17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя гражданин не е гражданин, а селянин от крушовица, щото светофар не е виждал!

Ами записано е. Какъв е проблема? Всички кръстовища са така. Да сядат и да прочетат ЗДП, а не да ми плажуват по кръстовищата и да пишат глупости по медиите!

На същият светофар при една от фазите - на всички свети червено, а само на трамвая зелено. Но трамвай минава толкова рядко, че се учудвам на решението на този ппетткоф да направа самостоятелна фаза за трамвая. Просто е много непрофесионално. Гражданите разбира се пренебрегват червеното и започват да пресичат. Та този тип насила ги прави нарушители само и само да не преодолее собственото си его. Не знам от кога е на този пост, но е време да го изхвърлят и да го пратят да прави движението в някое родопско село.

Този светофар е ОК, какъв е проблема че свети за колите надясно и за пешеходците напред? Автомобилите са длъжни да изчакат, а пешеходците да погледнат все пак отляво иде ли някой. Проблемът е на предишното кръстовище, където е ЖП линията: Там има двоен светофар за пешеходците и когато светне зелено при пресичане на "Възкресение", докато стигнеш трамвайните релси другия е светнал червено! Т.е. някоя умна глава не е преценила колко време е нужно, за да се пресече на един път целия булевард. Какво става: всички се юрват на първото зелено и не гледат, че когато са стигнали релсите на трамвая, вече втория е червен. Т.е. трябва да се изчака на острова. Да, ама те си продължават, а в това време е зелено за колите и те тръгват. Ето там има предпоставка за сакатлък, защото пак казвам някоя умна глава не е преценила колко време е нужно да се пресече на един път "Възкресение"!

goose

Изключително опасно е изобщо деца да се движат по улицата - току-виж някоя саксия им падне на главата, спънат се, че паднат ... Децата изобщо не трябва да излизат от дома, трябва с всички сили да гарантираме тяхната безопасност!!!! И после защо отглеждаме мамини синчета, дето без мама и тате са загубени и на 40 годишна възраст ...

ВСИЧКИ ЗНАЕМ И Е ДОКАЗАНО ВЪВ ВРЕМЕТО, ЧЕ НЕ САМО СВЕТОФАРИТЕ НО И СТОЛИЧНА ОБЩИНА НЕ РАБОТИ ПРАВИЛНО!

Този светофар е потенциален убиец, както и половината от пешеходните пътеки в София. Ама кво и пука на общината. Важно е хасфалт да се полага и да се блокират улици. Сетих се и за онези масички дет цъфнаха до цум на пъпа на площада. Цирк пълен.

Аман от неграмотни "граждани"

Там се събират подписки. Простите гьонсурати от Столична община няма да си променят решението, само за да покажат колко са компетентни и "защото така се било правило по света". Как се извършва десен завой, всички знаем, когато има пешеходци, на които също им свети зелен светофар. Господата компетентни няма да сменят фазата на светофара, минимизирайки риска за пресичащите деца до нула и премахвайки конфликтната точка, само от твърдоглавие.

То да беше само тоя Тия "Малоумни" светофари кой точно ги е програмирал ще ми се да поговоря с него.

Мартине, какво му е наред на светофара? Има фаза, в която на всички е червено, трамвая има зелено, НО МИНАВА ЕДИН ПЪТ НА ВСЕКИ ПЕТИ разрешен цикъл. Хората започват да пресичат напълно безопасно, защото считат, че светофара не работи. Предполагам след този сигнал въпросният петков ще изпрати полицаи да глобяват вместо да оправи циклограмата на светофара. Пълна простотия.

Извинявай, но защо намесваш въобще трамвая!? В статията става въпрос за завоя надясно, където завива 72 към билата или аз нещо не съм разбрал от снимките и опсинаията! И от кога червено светещ светофар за пешеходците се счита за неработещ даващ право да се минава?

Не е виновен той. Парите за трамвайните датчици са откраднати. Ако светофарът се препрограмира да пуска трамвай само когато го има, то никакъв трамвай няма да може да мине.

Трябва да си голяма щета, за да може в спор между теб и СО общината да е права.

Де го чукаш, де се пука!

Неграмотен сте Вие. В белия свят никъде не пускат пешеходци и коли заедно.

Май имаш нужда от лекция: светофарите имат за цел да направят пресичането безопасно и да увеличат пропускателната способност за участниците в движението. Това за завиването надясно при зелен светофар е една особеност, има я на много места. Но в случая, за който се казва, че на всички свети червено, а само на трамвая зелено е втора необоснована особеност на лошо проектирания светофарен цикъл. Причината да го направят така е да намалят задръстването след светофара към овча купел. Или вместо да повишат пропускателната способност на следващия светофар в посока овча купел - решението на общината е да измести задръстването преди въпросния светофар. Е това според теб разумно решение ли е? Има и още...

