Основните храни били поевтинели за година

Всички основни храни за 2012 г. са сравнително по-евтини за същия период на 2011-а. От 5 до 10% са по-евтини храните тази година. Това каза по БНР Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Обратно в новината

Коментари - Основните храни били поевтинели за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам думи....Нашите политици живеят на Марс,приказват пълни глупости,надяват се на чудеса,и след като чудесата не се случат,почват да се оправдават със световната криза.........

Основните храни били поевтинели за догодина!

Момчето е малоумно и затова не трябва да го виним. Той не знае, че борсовите цени са предимно за бъдещи сделки, а мутрите от СИк ги приемат за минали и затова искат компенсиране на "претърпяни" загуби. най-важното в случая да се слугува раболепно на неграмотни мутри за да остане на поста си!

Да,поевтиня водата от 1,20 стана 1,10за 1,5л. То нали вече българина на вода кара!Да ви накаже Господ лъжци нагли!

Стига простотии... глупавите отдавна измряха... от глад.

Тия наистина са се сдухали обаче какви намаления ми говорите Вие господа управляващи, с 20 лева не мога да си нахраня семейството довечера. Какво може да пазари един човек за 20 лв. сирене от алое или сухо мляко с многото ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ-та, маргарина също а за колбасите да не говорим само соев протеин и т.н. ДЕБИЛИ СА ВСИЧКИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ С ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ

Обаче там фиска им не е така стабилен, както в България.

Тази "новина" ми звучи така: Хора, не вярвайте на очите и стомасите си! Вярвайте само на това, което ви кажат пожарникаря и неговите гъзолизци!

Ей, подлизурковци-кои храни поефтиняха?.Може би хляба,сиренето кашкавала,доматите,пипера,колбасите мякото ит.н.За дрехите не мога да говоря,защото не мога да си позволя нови.

като е поевтиняла захарта с 13 %, сметките ми за ток, вода, парно и гориво са се покачили с 20%. А разходите за захар са 10 единици, а за ток, вода и парно са 1000 единици. Т.е. -1.3 + 200 = +198.7, т.е. за мен е налице ръст на цените с 19.87%. Те да разправят каквото си щат, аз знам какви пари харча.

Измама и лъжа, крие всяка дума ъф любовта............ Бий мъ, обичай мъ.. Това е то ГРОБ .

хахаха ЛЪЖАААААТ и не знам този път има ли кой да им вярва!!!!

Основните храни бил поевтинели до година!

Пич,ти направо ме разби.И преди се чувствах зле , но сега вече ми прилоша:(((( Дай статистиката на управляващите ,че да се гордеят с нея.Мамицата им

Най евтино е на околовръстното. Там даже и "Примоция" мое да фанеш, и спин също. Хахахаххаха Що ставате смешни бе? Кой мислите ви вярва вече? И леля ми Гюрга вече не ви вярва.

Ква файда кат са поевтинели боклуците, след като захар, олио и брашно са скочли с по над 10% ?

Цялото правителство ни е запяло песенчицата " Бедността не е порок", слушаме в захлас и заспиваме! Време е да събуждаме! Будилника дрънка!!!

"Прогнозираха разцвет на средната класа и елиминиране на бедността към 2030 г." Ето, да спите спокойно!

Факт е, че цени на стоки и услуги за крайния потребител се увеличават постоянно, както е и факт, че тази статия е абсолютно манипулативна. Вече е много дразнещо да ти казват, че черното е бяло!

Желая ти успехи и напредък, но и да мислиш повече , когато се изказваш ей така, по принцип. Не всички тук са на вашите години, и животът им не е минал по дърветата. Чети внимателно какво ти е казал човекът - с този attitude те очаква болезнено приземяване, вервай ми...

