25 военни и техника се включват в охраната на границата

С 25 военнослужещи и техника ще се включи армията ни в опазването на западната ни граница, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - 25 военни и техника се включват в охраната на границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този екземпляр с фрапираща си оли-гофри инфантилност КОЙ ни го тури? За мими-стер. Има сведения, че и т.нар. съюзници ги е страх и срам да си гълчат (разбирай преговарят) с него. Та вероятно и враговете на Родината ни не го вземат на сериозно. Може би това (простотията и олиго-френията) е новата БГ-стратегия и тактика в отговор на новите предизвикателства към световната система за сигурност?

Новината щеше да е драматична , ако не беше комична.Изпратен на границата един взвод и това е събитие.Картечар върху товарен автомобил, че то свършихали се БТР-60ПБ или БМП-23, които ние си произвеждаме/произвеждахме/.Оказват много по-голям психологически ефект.Но най-интересно е количеството военни 25 просто дмях.Та една средно статистическа застава имаше повече граничари .Някога в едно по-голямо поделение караула е толкова на брой , че и повече.Я по-добре да дадат на бабите от пограничните села по една ловна пушка ,те май-по-добре ще се справят

много жалко е, за да бъде смешно ... изявлението на военен министър, че 10 или 25 войника с автомати, военен джип с картечница ще пазят Родината ни. Звучи като лош сценарий на постановката ...Родната граница... която ще се играе в театър 199. Лек ден.

Военните по границата не са 25, а 24 - единият е настинал... Военните не са по Българската граница, а по КПП на границата за да плашат гаргите с чужда военна техника, защото мигрантите минават направо, а не през КПП... Военните по контролните пропускателни пунктове на Българската граница са с Хамер за да покажат колко сме зле и че: и тук в България американците са дошли отдавна... Български армия вместо да охранява държавната граница виси по КПП защото нямаме граница и те не знаят къде е... Българската армия е на американска мисия да убива хора и за това 24 войници са на българска територия... с Хамър???

Военните по границата не са 25, а 24 - единият е настинал... Станаха 23, другият е със сюргюн - разстройство демек.

С цели 25? Не думайте. Няма да остане ни гарга неуплашена.

Мъжа ми закара бомбите на границата, каза че голямо гърмене ще падне там

Тези 25 военослужещи са явно са приближени на министъра и там са заради командировъчните.Супер държава сме,щом бежанците не идват тук а в Македония и Сърбия:)Това се дължи не на силната ни армия и добрата охрана на границата,а на нашите далновидни политици:)Ако бяхме се замогнали като държава сега нямаше да се отървем от бежанци.И никой да няма на границата пак няма да влизат ако не ги водят на сила в България

ами да си приберем воиниците от афгханистан *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я стига с тези любовници. Като го гледаш на фотото - това е невъзможно.

Как да не може.Младежа има 25 любимци,пък да няма любовница,все някой ще свърши работа.Любовницата на шефа не бива да остане разочарована:)

вече ще спя спокойно. Който го е решил това с 25-те военни не му ли неудобно от хората, поне от подигравките, няма ли деца, жена, любовници? Тези 25 военни няма ли да имат почивка , абе да не са роботи?

Най добрата охрана на границата е да се спрат войните които щатите организираха в Сирия и северна Африка-тогава тя ще е излишна! Но никой не коментира причините за бежанската вълна а само последствията които са много тежки и нямат друго решение освен МИР в Сирия и Северна Африка но не съм оптимист че това ще стане при сегашните условия!

Ной

Казана с катрана прекипя и заля цяла европа.

Тези 25 военни, като ги разделиш на 4 - толкова човека трябват за да се покрие един пост денонощно означава 6 постови и един началник. С 6 поста да усилваш граница от километри си е жив майтап.

ЕК казала,че България можела да изпрати армия на границата.Нали нашите управници до ячера ни казваха че не могат да ги пращат-нямали сме право сега може.Безумие.Защо трябва някой да ни казва нещо и ние като послушковци изпълняваме.На карта е сигурността на напода и страната за която нашите деди са проляли кръвта си и са опазили народ и родина.А сега всичко отива по дяволите.

До всички коментиращи: прочетете коментарите на фатмаците в пан.бг под същата новина! На фона на тия, дето уж трябва да ни защитават, министърът ми стана направо симпатичен! Все си мислех, че сред тях има патриоти, идеалисти... Има трънки! Едни типични наемници, заплатаджии, които категорично НЕ желаят да ни защитават и прехвърлят отговорността на МВР. На тоя фон както се казва спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Въоръжавайте се, има законен начин за това и категорично НЕ разчитайте на наемници да ви пазят. Също така прави впечатление презрението им към полицията. Тях ги е грижа само да се пенсионират рано, нищо ДРУГО.

