Грета Тунберг отплава от САЩ за Европа с катамаран (видео)

14-метровият катамаран тръгна от Хемптън, щата Вирджиния, за Португалия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли защо пътува с лодка, а не със самолет? Защо предното острие на Новия Световен ред, определения за Климатичен Гуру Ал Гор, тръгна по широкия свят да проповядва необходимостта от новите закони на новия световен ред, за да сме избегнели уж Нещастието, хипотетично и имагинерно. Да ама обикаляше по света с частния си самолет и демонстрира, че му дреме за климата и че Играта е съвсем друга. Компрометира се и го извадиха от отбора. Сега гледат да са по внимателни с новопоявилото се Нещо. Но колкото и да са внимателни, някой може и да помни преди двадесетина години каква истерия се беше разгърнала с озоновата дупка над Антарктида. Дето се разширяваше и аха да настъпи свършека на Света, ако не се приемат едни закони и едни определени хора не започнат спешно да управляват света. Закони не се приеха, Новото правителство не започна да функционира. И дупката полека лека затихна. И помен днес няма от нея. А лесно можеше тогава да се засече лъжата. Днес Дупката не се споменава, защото не е удобно да се припомнят едни стари лъжи и манипулации. Сега върви същият филм. Цел - набиране на доброволни роби с юридически пранги. Доброволно държавите да си ограничат суверинитета и да го предоставят на други да го

То че има еко проблеми, има. Цялото днешно изобилие се дължи на безпощадно използване на природните ресурси. Всичко това е в зависимости и с уж задоволяване на потребностите. Но 1% печелят, а 99% оцеляват. Истината е, че заради унищожената природа, ще има много поражения върху хората, равносилни на преминала война. И еко акциите като тази и други подобни вероятно са начин да се подготвят хората, какво ще се случи. После ще има "бяхте предупредени". Така, че момичето е нещо като предварително информиране за настоящото бедствие. Защо например посланията й са без адресант? Държавите ли са замърсители? Или е опит да се втълпи на хората, че трябва да приемат бъдещето на контрол, недостиг и ограничения.

е единственият швед на сала Кон-Тики - сала на Тур Хейердал, - Грета е едно нищожество и менте активист пред тях. На семейство Тунберг не им стиска да пътуват със сал или да гребат като Конюхов. Стига сте ги пробутвали като пример за героизъм.

Какъв героизъм бе човек? Просто се опитва да пробуди това което може да се пробуди преди да е станало твърде късно. Предполагам най-тежкото нещо за нея не е плаването с лодки, а това да се изправи срещу много милиардната петролна индустрия и всичките и злобни лакеи. Само помислете в последните десетилетия колко войни имаше за петрол и колко народ беше избит за контрол върху добива и печалбите. Понякога си мисля че в един момент ще посегнат и на нея. Това че много хора се присъединиха към Тумберг и стана известна я пази до някаква степен, но атаките срещу нея няма да спрат докато петролната индустрия държи правителствата на по-големите държави и почти цялата медия.

Ма ти си могло и да мислиш? Като ти чета коментарите, хич не съм сигурен в това. Сервираш ни клишетата, които са ви спуснали да ни пласирате. Като за туземци. А мъниста и огледалца ще ни раздавате ли?

Преди няколко дена в западната преса излезе новината 11 хиляди!учени от цял свят с общо предупреждение за наближаващо "нечувано страдание в следствие на климатичната криза". Дира разбира се това не го отрази. Пускат само манипулационни материали идващи директно от лобистите на петролната индустрия. Там са парите, това е ясно, но също така е безкрайно безотговорно в предвид мащаба на заплахата. После се чудим защо народеца в България тъне в невежество по тази тема. Ще им пуснат от време на време по някоя друга тенденциозна статийка за Грета Тумберг за да могат да поплюят и похрачат от сърце. От друга страна интересно е, че в международен план, особено по-цивилизованите страни, кампанията на Тумберг беше по-успешна и предизвика повече внимание от призивите на научната общност. Трудно е човек (с мозък) да не се впечатли от енергията и отдадеността на това хлапе. Все повече включително богати знаменитости изразиха подкрепата си за това което се опитва да прави.

"кампанията на Грета" - изгледах доста нейни изяви, без листчето от което срича на английски доста посредствени мисли, не е способна да отговори без листче на елементарен въпрос и внезапно престава да разбира английски, за да избяга от отговора. да не говорим колко сериозни учени си казаха думата относно нейните "концепции"...

