Грешна технология разтопи битума по столични улици, глобяват пътната фирма (снимки)

Всеки гражданин, констатирал повреда в гумите на колата си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител, казва Фандъкова.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що бе какво му е супер си е..

В Подуяне помнят добре...до следващите избори,г-жо кмет...и тогава пак да се примолите за подкрепа.

Виновни са новият коронарен вирус и циганите !

повредени гуми от битум? застраховка? А що не си таковате разлигавените д*пета? Живея в Аризона, тук улиците освен че им се налива битум в пукнатините, се пръска и с битум за да не се рони (ор жегите доста се разбива асфалта). При темпераура 45+ на сянка асфалта е над 90 - всичко е разтопено - като минеш полепва по гумите, по боята. Никой не прави снакдали, никой не ходи при застрахователи. Покараш малко и това от гумите се е изтрило и паднало. Има и специални кърпи (хартиени с малко текстилни нишки) с които се избърсва боята и говото. Никой не е разлигавен като вас. Всички които кажат че гумите им са повредени от битум! WTF ! Трябва да бъдат съдени за застрахователна измама. Няма такава възможност гуми да бъдат повредени от битум.

Ама тука е Европа, селски, не е Аризона, нито Бизона....

Дтеба в селяка бизонски

Технологията не е сгрешена,грешна е фирмата която е избрана.:)))

Ей боклуци не се обяснявайте, а преасфалтирайте най-накрая тия сокаци по кварталите, че се изтрепахме. Крадци!

Много "яко". Хунтата пак се омаза, чак се размаза... И не само фирмата, но и Фандъчка носи отговорност, понеже ремонтите на ремонтите са постоянна величина в Сф-то ...

"Строим за милиони, но с качество... през куп за грош" е новото мото на тикверастията по тези земи:)))!

ГЕРБ е криминална групирвка, чиято идеология се свежда до източване на държавни и европейски средства, които се насочват към обръчите от фирми на ДПС.

И БСП е същото..15 години и на тях им беше патерица ДПС, че и до ден днешен му слугуват

Нека първо започнем с името на фирмата - "ДЛВ" ЕООД! Това име може да бъде използвано за емблема на прехода у нас, както и за кратко, но точно описание на съвременния български бизнес. ДЛВ - всяка асоцияция с думата "далавера" предполагам е случайна и непреднамерена, или умишлено използвана от основателя на фирмата с нотка сарказъм, лека подигрвка и допусната от държавната администрация, която тенденциозно е пословична с липсата на анализ или влагане на каквато и да било мисъл в действията си. Следва ЕООД - Еднолично Ограничено от Отговорност Дружество. Еднилично, защото в България бизнесмените нямат доверие и на чистачката си (която също ще ги прецака при първа възможност), а доколкото знам с последните промени в закона, вече можете да основете ООД с начален капитал от... 2 лева. И каквито и загуби, неизплатени кредити, неустойки и т.н. да генерира формата ви, то те могат да се простират само до уставния капитал на дружеството, т.е. онези 2 лева. И така печалбите са за вас, а неустойките - те са до 2 лева, а пък балъците (клиенти и кредитори) могат да си ги разделят както намерят за добре. Или иначе казано, поредната крупна държавна поръчка, която би трябвало да подобри живота на гражданите е изпълнена от фирма с име напомнящо на "далавера", с един учредител, много подизпълнители и уставен капитал, който може да е и 2 лева. Колкото до неустойките и глобите. Ако фирмата все още съществува и не е закрита веднага след изпълнението на поръчката (и усвояването на бюджета), то тя може и да се заеме с коригирането на изпълнението си. Това в случай, че иска да получи друга поръчка. Тази фирма. Или за следващия сезон може да се регистрира друга фирма (например ДЛВ2, ДЛВ2020, ДЛВ21 и т.н.) която да спечели поръчката, да усвой бюджета, да раздаде комисионни и на пролет да изчезне. По-интересно е какво ли е мнението на собственика по казуса? Може би "Дадохте ми едни пари, аз ви върнах каквото се бяхме разбрали, защо сега да харча от мойте пари?". И може би отговорът е "Харчи сега, да не лаят. Ще се оправим със следващата поръчка". Или "Ти за какъв се мислиш, бе? Такива като тебе с лопата да ги ринеш. Следващия път ще намерим друг като тебе да преточим парите! Или искаш да свършиш с инфаркт в някоя хотелска стая?“. Можем само да гадаем. Но поне няма данни че "Короната" вирее в асфалт, така че ня как да си го занесем вкъщи. Знаеш ли? Може да се окаже, че това всъщност е дезинфекция.

