Хакери атакуваха ”Виза” и ”Мастъркард”

След като хакери атакуваха сайта на компанията за кредитни карти "Мастъркард", заради нейните стъпки срещу Уикилийкс, нова хакерска атака блокирала и страницата на "Виза", според световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хакери атакуваха ”Виза” и ”Мастъркард” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледах пряко предаване на среща на Асандж с шведски журналисти. Много интелигентен е , отговари на много въпроси без да увърта, в течение на час и нещо. Изобщо не се криеше , за това бях учуден че след два дни Швеция поиска помощ от интерпол за да го открие. Срам голям е.

sweet, всяка американска подлога трябва да бъде ползвана по предназначение, тоест опикана!

Май на света му писна да бъде управляван по насилствен начин и хората започват да се обединяват за отпор - браво на австралиеца и хакерите !

Добър повод да се изловят повече хакерчета. Само проблеми създават.

селяндур проз

Споко, с този акъл и ти няма да изкласиш дълго...

Есть человек есть проблема, нет человека нет проблемы.

Този пич ме кефи, успя да изнасили публично Чичо Сам!

Вярвай си .... Тук при чичо Сам, 99% населението нито е чувало за него, нито го интересува. Хората си гледат собствения кеф и много им дреме разни хакерчета с какви глупости се занимават.

Май голяма част от ЧЕТЯЩИТЕ не разбират "За какво иде реч"!!! Първо: Асанж показа мръсното, махленско лице на USA дипломацията. Второ: Показа, че когато се прави политика от страна на силния няма непозволени хватки. Трето: Дано не съм прав, но дава живота си за да ни покаже първите две!

От публикуваните документи, които се отнасят за България, става ясно, че САЩ са ни надежден партьор.

ТОЧНО ТАКА "От публикуваните документи, които се отнасят за България, става ясно, че САЩ са ни надежден партьор". -ЗАТОВА 21 ГОДИНИ НИЕ СИ ЖИВЕЕМ С ЕДНАТА БЕЗНАДЕЖДНА НАДЕЖДА !

Май ти не вдяваш за какво иде реч. Тези документи не разкриват нищо ново за САЩ, но разкриват доста за арабският свят, Китай и други страни. Това, че се използват неофициални имена на политици и им се дават характеристики не е нито ново, нито необичайно, нито обидно. Меж ду другото, ти как наричаш началника си пред жена ти? А нея пред приятели? Хайде стига с тия измишльотини. И накрая, никой няма намерение да го убива това хакерче. Тоба би довело само до нови неприятности, чистене и т.н.

Това добре, ама защо спят родните хакери?!? Май вече не стават за нищо - вчалгарясали ли са се или са станали фенове на "Листопад" или друга там някаква цигания?!? Ами подкрепете ги тези Анонимните де - не виждате ли кава явна международна конспирация се оформи срещу Уики-то!!! И то защото някой се осмели да им поразкрие някои от далаверките на наглярите!!! Не дремете ей, ударете малко и сухите лондончани - те отказват да задържат обвинена в съучастие в убийство българка с международна заповед за арест и я освобождават под гаранция, като обвинението отдавна е в съда, но за сметка на това не отказван на наглите американци, наредили на шведите да му организират на Асандж процес и да му осигурят пускане под гаранция и явяване на този процес в последствие!!! НЕ ДРЕМЕТЕ БЕ, ТРЕСКАЙТЕ НАРЕД АМЕРИКАНСКИ, БРИТАНСКИ И ШВЕДСКИ ОФИЦИАЛНИ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ И ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ!!!

откакто почнаха да ги атакуват баретите и народът да им аплодира ПР акциите, започнаха да се ослушват да...

Голям праз като са им атакували сайта - да не би да са им спрели работата. Няма да можем да прочетем съответните лигави рекламни обръщения - е , и...Това се казва Образовано Невежество, обикновено се среща при ляво-мислещите, т.нар. пролетарско-селска ЕнтелЕгенция...

Май наистина си селянин.

Стой си в текезесето .. Голям селянин си брат "да не са им спрели работата" ... Ти виждал ли си кредитна/дебитна карта ? Знаеш ли как се употребява ? Селото ти има ли 100 душИ ? Бау та у селяка уа брат

А ти един сайт за какво се употребява знаеш ли. Или си мислиш че като хакнеш сайта на БМВ , бмв-тата ще спрат да вървят.

