Преди 80 г. отварят лагера на смъртта ”Бухенвалд”

На 16 юли 1937 г. близо до германския град Ваймар е открит концлагерът Бухенвалд.

Обратно в новината

Коментари - Преди 80 г. отварят лагера на смъртта ”Бухенвалд” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вечна им памет на безименните загинали в концлагерите.А когато казват ,че преди 80години е открит лагера на смърта,казват ли че днес в една страна която се стреми към Европа националните и герой са такива които са подържали тези лагери???

много ялко че това нее у нас матреял има в изобилие сапун са всички до 19 колено

в Концлалерите има темпорална аномалия и там са се времепортирали всички бедни израилови жертви от Египет до днес.. Дори сега да загине

Защо считат, че книгите, в които педантичните немци са записвали смъртните случай са неверни и бройката в тях е два пъти по-малка? На базата на какви исторически документи се правят тези изводи? При около 34000 умрели от около 250 000 за 9 години, може да се каже следното: - смъртността е около 15 души на 1000 за една година - точно толкова е смъртността в България последните 20-30 години. Следователно: - житейските условия у нас и в Бухенвалд не се различават. - тъй като смъртността в Германия извън лагерите е била много по-висока, заради военните действия, смело може да се каже, че Бухенвалд е бил направо оазис. Дали всъщност ХОЛОКОСТ не означава предпазване на евреите от неприятностите на войната? Както виждате баламосването с цифрите е лесно и достъпно не само за богоизбрания народ.

Добре де, ама ти математиката в трети клас успя ли да я избуташ?

Значи искаш да кажеш,че за да се спаси българското трява да направят кноцлагер ли???Нали по твоите сметки смъртността е една и съща на 1000 човека?ти прочел ли си от педантичните немци колко шлепа са потънали тръгвайки от пристанище Лом

Мисля, че традицията трябва да се възстанови и една Букова(може и дъбова)гора да се създаде в държавати ни.Матриал, колкото щеш.

Я да сравним ужасяващите хитлеристки лагери със съветския ГУЛАГ. При 20% смъртност, май ще се окаже прав онзи съветски офицер с 3 бягства от немски концлагер, който накрая попада в ГУЛАГ. Според него в сравнение с ГУЛАГ немските концлагери са нещо като пионерски лагер. Е, може малко да преувеличава, но все пак 20% смъртност е изключително ниска за такъв вид заведения. Интересно е да се отбележи ужасната манипулация след ВСВ - и като цифри, и като ужаси. Оказва се че след публикуването на мемоарите на немски военнопленници в съветски лагери, там ужасите далеч са надхвърляли ужаса на немските концлагери. А смъртността е убийствена - над 80%. Това е статистика, която вече всеки може да прочете. Така че дайте да си кажем цялата истина. и за съветските концлагери. До които, кой знае защо, няма свободен достъп.

Да не се готви за ново отваряне и посрещане на клиентела че го пишете това? Щото ако е така.....требе и още да се построят. Мангус.т.ите и емигра.нтската паплач са бая!

Какво прекрасно място за отдих на наши събратя.

#арЮсириъс #MH17 Русофили, днес отбелязваме годишнина от великата победа на руската армия срещу пътническия самолет с 298 цивилни над Украйна през 2014-а! Това е продължение на славните победи на руското оръжие срещу пътнически самолети от 1978-а и 1983-а година! Пийте един препарат за вана в чест на победата!.

Зенитната ракета оставя много следи. Тя се пръска на около 11 000 парченца (толкова са поразяващите елемнти в бойната глава) и така унищожава самолета. Тези елементи имат много специфична форма. На ракетата "Бук" са нещо като макаричка за конци. На всяко има бит серийния номер на ракетата. Та сега два въпроса за вярващите във версията "бук": 1. Къде отидоха всички тези парченца? Как едно не остана заседнало в останките на самолета или в труповете? 2. Къде отидоха по-големите части от ракетата? Никой не се похвали със снимки. 3. Защо всички парчета от самолета, дупките от поразяващите елементи са с ръбчето навън, а не навътре? Експеримента на "Алмаз-Антей" показа, че ръбчетата бяха навътре. 4. Защо никой не пита диспечерите защо са пратили самолет над военна зона, където масанеуправляеми "железа" хвърчат на над 10 000 метра? Това са от ракети "Град" до гаубични снаряди. Абе защо говорим за МН17 в тема в която се обсъждат претопените евреи?

И сега трябва да се отворят " БЕЛЕНЕ" и "Ловеч" и всички фабриканти да се съберът там.Защото да прибереш предприятие, което е далеч над възможностите ти е чиста кражба!