Да!100 процента вярно,поздравлвния!Но....Всички го знаем това,и нищо не променяме.Ограбиха всичко де що можеше,и сега ни грабват и парчето хляб от устата.Трябва тотално помитане на партии и политици,промяна на законите,и затвор за всички облажили се с парите на народа!

Всички държавни проекти се дават на бандитски и некадърни фирми, нормална фирма с опит не може да се докопа до държавна поръчка, затова и винаги ще има проблеми, защото ни управлява организирана престъпна група. Да не си мислите, че като глобят фирмата и нещо ще се промени, няма. Просто фирмата си е калкулирала глобата и ако мине мине, ако не мине, ще си го избие от следващия проект за който им платят с парите от вашите данъци.

И при СВоге имаше неправилна технология на асфалта, умряха толкова хора и какво...?!?

е те тва да наливаш с лейката смола е голяма технология. много тъпи бе. булгартехнолоджи! ха-ха-ххо

И, как какво:)))??? Ами нищо, защото имаше една приказка за един, дето го били и един, дето го... таковали, та бой и... таковане не се връщат, та така и тук, колкото и цинично да звучи!

От сутринта ръсят пясък и луга върху течния асфалт в Сухата река и Х. Димитър ... Прахоляка от коли ще ни убие ако не смрада от тоя дзифт...

Улица е като мръсен парцал в лицето на фъндъкова,ама тя пак се хили.Самовлюбена .

Питам се фандъка незнае ли че бая пари плащаме за счупени крака заради почистването и или заради липса на капаци или за дупки че праща хората при застрахователя вместо да поеме задължението си да плаща за собственото си безхаберие... Ама да плаща от джоба си а не от нашите пари както до сега и после нека си ги иска от изпълнителите..

На Борисов и неговата паплач всичката им работа е такава! Но пък хвалбите им са 24 часа в денонощие. Прости, алчни, нагли, крадливи!

Не е виновна технологията. Битумът се купува, загрява се до разтопяване и се излива в пукнатините. По този начин се удължава живота на пътната настилка. От десетки години се използва в БГ, още се вижда на не ремонтираните участъци по автомагистрала Хемус. Прави се в цял свят /виждал съм го и в Щатите/. НО има различни видове битуми на различни цени. Въпросът е, колко от парите са останали за същинското изпълнение на "технологията"? Някак си е грубовато да се говори за кражби - по-интелигентно е да се нарича "усвояване на средства" /или присвояване/. Но и за това не бива много да ги съдим. Усвояването /присвояването/ се прави пак за нашето благо - по-лесно да се справят със предстоящите избори и да ни управляват най-правилно. /Е, трябва да остане и за личното им благо/.

Всички "безродни" СМИ-та като са подхванали темата за разтопен асфалт и цял ден я дъвчат... Само тук е написано, че става дума за разтопен битум, както на съвременен "български" й казват на дзифта. А по "македонски" сигурно ще си остане да й казват дзиф и ние отново ще спорим има ли македонски език. Македонците си говорят на български, а ние - не. Това е истината.

Фандък само трябва да се спомене Графа дето за кой ли път го ''ремонтирате'' и все изкурубени неща ще се видят е достатъчно да се разбере алчността и лицемерието ви.