От лични наблюдения твърдя, че е по-интелигентна и английския и е по-добър от повечето български младежи на нейна възраст. Какво очаквате от едно дете, да се изказва гладко като политик ли? По време на изявлението с "разкривената физиономия" момичето се опитваше всячески да контролира нервите си за да не се разплаче докато говори... На мен лично ми се сви сърцето докато я гледах. "колко сериозни учени си казаха думата относно нейните "концепции" Колко??? Само преди няколко дена 11 хиляди учени в общо изявление за не знам кой пореден път потвърдиха "концепциите" и настояваха за незабавна реакция на най-високо равнище.

нивото е важно. Учени милиони - Айнщайн е един. Менделеев е един. Спорът е безпредметен. Нещо повече - посочената бройка навежда на мисълта за грантаджии на научна хранилка. Излишно е да уточнявам кои са спонсорите.

„Айнщайн е един. Менделеев е един.“ И какво? Според вас съвременните им варианти всичките работят за петролната индустрия ли? „Излишно е да уточнявам кои са спонсорите.“ Никак не е излишно. Уточнете ги. Ако имате в предвид дежурния виновен на всички малоумници България – Сорос дайте да погледнем фактите. Един от основните източници на приходи на Сорос е превоза на петрол. Притежава огромна флотилия с танкери. Защо би искал да навреди на петролната индустрия? Сорос не е изключение. Всички големи финансови институции и т.н. финансов елит са са свързани като черва с петрола и са в основата на всички войни за петрол. При толкова очевидни факти как е възможно да не разбирате че сте просто жертва на една доста плоска пропагандна промивка.

е на Рокфелер. Визирам първото пътуване на малолтната или непълнолетната. Що се отнася до Сорос - и той е споменаван също сред хората, които имат интерес от тази кампания.

Who cares.

за пореден път. това нахалното хитро и алчно използваченце няма ли да се върне най-после в училище да се пообразова?

Тя е направо велика! Другите деца на тази възраст се дрогират, пият, пушат, с това се занимават. А Грета я вълнуват глобалните световни проблеми. О, Гретхен, ти си най-умното момиче, което съм виждал досега.

На нейната възраст се дрогират само иниданците с лулата на мира.

Малкото злобарче става голям мореплавател. Някой плаща ...

Няма ли кой да помогне на това гламавото ?

Да си седи там лудата крава при краварите... Може па да айдисат да си спрат нефтодобива...

Според мен Гретето изхвърля прекалено много CO2, когато издишва. За да спаси климата е най-добре да прекрати този процес. Между другото, глобалното затопляне съществува само защото вече нефтените компании не са силните на деня. Водещите в момента са "екологично" чистите производители на енергия. И продават въглеродни кредити на нефтообработващите компании. Индустрия за милиарди. Всичко е за парите.

Луд умора нема, само се поти.

Тази гневната с грозните лицеви гримаси е редно да си отпочине малко. Да се прибере в Швеция, да посъбере малко сили, и на пролет - отново напред. То сега в щатите (Средния Запад) е нахлул арктичен фронт с обилни снеговалежи и рязко понижение на температурите и вече не е подходящо за протести.

Интересно кой плаща пътуванията на това дете

Чети , Хохо :))) Яхтата , с която се добра до сащ е на ... ротшийлд ... Едва ли има нещо неясно . Със здраве .

Ето ви едно изречение на Балзак от книгата ,,Дядо Горио"...............Деиствието се развива точно преди 200годинки. -1819..... -,,В Париж такава жега нападна гражданите, че яйце можеш да си опечеш навън......" Та тогава имало ли е термометри да отчетат 40градусовите жеги това лято във Франция? Само питам де. Никой не му е иидвало наум, че има цикли на тази планета....по онова време.....

Да даде Бог на всяко дете да обикаля света на яхти.

Катамаранът се казва "вагабонд"-колко подходящо!!! На български ще рече: безделник,скитник,измамник, непрокопсаник, хаймана. Вече може да се добави още едно значение в речника- Грета Тунберг!

не ми се ще да издребнявам, като питам за това, колко въглероден двуокис ще изпусне в атмосферата този катамаран за този екологичен трансфер, нито ми се ще да питам с парите, които са изхарчени по повода колко африкански деца биха били изхранени в африка, защото каузата "спасяването на климата" е по-важна... да, така ще кажа и аз, когато пак ме молят да пращам помощи за африканските деца, които плават към европа с екологично-чисти, надуваеми лодки за спасението на климата в европа...

