17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проблема не е в топлофикация. някъв служител там е оодал грешна информация. защото вероятно е бил разсеян или претоварен. случва се и не е злодеяние. проблема е в последствията. как съдът осъжда някой, без дори надлежно да го е уведомил. по закон при жалба срещу теб ,съдът трябва да те покани за отговор. а тия са си обазували и завършили делото, че и осъдителна присъда издали, сякаш се води срещу умрял, ама то и това е невъзможно...тъмничарска работа е тая нашта България.

Ало, енергото ли е? Не, топлофикация. А, И на вас да ви....

При тези всички документи са с невярно съдържание!

Топлофикация и ЧСИ колят и бесят!

Няма ли днешни?

От тази така възторжена статия въобще не стана ясно върнали ли са парите на този нарочен за тормоз от администрацията човек. Нито пък дали е получил обезщетение за този психически тормоз! Само истински прост народ може да измисли глоба на нарушителя и да си трае за потъпканите права на ощетения!

Да ве, и на мен първата ми мисъл беше за "объркания" Стефан каква компенсация е получил за всичките си нерви и търчане по съдилища. Плюс това за "Топлофикация"-СФ 10 бона.... аре нема нужда. Такава глоба даже аз мога да изплатя, без да се окажа на улицата по бели гащи, па какво остава за тия кърлежи. За да обобщим: Битият - бит, ТФ-СФ се лишава от пари колкото едно делово кафенце на шефа, държавата прибира едни пари колкото БоБо да се почерпи едно кафенце примерно, а ние оставаме със зловещото изказване на КЗЛД, че "Такива грешки правят и други чиновници от държавни учреждения" и с надеждицата утре поради "такив грешки" да не ти конфискуват жилището или да те вкарат в затвора, па от там да доказваш имаш ли сестра.

За мен подобни грешки, просто се случват. Ако бях на мястото му щях да потърся решение, както е направил и той. Изход от ситуацията има. Ти какво щеше да направиш, ако беше на мястото на служителя, осъществил грешката. Защо съдим толкова?

Съдим, защото не е нормално да водят дело срещу теб без дори да знаеш.... Ако го бяха уведомили, че има неплатени сметки и ще заведат дело той вероятно щеше да си реши случая без да го обричат на безпаричие, но човека отива да си тегли пари от пенсията и изведнъж разбира, че сметката му е запорирана!!! Това нормално ли е според вас? А в случая дори не им е абонат. Може би преди да прибягват до крайната мярка - съд и запор би било редно да си проверят нещата 3 пъти. Малко им е глобата, с този размер глоби ще продължат да правят такива грешки. Дано човека заведе частен иск за неимуществени вреди.

Поне преследват длъжниците, които не си плащат и се скатават. Имах един съсед, който уж беше със свалени радиатори, но вечер чувах как си пуска топлото. Хванахме го и го уличихме от входа и сега сметките ми са доста по-ниски

"Хванахме го и го уличихме от входа " А защо входа трябва да се занимава с това???!!!

Щом е успяла да осъди за 1300 лв ще има ли осъдени съдии за некадърност? Понеже ако си чистач и не почистиш те уволняват, ако си доктор и прецакаш човек, може да лежиш в затвор, ако си съдия некадърен нищо ли няма?

За това решиха да си ги избият с януарските сметки.

Това още веднъж доказва,че администрацията на държавата ни не струва!

Кво толкова, случаят е разрешен, станала е грешка, други дружества също правят такива грешки... голям скандал, шок, бомба

А ужасът за възрастния пенсионер да не може да си изтегли пенсията и да се окаже длъжник за 13 бона кой ще компенсира? А ако беше получил сърдечна криза? И за мен като работещ човек 13 хиляди са доволно много пари, особено ако не ги дължа наистина.

Хмм, според мен преувеличаваш.. включително и в цифрите, не бяха ли 1300?

Ако беше ти на мястото на родопчанина май нямаше да мислиш така

щом си ги търпим, значи е ОК за нас.

Много важно уточнение - Такива грешки правят и други чиновници от държавни учреждения, става ясно от отчетите на регулатора.

ТРУДНО МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ НАРЕЧЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА, СЛЕД КАТО МОГАТ ДА ТЕ ОСЪДЯТ БЕЗ ДА РАЗБЕРЕШ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЛИ ТАКА НИЩО ХУБАВО НЕ ЧАКА НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ!