Гутериш призова за край на "ядрения шантаж": Студената война почти унищожи света

Днес, десетилетия след падането на Берлинската стена, ние отново чуваме такива заплахи, заяви генералният секретар на ООН

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е една и г-н Гутиериш, както и г-н Роси, я знаят отлично. Този, който не само заплашва, но и прави всичко възможно светът наистина да се окаже в ситуациа тежка ядрена катастрофа, се намира не в Москва, а в Киев. Знаят го и САЩ. Или искат да ни убедят, че с толкова разузнавателни сателити и обективен контрол в реално време не са наясно кой и откъде стреля по ЗАЕЦ? Ако наистина бяха руснаците, американците досега да са показали сателитните снимки на обстрелите. Защо не го направиха, макар че имаха възможност и при обсъждането на доклада на МАГАТе, и при заседанията на СС, и на последната сесия на ООН. Ами защото щеше да стане много ясно кой не просто говори, ами и провежда реални действия, за да предизвика ядрена катастрофа.

Миналата седмица Съединените щати обявиха, че са използвали частни канали, за да предупредят Русия да спре да заплашва, че може да използва ядрени оръжия, като са й дали да разбере, че в такъв случай ще понесе "катастрофални последици",.. Какви последици бе ? Нищо повече не можете да направите. Няма да гласуват изключване на Русия от Съвета за сигурност, просто защото без нея той вече няма да е съвет за сигурност. А погледнете картата на света, а ? Русия може да заплашва колкото си иска. Може да вдигне залога толкова много, че накрая да си подвиете опашките.

Тези господа ,такива като Гутериш-американски пионки не виждаха ядрена заплаха в обстрелите със снаряди на запорожката атомна централа,защото великите укри стреляха и продължават да я обстрелват А те се правят на ударени за това. И този седнал да говори за ядрен шантж

Всъщност, Путин изобщо не споменава за ядрено оръжие. Думите му са буквално следните: "Русия ще използва ВСИЧКИ СРЕДСТВА за защита на своята територия".(21 септември 2022, Вл. Путин в обръщение по телевизията по повод частичната мобилизация) Западните лидери и медии обаче веднага перефразираха казаното и го поднесоха на света като "Путин заплашва с ядрено оръжие". Но ако тълкуваме " всички средства" като заплаха, като ядрен шантаж, то тогава с пълно основание можем да кажем същото и за думите на Жак Борел, при това изречени много преди изказването на Путин: "... договорът за ЕС предвижда, когато държава от Общността бъде нападната на собствена територия от чужди въоръжени сили, да може да поиска помощ от останалите в ЕС. Той поясни, че останалите страни в ЕС са длъжни да се притекат на помощ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА, с които разполагат..." (17май2022 г., Жак Борел, в заявление на пресконференцията след заседанието на Съвета на ЕС по външни работи). Всъщност и двамата уточняват, че става дума за защита, а не за удар с ядрено оръжие. Но... има един политик, който наистина призовава за ядрен удар. Името му е Михаил Подоляк, съветникът на Зеленски: "Другите ядрени държави трябва да кажат много твърдо, че веднага щом Русия дори помисли да нанесе ядрени удари на чужда територия – в този случай територията на Украйна – ще има бързи ответни ядрени удари за унищожаване на ядрените стартови площадки в Русия".( цитира се по електронното издание на "The Guardian" от 21 .09. 2022). Ето какво казва Такер Карлсон, един от малкото адекватни западни журналисти, по повод изказването на Подоляк:"и ние цитираме, „веднага щом Русия дори си помисли да нанесе ядрени удари“ – което означава, преди Русия действително да изстреля ракети – „САЩ трябва да изстрелят ядрени оръжия срещу Русия“. С други думи, трябва да пуснем ядрени оръжия сега..." Интересно е и това, което добавя по повод изказването на Блинкин пред сесията на ООН тези дни:"Тони Блинкен казва на Обединените нации и на останалите от нас, че е добре Украйна да заплашва с ядрена война от името на Съединените щати, а останалият свят гледа с отворени челюсти, включително Китай, от всички места..."( цитатите са от е-издание на Fox News от 22.09. 2022 г., TUCKER CARLSON: The point of the Ukraine war is regime change in Russia) Още едно потвърждение за прословутия двоен аршин, с който Западът и САЩ мерят световните събития - на едни е позволено да заплашват, а, когато другите им отвърнат със същата монета, вдигат истеричен вой до небесата.

Гутериш да се беше погрижил до началото на 2022г. да бъде изпълнена ООН Резолюция 2202 от 17-ти Февруари 2015

https://www.securitycouncilreport.org/atf/cf/%7B65BFCF9B-6D27-4E9C-8CD3-CF6E4FF96FF9%7D/sres2202.pdf

Десетилетия след края на студената война такива като жабата на снимката решиха да я подновят.

