагери обратно в Сирия, на териториите, които освободи Асад?

Ако позволиш да добавя още един въпрос: Защо му е на Асад да прави някакво мижаво "нападение с химическо оръжие" като войната му беше спечелена и това единствено можеше да даде основание на противниците му да предприемат действия срещу него? Перефразирам, ако нещо можеше да му "загуби" вече спечелената война, то това е точно абсолютно излишно нападение от негова страна. Защо би го направил?

ден българите пият хлор от чешмите си и знаят много добре това!

ДИр-а, "професионалната" медия, дето ви се изреждат всички политици да ви дават интервюта. Как е ДОКАЗАНО, след като в ДОКЛАДА пише, че е "LIKELY". Оня ден раздухвате малоумията на Пасатора, че "Русия излезе от договора за ракетите", сега пишете "ДОКАЗАНО" за нещо което според официалния доклад е "LIKELY". "The toxic chemical was likely molecular chlorine."

Ами то вече "LIKELY" се счита за доказателство. Като в математиката. Гледам уравнението и казвам: Струва ми се "хайли лайкли", че при Х=7 това е вярно. Е, може би не е точно седем, а осем и половина, ама съм го доказал!

Камене, Каменееее, докато папкаш зелени гущери от задокеана все такива глупости ще пишеш...Аме ние не четем само теб и знаем много повече от теб!!!!

Доклада не посочва "извършителя", но ние го знаем кой е! Ние знаем защо се снимат фалшиви новини от кинаджии с бели каски! Ние знаем и режисьорите кои са! Даже ако някои от Нас се понапънат, могат да си намерят и номерата на дублите на всяка една сценка в ютубата. Ще видим всяко едно такова "химическо нападение" от Асад, от различен ъгъл и на места дори ще видим изпълняващият длъжността "полеви режисьор на USA", kak възмутено крещи зад кадър "Сус бре ахмаци! Втори дубъл!" на неговият си идилски език. А ако наистина е използван хлор за снимките на "киното", това вече е много мръсно и заслужава Оскар за много мръсна джендърска краварска роля и си плаче за Хагската прокуратура!!!

явно злодеи нарочно използвали атака в детска градина и направили снимка

такива "заключения" на комисии, базирани на "обосновани предположения", "вероятно" и "заключения", но не и на факти...! 10 месеца ли са необходими, за да се докаже наличието на хлор някъде си ? За "цилиндрите" пък вероятно е била необходима лупа, за да ги открият ?! И къде ,впрочем, са седянали тези цилиндри , та ги откриха едва сега ?! И тези комисии са като нашата КОНПИ - заключението винаги е в полза на този, който им плаща заплатите...!

Да, отново ни будалкат. Нещо като Ирак, търи се повод да бъде премахнат някой. Та КОЙ хвърли отровата?

“Доказано: Хлор е използван при химическата атака в сирийския град Дума през 2018-а”

Белите каски именно затова са там - за да хвърлят хлор и да тровят невинни..

Това ли визират: youtu.be/yaZRZo9FGQI Където детето казва, как са ги извикали в мазето на болницата и са почнали да ги снимат поливайки ги с вода. Без изобщо да ги питат. И бащата на детето много се ядосваше. Друг такъв дето снимаха дете в линейка, трябвало да го прекръсти, за да го предпази от медийното влиание. Е факта е, че сега са сигурно по-добре. А запада пропусна една химическа атака на опозицията. Тръмп забрави са споменавани червени линии. Макрон нещо промърмори и това беше. Двуличие до безкрайност.

"... Западните сили, водени от Съединените щати, обвиниха режима на сирийския президент Башар Асад за нападението и извършиха въздушни удари върху военни съоръжения в отговор на атаката ..." Ще бъде ли някой си така добър да ми обясни защо ли Башар Асад ще използва химическо оръжие срещу два жилищни блока? Това навярно съдържа някакъв тактически или стратегически момент, който ми е непонятен. Според Запада - ами защото той си е чудовище, а постъпката му заслужава въздушни удари. Да се обстрелят няколко негови летища с което да се затрудни борбата му с приятелчетата на САЩ - джихадистите. Също толкова лишено от логика е и отравянето на Скрипал и свалянето на малайзийския боинг точно до руската граница.

Ти си руски дайперс и постоянно ще отричаш вината на Русия и Асад. ...обаче как само избомбиха на Асад лабороаториите за производство на БОВ?Руските С- н’амси кви кротко си стояха докато западни,американски и арабски самолети разрушаваха лабораториите.