Естествено, че десния завой и пешеходците трябва да са в една схема. Ако ги разделят ще почне пискане, че чакат по 5 минути докато им светне зелено. Това, което може да се добави е мигаща жълта светлина преди пешеходната пътека, за повишаване вниманието на шофьорите.

Тоя кретен Д. Петров кскво тазбира от светофари., освен да продаеа на свързани фирми рргулсцията. Зстова ги защитава

Да, наистина приемам доводите ти.

Почти навсякъде зелен светофар за десен завой е обвързан със зелен светофар за пешеходци. Не виждам къде е проблемът. Това не е отсега, нито пък го има само на този светофар.

Откакто обръч нз фирма смени светофарите по цар Борис III чаканетп за пешекодци се увеличи двойно Но тпчва хич не я засяга скублата в онщината. Нейната дейност е да пие к афе с Лилото. Утки

Преди време светофарите се проектираха от фирма на бившия шеф на транспорта в СО - П. Табаков. Връзкарски, но поне беше компетентен и светофарите проектирани от него изпълняваха добре функциите си. Сега изглежда ги дават на друга фирма, която е твърде "боса" по светофарното управление. За съжаление, както казва един приятел нещата вървят от лошо към трагично. А този, който в момента прави тези бъркотии със светофарите трябва да го уволнят незабавно.

Фандъчке, мари! Защо ги вършите такива?! Все гражданите не били прави, а вие сте си в правото! Вие - със служебните автомобили със специален режим! И да питам нещо - защо разкопаха отново току-що асфалтиран участък на бул. "Константин Величков"? Не мислите ли, строителите ви ли са щури, ама резултатът е пак ад за нас - шофьори и пешеходци, дето сутринта щяхме да се избием кой откъде да премине, прелети, пребяга и т.н. глаголи. На "К. Величков" участъци от по 20 м се ремонтират вече месеци! Срамно! Типично по български!

В нормалните държави такъв светофар има мигаща жълта светлина (дори с жълта стрелка, сочеща на дясно) за десния завой на автомобилите, когато има зелена светлина за пешеходците. Жалко, че тук не могат да се добавят снимки, за да им покажа на умниците от общината кк изглежда такъв светофар в Германия и Франция!

Каква лекция?! Аз коментирам исканията на този легналия с кърпата! Той протестира, че свети зелено и за колите+автобуса, и за пешеходците, а вие правите от мухата слон и намесвате трамвая и колите за направо и може би онази другата пешеходна пътека напреко на Възкресение, което няма НИЩО общо със статията!

В женева , когато пресичат пешеходци, всички светофари им светят зелено. През осстсналото времр колите да се блъскат каккто искат

Царя е много прав - проблема е в чиповете на народонаселението.... И все се сещам за онзи кенеф с червено-синьо-жълтите тръбички, които преливат една в друга съдържимото си :)

когато хората обърнат свободата в слободия. Предлагам елементарно решение - изведнъж този светофар да спре поради "проблеми с тока" и да остане така няколко месеца.

Всички големи кръстовица в Сф е такава сигнализацията ! Някой съвсем се олива с претенциите си !

goose

Би ли цитирал къде в белия свят? Защото моите лични впечатления са точно обратните - навсякъде е така :)

goose

Ако пък вземете и всичките дето си цитирал да спазвате ЗДП - не само няма да се избивате, ми даже и ще минете по-бързо, вместо всеки втори да се прави на тарикат и да ебава майката на движението без извинение ... И изобщо - по-добре да си мълчиш и да изглеждаш тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения в горното :-)

граждани да не са от по тъмнозелените? обикновено т ене знаят нито правилници ,нито закони, а само имат права !

При десен , зелен светофар за коли и пешеходци за съжаление има мн случаи в които МПС не изчаква преминаването на хората , а и този светофар с миналия режим работеше така от поставянето му. Освен това там има и разрешен ляв завой на идващите по Мушанов , посока център автомобили. И сега какво правим... Чакаме сблъсък човек - автомобил?

Светофара си е ок. Дори и да го препрограмират, за да е "зелено" само за пешеходците пак ще има "бързащи", които ще минават на "червено" ,защото видиш ли няма коли. С пешеходните пътеки също - пешеходците са с предимство,но трябва да преценят кога е безопасно да минат.Пълно е с джигити, които пресичат дори без да се огледат.

Гражданинът е от село Гражданово. КАТ да се самосезира и ако има книжка - да му я вземе. Половината светофари в София са абсолютно същите. Завиващото надясно МПС е длъжно да пропусне преминаващите на зелено пешеходци и тогава да премине зад тях. пп: Само за велосипедите не съм сигурен, че трябва да пропуснат пресичащите, защото от начина им на колоездене в София те имат предимство и пред линейки, и пред коли със специален режим и включена сигнализация, и пред пешеходци. Също така могат да се движат, по стените и покривите на сградите, в подлези, закрити обществени помещения, тротоари, зелени площи, паркове...

За олигофрена пешеходец всеки светофар е опасен.