Абе стига сте разпространявали лъжи ! Заплахите с използване на ядрено оръжие дойдоха от висши западни политици и от самото НАТО ! А това, което Путин обяви в обръщението си е да не заплашват Русия с ядрено оръжие, защото и тя има такова ! А сега западния шантаж преписват на Путин !?

Хохлите се дънят и искат употреба на термоядрено оръжие. А пък руснаците се въздържат дори "Солнепек" да им приложат. Гутериш знае, че с ЕДНОПОЛЮСНИЯТ МОДЕЛ се свършва в тази неделя. Полша, Унгария, Италия, а сега и България ще се обявяви за АНТИ ИМПЕРИАЛИСТ_АНТИГЛОБАЛИСТ.

Ти си идиот бе. Русия ползва Чушкопека в Украйна от 24.02 , има вече десетки такива унищожени. Пише Солнцепек в тубата и си гледай клипове. Един скоро го унищожиха при руското отстъпление от Харков.

Ами фактите са че само Русия е заплашвала с ядрено оръжие, Сатана, Сърма, Искандер и т.н. от много години насам. Затова западните политици и отговорят, и сага Капутин се насра от страх и дава заден ход и, плямпа че Запада бил шантажирал с ядрено оръжие. Кой не помни Рогозин и неговите заплахи, или заплахите за русофилите за направа на стъкло?? Май нещо обърнахте палачинката тъпи насрани русофили?? Я покажете една заплаха на западне политик срещу Русия без тя да е отговор на руската заплаха за такъв удар?? Чакам да покажете.

Аз пък си мисля че единственият начин Украйна да си остане за украинците е една атомна бомба. Така ще стане непривлекателна като плячка за останалите. Местните ще трябва да го преживеят, както японците на времето. Иначе в най-добрия случай ще живеят в продадена страна. Нещо като палестинците.

АЕЦ "Запорожие"! Почти равносилно е...

"В сряда руският президент Владимир Путин заплаши, че може да използва ядрени оръжия" Това като един дебат в Америка между двама сенатори. Един до друг и на всеки се дава 30-60 секунди да заяви по нещо. Единият казва: съгласен съм на ваксините, но съм против задължителното им поставяне, трябва да става единствено доброволно. Другият секунди след това: ето виждате ли той е против ваксинирането!!! Та на също става по-повод заплахите на Путин. Той казва че при нужда ще използват всичките си налични оръжия и всички почват да говорят само и единствено за ядрени оръжия. Все едно танковете, пехотата и артилерията ще започне да изстрелва ядрени оръжия. хахах За риск от едно изтичане на радиация от украинската атомна централа Полша и Румъния се запасили с йодни таблетки до следващото хилядолетие, а за ядрените оръжия се държат все едно няма да има радиация от тях. Колкото до заплахата от "катастрофални последици" каквито ги бращолеви САщ нека да не забраяваме, че така "плашеше" САщ Русия в случай че Путин започне война в Украйна. Та след 3-4 пакета Джо заяви че санкциите нямат ролята да сложат край на войната или да я предотвратят. А и какви още последствия може да има за Русия? Какво още след 7 пакета санкции, като два три от тях са исторически!?

Да обърна внимание на един момент - в случая Гутериш, подобно на останалите пудели в хора на САЩ се хващат за ядрената съставна... Путин каза, че ще употреби при нужда целия си наличен арсенал от оръжия, нали така? Защо тогава всичкото евроатлантик не възприема заплахата, че руснаците ще използуват хиперзвуковите си оръжия в безядрения им вариант? Всъщност нали те затова бяха създадени - енергията им вследствие на високата скорост да води до поражения, съизмерими с тези на ядрения вариант? И понеже това е така, в определени ситуации една от страните ще има възможност за безответен първи удар - това е смисълът на тези оръжия, а не да се ползват за разтягане на локуми по медиите. После - докога медиите ще ви занимават с мнението на безгласните букви, от които нищо не зависи? Какъв точно е Гутериш по отношение на ядрените арсенали на държавите, не ми става ясно??? Какво точно зависи от него, та се намества на една маса, дето е излишен? Путин като главнокомандващ, чиято длъжност предполага употребата на ядрено оръжие, се изказва. Независимо какво и дали на другите им изнася - той има това право, защото може. Какво казъл Блинкен, какво казал генерал в оставка, какво казал Медведев . бихте могли и да ми го спестите. Също бихте могли да ни информирате и за мнението на Байдън заедно с мнението на висшите военни от Стратегическото командване на САЩ, щото вече имахме един прецедент /с Тръмп, дето военните казаха, че може и да не изпълняват негови заповеди, нали така беше :)/.