Мастъркард били отчели напредък. Абе журналисти-глупаци. Ако преди да го пуснете това преди малко бяхте се пробвали да отворите сайтовете на виза или мастъркард, щяхте да видите, че работят най-нормално. Аман от пишман журналисти-папагали.

като бях на на крокодилските острови,едно африканче,разбило рецепцията и задигало паспортите ни.и нъма ка да се варно че трагнахме пеша и се прибрахме?

Чудесно е, че има такива хора, които открито се противопоставят на бруталната цензура и контрол върху съзнанието на хората наложена от американците ! Просто журналистите са страхливи мижитурки и не смеят да защитят своят колега - каква е ползата от тях за хората ? Никаква ! Имат полза само партиите, които ги контролират !

Възмутена съм от снощното предаване на БТВ,КЪДЕТО СЛАВИ И ДРУЖИНКА СЕ ИЗГАВРИХА СЪС ГОСПОЖА фЪНДЪКОВА. Това е срам за цялата нация.Може ли така като кучета,да се нахвърлят върху техен гост. Искам СЕМ или както се нарича комисията която се занимава със телевизионната етика,да свалят това невъзпитано поколение от лумпен телевизионери. Аз се извинявам на госпожа Фъндъкова от името на всички свестни българки,защото ние не подкрепяме такова гнусно отношение към жените-ръководителки.

щом си толкоз възмутена,смени я. нека с теб се погаврят малко

Научете първо как се казва кмета на София и тогава коментирайте! Аман от неграмотни хора!

Аман от неграмотни хора със смешно самочувствие като вас, уважаеми господине! Правилно е да се напише "как се казва кметЪТ на София". Научете се да боравите правилно с родния си език и тогава правете забележки на другите и ги наричайте неграмотни.

Фъндък /тур/ на български означава лешник. Оттук Фъндъкова = Лешникова. Побългарената фамилия /за благозвучност/ е Фандъкова.. А що се отнася до предаването - грешката на симпатичната във всяко едно отношение г-жа Фандъкова е,че е приела поканата да участвува в шоуто. Там Борисов,Цветанов и въобще какъвто и да е гербаджия не смеят да припарят! Това не е слугинската Нова телевизия и лумпенското предаване на Иван и Андрей,където снощи гостува самият /представяте ли си!/ губернатор Уорлик...

По малко възмущение и повече реализъм ще ви направят по добра ако използвате по предназначение мозъчните клетки

ми те бтв не струват, нормално ... нали не очакваш някои да спре простотията в тая смотана страна

Браво, подкрепям. Време е да се разбере че има и съпротива срещу новия световен ред!

да, контролирана "съпротива"...

Подкрепяте или не, накрая потребителите ще го отнесем, така или иначе скоро свобода няма да има съвсем, както е написано преди повече от 2000 години, тъй че - споко :)

Това вече е истинска свобода.

Браво, подкрепям ги. Уикилийкс е явление доказващо свободата на интернет, сайта и неговия създател са пример за това каква трябва да бъде журналистиката. Днес в журналистиката е наложена икономическа цензура, всички писания са съобразени с рекламата и рекламодателите. Трябва да пазим Уикилийкс, това е свободна територия на словото. Срам за Виза и Мастеркарт и всички противници на сайта. "Не се гаси туй що не гасне", ще има още много такива сайтове в бъдеще

Ще бъде голям майтап ако вследствие на тези разкрития страните от ОПЕК решат да наложат петролно ембарго на целия запад .... както го направиха през 1973 г.

Ако си купуват сами петрола... То и сега паричките не им достигат...

Anonymous не са хакери а потребители в един известен форум. Те се борят главно срещу глиупостта (намесата на сциентолозите в образованието на САЩ) и цензурата в Интернет (напр. съдебните дела за стотици долари за всяка пиратска мп3-ка, свалянето на торент сайтове и т.н.).

Какви сциентолози в образованието в САЩ бе, алооо? Всеки чул по една две непознати думички пише и дращи `компетентно`. Хакерството е престъпление. Точка.

А извършването на престъпление без лична облага , в полза на обществото какво е ? Едно време по време на инквизицията знаеш ли какви неща са били престъпление? Притежанието на книги! Аман от тесногръди глупаци.

Ами то и малоумните ти, комплексарски изцепки са престъпление, но за съжаление никой не ги накзава. :)