Гръцкият премиер Ципрас обяви пакет от икономически и социални мерки

В заключение Ципрас заяви, че правителството му ще поиска вот на доверие утре от гръцкия парламент

Обратно в новината

Коментари - Гръцкият премиер Ципрас обяви пакет от икономически и социални мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обещания преди вота и изборите както и тук правят властващите че кокала не им се изпуска а обещанията са думи хвърлени за манипулация...

Преди 2 години премиера Боко Тиквата ни плашеше че ако не били ГЕРБ .. България щяла да стане като Гърция!?!? .. Още тогава Гърция имаще близо два пъти по добър стандарт на живот. .. Сега вече Гърция се Възстанови и е отново много по добре от нас!! А България с 10 г ГЕРБ... Е Стабилно.. На Дъното на Европа!? ... А Тиквата и дума не обелва за Гърция!?! Оставка... Съд.. Затвор.. За Всеки бил член на ГЕРБ с държавна заплата. Член на Герб =КРАДЕЦ !!!! ЗАТОВА се става член на Банда.. За Грабеж!?

Значи в задлъжнялата Гърция намаляват ДДС от 13 на 11 процента!!! А в просперираща България, ДДС на всичко (в това число от лекарства, тетрадки и книги) е 20%. Е да де, за туризма е 9%, но там има силно лоби, пък и хотелите са на "правилните" хора, няма да стреляме по нашите я!!

Изход за БГ: да се предадем под "гръцко управление", начело с Ципрас...

пък, само си размахва “пакета” и пунтира че прави нещо. Всъщност целта му е грабеж до дупка.

А пък нашият премиер ни плашеше, че сте станем като Гърция ако направим реформи, увеличим пенсиите, намалим данъците................... Де да бяхме станали. Те да слугуват по нашите къщи. Много по-здрави на тези с големите тераси, асансьори, вили, автомобили от стабилно ограбваните -обикновени граждани.

Ганчо, Ганчоооо, стабилен Ганчо. Цъфнал и вързал при цъфнал ГЕРБ.

Ама ние имаме стабилност! А там се лее кръв. И магистрали имаме, Ципрас не е осветил една магистрала, не е открил нито един храм. И папата даже не ще да стъпи в Гърция, а тук вече за втори път идва, кисело мляко яде... Там какво, с ципура и ципуро ли ще го гощава Ципрас?!

най готино е, че ще намали стойността на отоплението за планинските райони! а самата истина е в последното изречение! прочетете го внимателно, дрОгаре, та да разберете защо обещава като кандидат депутат от бсп

Да сравняваш обещания на Ципрас и това което прави е като да сравниш обещанията на Борисов в това което не прави. Така че умната, а не само русата - хахаха

Чудни хора са гърците, вместо Ципрас и компания да откраднат парите те намаляват данъците. Да им се неначудиш, а апартаменти, вили,суджуци от къде бе ?

Е да ама стабиУни ли сте ?

Не си мислете, че след като ДДС за общественото хранене е намален от 24 на 13% цените по кръчмите след месец ще са по ниски. В Гърция е беднотия до шия. Не гледайте курортите. И в българските курорти ако отидеш ще останеш с впечатление, че българинът е по добре от германеца. Обикновеният грък тъне в мизерия. И намаляването на ДДС няма да намали мизерията нито на йота. Комунистически трик преди избори. Преди избори нашите политици раздават бира и кебапчета за Ципрас е решил да мине с едно ялово обещание за 13та пенсия.

Ще се съглася с теб, когато видя гъркини на гурбет в България да гледат български пенсионери!!!

Пакет от икономически и социални мерки. Дрън, Дрън. Виждат дебелия край и се сетиха за втората световна война с голямо си желание дългът от 280 милиарда евро да бъде опростен от Германия заради нацистката окупация и да, си решат проблемите. Гърка не е свикнал да работи а да лапа, така е било и така ще бъде.

Ние коментираме другите, но не сме критични към себе си. Защо гърците могат, ние - не? Над десет години в ЕС и все на опашката. Защо?

Отдавна не сме на опашката. Ако мислиш, че в Гърция, Италия, Испания няма бедни жестоко се лъжеш. Има такава ужасяваща мизерия, че ако я видиш с очите си умът ти няма да го побере.

Изпаднаха в наистина тежка криза гърците и за няколко години се измъкнаха. А ние Версаче на всякакви псевдополитици и се кефим Колко сме добре... Ама като сме балами... Майките ни ще продължават да слугуват на гъркините за дребни евра, ние ще гласуваме упорито за корумпетата, а после ще ревем

Като гледам по празниците колко българи пътуват в Гърция и кой на кого слугува и тезата ти малко издиша. Виж, през 90-те никой не вярваше, че можем да ходим по гръцки курорти и да ни сервират гърци и да ни оправят чарлафите гърци.

Ехааа, очаквам Бай Бойко да ни заплаши ПАК с гърците :)

когато говори грък, всичко е в цифрас

Ето реалните цифри: Гърция до преди 8 години стигна до 800 милиарда евро дълг. Тогава ЕК им опрости 50%. След 2 години им намалиха дълга с нови 30%. Останаха 325 милиарда. И оттогава до днес гърците не са върнали нито цент, а вземат нови кредити, за до покриват задълженията си към Европа. И забележете, заплатите и пенсиите им не са намалени почти никак, само символично с десетина процента, уж за затягане на коланите. В Гърция има т.н. социална пенсия от 720 евро, давана дори на жени, които и един трудов ден в живота си нямат. Самият коефициент на реален труд и реално заплата пък е все още около 180%, тоест гъркът работи за 100%, а получава 180%!!! Това е анализ на Файненшъл таймс. Е, как ще стане тази революция на Ципрас? С лапане от ЕС, невръщане на никакви дългове, нереални заплати и пенсии и пълна неангажираност към плащане на кредитите... И така години наред! И за да държат ЕС в напрежение от време на време си устройват стачки, протести и прочие тъпотии, за да печелят време и да взимат нови кредити без нищо да връщат... Хитри гърци, но докога...