Виж какво. Където и да съм работил съм виждал страшно кадърни хора, които са истински професионалисти. Работата ми е такава ,че пътувам в цялата страна а понякога и извън нея. В който град или село да съм бил , виждал съм изключително способни хора в своята работа. Въпроса е , че тези хора са по - скоро изключения от колкото правило. Те работят и никога не мрънкат, че някой им е виновен. Въпроса е в ПРОЦЕНТИТЕ на мрънкащите и немрънкащите способни хора.

А днес пътешествията ти са те довели в сайт-а на Дир-а, където няколко часа усилено работиш в посока изпилване на мозъци и насаждане на вина. Из пътешествията на "работещия момък", част 66. И това ако не е един истински българин, като онези от казана в ада...

Момко, я иди се прегледай и след това на работа.И да не мрънкаш ,ей.

Изтегляй си децата от американската мечта, докато още има време - а то е съвсем малко; "прозорецът" се затваря...

Аз искам да споделя с някои млади хора какво се мърмореше едно време на село.Хората казваха с уж недоволен глас - преди хранехме Германия сега пък храним целият Съветски съюз - омръзна ни вече.Което се беше верно.А сега тая прекрасна селско стопанска страна се е превърнала във вносител на храни.Ами че нали за това запада ни прие с удоволствие - за да ни продава излишъците си.Или не е така.И след като вече почти половин век в България не се случва нищо добро какво да ни даде надеждата че то може да се случи за в бъдеще.И Кунева ли ще го направи която затвори блоковете на АЕЦ Козлодуй без да пита никого.Аз на никого не давам съвети защото най-добрият съвет е личният пример.Моите деца вече са постигнали своята американска мечта зад океана.

Почваи да храниш целия европеиски съюз - да не стоиш гладен.

Не знам кое е поевтиняло, след като перото "изхранване" в личния ми бюджет заминава за 15 дни, а би трябвало да издържи 1 месец, както беше при лошия Станишев...

Петре просто перото ти е малко братле.

Цените били намалели, аз пък съм се бил напил, та да ви вярвам.

Тоя май не живее в България. Чакайте да видите пък какво ще се случи със слънчогледа, дето навсякъде е изгорял от сушата. Тогава зехтина ще ни се вижда евтин сравнен с олиото.

Г-не, България ще тръгне напред, когато започват да се приемат закони в интерес на обществото и държавата (а не в интерес на групови и частни интереси) и всички станат равни пред закона, както е в белите страни. И при даденостите, които има тази страна за 5-6 год. ние ще сме чувствително напред. Обаче, докато се прави точно обратното на това (умишлено), надежда няма...Ако не разбираш какво казвам, надеждата става още по-малка...

Момък, толкова да не си интересен с това напъване да се правиш на оригинален, че чак да те ожали човек! Ще ти го кажа в прав текст: Да, не трябва да чакаме на държавата да ни издържа, но не може и да приемаме рекета, който упражнява на всички нива (да почнем с монополистите Топлоф..., ток, вода...) и отношението й към народа като към терористи. Не може държавата да има само права, а природонаселението само задължения. Ако ти и шепа други сте изключение, то от това не следва, че сте правилото. Много има да се учите и да се събуждате, докато един ден се окаже, че сте били от онези тарикати, които на баламите носят вода!...

Дали съм оригинален или не няма никакво значение. Има значение , че 80 % от българите вечно мрънкат за нещо. Когато хвърлят отпадъци по язовирите и пред блоковете си ДЪРЖАВАТА ИМ Е ВИНОВНА , че е мръсно. Когато не спазват правилата по пътищата пак ДЪРЖАВАТА ИМ Е ВИНОВНА, че ги глобяват. Когато са с ниска заплата и неквалифицирани пак ДЪРЖАВАТА ИМ Е ВИНОВНА. Вечно някой им е виновен , дали работодател или държава, те търсят вината винаги в друг , но НИКОГА в себе си. Когато се кандидатсва за работа и те приемат да работиш , всичко е въпрос на доказване в своята работа. Няма как за едно работно място да работят всички безработни. Въпрос на доказване и професионализъм е.