Нещо си изостанал, Русия ползва хиперзвукови ракети в Украйна. Поражението от тях не са по големи от конвенционалните ракети, само е по трудно да се свалят. Това е.

ти кой беше? ОРЪЖИЯТА СА ПРОИЗВЕДЕНИ Е ШЕ УБИВАТ. Забавата почна, не давай ъкъл

на западни ядрени оръжия в т.нар. "Украйна" не е ли ядрен шантаж бе, малоум?

Тия планове , ти къде ги видя?? Отново руските лъжи цитираш?? Руските лъжи за нацисти, за бази на НАТО в Крим, никога не са били реални.

Недостроената британската база на Черно море, и всякаквите чужди гемии дето се влачеха натам не ги ли видя по CNN?

Великобритания почти беше изградила военноморска база в Очаков. Недалеч от Крим. Разчитаха от там да атакуват базата на руския черноморски флот. А с нейното съществуване, да заобикалят конвенцията от Монтрьо. Която забранява на военни кораб от нечерноморски държави да пребивават повече от 15 дни е Черно море. Ограмотете се малко преди да пишете. И няма нужда да възразявате на тези, които знаят повече от вас. Признак на глупост е, като в този случай наглостта нито е решение, нито помага.

Няма как да стане това! Все пак Украйна е единственият успешен пилотен проект на САЩ за демократизиране отвътре: цветни революции и майдани. В Украйна беше Оранжевата революция, която се приложи след това и в други страни, но никъде не донесе добри резултати. После майдана за първи път се приложи пак в Украйна, като модифицирана цветна революция, опитите в други страни отново се провалиха. Войната също е успешна без нито един загинал американски войник и при колосални загуби на противника! САЩ няма да позволят да им пропадне един толкова успешен и перспективен проект.

Скоро ще падне като другите две. Светът се разделя но ядрената война не е изгодна и за двете страни. Употреба на тактическо ядрено оръжие в окарината е възможно с цел изграждане на физическа бариера между двата свята.

Ама с това оръжие нали Русия ще убие и своите войници и уж гражданите които беше отишла да спасява?? А облака дали няма да отиде към руската територия?? Тя такова оръжие няма да ползва защото и нея ще я цапнат тактически.

Радиусът му на действие е под километър - разстояние, преодолимо дори на бегом за няколко минути... Това не ти е Царь Бомба да измете половината осрайна...

Ти май не си в час, атомна бомба с радиус под 1 км??? Не ни разсмивай бе.

А нещо за ерата на "цветните революции"? Няма ли да се изкаже. А нещо за неоколониализма, който западът усилено практикува, няма ли да каже? В Африка дивия колониализъм продължава, макар и силно маскиран. Или това не се брои. Лицемери А не виждам "Предупрежденията " на САЩ каква стойност имат. Във всички симулации на ядрена война, правени от Пентагона, резултатът винаги е един и същ: САЩ са победената и унищожена държава. Не виждам повод за господарски тон и ултиматуми. А да не говорим за наличието на хиперзвукови ракети, САЩ просто нямат никакви шансове. И е малко странен този хегемонски и господарски тон. Не се вписва в новите реалности. А някак си удобно, ама много удобно се пропуска, ЗАЩО Русия подава такива предупреждения. Ей така, една прекрасна сутрин, станали и казали, абе що не ги заплашим тия с ядрени оръжия, да си разнообразим деня. Просто САЩ трябва да си се приберат в държавата и да почнат да си оправят кочината в която живеят. И тогава светът ще стане изведнъж безопасен.

Да бе те Пентагон , на тебе ще ти кажат резултата от техните симулации?? Ти идиот ли си? И каква е ползата от хиперзвуковите ракети, от които Русия има 4-5 броя?? След като Русия не може да сбие и конвенционалните ракети?? Няма никаква полза от хиперзвукови , като нормалните ще напраскат Русия?? Като Томаховките. Русия е слаба и некадърна страна, която може да заплашва само Сверен Судан, ха ха ха. Никой не я бръсне е за слива. Видя се че армията и е без зъби.

Абе всички либерасти виете че Зеленски бил победил -кво е победил? Руснаците спряха настъплението заради анексията на част от собствените си територии. Догодина пак Операция и хоп накрая Кирчо ще вика да живее СССР!

