Хиляди унгарци протестираха срещу "робски закон" (снимки)

Синдикатите твърдят, че на практика с новия закон за извънредния труд се въвежда шестдневна работна седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орбан не беше ли приятел на Путин?!

хиляди или хиляда ? нещо, рехавка колонката...

ЗОМБИТА НЕЩАСТНИ, ще се молите някой да ви предложи работа, даже и безплатно! Ако все още не сте разбрали съвсем скоро ще си плащате за да ходите на работа, при това доброволно и с огромно желание!

Малко били демонстрантите, а вчера мурзилките се ослушваха и се правеха на приятно разсеяни за броя протестиращи жълти жилетки в Париж - само 1000 лумпени дебили на леля Пена, захранени с рубли. За тяхната бройка - ни дума, ни вопъл, ни стон. Впрочем, как така днес няма новина за Путин? Къде се е топнал, какво е яздил и така нататък...

Антиавителствените демонстрациите в Унгария и Сърбия са внушителни, макар и не толкова внушителни, колкото във Франция. Битката между либералния и консервативния елит не знае граници. Към това се прибавя и фактът, че средната класа масово обедня и е доста склонна към радикализиация. Обществата навсякъде са разделени- в САЩ, в Европа, в Русия, в Индия, в Китай...Дали ресурсите на планетата ще стигнат за изхранването на милиардите жители, голямата част от които след 2-3 десетилетия ще минат в "третата възраст"? Дали "свежата" работна ръка от Африка, Азия и Л. Америка ще е достатъчно подготвена, за да замени местната при демографския спад на населението на Северното полукълбо? Дали изходът е в машините, които да заменят човешкия труд или те ще се окажат твърде скъпи за произвеждане и поддръжка в сравнение с евтиния ръчен труд? Дали елитите ще склонят да пообеднеят малко, в името на едно по-равномерно преразпределение на благата, за да могат все пак да запазят своето социално лидерство и икономическо превъзходство? Дали ще успеем да реагираме адекватно на уж несъществуващата промяна в климата на планетата? Времето ще покаже.

Соросоидите се кълнат постоянно в демокрацията. Израз на нея обаче са изборите, а не 3-5 хилядни демонстрации. И 20 000 да излязат по улиците, и 100 000 да са - все тая. Важи гласът на милионите на избори. Точка.

Преди 8 месеца Орбан спечели изборите с 50%. Това е доста повече от любимия ви Б.Б. в България, който взе само 35%. Същия процент (34%) получи и Меркел в Германия. Така че Орбан е по-демократичен (подкрепен от демоса) отколкото вашите любимци.

Това са потомците на мързеливата унгарска комунистическа партия,които и до днес са търтеи и не искат да работят. Те са потомците на сбирщината комунисти ,които през 1956 г. повикаха руските ботуши да смажат Унгария. Орбан трябва по-твърдо да им набие канчетата ,стиги ги е търпял,както ние търпим нашите комунистически хубостници.

Навремето като видехме че войниците им остава свободно време ги карахме да пренасят камъни от единия край на поделението към другия, да не мислят за глупости. Така е редно, и това е добре за морала, но има една тънка разлика - ние не бяхме на избираема длъжност, войниците бяха там по принуда и нямаха избор. Орбан не е в това изгодно положение, не знам дали може да си позволи да прави това което е редно - да калява силни мъже, а не това което им се иска на избирателите - да мързелуват по цял ден и държавата да ги храни даром

евала на тоя, стабилен е. орбан показа че е десен в истинския смисъл на думата - суров е не само към мигрантите, но и към своя собствен народ. проявата на мекушавост към мангалите е лошо, но още по-лошо е да си мекушав към своя собствен народ. когато беше току що дошъл на власт разни седерасти и либерасти крякаха какъв бил комуняга и как щял да съсипе унгарската икономика, но ето ви сега един "комуняга", вие сте комунягите драги либерасти, а не орбан.

Nikos

Това няма да допуснат унгарците и Орбан сам си подлага динената кора! Една година има 52 седмици, х 8 работни часа, това прави 416 часа и това е без националните празници, което на практика означава, че всеки работодател може да пожелае да се работи стандартно на шест дневна работна седмица! На всякъде в Европа има стремеж за намаляване на часовете на работната седмица и увеличаването на времето за отдих, хоби и извън служебни занимания! По този начин Орбан пледира за връщане към феодализма! Унгарците са много борбен и организиран народ и няма да го траят много! Верно е, че той се опълчи против мигрантите с цел запазване чистотата на нацията, но точно този му ход, унгарците няма да му простят!