Ами сигурно е заразно: като гледам как на настоящия ни премиер 3 години от мандата минаха в мрънкане и обвинения на предишните, как да не изпиташ желание да се изравниш с елита... да си помрънкаме и ние, простосмъртните, така както го правят на най-високо ниво. А иначе и държавното управление иска професионализъм и доказване, както си отбелязал - или го можеш и го правиш, или ... мрънкаш и се оправдаваш.

като лично боко викаше високо специализираните да стават овчари. Никой не казва държавата да го храни,но всички искат правила и равенство пред закона , и държавата да не е хранилка и да не пречи и рекетира за напълване на нечии джобове. Това,че ти си успял сега ако останеш може друга песен да запееш.

Ей, "отворко" Стойчев ! Да не би пък тези "по-ниски цени" да се дължат на свитото потребление, което е право пропорционална на повишената безработица и гладория?! До просешка тояга ни доведохте!!

Абе тия хора, дето ги пишат тези глупости, те на пазар ходят ли? В нормален магазин влизат ли? Или си имат някакви тайни магазини, от които си пазаруват все по-евтино?! Само един пример: на "Женския пазар" в София не можеш да намериш прилични домати под 1 лев и то от онези, които миришат на химически оръжия и не стават за салата. Освен това на другия ден са вече вкиснати. 1,00 - 1,20 в края на м. юли, домати, в България, която заливаше половин СССР и цяла Европа с домати само преди четвърт век и в която по това време на годината кило домати се купуваше по 20 стотинки килото. За готвене и консерви, разбира се. А за салата - 25 - 30 - 35 стотинки. И не смърдяха на виетнамски джунгли от времето на войната им със САЩ. А за сиренето да кажете нещо? За колбасите? Изобщо тия приказки за поевтинелите храни да ги разправят на старата ми шапка, но и тя няма да им повярва.

ТАЗИ ЛЪЖА , АКО Е ВЯРНА, ТО ТОВА НАМАЛЕНИЕ Е СТАНАЛО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МИРО.......И БАТ БОЙКО...А ПЪК СИ МИСЛЯ ДАЛИ ЗАТОВА НЕ Е ВИНОВНА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!!!

По - голяма глупост не съм чел.

Индийски йога/затворен в шокова хладилна камера / успял да си внуши,че му е горещо. На втория час починал от топлинен удар. Господа управници,ВНИМАВАЙТЕ С ВНУШЕНИЯТА!!!

Логиката на некадърните мързеливци, плачещи по форумите е , че държавата трябва да им даде нещо . Тя да им дава , а те да си седят в къщи и да мърморят. Всички мърморещи да седят гладни.

Държавата не ми е дала нищо! Само е взимала. Но когато каже, че заплатите и пенсиите са замразени, няма луд в частния сектор, който да ги вдигне. Всички с това се извиняват. После се оказва, че най-различни чиновници взели по някакви космически бонуси, които дори в богати държави няма. Е няма такова управление!

Какво трябва да ти даде държавата? Естествено , че няма да ти даде. Ще си внесеш данъците , няма да крадеш ще спазваш правилата и ще си доволен от държавата. Чак тогава може да очакваш нещо. Марш да работиш.

Ама защо всички я караме така примитивно бе другари.И до кога.Има само един показател с които може най-точно да се измери понятието скъпо или ефтино.И той е с колко минути работа може да си купи един средностатистически човек един хляб.Или пък нещо друго.Какво ги въртим постоянно тия проценти и цифри.И въобще има ли някой който да им вярва.Нашата безработица не била голяма защото се върти около средноевропейската.А пък цените на някои продукти били най-ефтини.Ама абсолютно нищо не се е променило от едно време когато ни заливаха от проценти преизпълнени планове.Запомнете - ако някой смята че в България може да се случи нещо добро нека го напише.На края ще спомена само един сполучлив анекдот.Когато попитали радио Ереван кога в България ще стане добре то отговорило - вече бяхте.

Попитали радио Ереван дали България е стигнала дъното. Отговорът бил: Да, но продължават да копаят.