Боже, на смяна са пуснали рядко тъп трол :)))). Да не си се изучавало в Америка? Саммо там хората отиват различно умни и след време стават еднакво тъпи. Малко са тия, дето оцеляват. "Никой не я бръсне е за слива" - като е така, що са те пуснали да пишеш срещу Русия. А нещо ако четеш някакви новини, дори американски, май нещо не е съвсем така :))). Пентагона на мен не се отчита. Ама по медиите си пускат по някой път някои новини. До някъде и като предупреждение за самозабравили се политици. Все пак и в САЩ има читава хора и професионалисти. Въпреки, че са принудени да живеят в условията на жестоки репресии и наистина кървава диктатура. Боже какъв глупак.

Шолц спрял СП2, ЕС постонно повтарят, че нищо няма да вземат от Русия, а пищят за намалените доставки. Защо така?!

Гутвриш се излага като дрът пеерас..

Той си е

Явно ООН се е превърнал в частен канал на САЩ.

Той НЕ се е превърнал, той е създаден да бъде такъв ! Прочети малко историята , кой кога къде, как и защо го създава и ще ти стане ясно защо !

Настоявайте за преговори за прекратяване на войната, бе хора. Защо никой не говори за мирни преговори???

Щото това иска Русия , за да спре украинската офанзива. Нека Руснаците се изтеглят от окупираните украински територии и тогава може да има мирни преговори. Русия отчаяно иска преговори.

Абе тъп трол :)))) На чермното бяло ли ще викаш. В момента Украйна не иска да води преговори и го заяви, въпреки нееднократни руски предложения. А между другото, нали работиш за аланглетата и американците? Дай малко инсайдерска информация, кога САЩ възнамерява да се изтегли от Украйна, която е окупирал? Своите частни ярмии, ЦРУ и останалата американска паплач. Нали си имате държава САЩ. Ми ходете си там. Какво търсите мамка си американска в Украйна? Тогава със сигурност ще има преговори.

Ами аз какво съм написал, Русия е отчаяна и иска преговори, Украйна не иска. А другите руски измислици няма да ги коментирам защото са много тъпи. Частни американски армии в Украйна, и къде ги тези бе?? Що никой не ги е виждал американците в Украйна?? Супермени ли са , че никой не ги вижда и не умират?/

Защото времето им изтече - нали цял декември Путин искаше преговори!?! Какво стана тогава? На война като на война - който е сбъркал времето и мястото, ще плати цялата сметка.

Това го казвай бавно ,защото деди деменция няма да може да те разбере

Руснаци и русофили се осраха и сега новата опорка е че руските заплахи за ядрен удар срещу Украйна била в отговор на американска/съюзническа заплаха за използване на ядрено оръжие, неясно къде и неясно защо?? А всеки който е чел медиите дори и тук в ДИР знае за заплахите на Капутин да ползва ядрено оръжие. И това е защото Русия е слаба. А между другото първите новобранци изпратени в Луганск са станали курбан след посещение на Чичко Хаймарс. Няколко стотици са станали гриз 200. Тоест гризнали са дървото.

Е да разбира се, вече убитите руснаци там са между 15 и 16 милиона, но не по=малко от 20. Поне изчакай да мобилизират руснаците, да ги съберат и да ги пратят в Донбас и Луганск. Те още не са се събрали и екипирали и ти вече ги изби. Ако спазваш някаква хронология, по-достоверно ще звучиш. Ма много сте тъпи англосакските тролове. Тъпак до тъпака. Не знам защо, ама си е факт.

Обикновено в един конфликт има две страни, когато станат 5, се превръща в недоразумение, а когато са 100 в говорилня! Войната ще е дълга, икономически изтощителна за света, дано е с по- малко човешки жертви и без ядрено оръжие.., а който си мисли, че не го засяга или, че е на печелившата страна е просто глупак... във войната печеливши няма!

Трябва да си крайно тъп за да не виждаш , че всички световни конфликти са провокирани от щатите. Трябва цялата световна общност да се изправи срещу американският диктат и тогава ще има мир.

Русия нападна Молдова, Грузия, Украйна, окупира техни територии.

Спрете, алчните "Луди Крави" от Америка да се ПРАВЯТ на Собственици на света и ресурсите му и всичко ще е ОК ..;) Иначе ....ще бъдат ВКАРАНИ в кошарата СИ ...с Ядрената тояга ...Просто е....САМО го НАПРАВЕТЕ ,;)

Към днешният ден аз зная само за един, който си е въобразил, че е Владетел на Света - Адолф Илич Путин-Джугашвили! За справка и доказателство, вижте неговият ултиматум към света от декември-2021 година.

Света нее Сащ бе мунчо. И ултиматома му е че всвка жаба да си знае гьола :)

Ако Русия удари Украйна с ядрени ракети най-много НАТО да удари Сирия. САЩ няма да си рискуват живота заради украинци.