Ми хубави разходки си прави малкото куку. И родителите му бая кинти прибират от този еко-цирк.

болното грети пак биде използвано и извозвано тоя пътхс катамаран. жалка работа.

Мистър Тръмп, моля те въдвори го това лудото в най- охраняваната лудница , че ако дойде пак в Европа екоджендърите ще го предложат отново за нобелова награда.

Ако знае как без никаква индустрия ще яде само на Баба си доматите ако порастнат и Евентуално прасе за коледа. Както ние в България сме били в бедпите години друго ще дрънка. Презадоволено шантаво хлапе

Най после някой да и обясни, че продаване на въглеродни емисии е един виртуален бизнес, търговия с нищото, грандиозна измама. Много политически лидери са вътре. .Политиците редактират науката. .Няма нито един научен факт ,който показва, че СО2 влияе на промените на климата на земята., нито за затоплянето, нито за охлаждането. Световно известен учен -Акасофу, той казва "Един ден хората ще научат истината и ще намразят учените" Истината е, че има доста учени ,които лъжат хората за промените в климата .Поради пряк финансов интерес .В действителност съдържанието на СО2 в атмосферата е много ниско.. Той е от така наречените малки съставящи. Всеки човек ,всяко живо същество издишва СО2.Без СО2 животът е немислим. .Без него няма фотосинтеза, няма растения, няма животни ,няма човек. Това е веригата. Растенията вдишват СО2и издишват кислород.Растенията са единствените ,които преработват неорганичните вещества в органични ,т.е.с само те ядат скали и пръст ,без тях щяхме да умрем от глад. .Тия ,сиви ,черни и цветни пушеци не са въглероден двуокис .Този газ няма цвят, няма миризма. И още нещо .Земята има и магнитен полюс ,неговите координати са временни,ежедневно той се движи по елипса и се измества на север, северозапад. Така ,че и земята се променя.

Джеси Вентура им обясни в един епизод от поредицата Американски Конспирации, но глас в пустиня.

"пляс-пляс педалите! пляс-пляс педалите! водно колело!" сетих се за тази песничка, защото водното колело също е един вид катамаран, при това съвсем екологичен... работи на каса бира, пържени картофки и цаца.. . грета помогна на климата в сев. америка и сега се връща пак да помогне на климата в европа, който се е задъхал здравата тия дни, но може би да е и от възрстта. аз не мога да кажа нищо по въпроса. нека грета, като специалист и последна инстанция по екологичните въпроси да определи точно от какво е така. когато климатът в сев.америка пак не се почувста добре, грета пак ще отплува за там... и така цял живот насам-натам. каква съдба, а? другите континенти може и да страдат, но като сами не могат да си направят по една грета... кой им е виновен? . "Грета се срещна и с бившия президент Барак Обама. На въпрос на АФП какво е научила от него, тя отвърна: "Всичко зависи от начина, по който се дефинира глагола "научавам".". демек - нищо по въпроса. но ако го беше питала за масовите подслушвания от специалните служби, подпалването на близкия за европа изток, като предварителен носител на динамита за мир, то щеше да научи много неща....

Разгеле, да успокоим малко истерията, че не се трае вече..

Пълен фалш.миене на мозъци. Бедните бежанци загиват защото бягат от англо експлоатацията. А няква ученичка незнайно как финансирана пътува по света.. Защо използваните от лошата индустриа не пътуват. Ави нямат пари. Кой плаща на Грета е въпроса и фалш ли е

Това е пример за всички бежанци. Вместо да се криете по хладилни камери кажете че сте еко активисти и ще пътувате с катемеран

Да заминава и хич да се не връща!

Ама тя идва към Европа бе. Да бе останала отвъд океана, като и е харесало. Така по безболезно го приемам това същество.

А това хлапе, дали не е време да се захване с учене, а може би да отдели времеи за посещение при психоаналитик?! Поне наистина да знае и разбира за какво говори.

Не молката е еко активистка. Преплувала е на собствен ход за да не замърси природата. Даже въглища е нямало в кораба.

Абе за това девойче няма ли училище или вече ще става холивудска звезда поради лумпенизирана популярност. Защо се е качила на катамаран, той не се ли движи с дизел или друго гориво, което се извлича от земята, замърсява я, замърсява и водата и въздуха. Направо ми открадна детството Гретето, не е срам. Трябваше с лодка с гребци или поне платноходка, екологично да се придвижва. Какъв пример дава, не я е срам.