Защо мълчахте при Станишев? Защо не се оплаквахте тогава? За 2 години тогава, само официалната инфлация бе 20% общо. каква е днес инфлацията? Отрицателна. Имате дефлация за юни.

Я не ни прави на глупаци! Тогава и заплати и пенсии се увеличаваха, пък и бонуси имаше. Сега само цени, данъци и такси се вдигат, другарю!

Тогава имаше корупция и спрени пари от Еврофондовете. Ако всичко беше добре, Тройната коалиция, нямаше да отиде в Небитието, както се случи на изборите през 2009г.

Храните са поевтинели - каза Борисов след като излапа няколко депутатски кюфтета в парламента.

платения герберистки КРЕТЕН се скъсва от глупости.Тези престъпници в правителството ни доказаха,че тройната престъпнакоалицияса си е аматьор в ограблението и убиването на народа от глад ,сравнение със сегашните.До КРЕТЕНА-не се хаби,освен ПЛАТЕНИТЕ като теб,всички други НЕНАВИЖДАТ мутрите дето ни управляват(не са комунисти,а просто гладни и адски излъгани,отново)!

Като сте гладни, защо не работите бе мързеливци ниедни, с мързеливците. До като сте живи, все гладни от мързел да ходите.

Не можем да се уредим като теб да ни плащат да ближем топките на Муртрата и да ни плащат за няколко поста...ОГРАБЕНИТЕ от ГОСПОДАРЯ ТИ ИДИОТ

ГЕРБ няма вина, че вашата централа не ви плаща за писането и сте гладен. Уредете си нещата.

А вашата от моите данъци ли ти плаща?

Лъжа!!!!! Долна лъжа е това.За малоумни ли ни взимате ?

Тече кампания за охулване на младото работещо правителство на ГЕРБ от среди близки до Тройната коалиция и за целите на тази кампания се използва дори и хлябът. Въпреки това, предстоящите изборни победи на ГЕРБ са неизбежни, а изчезването на старите загнили партии на прехода сигурно.

Иван Вазов Под - гола пръст! Смрад, дим, стени окадени, тъмничен въздух; в полумрак потопени човеци и дрипи... На също гноише лежи скот и стопан, духовно сближени. "Елате ни вижте" .... "Елате ни вижте!" - той моли и стене, - вий, мъдри велможи, от нази гоени... На миг напуснете там вашто тържище на шум и на фрази, богато платени - "Елате ни вижте" Вий, дето в покой и в палати стоите, към нас приближете - вий, славни, вий, сити! Зърнете през нашто изгнило плетище и може би вам ще настръхнат космите! "Елате ни вижте" Тогаз за народа се бихте смислили и срам, угризение бихте сетили. И вашето сърце със болка заби ще. О, доста на думи сте нази любили - "Елате ни вижте!"

Не се знае какво би писал днес Вазов, ако беше жив. А това можеше да напише за тройната коалиция и Костов, но не и за управлението на ГЕРБ, защото всички виждат, че вървим в правилната посока.

Ако живеех някъде в чужбина,можеше и да ти повярвам. :-)

Напротив знае се. Всички гробари сте олигофрени по дефиниция.

Поредната герберастка лъжа. Като поевтиняването на лекарствата.

За поевтиняването на лекарствата е голяма партенка. Миналата година по това време купуваех един сироп за 8 лв. , сега се наложи пак да го купя - вече е 19 !!! Да не си говорим как се подиграват с тежко болните, на които уж касата поема изцяло или част от цената на лекарствата! На майка ми например, до скоро едното лекарство се поемаше на 100 % от касата . От средата на този месец вече трябва да "доплащаме " солидно! И на това му викат певтиняване?! НЗОК пести пари за сметка на тежко болните! Лицемерие и геноцид!

Ако червените драскачи бяха прочели внимателно написаното, щяха да открият, че лично Борисов се е заел със зърното. След като това е така, той ще се справи с този проблем, защото успява във всичко.