и СИЧКИ КУМАНИСТИ КРАДЦИ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ТАМ! Защото първо избиха фабрикантите, зеха земята и имуществото на хората, после си го приватизираха за тех си саму - ей тека, разпределиха си го! След като избиха народа и масово размножиха циганите!

240 000 са депортирани 21 000 са освободени 65 000 е най-голямата предполагаема ст-ст на убитите (изобщо не е малка сама по себе си) Въпросът в задачата е: къде (по дяволите) са останалите 154 000? а) освободени б) преминали и продължили към други лагери в) има грешка в условието г) няма верен отговор

Сега сравни тези цифри със стотиците милиони избити по заповед на куманяги: Сталин, избил над 20 милиона само във 2 световна. Сталин, куманяга, избил десетки милиони в Голодомор. Сталин, избил (само доказаните!!!!!!) над 40 МИЛИОНА! РУСНАЦИ - ГОИ! в директни преследвания и ГУЛАГ! Евреите, организирали 2 световна война, на техна сметка близо 30 МИЛИОНА!!!! ГЕРМАНЦИ! И ОСТАНАЛИТЕ ЖЕРТВИ ИЗ ЕВРОПА, ВКЛЮЧИТЕЛНО БРИТАНЦИ, АМЕРИКАНЦИ, ИТАЛИАНЦИ, ХОРА ОТ БАЛКАНИТЕ, И КОТО ОЩЕ ТАМ Е В СПИСЪКА! Сега кажи, във военни условия, какво са 50 хиляди в немски лагери? И аквко са горепосочените цифри? Сега некой да каже, защо евреите и зионистите не са на подсъдимата скамекйа за тези десетки и стотици МИЛИОНИ ИЗБИТИ? Но немците са поставени в ъгъла да се срамуват за клеветите на евреите и са унижени заради опита да освободят страната си от еврейското робство? Хитлер е бил прав! ИЗБИЙТЕ КУМАНЯГИТЕ, ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

-ПРЕМИНАЛИ И ПРОДЪЛЖИЛИ КЪМ ДРУГИ ЛАГЕРИ - Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ ОТГОВОР.ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНАЛ ЛИ СИ В ГЕРМАНСКИ КОНЦЛАГЕР ТРУДНО СЕ Е ИЗЛИЗАЛО/_СТАВА ВЪПРОС ЗА ГОДИНИТЕ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА/. А ФРАЗАТА : "АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ"-МИСЛЕХ,ЧЕ ВАЖИ ЗА ЛАГЕРА АУШВИЦ.

Абе нали бяха 10,000,000 /десет млн./ , а тук - само 35 хил. Къде са другите?

За всички, които иска тда знаят истината, направете си сърч за документални филми и записи от 2 световна и края на войната. Има толкова много за гледане, пожелавам ви приятно гледане и осмисляне на гледаното. ПС: моя дядо, който доста след 2 световна попадна в белене....имаше обичай да разказва за войната и за начина, по който германците са третирали нормалните граждани. дядо ми каза, подобриха инфраструктурата драстично, за нема и 2 години построиха пътища, мостове, сгради, жп гари... (и показваше тия същите, които още се ползваха от гражданите ,а това беше края на 1970-те и началото на 1980-те...) пък вие си мислете, че Т.Жовков е стоил ....като надписите на немски си стоят и до сега , ама кой да гледа .....пък нека куманягите ви лъжат.... Също така дядо ми разказваше как немските войници се сприятелявали с населението и подарявали шоколада си на децата....във военно време....и си плащали! за да си купят мляко, хляб, продукти! Когато съвеЦките войски дошли и окупирали страната! те изземвали всичко без да плащат! и наложили окупационни условия и плащания НА ПОДЧИНЕНАТА И ЗАВЛАДЯНА СТРАНА бЪЛГАРИЯ! На вас изестно ли е колко е платила страната на СъвеЦките войски? Да не пренебрегваме истината и германия е извозила много храна и продоволствия от България, и там имаме да си търсим много пари, но думата ми беше за войниците! които са се отнасяли човешки с населението! А съвеЦките войски са тероризирали населението, избивали и затваряли, конфискували и изнасилвали......като победители, са били безкрайно арогантни и груби!

Както е и факт, че сме били съюзници с Германия и врагове със СССР. Нормално е съюзниците да се държат съюзнически, победителите - собственически. За качествата на двете нации няма да отварям дума.