skud

Ей, идеалистта ти работиш за идеали или за заплата? .....? Нямам думи с които да Ви ....просто не си заслужава . Я прочети конституцията преди да коментираш! Кой отговаря за границата - полиция или армия! Еххх- що не си до мен ...!!! моето семейство камъни ли да яде БЕ,... Не гледай в канчето на "НАЕМНИЦИТЕ" ....в цял свят е така ако не ти харесва отивай на луната- труд срещу заплащане, ако незнаеш какво се извършва ежедневно в едно поделение просто не пиши че ставаш смешен! И още с тази социална политика/липса та и/ орязване на всичко, заплати , въвеждане на пенсионна възраст съкращения, риск , стрес ....и нт знаеш ли кога ще отида на границата - НИКОГА вземам си болничен и да оди ЗЕМИИДЕЛИЦУ! И преди да обвиняваш - провери в МВР и специално Гранична полиция КОЛКО ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ НАПУСНАХА СЛЕД КАТО ПОЧНАХА ДА ПАТРУЛИРАТ ПО БРАЗДАТА БЕЗ НИКАКВИ УСЛОВИЯ ...като кучета! Аз куче не съм !

Ама защо само 25военни?Те се подиграват с нас.Само нашите управници не осъзнават какво ни очаква с тези талибани.

Да разбираме че повечето войска е на границата.

Не - Бе! Това е всичката армия барабар с министъра!

PREDI MINUTI BOMBA IZBUHNA V 6VEICARSKATA KOMPANIQ ABB V PETRI4 ...IMA RANENI 4UJDENCI

Армията ни е като полицията ни!Храним ги!Поим ги!И те накрая акат!После и таолетната хартия им плащаме!

вместо КАТОРГА.

Че то, навремето в казармата, моят взвод бяхме толкова бе! 3 отделения по 8 човека и взводния - 25. И необходимата техника - 3 БТР-ра си имахме. За парите дето му даваме на тоя Трактор Редосеялкин с присадената косичка толкова ли могат?! Напънала се планината и родила мишка! Ама за почетни караули, да играят на Роска Плевнелиевеа хоро с пушки и за "братските" Ирак, Афганистан и Косово - за там войска има нали? И за учения с хамериканците - пак има! Дето на Ново село се учат как да се справят с масови безредици с танкове и артилерия! Де, дърво де!

Да се пресече незабавно този нелегален трафик на хора !!!

коригирам те??? това си е ,,официален,, организиран от държавата ни трафик!!! така са им ,,заповядали,,!!! и виж министъра каква службичка е имал в брюксел??? наше ,,момче,, яничарче!!!

Много ,бе!Цели 25 души!Другите говеда,дето ги храним правят учения с хамериканците и са много заети,за да ни пазят от Русия.

25 военни си е добре... това е около 60% от цялата армия. Предполагам, че ще отидат с велосипеди до границата, щото последния ЗИЛ е на смяна на масло :)

Този земеделец военен стратег Ненчев дали може да организира караулна служба в едно малко поделение с 25 човека? Всъщност едва ли може да командва взвод и едва ли го е правил някога. Калинка до калинка мила моя майно льо, където и да погледнеш.

Този земеделец най-точно го охарактеризара Анастасия Мозер: - Как стигна Ненчев до поста министър на отбраната? - С пълзене....

25 човека... Този сериозно ли. Няма ли да си пречат... Защо не изпрати 3-ма... Мисиите ни в чужбина са по 300 човека, а за западната граница на България - 25-ма. cool

САЩ изявиха готовност да приемат 10 000 бежанци от Сирия...Това са 0.25% от бежанците на Сирия- 4 млн. Цифрите са посочени в сп.Шпигел.

Унуфрии, кой ти пречи да изградиш, не бодлива тел по държавната граница на България с Турция и Македония, т.е. по външната граница на европейския съюз,а минни полета! А, Унуфрии Ненчев!

сънуваш- у нас през зимата колко време ще изкарат тия сенегалци според теб?Те не са толкоз глупави, те отиват там където са им обещали девици и рай.

25 военни пазят границата? Останалите 24 975 пазят САЩ агресорите в страната и Украйна.... Бог да пази България!

25 човека - това си е просто и единствено гавра с народа. Но с мъка трябва да призная, че си го заслужаваме. За съжаление и коментарите тука го потвърждават. Коментират грамотните хора (и с компютърна грамотност), хората с мнение по въпросите на обществото... Но единственото, което измислят е, да се "забавляват" с чудовищната гавра, която си правят с нас. А, тези "емигранти" всеки момент може да се юрнат през България и да пострадат семействата ни.

Така е,моя позната е преводачка и знае сички диалекти на арабски.Тя каза,че е нещострашно и много ислямистивлизат тук,а няма никакъв контрол. Тук са били едни от най-опасните защото никой не упражнява контрол над тях. Ще става страшно,много страшно. ПРосто как се допуска това да става не знам.

Сегашна Украйна и Сирия ще ни се видят като Малдивите.

посрещнаха "бежанците' от Куба?

създаден преди години е единствената предпоставка за оранжевите революции и настоящия "бежански" поток. Представете си ако сега съществуваха старите държавни отношения- възможно ли щеще да е въобще това чудо?