Че си изписал глупости, глупости са. Спор няма! Но, обикновено, глупостите се изричат и изписват от глупаци!

Готов ли си да се басираш?? И от какъв зор да удрят Сирия?? Те да не са фашисти бе?? Без никаква причина да убиват хора с ядрено оръжие, след като съвсем спокойно могат да ги бият с конвенционално оръжие?? Ако искат. Проблема на Русия че е слаба и некадърна и с конвенционално оръжие не може да бие Украйна.

Крайно време е да бъде прекратен американският шантаж. Като искат войни. да си ги прсват на техният континент. А тук в Европа е време да изметем продажните политици.

Американците са отговорили на руският шантаж, и не само те са отговорили. Руснаците се оляха да заплашват с ядрен удар и да обстрелват АЕЦа. Така че са им казали да внимават в картинката.

Кой точно АЕЦ са обстрелвали руснаците ???? Това е като с освобедените ни моряци , нали ?

Цялото им рашистко племе е такова нефелно , ялово , полуграмотно и садистично към всички успели хора по света . Към всеки различаващ се от коптора им цивилизован свят . Като ги изгонят от Украйна - бетонна ограда 5м , с бодлива тел с ток , ров с вода , режи тръби и далекопроводи , засипвай пътища и да се приключва...

Руски войник в атака: https://www.youtube.com/watch?v=6D6gHBjOPc8

На Путкин са му казал че Москва и Петербург ще престанат да съществуват ако той използва ядрено оръжие в Украйна. Ясно и точно и са му казали също така: Това не е блъф!! Ха ха ха, и той се скрил в бункерчето(което е два стола покрити с чаршаф).

НМП!

А не беше ли изказването на Путин, всъщност отговор за ответни мерки? Защо се правите на луди?!

Ти е правиш на луд, Русия с години заплашва с ядрен удар. Не е само сега. Не ми разсмивайте Искандерите?? Помниш ли го?? Кой само плямапа за Сърмата?? И тук Русия заплашва с такъв удар от поне 6-7 месеца. Затова и на него са му отговорили.

Така е, Гутериш - ИЗТОЧНОевропейците СЪБОРИХА "Берлинската стена"; ЗАПАДНОевропейците я ИЗДИГНАХА отново... ... "Нека бъда ясен, ние никога НЕ СМЕ ПРИЗНАВАЛИ такива РЕЗОЛЮЦИИ, които ОКАЗВАТ НАТИСК ", тъй като ги смятаме за АМЕРИКАНСКИ ЦЕЛ, просто ПОТВЪРДЕНИ от МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ, каза севернокорейският дипломат." Севернокорейците са пичове! :)

"Миналата седмица Съединените щати обявиха, че са използвали частни канали, за да предупредят Русия да спре да заплашва, че може да използва ядрени оръжия, като са й дали да разбере, че в такъв случай ще понесе "катастрофални последици", припомня АФП." Обаче Путин има шишарки в главата си вместо мозък и не може да осъзнае разликата между неговите мечти и сънища и суровата реалност. А тя е, че Русия няма никакъв избор освен да млъкне и спре с ядрените си заплахи! Ядрените бомби дори не се приемат за оръжие, не и в класическия смисъл. А реалността е, че "Колективният Запад", както той го нарича, не може и няма да се поддава на подобни заплахи.

Гутереш,а глухият Байден,чу ли твоите призиви?

Гутериш е случайно Генерален Секретар на ООН ! Тиквата и Сталинка го направила Ген. Секретар на ООН ! Лис Тес каза че ще употреби Атомно Оръжие , а Путин и отговори че на всяко действие ще има противодействие ! Така че не преписвайте изказвания на Путин за употреба на оръжие ! Вие помагате на Укрите които избиха Хиляди Българи в ЛНР и ДНР ! Смърт на Укрите !

Винаги и само слаба Русия ползва ядрените заплахи и тогава другите и отговарят. Тия заплахи Русия ги отправя постоянно и от много отдавна, години. Да не забравяме изказванията на Рогозин, Путкин , Мечето Дима. Не може да обвиняваш западните лидери че отвръщат на руската тъпотия.

Хайде моето момче да ми кажеш не е ли атомната бомба в япония първият въобще извършен ядрен взрив в света? Хайде да ми кажеш колко ядрени опита са били извършени преди това за да се съберат данните какво точно прави ядрената бомба? Хайде да ми кажеш къде е по-точно ти лично като великият експерт и пропагандатор си прочел какво прави атомната бомба преди 43-та година например??? Ама иначе целият свят бил знаел ама не е ясно откъде го е знаел. И си има причина за хвърлянето на атомната бомба-не е лошо да прочетеш за подготовката на японците за отблъскване на американския десант. Как се обучавали жени и деца да нападат американските войници със тояги и ножове защото видиш ли американците нямало да смеят да стрелят по тях. Но разбира се това не пасва на пропагандата нали? Само че няма как да промениш факта че вашата любима русия заплашва с ядрена война още от първия ден на войната в украйна.