Те не могат да обяснят и защо цивилни бягаха от КВАРТАЛИ под контрола на "бунтовниците" в Алепо, към кварталите под контрола на Асад. Но пък много пишат как Асад бил обсадил цяло Алепо, докато всъщност той контролираше по-голямата част от града.

Почнахте и Дир.БГ да лъжете като САЩ ! Нали трябваше да оправдаете Ракетната бомбандировка на САЩ над суверена Държава с избран законно Президент Асад ! Тази група проверяващи не е стигнала до мястото ,причина банална опасност за живота ,а са повярвали на някакви в някакъв апартамент в Лондон ,гнездо на ИДИЛ !

Защо трябва от най-високо ниво да се пропагандира измама, само и само да не се каже направо, че САЩ са бесни на Русия, че не им даде венецуелския петрол, а в Сирия руските съветници и армията на президента Асад разгроми главорезите им?!

Какви доказателства? Имало било "основателни данни, че ... вероятно е бил молекулярен хлор". С други думи, имало данни, че една жена вероятно била бременна!? Такава жена няма! "Вероятно" означава "ирационално предположение". От сорта, "или че вали, или нема да вали!"

Излиза, че белите каски са прави, САЩ, Израел и техните кучи синове от терористичните организации целите в бяло! Фашизмът се върна, няма международна организация, която да не е заразена от тоя разрастващ се бацил!

Русофилите, както винаги, подкрепят изроди!

"Докладът не посочва извършителя"?!

Това да не е същият "новичок" с който МИ6 отрови Скрипал?

Не е ясно от кого е използвано но се пуска информация на която троловете почват една радост и злобеене да се чудиш от къде толкова омраза се натрупала в болни мозъци.

Първо.Какво точно са изследвали? Натровени хора или боеприпаси. Контейнер със следи от хлор може да го докарат от където си искат и да кажат че е от Сирия.Русия докара сирийци в Хага които да свидетелстват за провокация от Сините каски за инсценировка на хим. атака. Не им дадоха да говорят със журналисти.

кой не им дал да говорят с журналисти а и защо трябва да вярвам на журналя

Лично Тони Блеър го е доказал нали?

От ходене по манифестации половината форум е изперкал от завист и злоба.

Завист, че нас не са атакували с химически оръжия ли?!? Е, няма как, те всички партии в България си получават заповедите директно от “Козяк" 16. Да, включително нинова и ахмет доган, наред с тиквун, цвъко цвъков; както беше едно време и ваньо костов. И, да, целенасочено ги пиша всичките тия с малка буква. За национално предателство има само една присъда.

Май има вече елемент на повторение. Толкова мощни държава страдат от липса на фантазия. Все оръжия за масово поразяване, които се оказва, че ги няма или че те са ги пуснали. Време е да се вземат в ръще и да развият фантацията си. Да живей Скрипал и Гебрев...

Асад + Путин = военни престъпления

На всички е ясно, че това е дългата ръка на късия

А може да са и вагнеровци.

Усещаш ли дългия?

Не се посочва извършител, но. Русия побърза, да отрече! :)

...и Лудата отрича, че има офшорка, ма накрая си призна

Razbira se che e !! Vaprosat e OT KOGO !!! IDIOTI I!!! "...Нищо не е доказано, камо ли извършителя ! Губене на време за да четем натовска пропаганда "....

Не е тайна за никого, че сирийската армия залови работилници на джихадистите, където се изработваха специални "ракети" от газови бутилки, които очевидно са били напълнени с химически агенти. Най-интересното е, че този хлор е бил доставят от страни като Англия и Германия.

хаха най-вероятно цру да го е подхвърлило като улика:) а избиването на милиони по света и намесата в делата на чужди държави от страна на фащ разрешено ли е?

Баба ми ми разказваше, че преди много години, когато тя била малка някакви хора воюващи срещу фашизма и возещи демокрация за света със своите самолети са разхвърляли над София взривяващи се детски играчки и писалки и деца, нейни връстници са останали без ръце или ослепели. Сега внуците на същите тези хора искат да ме убедят че нямат нищо общо с тези провокации с БОВ в Сирия

И моята баба ми го е разказвала!

"Путин: Русия унищожи последните си химически оръжия Ние спазваме обещанията си, не сме като САЩ, заяви стопанинът на Кремъл" Как става това?!?!?!- Като го продава на Башар!!!