Ми ти какво искаш, да сме съюзници с евреите ли? Защото какво дадоха евреите на тая страна, освен унижения, репарации и гнусна куманиЗка пропаганда, масов геноцид и окупация? Баш си е било правилната страна, ми правилната страна не се случи да победи. Но сега сички знаеме кой е бил правия и че това е бил Хитлер, а не зионизма! Шеслиф ли си сега, под зионизма? къде е територията на страна,а народа просперира ли? страната затъва дългове, евреите и куманягите геноцидват народа, циганите беха размножени ,за да ви смачкат.... Ти шеслив ли си? проституция, наркомания, безбрачие, бездетие....халал ти е зионизма! Айде пак се опита йда дигнеш глас в защита на куманизма и зионизма - и утре ти ше си поредната им жертва гои, дето е промит мозъчно..... Избиха ви - шеслив ли си, че сме избити, ограбени, смачкани, изгеноцидвани? халала са ти и евреите, и куманягите! дано си шеслив, че избоха народеца! Мърша ЗАГНИЛА! шеслив, че народеца беше избит и изгонен! ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДА, КУМАНЯГА!

Ще ме прощаваш, ама не сме били врагове на СССР до нахлуването им в България. Нито един български патрон не е изтрелян срещу тях. нито един! През цялата война сме потдържали дипломатически отношения с тях. И още нещо - когато ние се включваме във войната, Германия и СССР са съюзници. няколко месеца по късно избухва войната между тях.

Еврейската пропаганда демонизира Хитлер сакън да не стане ясно това, което всеки преживял 2 световна знае: а именно, че Хитлер разобличи зионистите и евреите като основните врагове на човечеството, които са установили система от банки по цялата планета, посредством която крадът, мамят и изстискват, екслоатират и поробват хората. Точно в това се състои икономическата реформа на Хитлер, която направи само за 6 години от Германия първа световна сила. Хитлер изгони евреите от страната и установи система на разплащане с купони, която имаше за равностойност не обезценените книжни пари на еврейските банкери, посредствотм които с инфлация и други банкови похвати хората са принудени да робуват на банките; но системата на Хитлер имаше за основа една единица труд. Тоест, които не е работил за страната си, не получава такива купони, и единицата не е установена от банкерите в парично изражение, но в единица труд. Не работиш, нямаш 'хитлерови пари'. С купоните за изработеното, хората си купуваха едни от други и директно обеняха реални стоки, услуги и продукти. Така банкерите беха изведени от употреба и само за неколко години Германия вдигна стандарта си на живот с десетки пъти. За пръв път в човешката история обикновените хора получаваха платена отпуска, пенсии, и почивки на разноски на държавата. Всички, които са виждали Германия от това време, са били изумени колко бързо и лесно Хитлер е елиминирал банкерите.

Без клиенти и без хора, които да си държат парите в банките, банкерите са били посавени на колене. Някои банки са били директно конфискувани. Цялата държава е работела без да ползва услугите на банките. Само този факт, и евреите не са имали начини да въздействат и да манипулират на икономиката на страната и да изцеждат ресурсите, да заграбват, да поробват хората и да влияят на икономическите процеси. заради което еврейския естаблишмент е побеснял, те неса можел ида допуснат хората да се измъкнат от робство толкова лесно. Това е основната причина защо Хитлер е бил демонизиран от еврейския естаблишмент и му е била спретната Втора Световна война. Гледайте речите му, той е бил принуден! ПРИНУДЕН! ДА СЕ ОТБРАНЯВА ОТ НАПАДЕНИЯ!. Чърчил, който е работил за евреите, е бомбардирал цяла Германия с т.нар. бомбен килим, в продължение на месеци, преди Хитлер да отговори и да заповяда ОТБРАНА! Но евреите пренаписаха историята и изопачиха нещата. Фактите са били грижливо заличени в полза на еврейството. Който се е интересувал от история, много добре знае какво описвам.

За да подчинят Хитлер и стратегиите му в полза на обикновените германци, се е повела кампания срещу него и е бил нарочно демонизиран. Евреите не са могли да допуснат някоя страна да се измъкне от хватката им. Днес Германия, а утре още някоя друга, те не са могли да допуснат това. Горе-долу същото се наблюдава в САЩ, когато Кенеди е имал инициативи да измъкне страната си от подчинение на еврейството. На вас нарочно ви се проповедва еврейската визия за гоите. Целата еврейска пропаганда работи срещу вас. нарочно сте цензурирани, нарочно сте промивани мозъчно. Нарочно сте убеждавани в безбрачие, гейство, педофилия, престъпления ненаказани, жените ви са направени да проституират. нарочно е, за да ви смажат духом, и тези трикове се знаят от хилядолетия, евррррррррррррррррррйото отдавна ги прилага за гоите, но те самите не живеят така помежду си. Хитлер е направил своя собствена пропагандна машина, вк която е разобличавал еврейските похвати,. И неговата машина е била демонизирана, а еврейската е била установена като единствено правилната и обективна. Хитлер е направил така, че германците да имат свои семейства, да могат да имат свои деца, децата са били заитени и държавата е работела за семейните с деца. Това са идеи на Хитлер, не на евреите. В страната рязко е намаляла престъпността! проституцията е била контролирана и немкини са били извадени от еврейската схема! хората са могли спокойно да практикуват християнството си и ценностите си! Евреите са пукнали от злоба и са мобилизирали платени политици и стратегии срещу Хитлер, който е отказал да се продаде и да им служи.