"ващата любима Русия" може и да заплашва ама досега единствената държава използвала ядрено оръжие са САЩ, така че спести ни глупостите и се придържай към фактите и да трябва да си изключително тъп да си мислиш, че американците не са знаели какво правят ядрените бомби преди да бомбардират Япония, хахах тея безмислици си разправяй на другите тъпи джендъри докато лочите рикия, може някой да ти се върже

и сега прочетох другата ти тъпотия - "не е ли атомната бомба в япония първият въобще извършен ядрен взрив в света? ахахах аве чукундур чети поне малко преди да пишеш такива глупости ве, то бива бива ама толкова необразован и прост трол досега не бях виждал

Гутиереш да вземе да призове за спиране на безконтролното пращане на оръжия в Украйна, или пък да призове за спиране на американските бомбардировки в Ирак, Сирия, Йемен и т.н.

Когато същите тия американци пращаха оръжие камиони и всякакви провизии на съветския съюз беше добре нали??? Ама сега било лошо. Бе нали вашите руснаци унищожава ли оръжията още преди да ги разтоварят:)))) Нали вашата велика руска армия е унищожила повече оръжия войници и боеприпаси отколко украинците въобще имат? Пък сега доставките ти пречили.

троле преговори си опорките предварително напиши си чернова и тогава спами коментарите, че нищо не ти се разбра то тея бръщолевеници

Ами спрете да разширявате НАТО в посока на Русия. Уважавайте желанието за сигурност на ядрена сила като Русия. Спрете да правите революции и майдани по целия свят и всичко ще е наред. Тогава няма да Ви заплашва никой с ядрени бомби. Другия вариант е да се правите на глупави и да обеднявате как другите са лоши и накрая ще ви падне една бомба на главата, после ще мигате като тъпи, всъщност каквито сте….жадни за власт, арогантни задници.

Няма как да стане, обикновения човек иска СВОБОДА и нормален живот! Ти това няма как да го разбереш, поради много причини една от които е ниският ти интелект! Ще има мейдани ще има молби за влизане в НАТО и ЕС, защото хората виждат в това спасение за обикновения човек и ценности, които рашките и там подобните им няма как да осигурат. Те осигуряват само смърт, пошлост и простотия!

Че кой ги е спирал Украйна да са свободни (който както го разбира). От разпада на СССР са свободни. Проблема е че решиха съвместно с НАТО, че могат да правят бази на границата с Русия. Но няма да стане и ще платят цената за глупоста си, другите пропаганди за демокрация и свобода са за пролетариата, като теб. Относно изказването ти за ниския ми интелект, показва че си поредната излишна аморфна маса на земята.

Единствената държава използвала ядрени оръжия върху хора, при това цивилни, е САЩ. И то два пъти. ООН никога не ги осъжда за това. Нито една друга държа не си позволявала такива масови зверства.

Това че над япония дори не са имали представа какво точно прави ядреното оръжие освен че гърми много силно не пасва на пропагандата на платени руски тронове като тебе. Много ми е любопитно дали като го повториш 100 пъти не правиш впечатление че си просто един продажник и платен трол???

"не са имали представа какво точно прави ядреното оръжие "? ахахаха ти тъп ли си или на тъп се правиш?

Да, те са го сглобили по чертежи в един хамбар и са си казали дай да го метнем, че Япония да капитулира,... Честно

Тъпак, тогава не е имало ООН - Организация на обединените нации, имало е Лигата на нациите, която се е разпаднала, защото дебили подобни на путин (Хитлер по онова време) са действали по същия начин. Тогава света е бил в тотална война също така, която не е инициирана от САЩ, а от СССР и Нацистка Германия, която по-късно въвлича САЩ насила. И ако някакви олигофрени ти въвлекат страната във война, от къв зор ще ги галиш с кадифените ръкавициѝ? Също като Нацистка Германия и империалистка Япония, Русия явно трябва да бъде погребана под огъня на смърт и разрушение, ядрен или конвенционален, за да се научат да си седят на задника. И третата огранизация да се казва нещо от сорта на "Алианса на нациите".

Всяко нещо може да бъде осъдено със задна дата, както Германия се извинява за холокоста до ден днешен, така и САЩ трябва да се извинява като единствена държава използвала атомни оръжия.