Проверете си сметките

ха ха ха! ша работите за европта 24*365(366) дни и ще пеете "одата на радостта"! ха ха ха! на ви свобода! скачайте от радост!

Nikos

Олигофрен!

или просто обикновенно редово зомби!

Да свалят мършата и толкова. Неслучайно нашия муньо ходи да се съветва с тоя. Такъв е похватът на световната конспирация - пускат някой, който уж е популист и прави отстъпки по несъществени теми, но накрая се проявява антидемократичната му същност.Ето такъв пример е Орбан. Вижте Тръмп - покрай добрите неща /несъществени/ сваля корпоративните данъци /чудовищно/.Или Путин - човекът защитил руснаците от лошия запад в крайна сметка им вдигна пенсионната възраст. Или уж левичарят Ципрас - същата маша и пионка, само им вдигна данъците.

Изборите ще покажат кой е прав и кой крив.

На избори гласуват и пенсионери, които имат интерес останалите да работят повече. Също така гласуват и собсвеници на фирми и мениджъри, както и работохолици и кифли, които не работят и мъжете им ги издържат... Кой точно ще бъде засегнат? Ами най- добрите. Никой няма да иска извънреден труд от мижитурките- извънреден труд ще се полага от най-доброто работници и служители. Това пряко засяга МАЛЦИНСТВОТО унгарци. Въобще Унгария е пример за диктатура над малцинството, което може и работи...

Увеличаването на производителността на труда ако не е свързано с намаляване на работната седмица води до увеличаване на безработицата. Увеличаването на работната седмица намалява времето за семейството и хоби. Това води до намаляване на раждаемост и липса на идеи. От 2008г. Светът върви надолу. Стремително. Работната седмица в момента би следвало да е 30 часа в Европа.

ще плачити за социализъмъ , мишки!

Глупак, социализма е измама. Вземаха от капиталистите и го подаряваха на тъпи кауни като вас. Ама пъпеш като едва ли го вдява.

бях в Унгария през 80-те - ами хич не си прав. бяха си построили хем социализма, хем капитализма.

Щерев, кажи го на тия от улицата! Или на ония с жълтите жилетки!

В Унгария 5 000 протесткиращи и широко отразяване, в събота във Франция над 60 000 протестиращи, стотици ранени и арестувани, но това не е важно и отделно жестоко се цензурира. Дир, излагаме се пред чужденците!

Всеки, който хвали Орбан, че се е издървил на Сорос или на ЕС пише спам. Ако се вгледате в статята, ще разберете, че става дума за работно време. Ако осъзнаете, че Орбан дава право на всеки работодател да те държи като канарче до когато и доколкото си поиска иначе ще бъдеш уволнен, може да се поставите на мястото на работник, който ще бъде поставен в това положение. Наричан се извънреден труд. Не 8 часа, а колкото шефът каже, иначе си мързеливец. У нас не ти го плащат, а в Унгария сигурно ще се отчита и плаща. Сигурно! Ако по време на извънредния труд се окаже, че не можеш повече рабтодателят ще има право да те махне поради несправяне с работата, защото умората не се смята в законодателната промяна. Какво всъщност поостига Орбан? Преди 40-те години на 20 век има ненормирано работно време и хората бачкат до посиняване. Случват се много трудови злополуки и работниците страдат. Аз рабирам, че тук всички са шефове, но има и такива, които не са. Ако не се сещате, че Орбан връща Унгария във времето на 20 век и то преди Втората световна война, то е добре да сравните как е било тогава и дали не е било по- добре? Фактът, че Орбан е разкарал Сорос е напълно логичен като се има предвид, че Сорос продава утопия, както всеки евреин или комунист, но не пречи и Орбан да върши известна мръсна работа срещу народа си. Ако го прави не означава, че трябва да сте заслепени от издървянето срещу Сорос, а трябва да го оценявате за всяко едно негово дело. Не може да се мисли, че щом е изгонил Сорос, значи и сега е прав, дори напротив. Сега извършва чисто мракобесие и намаляване на работоспособността на унгарския работник, който ще започне да снижава качеството на работата си и ще обеднява.