Гледам, че се говори само за лагери. Това, към кои ценности спада? Евроатлантическите ли?

към северносибирските, дърто!

Време е пак да го отворят! Мат'рял има бол - и у нас, и по света.

Поне снимката да бяхте подбрали, това е Аушвиц.

Така е! Това е "Аушвиц" на немски или "Освиенцим" на полски. А надписът "Всеки му заслуженото" е точно от този лагер. Там нещата са още по ужасни. Когато през януари 1945 година Червената армия намира в него едва около 4 000 души, при положение, че са били стотици хиляди.

Това не е истина. Не е имало масово избиване в тия лагери. Хората са били на дажби, да. но във военно време всички са били на дажби, дори войниците на фронта. карали са ги да работят, да. Но извън лагерите, живота е бил много по-труден. гледайте свидетелства на оживели затворници и разберете какво описвам. Аз гледах видео, в което затворника благодареше на немците, че са го затворили. Защото когато освободените затворници е требвало да излезнат от лагера, те са виждали по пътя избити и изнасилени 'свободни' граждани от войските, както и други, които са измирали от глад, когато затворниците са били хранени понес минималните дажби. Други затворници казват, че веднъж освободени, после са съжалявали, защото извън лагера е било много трудно да оцелеят в поствоенните условия. Окупационните войски не са осигурявали с провизии населението, както са правели немските войски. Много от освободените затворници са умрели постфактум от глад и немотия СЛЕД ОВОБОЖДЕНИЕТО СИ във поствоеннните условия....но са били добре хранени и обгрижени в лагерите, в които е имало редовна пощенска служба, театър, басейн!!! дажби храна, които са били по-щедри от войнишките!!!!! проверете си фактите! Чуйте свидетелствата на бивши затворници!

Не са били стотици хиляди, как ше събереш стотици хиляди затворници в 50, нека да са 100 бараки! Айде куманяго, да направи мсметките, колко бараки са нужни, за да се приютят СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗАТВОРНИЦИ! И КОЛКО НАДЗИРАТЕЛИ И ОХРАНА! Мъ като лъжете, немате срам значи! ти аритметика явно не си учил! Нагли лъжци! престъпници! искало му се стотици хиляди да беха умрели - на куманягата! за да излезне, че куманягата е жертва ! когато куманягите са винаги били само убийци и престъпници! предатели на народа си!

В тоя вери момент..... всеки може да си отвори гугъл мапс от сателит (примерно), или дори 3Д мапс и да разгледа в реално време лагера. Тоя или други лагери. Отваряте си гугъл мапс и разглеждате. Разгледайте лагера. Дали има и пейсе бараки. Вижте му квадратурата. Вижте площта. Разгледайте сградите. Дори да приемем, че са били натъпкани до пръсване по шевовете, колко човека могат да се съберат в пейсе бараки? И пак сравнете цифрите и лъжите на куманягите, че в лагера е имало стотици хиляди. Къде ше ги сложат, на покрива ли? кой ше охранева стотици хиляди? кой ше ги нахрани и с какво? То физически просто, за да вкараш стотици хиляди в тоя лагер, то трее дни и нощи да вкарват през тесния портал. Обеснете ми, как е възможно това, с текиви цифри????? Куманягите, уливате се във фалшива и политически нереална пропаганда! Къде са пещите за изгаряне на хора? къде са газовите камери? къде виждате следи от отровния газ? къде виждате катинарите за да заключат затворниците и да ги обгазят? Сичкото е било нагласена лъжа от победителите, спретната история за да се наклевети Хитлер. Разходете се из лагерите - пребройте стаите. Има документални видеа също. Нюрнбергския процес, спретнат от победителие, е търси лНЕУСПЕШНО!!!!!!! С ГОДИНИ СА ТЪСИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПОЛЗА НА ИЗМИСЛЕНАТА И КЛЕВЕТНИЧЕСКА ВЕРСИЯ, ЧЕ ЛАГЕРИТЕ СА ИЗБИВАЛИ ЗАТВОРНИЦИ! И не са ги намерили - нито свидетели, нито документи! С години не са могли да издадът присъди, защото никога не са намерили текиви доказателства! Затова процеса е требвало да оправдае! масата обвиняеми! по липса на доказателства! Клеветите и до ден днешен се пропагандират от зиониЗката и КУМАНИЗКАТА пропаганда! БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА! ДО ДЕН ДНЕШЕН! НИКОЙ НИКОГА НЕ Е НАМЕРИЛ ТЕКИВИ! ТОВА СА КЛЕВЕТИ!