Само че Германия си е изплатила репарациите. А СССР като съучастник на нацистите във войната какво са изплатили на Полша? И ако си мислиш, че можеш да обявяваш война на тоя и оня и след това пък и да ти извиняват за дето са ти строшили задника, то ти си събудил не просто на грешната планета, а в тотално друга вселена.

Ако се поинтересуваш какви са ги вършили джапанките през ВСВ, пък и преди нея из Китай, Корея, Филипините, Индонезия и въобще из Югоизточна Азия ще си смениш мнението за ядрените бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

Предполагам, че точно жените и децата в Хирошима и Нагасаки са вършили тези зверства. По твоята логика ако се поинтересуваме какво са правили САЩ в Япония и Виетнам може да LA и NY да заслужават по една ракета.

Няма нищо по-жалко от руска подлога - трол. Особено жалки са онези безродници, които пишат от Санкт Петербург или от Крим - нещастни мизерници, които живеят по мази или тавани, плащат бесни наеми, всеки ден руснаците ги унижават, в магазина, на улицата, в метрото, а началниците които им плащат за неблагодарния труд ги презират. Аве жалка работа!

През март тази година бай Дън на когото мнозина се присмиват, че е изкукуригал дядка, направи психологически портрет на Путлер преди нападението над Украйна, който все повече се потвърждава след началото на войната, заплахите на последният да унищожи Земята и обявената мобилизация в Русия. "Познавам го сравнително добре", заяви Байдън и добави, че собственият му опит показва, че "най-важното нещо в отношенията с чуждестранни лидери е просто да познаваш другия". "Владимир Путин няма душа“, заяви американският президент. Попитан дали смята Путин за убиец, Байдън отговори: "Да". Той ще си плати цената за това", каза Байдън в интервю за телевизия Ей Би Си. Доколкото разбирам американците са предупредили руснаците, че ако Капута използва ядрено оръжие, ще се превърне в тяхна мишена № 1 и ще бъде ликвидиран с ракетни удари...

Какво е казал семернокорейския дипломат нас не ни интересува. Ако дираджийте се интересуват толкова да отидат да поживеят в тази прекрасна според тях държава, и като се върнат, ако въобще се върнат да пишат. Същото се отнася и за Сирия. ВИЕ ПИСАХТЕ ЛИ ТУК КАКВО СТАНА С АЛЕПО?

какво стана? ами каквото стана и на всички други места в други държави нападнати и бомбардирани от САЩ

на Кръстника! Ама 1:1 направо... Вервам му на 100% :)

да се плаши Света с Трета Световна Ядренна Война ,такова падение като сега в Русия не е имало никога дори в СССР ! свалихме от власт Хрушчов след карибската криZа , Zащото и той също много си повярва и Zаплаши с атомно оръжие живота на целия Свят влючително и на Съветски съюZ ! случая с куба е същия като с украйна : Куба е много блиZо до САЩ , хрушчов подкрепи комунистическата хунта на Фидел Кастро вZеела с преврат властта в Куба , въоръжи ги до Zъби , там беше пълно с наши военни съветници , но когато хрушчов сложи в Куба ракети с атомни Zаряди иZбухна карибската криZа ! накрая след като тя ( криZата) приключи и иZбягнахме Световната война , много скоро след това свалихме Хрушчов ! Куба си остана кумунистическа ( дори и днес тя с комунистически режим ) , там имаше много наши съветски оръжия , наши военни баZи със съветски персонал и солдати , просто нямаше атомно оръжие ! какво пречи същото да се случи сега в Украйна , и там да няма ядренно оръжие , а режима да си остане същия въоръжен със Zападно оръжие ? Как янките живеят над 65 години с враждебен антиамерикански комунистически режим под носа си ( Куба е на един хвърлей от Флорида) , а сегашните олигархични руски примадони начело с дребния КГБ фатмак Пупкин да не може да живеят с украйна ? Във Виетнам ние и целия Варшавски договор снабдявахме виетнамците във войната им с янките с артилерия , танкове , самолети ПВО, ПРО , там имаше наши военни специалисти , които обслужваха ПВО, ПРО и ВоенновъZдушните сили https://www.youtube.com/watch?v=7wzOaXmnjC8&t=305s , но Америка не ни е плашела със Световна Война ! ние водехме войни , но винаги говорехме zа мир ! влеZнахме преZ 1979 г в Афганистан , там янките също въоръжаваха афганците да воюват с/у нас , но не сме ривали и не сме Zаплашвали със Световна война ! ние там в Афганистан Zа 10 години Специална Военна Операция-СВО дадохме по малко жертви от сегашната Специална Военна Операция в Укрйна , която се провежда само от 7 месеца ! В Афганистан никога не сме се прегрупирали :))) т.е. отстъпвали , не сме иZоставяли панически бойната си техника , както сега я иZоставяха руските солдатив в Харковска област , които бягаха панически като подплашени сърненца ! и още нещо много важно , водихме 10 годишна война в Афганистан беZ да провеждаме мобилиZация , с две думи бяхме раZумни ! сегашните ръководители на Русия са просто корумпирани олигарси неспособни да се справят и с най малката трудност , повярваха си много и това ще струва скъпо на целия руския народ ! Zаплахите със светован война оZначават смърт на всички руснаци , понеже при атомна война русия няма шансове с/у 1 млрд Zападни сили !

