ГДБОП разкри престъпна група хакери, търговци, митничари

Над 20 души са задържани за контрабанда при мащабна операция срещу организирана престъпна група с участието на хакери, подпомагащи контрабанда на стоки.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП разкри престъпна група хакери, търговци, митничари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много скоро, в рамките на вашия живот, ще разберете как сте предали деца, родители, род и родина с отворената си алчна уста! Не милиони трябват на човек да е щастлив. Престъпността и страха от залавяне е вашият Дамоклиев меч над душите ви и никога няма да сте щастливи и богати, а само харчещи еснафски и много, много нещастни!

Не са хакери! Това са вътрешни хора, които са платили да им се осигури отдалечен достъп до информационната система на митницата. Ама нали е засекретена тази "важна" информация, само малко "правилни" хора я знаят. Това няма как да стане без знанието и участието на вътрешни хора на високи позиции. Добре, че операцията е международна, та да я "разкрият".

..какъв е извода от това, че всеки може да си КРАДНЕ каквото пожелае??? А, ЧИЙ ГО КРЕПЯТ тогава НАЧАЛНИЦИТЕ на тая Агенция? НИМА се назначават САМО АХМАЦИ за баш шеф на Агенцията, или самите шефове са В СХЕМАТА??? Къде е другарката бивша шефка там, ЗАЩО Я СКРИХА, НЕ Е ЛИ ТЯ ГЛАВНАТА-ВИНОВНИЦА и НЕ Е ЛИ ЗА ОБЕСВАНЕ??? Народа иска да знае...или да я види ОБЕСЕНА!!!

Едва ли е създаден зловреден софтуер. По-скоро са направили remote към някоя от машините в мрежата или са отворили някой порт да се пипа по базата с данни. Вътрешна работа, но трудно ще се докаже каквото и да е.

Операцията е проведена само защото е международна. А КОЙ позволява такива пробиви - българските управници от всякакви цветове

Sm3hurk0

Нали искахте всичко да е виртуално.... Виртуално пристига камион, виртуален преглед, виртуална стока... Това е новата VR.... и очила продават ..., а усещането е невероятно.

да не забравите че Путин пак е виновен! Че иначе няма да е интерсно!

И как става тоя номер да вкараш в сървърите казано грубо зловреден софт който да крие стоките? СТАВА ОТ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК! СТАВА С ВНЕДРЕНИ В СИСТЕМАТА НА МИТНИЦИТЕ ХОРА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! С една дума подбора на персонал е шуру баджанащина! А и в добавка с помоща на великет софтуерни фирмички дето са писали софта и правили инф система на българските държавни служби! Та така хахаха нищо не става от БУЛГАРИСТАН ИЛИ БОЙКОСТАН!

Путин, че разпореди всички силови служби да изхвърлят компютрите.

ИскаПлаче:)

" международна организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на стоки, без знанието и разрешението на митниците" Колко струва едно разрешително от митниците?

Зависи от цената на "стоката".:))

Демек митниците са хакнати???хахахахахахахахахахаах баси зле-то

инсайд джоб

То май стана модерно все хакерите да са виновни за всичко... А що е то това чудо "ХАКЕР" не е май мнооо ясно... и дали има почва у нас... или вече отдавна се е изнесъл....

ГДБОБ разкрива , МВР и прокуДАТУРАТА , МЪЛЧАТ . И ,......до там .

Паника в БСП и ДПС. Вземат им кокала. Другари, пускайте нов компромат и скандал, за отвличане на вниманието от вас.

направо е ужасно ??? Крайно време е държавата да започне създаването на кибер защитници, стартирайки още от математическите гимназии и факултети.

Какви кибер защитници, срещу кой? Докато пенсионери пишат допотопен софтуер за държавата, никой не може да го защити... НАП още с дискети работи...а бе мани... отчайващо е!

Ще има ли ''резултати''?

Евалла, баце!

Не прави полюция - Баце разчиства конкуренцията

" Игра на /за/ тронове "