ако прочетете стария завет внимателно ясно е казано, че бог ще благослови всеки, които помага на израел, и ще прокълне всеки враг на израел, аз искам да помагам на израел, за да си получа благословението, а враговете на израел нищо добро не ги чака. израел - да знаете, че и между българите имате приятели, но само вярващи.

Ами вярвай на мошетата дето са написали библията. Те и палестинците им вярваха.

Ми да трепем Хизбула и помощниците им ...А ?

Всеки който помага на Израел.Извинявай, ама я ми обясни едно и също ли е Израел и ционист, талмудист, евреин банкер или иделог проповядващ идеята за великата еврейска раса и гоите.А обясни, че после ще ти обясня аз пък някои неща, защото явно си чел Стария завет както дявола чете Евангелието и буквите са останали между зъбите ти и не си ги сдъвкал добре.

Безсмислено е да ме триете. Евреи управлеват банките ни, правителството, институциите. Според тебе, ние не разбираме какво н исе причинева от евреите ли? В чий джоб отиват НАШИТЕ ПАРИ, НАШИЯ ТРУД, НАШИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ, НАШАТА ДЪРЖАВА, КОЙ Я ДОИ И ЕКСПЛОАТИРА? МРЪСНИ ЕВРЕИ, ШЕ ВИ НАМЕРИМЕ НАЧИНА ДА ВИ ЛИКВИДИРАМЕ!

Да ви кажа един виц за разведряване .. един шофьор кара туристи до идин от лагерите, след повреда , спира при един местен възрастен човек и пита ...можеш ли да ни помогнеш , карам един автобус хоро за лагера , а той отговаря... нищо не мога да направя имам само една микровълнова печка..

знам, че в българия има много поклонници на хитлер и това винаги ми е било много странно - това е човек, нямащ нищо общо с българия, цялото преклонение пред човек, подложил милиони на смърт и мъки ми е странно и говори за българския манталитет - поклон пред садисти.

Специално за Германия Хитлер има направени доста неща /особено в началото/ Де да имаше един такъв и тука

Виж се само-пишеш името на страната ми с малка буква.Е , как да те обичам тогава господин евреин.И как така пускаш пръдницата си и твърдиш, че България нямала нищо общо с Хитлер и Германия.По времето на Хитлер в България на власт е фамилята Скскобурготски или се правиш на шапшал и не разбираш.По времето на Хитлер икономиката на България е на "гремански релси".Не напразно много икономически показатели до скоро се сравняваха на база 1939 година-т.е до войната и те са били изключително високи.А за какво да обичам евреите(макар, че не ги мразя).За това, че с подставени лица опоскаха държавата и я нацвъкаха с банки и крадливи бизнаесмени-грабители ли?Само си спомнете Гад Зееви и Майкъл Чорни., а колко действат с подстажени лица,

мразя еднакво и германци и цигани и араби и евреи и негри, НО! хитлер ни върна южна добруджа, която обичаните от мен европейци ни отнеха и я подариха на румъния. това само за протокола

За Хитлер приказват САМО- разни Комунисти и евреи... На всички останали не им пука. За Великобритания, няма значение да ли водят война с Наполеон и Франция или Хитлер... Обаче, Комунизма е от около 100 години и ЕДИНСТВЕНАТА голяма война която са водили е Втората световна война. Тогава Германия води война с Русия( Съветския Съюз, управляван от Комунистите)... Все едно да питат някое малко дете, кой е най големия бабаит. Детето ще каже- някой комшия който го е бил... Същата работа е и с комунистите... А Хитлер е избил Евреите щото са били предатели, помагащи на враговете на Германия. Сега, арабите и турците свалиха Руски самолет над Сирия и убиха Руския посланик в Турция, така че Русия трябва да избие арабите... А и за да не се повтарят такива войни между Руснаци и Германци или французи, трябва да избият арабите и негрите....

Стига си писал глупости. Много зле си информиран.

като се замисли човек , маи си прав *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз пък не знам на българите какво толкова им пречат евреите - колко българи лично са пострадали от евреи?

Секи божи ден страдаме по банките, от правителството и от липсата на съдебна система. А банките, правителството и медиите са държани от евреи. Нещу да каеш по фапроса?