Защо не са 26 поне, интерсно , защо точно 25?Това е нов виц на "държавата" - направо избиха рибата - сега навсякъде в Германия и GB ще се говори: Вижте българите какво направиха 25 души , а вие с хиляди не можете . Най-вероятно са икономисти както се казва в друг един виц. Абсолютна загадка. Ама то си е така , ако армията от 30 000 е еквивалентна на 3 милионна, що 25 души да не са еквивалентни на 2500 например.

Истинските бежанци са ето тук: Türkei - 1,59 Millionen Pakistan - 1,51 Millionen Libanon - 1,15 Millionen Iran - 982.400 Äthiopien - 659.500 Jordanien - 654.100 Тези които са се юрнали към Европа са икономически имигранти....

"Икономически емигранти", друг път. Това са потенциални терористи и най-малкото, което е хора предвидени да променят Европа расово и религиозно.

че то е едно и също!

те са "икономически емигранти" не защото искат социални помощи , статут на бежанци и други привилегии от Хартата за правата на човека а защото предизвикват етнически и респективно Икономически хаос и криза в страните в които отиват- те са икономическа бомба. Въпросъ обаче който до сега никой не задава официално от ЕС е много прост :Ако искат да спазват Хартата за тях - те хора ли са?Имат ли възможност да комуникират/да си поискат хляб мапример/ и т.н. други въпроси чрез които става ясно че според Европейските ценности просто не са хора.

25 човека? Да се благодарим на ГЕРБ че в България се живее толкова добре че дори и бежанците от гражданските войни не искат да идват тука, иначе не знам как щяхме да спрем потока с по човек на 10-15 км

те не могат да са на разположение 24 часа, а по 8. така се падат по 37 км на всеки

Не издавай държавни тайни и военни стратегии!

Грешка - 8 ч., но не в рамките на всяко денонощие, т.е. смятай го 6 ч. средно.

Кажи му ГЕРБЕР и повече НЕ ГО ОБИЖДАЙ! СМЕШНИЦИ!!! СМЕШНИЦИ!!! СМЕШНИЦИ!!! СМЕШНИЦИ!!! СМЕШНИЦИ!!!

Кажи му партийно зомби, без значение герб бсп дпс рб...

25 военни? Ако са и с един автомат значи всичко е наред, ще ни опазят.

трябва автомат? Не си запознат с модерните стратегии на НАТО.

ЦЕЛИ 25 ВОЙНИКА НИ ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА-СЕГА ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ СПОКОЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!ха ха ха ГОЛЯМ МАЙТАП БЕ ПИЧОВЕ!!!!!!!

Интересно ще ми бъде да науча какво пише в договорите на сегашните наемни войници-какви са екстремните им задължения при критична ситуация?Преди дори в "УСТАВ ЗА ГАРНИЗОННАТА И КАРАУЛНА СЛУЖБА" пишеше че войникът е длъжен да даде "...И ДОРИ ЖИВОТА СИ ЗА ЗАЩИТА НА ОХРАНЯЕМИЯ ОБЕКТ..." Сега сигурно пише че е длъжен да даде "...И ДОРИ PIN-А НА ДЕБИТНАТА СИ КАРТА..." от поредната доларова "мисия". Каква саможертва се иска от тях!!!

Всичко според обществено проповядваните ценности: -преди според ценността да служиш на Родината -сега според материалното състояние на личността /пардон,и според "ценността" да бъдеш "РАЗЛИЧЕН",тоест педи/!!!

Няма по-голям смях от този, но и как да бъде друго-Върховен Главнокомандващ, посмешище на цялата държава, министър-земеделски деец, вижте го на какво прилича,генералитет-сбирщина от слагачи и лапачи, офицери, очакващи всеки момент да бъдат изритани от армията при поредното и съкращение, редови състав-половината от тях са дебели като плондери, бойна техника-на 40, 50 и повече години....Това са ВС на РБ, по-зле и от Македония...Както се казваше в една реклама, възхваляваща простотията на друг виден политик, произлязал от недрата на Народната милиция и СИК-"Наздраве за нас"..

Баси, тия хвърлят цялата ни армия!

Много го бре , въй как ли ще ги изхраним.

Kalin

Че ние имаме ли 25 войника?За генерали сигурно имаме ама......войници толкова много не ми се вярва.

един мое да изтепа два три батальона.

:)

Оставка на американския агент.

С 25 ЧОВЕКА НЕМОЖЕШ ДА ОПАЗИШ ЕДНО МАЛКО СЕЛО ОТ НАБЕЗИТЕ НА ЦИГАНИТЕ А ГЛУПАКА ЩЕ ПАЗИ ГРАНИЦАТА? НАЛИ НЕГОВИТЕ ХОРА ГИ ПРАТИХА КЪМ ЕВРОПА ПРАТИХА ,Е КАК СЕГА ДА НЕ СЕ ПРАВИ ЧЕ ГИ ВРЪЩА?

25 пазят границата , а 1 000 в Афганистан ги гонят към нас. КАН ТЕРВЕЛ ги спря за 1 200 г. а ние ги правим "българи" Директно на ОРИЕНТ ЕКСПРЕС и при тези дето им разрушиха държавите! А нали са били и техни колонии.