Ми нали катамарана е платноходка бе, лелеее, ти като че ли живееш в гората.

BajMihal

Само дето тази "лодка" е с двигатели на дизел - от оня неекологичния.

Абе аз, че живея в гората и водя екоо живот е ясно, ама катамарана е толко далече от платноходка, колкото космическа совалка от хвърчило

На яхтата , с която пристигна в сащ имаше дискретен надпис - ротшийлд . Вероятно ситуацията с катамарана е аналогична . Всякакъв коментар е излишен :))))

Да се качи на една совалка и газ в открития космос.

Никой обаче не задава въпроса КАК ГРЕТА Е СТИГНАЛА ОТ ЛОС АНДЖЕЛИС ДО ВИРДЖИНИЯ? С какво е прекосила САЩ от запад на изток? Може би с балон или дирижабъл?

Бат Арни и даде Тесла да джитка из Америка, ама следете ги тея новини моля ви се!

Тая яхта гори повече от един самолет бря... 4—5 човека само возят... голяма позьорщина. Добре че се махна от уса че щеше да яде тънка сопа

Като навлезат навътре ще опънат платната :)

И ако нещо го закъсат по време на плаването, изобщо няма да разчитат на помощта на вредните хеликоптери и самолети...

Ако трябва да извозваме хилядите, които летят на презокеаснки полети с такива катамарани, то тежко и на майчицата Гея. Няма да остане ни пингвинче, ни бяла мечка - само хлебарки и паяци ще има.

А на училище кога ще ходи това дете? Или щом "играе във филм" - нема нужда?! Социалните в Швеция как така не са задействали?

Според вас, коя от двете чупи тъпомера по добре: - Грета Тунберг с приказките за климатичните промени? - Мария Габриел с приказките за европейската киберсигурност?

BajMihal

Конкуренцията е жестока

Каква умилитена новина. Но Грета трябва да знае, че най-мощният парников газ е водната пара. Водата, водата е главната заплаха.

Нищо не зависи от това дете, вместо да си гледа ученето, занимава се с неща който всеки знае, но не са лесни за решаване. С нейните демонстрации и без тях светът се променя и за жалост с големи проблеми. Земята се е променяла и ще се променя и човека като и въздейства става почти непредсказуема. Да се спре световната промишлена революция е невъзможно, дано малко я регулират умните глави.

Ако си гледа ученето няма да е по новините, няма да е на катамаран, янма да е в Мадрис и т.н. Хич не е проста Грета. Напротив. Осигурила си е препитание до пенсия с безплатни посещения на луксозно дестинации. Ти колкото и да учиш няма да го постигнеш на 13 години

Толкова ли не се намери кой да я качи на самолета ?

И още за климатичните промени, за какво е този напън: Австралийски държавник: Климатичните промени – заговор, ръководен от ООН, за налагане на нов световен ред То ясно, че въпреки благите намерения и опаковки, пробутат ли тази глупост, ще започнат да налагат закони с двойнствено предназначение. Първите жертви ще са държавите послушковци. Особено "отличниците" сред тях. Те сами и доброволно ще се самопрецакат, ще си унищожат и производства и икономика и ще си приемат предсрочно всички закони. Без да ги интересува, че режат клона, на който седят. За съжление България е в тази категория.

И аз щях да пътувам с катамаран до САЩ. Но се оказа, че е по-скъпо отколкото със самолет. И по-бавно. И хаби много гориво и замърсява природата.

Тоя катамаран сигурно ще кара само с платна ;) Грета няма да даде с друго да се движи :))))

Защо ми се струва, че якето й е 100% изкуствени материи, сиреч от петрол?

Да ама е носено от 5 поколения шведски ученички!

Престанете да ни занимавате с платената госпожица

Надявам се през това време да си учи уроците по околна среда и химия, специално за частта с CO2

Спешно трябва да се намеси Бриджит Бардо, че това нещастно момиче го разхождат като циганска мечка!!!!

Малеее каква откачалка..кукувица.

Слободници. Хората няма какво да ядат., тая малката откъде има пари да обикаля света. От лошата индустрия която замърсява.

Проектът Грета ми се струва и безсмислен, и изтъркан. Ще си остане девойчето и с патологичните си фиксация, и невежо и необразовано. Радост за мама и тати.