"Малцина обаче знаят, че в Съединените щати съществуват повече от 600 - по други сведения 800 - концентрационни лагера. Наистина засега празни. Но в тях на пълен работен ден се труди многобройна въоръжена охрана и администрация."

наистина малцина знаят! за сега си само ти!

Шило

Е, сега им казват "тайните затвори на ЦРУ" И по традиция- пак в Полша

Ами не е само той . Виж програмата Рекс 84 и интервюто с един то директорите на FEMA даже се говорят за капацитети на лагерите от порядъка на 2 000 000 души. всички са поддържат в изрядност и са с ЖП достъп, включително на депо се поддържат по 400-600 вагона с локомотиви.

Да се информирате за основателите на концлагерите. "Изобретатели на концентрационните лагери са английските джентълмени в периода на втората Англо-бурска война 1899-1902 г., а конкретната личност, измислила концлагера, е благородният английски лорд, произхождащ от англосаксонската аристокрация, управлявaла още преди нормандското завоевание Англия (XI век), и гордо носещ титлата първи ърл на графство Кичънър, генерал Хорейшо Хърбърт Кичънър (Horatio Herbert Kitchener, 1850-1916), от самото начало на Англо-бурската война началник щаб, а от 5 юни 1900 г. - главнокомандващ английските войски в Южна Африка."

Дир-а защо не пуснете една обстойна статия за американските резервати за индианци и колко хора там са загинали, благодарение на колониалното робство наложено в САЩ от европейските колониалисти.

Всъщност по-любопитни са американските и канадските концлагери за американски и канадски граждани от немски и японски произход през Втората световна война. Става дума за милиони затворници. Чудите се защо не сте чували за това? Вярвайте ми, не е фалшива новина за цензуриране. :-)

Според тази "новина" в този емблематичен лагер смъртността е била около 23% (от 240 000 преминали са умрели 55 000). Ако вземем това число за среден ориентир за всички лагери (все пак Бухенвалд може да бъде взет за стандарт) и ако е вярно, че през войната са убити 6 млн. евреи, това означава, че в лагерите е имало най-малко около 28-30 млн. евреи! Не забравяйте, че не всички загинали са били от еврейски произход. Числата понякога ясно показват как ни баламосват. Очевидно е, че историята по времето на Втората световна война е силно манипулирана, фалшифицирана и има нужда от независимо изследване. Не, че има значение, но не съм националсоциалист.

Никога преди 40-тина год. не бях чувал за лагера в Ловеч. За Белене- да, бях чул нещичко, а и повече... Когато намерих останките/трудно, без път и пътека/ видях портала. Истински беше. Няма как да е бутафорен, защото желязото беше ръждясало до "самозаварило се" Там не пишеше " Arbeit macht frei", а "Работата те прави свободен" Арката също беше по- друга, по-кръгла. Питате се какави са разликите? Почти никакви, ако пренебрегнем едни 30 години. Първото е от началото на 30-те , а второто чак през 60-те. Системата, класите, обществото и хората са различни били. Ама, наистина ли така смятате?

ДИРСКАТА ФАЛШИВА РОКСАНА, хойчец недоебан, ноо боли, кога Роксана удари, ааааааААААААААААААААА! Риви, риви......РИВИ.....Тека удре Роксана! Ши помниш, шИ ривеш, шИ трипериш!

невъзможно е да се коментират некви 13 хиляди евреи, когато куманягите избиха сторици милиони източноевреопейци. ше се сетиме за парицките евреи когато евреите се сетят, че изпратиха ленин и куманяги с него да ни спретнат масов генцод за стотици милиони източноевропейци! НЕ МИ ПУКА ЗА ЕВРЕИТЕ, КОГАТО ВИЖДАМ ЕВРЕИТЕ ДА ИЗБИВАТ НАС! НИТО МИ ПУКА ЗА ЦИГАНИТЕ, КОГАТО ВИЖДАМ ЦИГАНИТЕ ДА ИЗБИВАТ НАС! ЦИГАНИ, ЕВРЕИ, КУМАНЯГИ, ЗАЕДНО В КОНЦЛАГЕР - ХИТЛЕР Е БИЛ ПРАВ! ИЗБИЙТЕ ЕВРЕИТЕ И КУМАНЯГИТЕ, ЦИГАНИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - ЗА ДА МИРНЕ СВЕТА!

снимка от Аушвитц на вместо снимка от Бухенвалд? Фалшиви информации! Българска работа.

националсоциалистическа германска работническа партия!

"Работата те прави свободен"! Същото пише днес на портите на руските концлагери! МОСКВА, 27 апр 2015 РИА Новости По состояние на 1 октомври 2014 г. в России 755 колониии (така крамежливо са наиминувани КОНЦЛАГЕРИТЕ) от типа Бухенвалд в в които "изтърпяват наказание" 707,1 тыс. человек! Вечноживото дело на Ленин умре, но Делото на Хитлер е живо, и май скоро няма да умре!