Прочети пак , и ще си обясниш сам . Ако не можеш , ще ти помогнем .

На мен Боко ми каза, че съм добре и му вервам. Салата има, ракия има, жената яде шамари от време на време. Идилийка, ся глеам сеира на гърците.

Хо, хо, хо! Човече, ти ме развесели. Особено "икономическите" понятия "коефициент на реален труд и реално заплата" и това за "социалната пенсия" от 720 евро, са върхът. Да не говорим за 800-те (!) милиарда гръцки дълг (всеки знае, че са били 1800 милиарда). Пробвай се в попрището на детските приказки. Ще жънеш успех.

Гърците и най-вече техните управници знаят къде са и къде искат да отидат, за разлика от властващата у нас шайка. А когато не знаеш къде искаш да стигнеш, то всеки път си на грешното място. Но това е неразбираемо за еднокнижния дръвен шоп и мутро-пожарникар.

Ти пък защо мислиш, че нашите не знаят къде са и къде искат да отидат??? Много добре знаят къде са (в разграден двор), а по това къде пращат децата си можеш да разбереш къде искат да отидат!!!

Гръцкият премиер Ципрас обяви пакет от икономически и социални мерки Почвам да уважавам Ципрас,има конкретни цифри и конкретни планове и то на страна , която преди 5-6 години беше фалирала. Докато Ципрас обявява пакет от икономически и социални мерки,то нашата политическа върхушка обяви "пакет" от тризонети,жилищни комлекси,тераси,ТЕЦ-ове,както и безплатно ползване на апартаменти от по-бедните,като Министъра на финансите.

ти май от панелката си не си излизал?? гърция е .. бвп на гърция 2008г - 354 500 000 000 $ бвп на гърция 2017г - 200 300 000 000 $ имаш ли идея какво означава това??

Ти май се правиш на икономист.Не е важно какъв дълг имаш, а дали можеш да го връщаш.Примери в това отношение колкото щеш в света. А панелката е в твоята "панелна "глава.

Ципрас ще обещае всичко, за да остане премиер а след това ще се оправдае с МВФ и почти нищо няма да се случи. И така докато му омръзне или го свалят, което със сигурност ще се случи.

Говорих с познати гърци. Казаха, че техните политици са направили само каша- невъзможна. А на тези които казват, че гърците живеят по- добре ще ги посъветвам да отидат не само в градовете с хотели и плажове, а да видят как живеят хората в планинските райони. Направо мъка да ти стане каква беднотия е там.

А в БГ как е?

А тука са цъфнали и вързали ,стига глупости .

В планинските райони на Гърция е ужас и мизерия. Беднотия! Все едно си някъде в българските Родопи.

Внимавайте да не станем като Гърция!

Този грък да си обявява каквито си иска мерки. По важното е да не се прави на гръмнат, а да си стегнат коланите всички гърчоля, да се напънат и да започнат по-бързо да си връщат стотиците милиарди борчове. Тези борчове не са паднали от небето, а са излапани и излежани от "прилежните" гърци.

На по-долу пишещите ще ви призная: 25 години подред непрекъснато съм ходил в Гърция и много добре знам как живееха хората там дори и по време на "голямата" криза. Винаги са били по-добре от нас, винаги ще са по-добре от нас, а Баце да ходи във Вашингтон Тръмп да го погали по главата, пардон, по тиквата!

Гръцкият премиер предлага дългосрочни стратегии, нашият "гаси пожари". Всеки прави, каквото е учил. Чудя се колко хора все още не са разбрали, че страната ни се управлява хаотично и без никаква визия за бъдещо развитие. Това ли искат образованите българи?

Прав си, но тези които могат да мислят са под 20%. За останалите 80 Бойко е техния човек - прост при прости.

ТИКВОООООО... ще те махат да знаеш ..

А като си представиш,че до преди 1г. тиквата казваше,че Гърция е на дъното , а ние сме по–добре хаххаахаахахах. Никога не сме били по–добре от Гърците.Тук корупцията е невероятно голяма, навсякъде е една голяма измамна схема.

Били сме по-добре от гърците по време на войната.Баща ми е бил в Кавала по онова време и казваше че гъркините са се предлагали за по едно сапунче,толкова зле е било!

Щом ще даде 13 та пенсия,ние сме много на дъното.

Ципрас слага наш Бойко в малкото си джобче. Борисов въобще не е чувал за пакет от икономически и социални мерки. Наш Бойко работи на парче и запушва дупки

никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая! дълг от 700 000 000 000 , и ликвидност от 31 000 000 000 разрешават да си разпашеш пояса! това с пояса едва ли ще се случи!!

Гърция има държавници а България васални подлоги

Бацето по едно време си беше въобразил, че сме по-добре от Гърция. Не може да се мери на малкия пръст на Ципрас.

Правят нещо, а при нас калинки чакат пазара да ги опраши

Ако така продължава Гърция ще стане като България, защото положението там е много, много зле!

Я пак?