Гръцкият парламент одобри разширяване на териториалните води

Това може да доведе до следващо обтягане на отношенията с Турция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО НА ГЪРЦИТЕ. А НАШИТЕ ПОЛИТПРОСТИТУКИ МИЖИтурки, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ УПОРИТО ДА МЪЛЧАТ ЗА АГРЕСИВНАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ОСМАНОИСЛЯМОФАШИСТКАТА ФАНАТИЧНА ПРОПАГАНДА ПРИКРИВАЩА 5 ВЕКОВЕН ЕТНОРЕЛИГИОЗЕН ГЕНОЦИД НА 3 КОНТИНЕНТА КАКТО И ВМЕШАТЕЛСТВОТО ИМ В ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. Ибрикчиите тролове на баклавички и локуми у турското посолство и сараите да приготвят памперсите и вазлина.

Гръците рано или късно ще повръщат от лакомия . Интересно турците като ги нагънат дали ще имат очи малаките да зареват за православното братство че не един път сме им забърсвали задника , не че тоя път ще се хванем де. Ай хаирлия да е мурабето!

Война между 2 държави със сходни по сила армии, няма да има! Това е в отговор на агресивното поведение на Ердоган. Всичките кавги и войни между България и Гърция бледнеят пред проблемите и заплахите които Турция периодично създава. Оставете Беломорска Тракия и Солун....те винаги са били повече гръцки от колкото български. Гледайте да не изгубите това което ВЕЧЕ имате (като югоизточна България) и се грижете по добре за него, вместо да го окрадвате или да имигрирате от там в чужбина. Мюсилманите в България могът да бъдат много по опасни за България, от колкото 20 Гърции...

Сходни по сила армии? Съотношението е далеч в полза на Турция:+ Редовна армия: Гърция 93 500, Турция 260 200 Танкове: Гърция 1328, Турция 2379 Изтребители: Гърция 231, Турция 308 Превъзходството на турската стана е в почти всички останали въоръжения. Като се има предвид и фанатизмът им, ще насметат гърчолята преди ЕС да успее да съгласува някоя декларация. Както стана в Кипър.

До гръцкия лъжец. Тази лъжа и пропаганда дъвчете от столетия че Турция или Турската страна е агресор бече не държи и зипуска от всякъде и не се приема от никого. В Йонийско море можете да си правите каквото си искате ... с разрешението на Албания и Италия разбира се. Но положенитео в т.н. от вас Егейско море (ние го наричаме вече Морето на островите само) е много различно и сложно. Няма как да стане този ваш мерак и фантазия. Ако го направите - това значи навлизате в Турски териториални води и в някои райони на няколко километра в континенталната част (сушата) дори. Това е прието от Турския парламент като абсолютно неприемливо събитие и е "Казус Бели" - т.е. повод за война! Така че в момента не сме агресивни ние ами точно обратното - Гърците са агресивни с техните си "мегали идеи" и фантасмагорични идеи да превърнат т.н. Егейско море в Гръцки "гьол". Спрете с тези максималистки политики, ако ли не - някой ще ви спре и после ще се вайкате още две столетия за .Голямата трагедия в Анатолия"

БРАВО НА ГЪРЦИТЕ. А НАШИТЕ ПОЛИТПРОСТИТУКИ МИЖИтурки, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ УПОРИТО ДА МЪЛЧАТ ЗА АГРЕСИВНАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ОСМАНОИСЛЯМОФАШИСТКАТА ФАНАТИЧНА ПРОПАГАНДА ПРИКРИВАЩА 5 ВЕКОВЕН ЕТНОРЕЛИГИОЗЕН ГЕНОЦИД НА 3 КОНТИНЕНТА КАКТО И ВМЕШАТЕЛСТВОТО ИМ В ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ.

Гръцко Гейският фашизиран народ и парламент са най - голямото зло на Балканите. Вашите черни попове и религиозни фанатици са по-големи мръсници дори от главорезите на алкайда и тем подобни терористи. Душата ви е злобна и алчна. Преди 105 години се пробвахте и изядохте шамара. Внимавайте пак да не стане същото. Че тогава, тези които ви даваха газ и им се вързахте ... в едим момент ви изоставиха като видяха зора. А когато останете на саме и очи в очи с нас ... сами си скачате в морето и плувате на запад без да гледате назад.

Конфликтът(настоящият) между Турция и Гърция е заложен още с края на Гръцко-турската война преди 100 години и подпечатан да тлее от Великите сили. Статуквото в момента е добро за България и всяка промяна в полза на една от двете страни ще има сериозни и непредвидими последици за нас.

А кога ще ни върнат Беломорска Тракия? Или пак да влизаме да си я вземем?

И как ще стане тая работа? Бойко ще ги атакува с джипката.

"Бойко ще ги атакува с джипката." и самолета!

Одрин клга ще си върнем.

Това не е ли твърдо определено, а не някой да си го решава, че териториалните им води са до Антарктида.

Има горен лимит като досега гърците са под него. Дали има връзка с новата администрация в САЩ.

Това се чудих и аз. Как така някой си решава да си увеличи територията? Ние не можем ли да го направим? Ама като се сетя какви долни хиени имаме за съседи- Анадол и СССР 2.0, Бай Куй ще се скрие в джипката, като му скръцнат със зъби.

Направили сме го вече - 12 морски мили ни е акваторията.

Съгласно международното публично право, териториалните води /или още известно като "териториално море"/ може да са от 3 до 12 морски мили, като всяка страна има право да си ги определя. Българското териториално море е 12 морски мили!

Но ние нямаме съседи отсреща.

Премиерът Мицотакис е един истински държавник, а не като нашия Бойко-джипката със свалените гащи.

тройно увеличила територията си от най-страшните Световни войни не може да учуди никого вече...

На балканите няма такава държава. Със здраве.

Горе-долу е така. Удвоява е след Балканските и още толкова след Първата Световна. Ама последните територии ги губи от лакомия.