Делото на Хитлер е живо! Ми как няма да е живо, Гитлер мечтаеше да унищожи СССР, наследникът му Елцин го унищожи! Само за 2 дена, само с 3 танкови изстрела по Парламента! Било толкова просто да сринеш Колоса на глинени крака! Да живее Елцин и наследника му Владимир Владимирович!

Нацистката идеология е Германското "творчество" и развитие на Италианския Фашизъм /Фашио/. ------------- Стига са се писали измишльотини. Туй, че младите не са на ясно с историята, започна с Великото "СДС" , дето го погребаха и даже историята не разбра, че са го погребали.

А това ,че Мусолини е бил един от любимите на Ленин журналисти ,защо го премълчаваш??И защо не казваш ,че Мусолини е писал статии поръчани му от Линин и Троцки за всетник Правда ?? А защо премълчаваш ,че Мусолини обявява 1 май за национален празник преди това да се случи в Ленинова Русия:-))?И защо не казваш нищо за аграрната реформа на Мусолини(отнемане на земята от едрите земевалделци и аристократите)??...същото което се случва 1925-26 в СССР?? Та кой от кого е взел не е много-много ясно:-))))). Забравих ,първата магистрала в Европа се строи от Мусолини през 24/25 години и свързва Милано с град Комо.И само 100 години след него е напът да бъде завършена първата магистрала в Путинова Русия ,Москва-С.Петербург...е те тук има непоследователност:-))))

Щях да ти отговоря, но няма смисъл ... хората ти отговарят лаконично. Та аз никъде ни съм споменал Мусолини ... да не говоря пък за "младия" Мусолини ...

Наистина,и за разлика от Германия в фашистката партия на Мусолини масово се включили италиянските евреи.......

Човешкото страдание не знае граници. Важното е че Германия и Япония поеха по мирен път на величие след ВСВ и го постигнаха. Жалко за загиналите, дано им даде Господ мир и покой.

И така няколко неща: - първоначалният замисъл на Бухенвалд е Концлагер за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ на нацизма. Това са и първите "обитатели". - концлагерът не е предвиден "за масово унищожение". Има само малък крематориум. - в Бухенвал убиват и изгарят Ернс Телман - лагерът е известен и с коменданта щандартефюрер /полковник с ранг на генерал от СС/ Кох и неговата съпруга Илзе Кох. Те живеят във вила до лагера, обслужвана от концлагеристи и продукти от концлагера. Кох е ОБЕСЕН за безчинства от трибунал на Самия СС. Илзе се прочува, че провят за нея лампиони от кожата на нарочени за убиване концлагеристи с интересна татуировка, както и с отрязани и мумифицирани глави на концлагеристи. - по време на войната, в Бухенвалд е изграден "вътрешен лагер" за съветски военнопленици, които са оставени почти да умрат без храна - убиват с инжекции "фенол". Син води баща си на инжекция... - СС правят така, че лагерът да бъде на "самоуправление" - избират КАПО-то на лагера да бъде Уважаван Комунист. И с това много бъркат, щото той им обърква много от "плановете". - в лагера има доста Българи - основно студенти в Германия. Има така наречена "Българска барака". - известен е случая за малкото детенце, донесено в куфар в лагера и СПАСЕНО от концлагеристите с живот и истезания - роман на Апиц и филм с Харви Кайтел. ---------------- И това е до самия Ваймар ... това само нацист може да го измисли ...

Мерси, много изчерпателна информция. Незнаех за българите, само за тези от еврей от Македония.

правси! почти! само дето не си писал, че нацизма, всъщност е националсоциялистическа германска работническа партия! може би за да спестиш място!

И това какво значение има ? Имало и много други партии в това число и Комунистичека партия с която нацистите се разправят с не по малка жестокост!

Тъй-тъй, митологията твърди, че в тия концлагери немците са правели абажури от човешка кожа и сапун от кокалите на жертвените агнета-евреи....

не знам кое не е вярното.

Моше, кофти е като ви се пропуква пропагандата и все по-малко се ловят на нея,а! :-) Нищо от това не е вярно, ало!

А Гуантанамо какво беше? Само питам.