Крадене на поразия от шайката ''разтопи'' това що са сложили и го наричат ''битум''...Фандъка да поиска още нещо от хората дето дават пари за да ги краде освен протоколи, дето да и се представят за да ги ''предяви'' пред фирмата?????

Къде са им "Декларациите за съответствие"Изисквал ли ги някой?Къде е бил "Строителния надзор" Ъ?

Тоталното гербджийско доосиране. Ще му се порадваме още явно. Софиянци си избрахте гербаджийска мафия да ви краде и учителницата по руски да ви навиква. Хич да не ми се оплаквате. Ще си купите нови гуми. Криза е. Икономиката трябва да се развива. Нали така. Утре може да ви сипят ментре бензин и дизел и да ви блокират двигателите ( ако не се и подпалите). Тогава не гуми, а коли нови ще купувайте. Сега викайте благодарим герб и си купете нови гуми. Битума се мие с бензин от купето. От гумите не знам. ГАз и спирачка да се поотрие предполагам, но да не е много готрещо. Пък и отдолу малко да ви се насмолят колите, да не раждясват. Кажете сега - благодарим герб. А така. Дебили с дебили. Марш на гуми центровете оборот да правите. После пак за герб да гласувате, че и коли да си купите без време. Дебилиииии.

А ако няма застраховка, която не е задължителна?

Незнам коя застраховка има такава ''опция'' кражби на шайката и какъв протокол могат да издадът след като се ангажират да платят и след това да си искат парите от ''виновника'' дето не се знае дали ще се намери..

Този разтопен битум ми напомня на разтеклия се мозък на гербаджийските калинки по цяла България.Няма спасение.

мозък?!? у калинка.

Такъв е резултатът от съвместната работа на НЕКАДЪРНИ ръководители и НЕГРАМОТНИ изпълнители, но те са наши хора... ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ! Но тук са необходими много ЖИВОТИ!

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! Такъв е резултатът от невежото милиционерско управление - НУЛА! Едни плочки не могат да наредят и един асфалт не могат да направят! Вие пък искате закони да правят и държава управляват! Дет съ вика, сиреч - БАСТА!

А когато температурата стане 40 градуса? Пак привилегии за говедата от подуенската ливада. тити палячото и говедата ще могат да се спускат с шейни и да карат кънки! Отлично, за подуенци става!

На 40 градуса като минеш и ще опръскаш витрините на магазиние и пешеходците с битум. Ама , че кеф. Ще дойда от провинциата да снимам и да ви се радвам. Герои - мазохисти, герберски малоумни избиратели. Да сте им живи и здрави на Шайката. Още да ви доят.

Их, ама тези медии трябва да спрат да пишат за такива неща, че развалят ореола около Б.Б. и рейтинга му. Цензура трябва сериозна. Ами че пътищата и улиците са му гордостта, така де. А, и теменужките в градинките.

И фирма ДЛВ ли е на наши хора, както ГеПи Груп?

българите - най-тъпите хора на света, не е за вярване какви управници търпим и в каква среда оцеляваме, а сме част от ЕС

човече, България като държава е започнала да съществува от 1878 година. Всичко преди това е само история . Още много време е необходимо трябва да се извърви докато се получи гражданско общество с необходимата критична маса . Освен това първите закони , които са си гласували депутатите след 1879 година са били за заплатите на депутатите и за държавни пенсии за поборниците. Та оттогова та до и досега.

В природата как се пречиства мръсната вода-когато тя премине през много камъни тя става чиста. Представете си един паричен поток ( събран от столичаните в повече или по-малко няма значение) , който преминава през много джобове ( разбирай фирми, които издават фискални документи) и накрая какво - всичко е чисто , а продукта , който се получава е мръсен и не става за нищо . Ами не може всичко да бъде чисто...

То добре, че нямаше зима . Представяте ли си как се спира на подобна настилка?