Орбан е избран от над 3 млн. унгарици. Соросоидите са няколко хиляди но нашата соросоидна медия не може да не даде 8 снимки с торбаланци

Орбан иска хората да работят без заплащане. Парите ще бъдат изплатени след една година. компания декларира фалит, хората да работят безплатно. можете да очаквате от един човек, който е работил за тайните служби. Учи политически науки в Пемброук Колидж, Оксфорд през 1987 г. от тайните служби могат да учат в Англия преди 1989.Orban е gypsy.Man от Унгария ми каза.

Този Орбан нама никаква представа, какво руската армия представлява. Когато Будапеща гореше. кой знае къде Орбан беше? Новото унгарско поколение, не помни народното унижение.

Фашистите на генерал Хорти направиха метежа през 1956 г.Европа не беше денацифизирана след 1945 г. Американците винаги използуваха това. СССР направи компромис по отношение на бандеровците и ето го резултата в Окраина- фашистко правителство създадено и ръководено от ЦРУ

какво беше Будапеща през 80-те години на миналия век - страхотен град, заринат не само с източноевропейски, но и със западни маркови стоки. така че посмали малко - още тогава си бяха направили капитализма и си живееха чудесно.

бяха си направили социална държава.

"... в трудовото законодателство предвиждат да бъде увеличен до 400 годишният брой на извънредните часове труд, които работодателят може да поиска от служителите си." Така написано, излиза че 400 часа ще бъде само извънредният труд. 12 месеца по 4 седмици по 8 часа правят 384 часа. До 400 часа остават още 16 часа, т. е. още 2 работни дни. ПП: Не знам колко са почивните дни в Унгария...Но въпреки това числото 400 не е страшно. При това става въпрос за ДО 400 часа и доброволен труд.

400:12=33 часа на месец допълнително 33:4= 8 часа на седмица допълнително, т.е. принципно удължаване на работната седмица с един ден освен граматика, не знаем и математика

А бе вълчи капитализъм.За престъпниците амнистия, а за хората робство.

Колко реално се работи? Работил съм в 4 държави. 3 в Западна Европа и другата е Русия. Във всяка за по 5г. Никой не работи плътно 8 часа! Излизат да пушат, играят си на фейсбук, говорят си по телефона. Я има едно 3-4 часа плътен труд, я не! Тея 400 часа, реално ще накарат хората да работят плътно 8 часа. Но дори и това не най важното. Най важното са резултатите. От 2 години имам фирма и аз съм шеф. Имам 8 човека на заплата. Не ме интересува колко работят. Давам цели и срокове! Ако си постигнеш целта в даденият срок, не ме интересува да ли си работел 2 часа или 2000 часа...проблема си е твой!

Абе много снимки сте пуснали към статията! Дали е случайн, а!? Или е защото Орбан отсвири Сорос! А пускате ли толкова много и към новините за протестите в Париж?

като четеш статиите за Унгария излиза, че Орбан е лош, а протестиращите са добри. При статиите за Франция е обратно - жълтите жилетки за "лоши", а Макарона е "добър". А иначе и в двата случая става дума за социални протести. Що така различно подхождате?

А, обратното трябва да е.

За тези, които не могат да броят, снимките за Унгария са 8. В статията за Париж днес са 4. И пише, че са протестирали 27 000. За Унгария пише "хиляди"... Ама не пише КОЛКО хиляди! Пет или седем? На снимките изглеждат горе-долу толкова. Явно са "масови" протести.

400 часа са 50 дни по 8 часа. Почти толкова са и седмиците в годината. С този закон наистина отварят врата за 6 дневна работна седмица. Та някак не разбирам коментарите със злоба към унгарците, говоренето за соросоиди. Ако тук позволят на работодателите да се работи всяка събота? И тук ли ще протестират само соросоиди? Липсата на достатъчно кадри не се компенсира с повече работа на заетите, а с образование и политика за стимулиране на бизнеса да печели и да се чуства стабилно, даже да не са ниски заплатите. Когато страна печели само от ниска цена на човекочасовете, няма начин да се оправи. Ето тия дни в Благоевград закриват завод. Няма достатъчно кадри. Навремето са инвестирали само заради евтиния труд тук, но реално не могат да намерят работници. Да направим да се работи и в събота или да има по-добре образовани хора, които да могат да бъдат наемани? Че и квалификацията би значила навлизане на по-скъпи производства и повече пари за работниците. Ама не говорим за университет на глава от населението, а за знания.

се и работи и в неделя... точно при частниците-)

няколко мързеливи соросоида са се нацвъкали по улиците

Нещо ми смърди на платени тролове в тоя сайт. Еднотипно тъпи коментари.