АМЕРИКАНЦИТЕ СА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ХИТЛЕР И НАЦИСТКАТА ИДЕОЛОГИЯ. КОГАТО СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НАПРЕДВА И СЕ ВИЖДА КРАХА НА ТЯХНОТО ОТРОЧЕ И КРАЯ НА ВОЙНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ ХИТРО И НАГЛО НА СТРАНАТА ПОБЕДИТЕЛИТЕ. ИСТИНСКИТЕ ИМ ОСВОБОДИТЕЛИ СА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ С НЕЙНИТЕ 30 МИЛИОНА ЖЕРТВИ. НЕ ПРЕИНАЧАВАЙТЕ ИСТОРИЯТА И НЕ ОМАЛОВАЖАВАЙТЕ ЗАСЛУГА ТА НА СЪВЕТСКА РУСИЯ ,НЕКОМПЕТЕНТНИ ПРОАМЕРИКАНСКИ ,ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ ТЯХ ЖУРНАЛИСТЧЕТА.

Как така ще омаловажаваме заслугата на русите поробители бе умник , като само след 20г , по модел на руските поробители са открити същите лагери в България

Там ли Валерко циганчето си е правил "майтапчийски" снимли?

Американците са създателите на хитлер и нацистката идеология.Когато Съветската армия напредва и се вижда краха и края на тази война хитрите американци се включват на страната на победителите.Не преиначавайте историята и не омаловажавайте 30-те милиона жертви на Съветска Русия.Те са истинските освободители.

След юли 1937 г. в "Бухенвалд" са затваряни противници на нацисткия режим, евреи, цигани, немски комунисти, криминални престъпници, представители на религиозни секти, хомосексуалисти и всякакви хора, обявени от Хитлер за асоциални елементи. През 1958 г. в "Бухенвалд" е открит величествен мемориален комплекс в памет на загиналите.

Редакцията, снимката е от Аушвиц, не от Бухенвалд. То бива неграмотност, ама направо се престаравате.

това не е ли " Скръвена " ?

абе хубаво са го открили швабите ама защо брацкия американски народ го е затворил

Да се отвори отново и да се върнат циганите и евреите на работните места!

и КУМАНЯГИТЕ, И КУМАНЯГИТЕ :))))

Нещастний ЙК Ставал си рано , за да пишеш глупости. Баща ми е работил в пещите, понякога са слагали по двама мъртви заедно, защото са били много клъощави. Самият той е излязъл от лагера на 11.04.1946г с тегло 46 кг. За сведение - с прахта от изгорелите е наторявана овошната градина в задната част на лагера. Виж схемата . Осъзнай се малко не може само да разсъждаваш, трабва и да се мисли!!!

А колко са убитите деца в Хирошима и Нагасаки??????????

а ми десетки пъти по малко, от колкото в гладомор!

За ония деца ли говориш, дето в училище по физическо вместо да играят баскетбол или футбол ги учат как да слагат раница с противотанкова мина на гърба и да се пъхат под американския танк като го взривят с едно дръпване на шнурчето? Ми не знам колко са, но са много. Колко милиони жертви щяха да дадат и американци и руснаци и японци и китайци - това смятал ли си го? Ако тези деца бяха останали живи, барабар със целия генералитет на японската армия воглаве със императора-слънце и армията му от камикадзе пилоти??? Смятал ли си ги??? Хайде престанете с тия кремълски опорни точки!!!

В този ред на мисли, тъй като така и така си започнал да се грижиш за загиналите "невинни" деца, нека те попитам какво ще кажеш за убитите деца на Ислямска Държава, а??? Колко деца с калашници и колани с бомби са убити ще ми кажеш ли??? И за тях ли ще рониш сълзи??? Да, може да са жертви, но според теб е май по-добре да ги оставим живи, отколкото да се взривят някой ден като избият стотици други невинни??? Хайде стига, защото много добре ми е познат стилът на манипулации на КГБ.

Опенхаймер - бащата на бомбата се е отвратил от съаданиетио си. "Колко милиони жертви щяха да дадат и американци и руснаци и японци и китайци - това смятал ли си го? " Защо трябваще непременно Япония да бъде смачквана - можеха да се борят да подпищат мир и без бомбите. Така нямаше да бъдат жертвани милиони, нито пък да се пускат атомните бомби.Ама въпреки че симпатизирам на САЩ, те са проявили имперска алчност и жажда за мъст на всяка цена....

Ако американците бяха откликнали на молбата за мирни преговори които Японският Император отправя към американците през Януари, 1945, година чрез посланика си във Ватикана, и дипломатически представители в Португалия и Германия, жертвите на този военен театър щяха да бъдат по-малко... а използването на атомната бомба освен от "научна" гледна точка е напълно безмислено, освен че след атомните бомбардировки японските военни правят неуспеше опит за военен преврат с идеята да продължат войната до последния японец;)

евреите са умни трявба да се избиват комунистите

Прав си -те създадаха комунизма та сега и янките го ползват в друга форма капиталистическа.