Че те всички светофари са така. Няма светофар, на който някой да си позволи лукса да има отделен цикъл само за автомобили (направо и надясно) и отделен за пешеходци (направо). Този, от кое дърво са го обрулили и в коя пещера е живял до сега? Определено не е стъпвал нито в София, нито в друг град, където им светлинна регулировка на пътното движение. То вече и села има със светофари...

Този светофар е "цвете" в сравнение със следващия по посока центъра. Пуска зелено за превминаване, а след 20 м. има друг светофар, който свети все още червен сигнал. Безумие пълно.

Ъ, че то с десните завои няма приблем, по-кофти е на ляв завой, тогава наистина има предспоставка за проблеми, на дясни само гледаш дали някой крачи, на ляво и има ли коли за направо в другото платно.....

Откакто наслагаха бутони за включване на зелена светлина от пешеходеца на най-натоварените кръстовища е града (вече 3/4 от тях са изключени), така оплескаха регулацията, че и сами да не могат да я оправят. Ама доста милиончета отидоха в джобчето на "който трябва", нали кметичке?

Онуи общинарче дето твърди че светофара бил по "световните стандарти" да иде във всяка европейска държава и най вече Германия, и да види , че коли НЕ ЗАВИВАТ на никакъви завой, когато пресичат пешеходци. Светофара свети за пешеходци, после за коли. Такива конфликтни точки и кой бил с предимство, само на село... А пък на пешеходна без световар спират само докато си помислиш че ще пресичаш... Паднах от смях когато във Виктория/Канада един ПАУН с опашка, вървя по тротоара и като стигна на пешеходната зави и мина по нея - всички спряха и никой не го прегази ;). По умен от някой СМРАД-фонисти - диагоналисти.

а ти май не си стъпал извън пещерата, а? По цял свят светофарите са точно така... и странно няма никой с табела PK xxxx PK да полягва на клаксона...

А у Гагаузландия са най веселите светофари - програмирани от фирма АБСУРД - няма 2 светофара които да имат еднакви програми за, ляв, десен и други завой. Всеки е ИНОВАТИВЕН и със собствена програма, е Как се кара така. Да не говорим за светофара - Горна трака /ма.ата си трака/ където завиващите на ляво от Кичево към Виница са в колизия с завиващите на дясно от Варна към Виница - които е ВИНАГИ зелено. Изобщо - Мозък и чревца на вън...

исках да кажа че коли и пешеходци не се засичат в една фаза. причината е проста, кой бил с предимство, кой чул кой не разбрал... - решението е желязно...

четох че в Сърбия, ако си пешеходец и пресичаш говорейки по ТелИфон - 30 ЕУР глоба, ако си и с дете - 60 ЕУР... тука пресича и незае на кой свят е... блее си безсмислиците, а какво ставо около него много важно... но тук няма кой да глобява... ПОЛЮЦИЯТА протестира за заплати.

Голяма част от коментиращите тука не зная за какво става въпрос и коментират наизуст.Светофара за колите е опасен защото: е на прекалено голямо разстояние от светофара на пешаходците.Когато светне зелено,колата тръгва надясно и набира скорост 20-30 метра и стига до светофара на пешаходците на които също свети зелено и почват да пресичат.Ако шофьора на колата не го знае това,той мисли че пешаходците са в нарушение защото не вижда техния светофар.Същата грешка я има и на светофара на Сточна гара(кръговото)Колите по Васил Левски тръгват на дясно към Раковски и на 30 метра(вече набрали скорост) се засичат с пешаходците на които също свети зелено. Но всичко това трябва да се види на живо за да се коментира

Не знам какво философствуват защитниците на общината, може би са просто работещи там и са им казали да пишот, но проблема и, че този светофар синхронизира във времето два потока разделени от 15-20 метра разстоание, което вече е описано - завиващите надясно вече са набрали скорост, защото те не виждат пешеходците зад завоя, докато не започнат да им връхлитат на скорост. Това би било тъпо, ако не беше просто опасно. Този светофар обаче специално има още една тъпащина - няма практически нормален човек, който ако не тича, да успее да премине докато е зелено. Старите хора не достшгат и до средата, коггато светва червено. Този светофар не и единствения проблемен в София но проблема прш него е, че е опасен не само с тези два недостатъка, а и с това, че след тези сложни премеждия излизаш директно на трамваъната линия, която си живее свой живот според светофарите. А ако минеш и това препятствие, излизаш на локално платно, слабо осветено, където се режат малоумници с тунинговани трошки. Е въпроса ми е, къде е полицията, къде е общината? Кой е отговорен за живота на хората. Явно те не са! А за какво са отговорни?

Катаджиите да почнат да глобяват кретените, които карат, държат с 2 пръста волана, а с другата ръка държат джисиема си и говорят вместо да се съсредоточат в движението на колата си! Когато всеки един такъв го зашлевят с глоба поне 100 лева и ще се оправи движението!