400 часа извънреден труд при 8 часов работен ден са близо 3 месеца в годината. Орбан е мръднал!

Има медии, и то тук а не в Унгария, които представят протестите като че ли са революция. От друга страна снимките показват, че всичко е само един малък протест на недоволни хора. Чудя се тези медии кой ли ги финансира. Това как му викаха... нещо на П беше... ааа да, пропаганда. Или ако сте по-модерно настроени, фалшиви новини. Чудно как политиката, на този дето финансира въпросните медии, е в директен конфликт с това което прави. Аз си мислех че либерастите са тези дето се изприщват от фалшиви новини, а то видиш ли, те също ги ползват за да постигнат целите си. Нека тези от вас, които са почитатели на либералните политики, да прочетат за създаването на радио Свободна Европа, колко пари са похарчени с цел пропаганда и разбира се най-важното, кой го създава. Чак след това, ако не им липсва срам и образ, могат да критикуват.

Че има проблеми и в Будапеща и в белград е явно щом има хора които демострират.Тъпото е че тия хора са капка сравнение с тези които от месеци вече 10нделя демонстрират в Франция но за там почти не се пише или е капка в сравнение с другото.Просто не им изнася да пишат за това.А и не мисля че това което става в Белград и Будапеща не е режисирано отвън точно в държави които имат добри отношения с Русия а това е трън в очите на ......

Орбан е успешен за Унгария политик, но ето че в някои отношения е много упорит. Организациите и синдикатите, на работещите изобщо докато съществува тази система трябва да се засилят и подготвят за изключително сериозни борби! Разрива между класите, ако няма сериозна промяна на системата ще става огромен. Просто технологиите се откъснаха много напред от социалната и политическа система. При нормално използване и развитие на съвременните технологии, все по-малко хора ще бъдат необходими за да произведат достатъчно блага и услуги. Те и сега вече се задържат умишлено по всякакъв начин за да може да се създава изкуствена нужда и принуда на болшинството. Естествения път е към намаляване на работното време и създаване на условия за духовно и всестранно развитие. Да, ама върхушката няма никакъв интерес от това. Напротив, създава умишлена жестока конкуренция, която често дори не е свързана с някакви реални способности. А голяма част трябва да бъде лишена от работа и от там и от много блага. Като често много блага се изхвърлят. В бедна България имаше данни, че десетки хиляди тонове храни годишно се изхвърлят! Защото системата е такава, че да се изхвърля, но не и да се даде на нудаещите се. Нима не мислите, че всички произведени дрехи или компютри се продават? Същото е с много стоки. А природата и ресурсите се унищожават по този тъп начин. Системата е такава, че за да властва, държи големи маси в постоянна нужда, стрес и напрежение. За това и непрекъснато растат цените. Това обаче няма как да продължава безкрайно. Квалификация да, но колко и до кога? За да останат шепа някакви гении, да работят и учат до припадък , а огромни маси да гладуват и да ги държат на подаяния за да са в резерв. Върхушката има планове за драстично намаляване на излишното население. Мислите ли, че точно вие или изобщо българите е планирано да са сред оцелелите? Промени трябват и то драстични! И ако не хората, природата или БОГ ще ги наложат!

От времето на Фараоните, при добра година излишното житото се изгаря , народа да е гладен за да работи !

Това само доказва, че от времето на фараоните, няма никакво съществено развитие в най-важната насока.

Известно е отношението на Дир-аджиите към Виктор Орбан, но не е ясно от както точно се определя то. Напразно се мъчите - хората го уважават като един от най-силните държавници на нашето време.

Че какво искаш от медия, която при всеки удобен случай пропагандира ИК...

да работим 24х7 годишно, защото както казват "класиците", трудът ще ни направи свободни...

работи в интерес на капитала

Много протестират, цели няколко хиляди от милиони.

Нека сме точни 11 хиляди - 10 в Будапеща и хиляда някъде в прованса. На Орбан паметник ще му вдигнат след време като се осере на запад от муджахидини. Изобщо не им клекна на исканията и запази Унгария за унгарците.

В сороспийските дупари с боскова ръкавица им бърка Орбан. За това е целия рев.