"... защото успява във всичко..." Е, значи крайно време е да се заеме и със собственната си отставка... . И успех!!!

Справя се с мдичко? И кое по-точно? Заблудена овца :))))

А дано, ма надали... Ако постигне същите "успехи" както и с договорите на ЕРП-та за тока, дето уж лично се закани как ще го намали... А то - изненада - увеличи се, че и с повече от "прогнозираното"... Мерси, ма май е по-добре да не се заема "лично", че не му се получава нещо...

Интересно как ще се справи, като не го произвежда той. Аз като си искам, ще го изнеса на високите цени в чужбина, а пък ББ да ми яде калните цървули. Ако не сте наясно, зърното е в пъти по-малко от миналата година, слънчогледът е изгорял, а царевицата иска дъжд, който се невиди от никъде. Като няма тия три основни култури, цените летят на всичко останало и популистките изказвания на един самозабравил се пожарникар няма да свалят цените. За справка - газта, тока, водата и парното. За горивата не говорим, там е приятелска територия, която не се бара. Или си много заблуден или много тъп.

Успоредно със скока на цените, скача и рейтинга на ГЕРБ. Ако не вярвайте питайте една социоложка. Ето защо, храните ще поскъпват и това ще бъде до пълна изборна победа на ГЕРБ и построяването на развития герберизъм.

Виновен е лично Станишев, защото вместо да даде европейските пари на зърнопроизводителите и ДДС от горивата ги даде на тютюнопроизводителите, заради тройната скоалиция и днес, когато ние сме първите които правим нещо за тези 23 години, вие упреквате нас , а не Станишев. Днес ние плащаме големите пенсии на Станишев и би трябвало да имате пари за хляб един път седмично.

До: 112 Така е, така си е, вярно е това! И водката - водката поевтиня доста! Едно време водка Финландия беше над 20 лева бутилката от 0,7l, сега се намира за по 17 - 18 лева! Освен това всяка седмица има маркови уискита на промоция: Тийчърс имаше по 12 лв! Лошото обаче е, че аз съм фен на Балантайнс, който си държи цената от 20 - 22 лв. за 0,7l. Да не говорим за Джеймсън или Пади!!!

Прав си за Балантайнчето! Аман от спекуланти! Купуват го от производителя и го продават на егати цените!!! Ей, аз си предпочитам Мейкър'с марк, наистина, благодарение на усилията на няколко правителства цената му от 60 лева сега е около 47-8! НО - вашата рода спекулантска, за тия пари ми продавате обикновения етикет! Иначе 35 долара струва спешъл едишъна в САЩ! И ние - ще се равняваме по американците? Предлагам пълно разследване на тая изстория с уискитата! От дестилерията до рафта в магазина! НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ???

Е най-накрая някой да подхване сериозно въпроса с цената на Мейкърс марк! То не се издържа, като знаем колко струва по света, тук да ни дерат тро 7 кожи за глътка!

Този който е констатирал това да ходи да се гръмне....най малкото......

Разбира се виновни са зърно производителите с онези скъпи трактори, които протестираха за това, че правителството ги лъжи, а правителството потуши протеста има като настрои всички против тях. И ето днес, те си отмъщават на нас и на правителството с "транспортирани" цени.

Така е, наистина, деликатесния топ-продукт от тебешир и палмово масло оня ден видях, че е достигнал 2.95 на промоция, преди беше 2.99. Намалението се усеща и при така любимия за българина, особено за този в пенсионна възраст, немски луканков салам - втора употреба, като въобще това важи за другите сходни артикули - изрезки от испанска шунка, мухлясало прошуто от Италия и т.н. Кренвиршите от рога, нокти, ноздри, вежди, четина, копита и т.н. могат да се намерят на места и под 3 лева килото. Въобще, българинът яде с пълна сила и се радва на спада в цените, като обилно благославя тези, които го дариха с това благосъстояние.

Всеки който е посегнал на хляба на българина е загубил.