Грешки и провали са довели до катастрофата в Бергамо

Журналисти разполагат с чат между болногледачи, на които шефът забранил да казват, че има болни от коронавируса под заплаха от наказания

Обратно в новината

Коментари - Грешки и провали са довели до катастрофата в Бергамо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Чета... и нещо като дежа вю ми се получава... Има нещо познато, ама не разбирам точно какво е... Най-накрая разбрах - статията е все едно за Русия, ама е за Италия... Поледнах горе - дойче веле... и всичко си дойде на мястото. Смотаните жабаре сами са си виновни, че ЕСССР им го набута четвъртит и рошав. Което... поне според Работническо дело... ъъъ... дойче веле... се тая... значи, че ЕСССР не носи никаква вина. Много ще е интерено да видим как ще го обясняват това на италиянците, като закрещят Italia fuori.

Дедо изкуфЕл, много ти се кефя на писанията, отличаващи се с много патос и тотална липса на логика. Пий си хаповете редовно и прочитай тъпните си преди да ги публикуваш.

Точно преди година се разхождах в старата част на Бергамо, интересно местенце е. Но след толкова смърт едва ли бих го посетил отново...

Лакомията не води до нищо добро...Това се очертава като една инфекция с локални огнища,избухващи при пропуски в личната хигиена и при липсата на обучение в медицинския и обслужващия персонал плюс подценяване на мерките,които се извършват за личната сигурност при здравният персонал.Като добавим и липсата на предпазни средства и факта,че вируса не е толкова смъртоносен-фактите са налице.Ако това беше някоя от гадните вирусни инфекции ,дето започват от Африка,със контагиозност като този вирус,устойчивост като антраксните спори и смъртност като при Ебола,тогава наистина адът щеше да се е отворил.Интересно ми е дали в здравните заведения в България се провеждат реални обучения за подобни ситуации,или ако има такива са на хартия и някой наш човек подписва съответният сертификат и се прибират едни пари ?

Българските лекари тия работи си ги знаят- неблагополучията идват, когато калинките много почнат да дават акъл. Във Видин е станало нещо подобно.

Повърхностна статия която дори пропуска да отбележи, че в началото на кризата кметът на Бергамо издава заповед всички болни с "леки" симптоми на вируса, да бъдат настанявани по старческите домове, с цел да се пестят легла в болниците

Какво стана с ЕС са виновни? Конте май оплете конците, а?

Е, щом вярваш на "Дойче зеелеей".

Аз

Е те ЕСССР не са виновни. Просто нищо не става от тях.

Бай Тръмп ще заведе ли искове срещу Италия?

Гледайте " Сивата зона" на телевизия RAI. И въобще гледайте dokumentalni.com

Продължавайте да критикувате Мутафчийски, неблагодарници. Ако го нямаше щаба, щяхме да сме свидетели на страшни сцени.

Мутафчийски е буквално говорещата кукла на Борисов а целият щаб "параван от бели престилки" който беше употребен и изхвърлен

ами Бергамо беше първият град и той даде примера на остатъка на Европа . Сега е лесно да се каже какво кога, но на практика до март месец се знаеше, че идва епидемия и цяла европа обаче не правеше нищо и само успокояваше хората. Германия какво е тръгнала да разследва Бергамо като въпросът е защо те имат толкова заразени когато не взеха пример от Италия ?

ОТ глупаво написаното изречение се разбира, че болните са под заплаха от наказания.... Тия нискочели редактори не се научиха кога и как да слагат запетаи...

Малко да перифразирам: Ами… "Европа", сър...

Минизабележка...Ами Русия тавариш

Без коронавирус, всички починали хора със съпътстващи заболявания биха имали много голям шанс за живот, covid-19 не е настинка, а катализатор за всички негативни процеси в организма, които довеждат до фатален край !!

Само промит мозък без критично мислене може да роди такава глупост!

В Италия около 20-25% от населението от години не ходи на лекар, защото просто не може да си го позволи финансово. Мизерията и бедността са катализатор на всички негативни процеси в организма, които довеждат до фатален край.