Така ли? Ако в България решат да приемат закон, според който работодателите могат, без да те питат, да те лишат от почивни дни и отпуска, ти няма ли да протестираш? Явно за лумпени, като теб, само "сороспийски дупари" могат да протестират срещу подобни предложения на Орбан, никой друг няма да брани правото си на почивни дни и отпуска... Проверяваш ли всяка вечер, преди да си легнеш, дали Сорос не се е скрил под леглото ти или в гардероба?

Шмульо, тия 200 души дето протестират не са виждали работа, а само грантове от Шорош.

Седящият пред компютъра. Въобще чел ли си подробности за предложението и закона предложен пред унгарския парламент. Отговарям вместо теб.- Не Айде у лево. Политик...Хахаха

Хората са будни и затова живет в по добри условия. Тика никой не протестира, а такива извращения приеха. Най са ми интересни семейните млади хора които уж трябва да мислят за бъдещето на децата си, а в същото време нищо не правят както и почти всички останали, само се олакват как държавата за нищо не ставала няма да дойде даром това набийте си го тъпите заспали глави! на тоя хал сме не зарди политицте а зарди народа! най лесно тъпия ганьо да обвинява всеки друг но не и себе си

Малко ви е това на вас унгарците!Я си спомнете 56-та!?Още нищо неста видели от благинките на демокрацията.Питайте французите!

pregomi@

"Помня" се ползва в случаи от личната визуализация, която създава впечатления и спомени. Нямам такива за визираният период (родителите ми са били на по 8-10 г-ни), но ПОМНЯ '80 и лятото на 2010 г. Унгария беше една от най-разкрепостените държави на социалистическият режим, пазарът предлагаше свободно всичко, което останалите не можеха и на картинка да видят. Шокиращото е, че почти 20 г-ни по-късно, видях хора да спят масово по тротоарите на определени централни улици и цели булеварди със затворени търговски обекти. Не знам кой какво е заслужил, но определено драстичната разлика в управленията на държавата, рязко се откроява. Свободата в политическият изказ на външният им министър, не мога да сравня с много от "видните" световни лидери. На фона в цялата пародия по съвременни промени - техните работят с най-висок ефект. Мнозина българи работят извънредно, без да получават заплащане за извънреден труд, въпреки че изпълняват длъжности в частния бизнес, защото в държавният преобладава администрацията.

При нас във БГ всичко е прекрасно и за това такива демонстрации са недопустими. Обичаме си Боико и неговите другари.Мисля,че много пъти го преизбирахме.10 години кеф. Горките Французи и сега Унгарци.Аиде Пешо даваи мезето и ракията....Е това е живота!!!

не, не е прекрасно, но в нашата страна политически активните хора като вас по вътрешнополитическите въпроси са разделени съобразно външнополитическите си пристрастия. дори понякога сте склонни да заемате откровено безпринципни позиции. това отблъсква мнозинството и докато не го промените, усилията ви да увлечете голяма маса от поддръжници ще са безплодни. лека нощ.

Пояснение ...В Унгария по закон работният ден е 7 часа. Вие си направете сметката, къде сме Ние:)

Не е вярно. Провери преди да пишеш глупости. 8 часа е нормалният работен ден в Унгария.

Може да си най-големият политик в света, но загубиш ли народа си, ставаш никой. Орбан трябва да не го забравя. Нашите за това са били винаги лилипути, понеже никога не ги е еня за останалите в държавата.

Всяка седмица има статии за френските жълти жилетки... а за тези,макар че протестират от преди французите, само като се съберат повечко;)

Някой нещо да коментира за комунистическите изедници?

Извънредният труд винаги се заплаща над нормалната заплата и винаги е доброволен. Работодател не може да те задължи да работиш извънредно- не част от трудовият договор или характеристика. Вярно е че ако работодателя си науми ще те уволни ако иска се с нещо. Защитата на работника е: ти ценен и клалифициран кадър ли си? Или има 2000 човека чакащи ти да си тръгеш

Не си работил! Незнаеш! Простено ти е! След известно време ще разбереш, но няма да ти стане по-леко. Живей!

е фашизоиден де-бил! Още ли не сте разбрали?

Жалка работа ! Орбан е избран от над 3 млн. унгарци. Колко са тук ?

mathur

Мързеливи соросоиди...

ето, че примерът на жълтите жилетки е заразителен. казах ли ви?! хайде сега пак да се разделим на наши и ваши. всичко хубаво.

Глупостта е заразна, не жилетките.

Протестите на унгарците започнаха преди жълтите жилетки. Информирайте се първо, преди да коментирате или правите заключения.