ами като ги провокират те ще се защитават, ти какво мислиш, че САЩ и НАТО ще си слагат оръжията и ракетите на границата с Русия и руснаците ще стоят и гледат? прочети малко за Карибската криза и защо тогава света е бил на косъм от 3-та световна война? само че тогава ситуацията е била обратно на сегашната

ама щатите как могат да живеят над 65 г с един враждебен антиамерикански режим в Куба , която е на един хвърлей от Флорида-САЩ ! бандата на Кастро подпомагана от москалите направи въоръжен преврат и от тогава до сега тоZи режим си е там ! там имаше огромни руски военни баzи и шпионски елетронни централи , в куба е пълно с руски оръжия ! а москавските примадони Пупкин -Шмойго- Лавровчев видите ли не можели да живеят с враждебен режим въоръжен със Zападни оръжия ?

а Русия праща ли им оръжия, ракети и прави ли бази там? не нали? айде у лево

Лиз Тес постоянно плаши с употреби на Ядрени оръжия !

кога постоянно , като тя е премиер на Великобритания от 1-2 седмици ? Zлобното компексирано бункерно пигмейче Вовата само дрънка с оръжия , то не беха мултфолчета , то не беха хвалби кви хипер мипер супер пупер рУкети имал , той е пълен сбърканяк , жалко Zа руския народ !

Тоя ненормалник Путин върти целия свят на малкия си пръст. Айде вече се оправяйте с него, че току виж и копчето натиснал.

Kефя се какво глупаци избираме, Студената Война макар и по независещи от Нас причини, беше най-доброто време за низшия плебс! Затова трябва да живеете без идеи, без морал, без здрав разум! Времето ви вече е НАШЕ!!!!

За визшия плебс ли говориш ?

Само БСП и Корнелия Нинова ще повдигнат доходите и пенисите на пенсионерите

Русия в ще използва ядрени оръжия когато прецени,но няма да загуби. Света ще бъде унищожен,но Русия няма да загуби. Както каза Путин,какъв е този свят без Русия

Русия няма достатъчно бомби, за да унищожи планетата. От друга страна дори Северна Корея вече е насочила част от ядрения си арсенал към Руската федерация. Да хвърля бомбите и да се приключва. Какво очаква Джуджи? Да бе си мисли, че така ще продължава докато завземе цяла Европа и Азия?

Северна Корея е най близка с Китай, а Китай е съюзник на Русия, а ти си лъжец и манипулатор. Ракетите на СК са насочени към зад ни ка ти.

"Света ще бъде унищожен,но Русия няма да загуби. " Що за тъпо изказване! Светът ще бъде унищожен, но Русия няма да загуби - какво няма да загуби или тя не е част от света. Ама наистина сте много малоумни това русофилистиците. Дрънкате без грам мисъл в главата.

1. САЩ използваха термоядрено оръжие в Япония; 2. САЩ използваха термоядрено оръжие в Югославия(а то и срещу България, Албания и Гърция като съседни и засегнати страни, а това е Европа!!!); 3. САЩ използваха термоядрено оръжие в Афганистан; 4. САЩ използваха термоядрено оръжие в много държави, за които никой нищо не каза. Сега възниква закономерния въпрос кога най-сетне ще им се върне тъпкано?!!!! Не съм войнолюбец, но е казано: КОЙТО ВАДИ НОЖ, ОТ НОЖ УМИРА!

Ама те американците... Последното убежище на прокремълските уроди.

Не си спомням САЩ да са казвали, че няма японска, корейска, виетнамска, иранска, иракска, сръбска и така нататък нации, както и че ще провеждат референдуми за присъединяване на нови територии.

Те не издребняват с референдуми - направо взимат. Вековна индианска земя. Или ти е къса паметта ?

Дядото си сменя кожата и се превръща в гущер

Едно Зеленко ако прави този шантаж като си играе със западни играчки по Атомна Централна...