Граждански арест спря шофьор с 4,56 промила алкохол в кръвта

Двама младежи задържали водача в Горна Оряховица, след като забелязали, че автомобилът му криволичи на пътя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До пиянде... А я си представете, че вашите две деца играеха на улицата, неподозиращи за връхлитащия ги с 4.56 промила. Браво на момчетата!

Извинявам се че се повтарям , но според мен младежите заслужават награда - поне по 100лв. на човек, и да им ги изплатят от глобите които трябва да плати оня цървул ( ако въобще го осъдят)

Браво на момчетата. Много често се налага да се действа бързо и смело. Браво!

Браво на момчетата! Обратно на всички приказки за новото поколение, все повече положителни примери виждам в ежедневието.

Граждански арести има само в краварника сащ.

Сега си представете, че арестуваното пиянде беше ВОЕНЕН с пистолет. Всички знаем , че военните имат право да носят пистолет даже и след уволнение. Сега щяхме да четем. Бивш военен застреля двама героя на улицата.

Как така някакви пишлигари ще спират автомобил на какво основание. Че утре някои може да си помисли, че е полицай и да ме спре щото съм забравил да си пусна фаровете. Я се осъзнайте малко. Има си телефон 112 подава се сигнал и готово. Каква е тая анархия? Ами ако криволича за да избягвам дупките по пътя пак ли щр ме спрат някакви келеши щото решили, че съм пил?

Утре държи някой изруд с нож малко дете и всеки момент ще го заколи и ти като мъж ще чакаш 112 да дойде полиция?

Ако имаше държава нямаше да се стига дотук. За каране в пияно състояние в белите страни се влиза в затвора. Ако младежите не го бяха спряли и този пияндурник беше убил някого по-добре ли щеше да е. Според мен заслужават награда - поне по 100лв. на човек. и да им ги изплатят от глобите които трябва да плати оня цървул ( ако въобще го осъдят)

И докато дойде полицията след обаждане до 112,ти ще си направил маса поразии

'Граждански арест' е поняте от американското законодателство, което не съществува в българското за жалост. В такъв случай 'арестуваният' може да осъди 'арестувалите' го без проблеми.

Язък ти за никнейма, виж съдебната практика. Ако не са го били и т.н., нямат проблем.

Именно, защото познавам съдебната практика...

за какво ще ги съди? за дето не са го оставили да убие някой? хаха нито белезници са му сложили, нито са го били, само са го задържали за 5-10 минути щял да ги съди, хаха

Спасяват човешки животи. Наистина. Вижте статистиката

Трябвало е и един бой да му хвърлят.

Трябва да разрешат граждански бой и едно друго гражданско нещо... Според мен ще има чувствително намаляване на такива случаи, ако знаеш, че нещо такова може да ти се случи по пътя...

Браво! Колкото по-малко сме безразлични към всякакви престъпления и опасни за обществото прояви, толкова по-силни ще сме като общество!