Хайде, хайде. Броят тук всякакви онкоболни, с инсулти, сърдечни операции. Дори изпил литър спирт преди това - това според Мутафчийски. Според СЗО 96% били със съпътстващи заболявания. Немците като правили аутопсии 100%. Ако е валидно за България това на СЗО, то 4% без съпътстващи значи примерно 3 човека! В старчески домове и настинка може да ги убие. Така както броят всички имали коронавирус за умрели от това, излизат следните изводи. Ако 100% имат вируса, то хората вече ще умират само от коронавируса. Хайде без ПТП-та и застреляни. После ако се открие лекарство срещу короната, човекът ще е станал безсмъртен! ;) Просто ти показвам абсурдността на твърдението, че всички заразени са починали от него. Ако търсиш: "Умирания в България по седмици НСИ" Там на сайта ще видиш абсолютно равна статистика за умирания по времето на карантината. България бе номер 1 по-смъртност и затова е нормално да намалява в сравнение с 2019г. Но 2019г януари месец са умрели почти 2000 човека повече! Защо? Еми там може да е имало грип. Сега може от короната реално да са умрели 10 човека. Необоснования страх и очакване на заплаха, медицински се нарича параноя!

Китай пръдна и се насрахме... Е, поне Горанов и НОИ ще са доволни-хем няма болни да точат Касата, а и пенсионерите си отиват и не тежат на бюджета, НО ТОГАВА КАКЪВ Е СМИСЪЛА ОТ ОСИГУРОВКИТЕ-като си болен - НЕ ТЕ ЛЕКУВАТ, а ако се разболееш-няма смисъл от спестявания и пенсия....Странно?!

" шефът на отделението забранил да казват, че има болни от Ковид-19. Никой не бивало да узнае за тях. "В противен случай ще има "наказания" " Звучи ли ви познато, държавна тайна, фирмена тайна, класифицирана информация, конфиденциалност ... кой определя дали информацията е нещо от горните. Същият, който ще се обагати от нередните неща. Докато се крие дори и най-малкат информация за това как, за какво и на какви цени се харчи всеки един лева от данците ни и осигуровките ще има злоупотреби с пари и власт.

Хората са се надявали да хванат летния сезон и затова са скрили всичко като щраус в пясък! Повече китайски туристи повече оборот и т.н. Но немските журналисти са направили правилна статистика и са оценили трезво ситуацията!

Така е, само че не е дошло от китайските туристи. Те не ходят по изброените градове, които не са туристически центрове. Трябва някой журналист да направи разследване дали наистина там има китайски работници.

има журналистическо разследване - на RAI - "Сивата зона", документален филм, там много ясно е проследено всичко, което се случва в Северна Италия

Поне признават,че повече отполовината обявени,че са починали от коронавирус не са починали от него,а са починали от заболяванията,които са си имали и просто покрай тези заболявания са се заразили с коронавирус,но са си умрели от техните си заболявания! В цял свят е същото умират от всичко друго,но не и от коронавируса,лошото е,че засега ги слагат под общ знаменател!

А дали биха починали от обичайните си заболявания ако не се бяха заразили с коронавирус. И как ще се обясни иначе този скок в смъртността от обичайни заболявания?

Много си зле ти и такива като теб. Придружаващите заболявания ако не могат да се лекуват то поне те поддържат къде добре къде по-зле. До преди Корона вирусната пандемния не беше ясно кой колко може да живее с тези "придружаващи" заболявани, кой месеци, кой години, но при COVID-19 леталния изход е сигурен до месец. Сега стана ли ти ясно или да ти го обясня по още един начин?

Така, и сега каква е разликата със СПИН/AIDS вируса - и двата те чакат да клекнеш за да те пратят на оня свят. И двата остават да те дебнат вътре скрити някъде, и двата са РНК, но били различни, като това е май въздушният СПИН, и двата не дават да се създадат устойчиви антитела, А отгоре на всичко е и ДОКАЗАНО: лекарствата за СПИН спират короната! Кеф а? Какво светло бъдеще дойде!

По 600-700 души в Италия на ден а в САЩ и по 9000, умират отехните си заболявания ??!!

ако ти падне голям камък върх у главата, от кое ще се гътнеш - от камъка ли или от черепно-мозъчната травма? нещо с причинно-следствените ти връзки си зле, отделно че преповтаряш сдъвчена дъвка, поставена ти в устата от другите, айде малко автономност моля, напъни това дето ти е в главата, ако има такова.

Пътят на коприната?

А нещо за китайските работници във фабриките на модната индустрия в тези градове? Някаква статистика?

Следете парите и ще получите отговорите...