Хищник напада гнездата на пеликаните в "Сребърна"

На територията на резервата е забелязано енотовидно куче

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според експерти енотовидното куче не е характерен вид за нашите географски ширини. " Едно време имахме едно издание с твърди корици за кандидат ловци за фауната в България - видове, размножаване, стъпки и т.н. Мисля, че беше от 60-те или началото на 70-те и вътре си имаше описано енотовидното куче.

Когато хишнците са повече трябва да се трепят. Също и гаргите са за трепане.

защо сте затволи животинчето изроди това е естествен инстинкт

Да ги изтрепят тия китайски твари- може да ги подарят на -4 лапи -ще ги ги изнесат

От снимката за мен това е РАКУН. В Северна Америка са насякъде (гори, поля, населени места ), няма оттърване. Размножават се страшно бързо, ядат и унищожават всичко. Това ще бъде много голям проблем за Сребърна. Тази година 2, догодина 200.

Кой решава пеликаните ли да се размножават или енотовидните кучета? Не знаех, че резервата Сребърна е забранен за хишници. М/у другото орнитолозите се занимават с птиците, а кои се занимават с хищниците?

Все си мислех, че подобни паркове целта е еко системата сама да се развива и управлява. Какво значи опасност? Хищниците от кога стана опасност, бре зелени дебили? Или опазаването на Пеликаните ви пълни джобовете и хич не ви пука за природата!? Гадове, оставете природата на мира, стига сте мислиси за пари!

Няма лошо в това което казваш, ама това не е естествен хищник за региона. Да беше лисица или чакал добре, ама енот?

Бах мааму ,е от де се взе енот в България? С протестърската шайка скоро ще ни полазят койоти и хиени!