Говорейки (и) за пътища, наща държава е палитра от грешни технологии....

Тука е имало ДЛВ брат ахахахах

Нищо подобно технологията си е много добра и Пеньо Пенеф го казал най-добре: 'Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, @@@ им майката на другите и гледай ти да си добре.' Ето това е днес положението в София, но няма алтернатива, нямаааа...

ИМАМЕ ВОЛЯ! Реват гейберастите и калинките им... СМЪРТ! СМЪЭРТ ЗА ВАС! Вика озверелият народ. Никога София и България не са имали такова идиотско управление в цялата 1360г история на България!

при свинаря Ивайло е имало нещо подобно - Бардоквата

На първо място в Европа! Най-крадливият кмет ! И най.избираният! Единственото първо място , което притежаваме всред столиците и държавите от ЕС! Най-крадливата управляваща партия ГЕРБ! Оп , още едно първо място по партийна линия!

Айййй! Грешка станало! Ай, ай, ай! А къде е бил проверяващия и приемащия работата? А? Или кметицата и обкръжението и в общината са само за украса?

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Аз пък от 2 месеца играя карти с дядо Коледа - всеки вторник и четвъртък :) А през това време един мармот...

Браво, Ивчо! Не съжалявам, че изгубих време да ти пиша....

Е болна,клептоманията не се лекува.Всички за 30г.се разболяха от тази болест.

Плескането ъс смола за запълване на пукнатити, следствие калпаво полагане на асфалт е повсеместна "добра практика". Това е малкато беда. Голямата е,че калпавото полагане на асфалт стана стандарт.

Ей, много важно! Малко асфалт, голяма работа. Обаче, ние жителите на София се чувстваме горди, че сме купили къща, кола и разни други дребни неща на някое моло момиче нейде по света.

В просъница прочетох "митичният кмет Йорданка.."

Седя и се чудя. Нали ние си я избрахме тая за кмет. Сега и да страдате, полза никаква.

Тази мантра ''избрахте я'' отдавна е обвита в много миризлива шайкаджийска сслуз... Назначиха си я тия дето са кярели и ще кярат още с такава подлога на мераците им.

И като ги глобят кво? Те им дават (примерно) 10 милиона, те влагат 1 милион, сега им слагат глобичка от няколко хиляди. И пак ще вложат 1 милионче ... а останалите пари ? Дайте да им проверят документите. Ма не можеееееее.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, аз си представям, че схемата е следната учителката дава на прасчо или друг там приближен до властта поръчка за ремонт. Той дава връща Х% в партийната касичка, щипва Х% за себе си и възлага на подизпълнител, като доставаката на материали е от друг близък до партията, който щипва още Х% за доставка, като намира най-евтиния възможен вариант и доставя на най-високата възможна цена. Накрая за подизпълнителя са останали толкова пари, че той наема бай Тъмнозелен, че никой друг не ще да бачка за малко пари да свърши работа. Резултата на края е плачевен, но партията има за кебапчета по време на избори, а бизнесмените за Бентлита.

Нищо и няма на технологията. За толкова пари толкова, другите са откраднати от крадливите гербери в общината.

Що не казаха ,че битума е от единствиния лицинзилан производител ЛУКОЙЛ.

Щото са от един отбор!

Само део май май не са го купили от там директно:((((((((че комисионната на фандъкова бая е бръкнала в парите им за качестен битум..

Крадливи некадърници....Лошото е че в по-голямата си част, почти всичко се прави така.

Абе има ли някой на света, който ще си остави къщата, или колата за ремонт на учителка, пожарникар, или физкултурник!?!

Нищо ново за ремонтите на фандъка дето са целогодишно защото всяко време им оказва някакво хегативно влияние... Нямате ли поне малко срам да говорите пак глупости когато резила ви е тотален.. Ами след някой ден като стане 30 и кусур градуса в битум ли трябва да се овъргаляме????