Вдигат цената на билета за градския транспорт в София

От 1-ви юни цената на билета за градски транспорт в столицата да стане 1,60 лв., предлагат от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Обратно в новината

Коментари - Вдигат цената на билета за градския транспорт в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравей, Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща, така че можем да ви дадем нашите правила и условия за заем при: (link)

Първо билетите после картите защото тогава пък горивата ще се дигнат. После ще обяснят че е вредно да се пушат цигари по 5лв и хоп на 6-7лв. И така безкрай докато все още има живи индивиди за скубане в България. То скоро сигурно България ще остане само като географско понятие.

Целият народ на Жълтите павета моментално! Правителството да си ходи! 1 билетче СТРУВА 2 ХЛЯБА, ТОВА Е ОБИР НА НАЦИЯТА! Никой Политик не е по- велик от ХЛЯБА!

Защо ?За да си купуваме карти,това не е отговор.Аз искам да си купя карта за пътуване с преференциална персонализация за лица над 68 години,но трябвало по наредбата за пътуване с градски транспорт,лицата да са с постоянен адрес на територията на Столична община.Аз съм в София по 6 месеца, а през другото време съм в провинциален град.Защо е необходимо да си сменям паспорта,не виждам смисъл за някаква остаряла наредба.

Щом твърдят че няма да вдигат картите за пътуване, защо тогава вдигат т. нар. "талони" от по 10 билета за 8 лв.!? На тях също пише "карта за пътуване от 10 талона"!

И тях ще вдигнат след време. Всички оправдания на ЦГМ са прах в очите на електората. Още нещо - това все още е предложение, което Столична община трябва да приеме, за да влезе в действие. А това ще се случи, ако си траем!

Управата явно има отчаяна нужда от събиране на приходи и търси всички възможни способи за събиране на остатъците от джобовете на хората.В същото време това поскъпване никак не съответствува на "стабилния икономически растеж", "все по голямата събираемост на перата запълващи бюджета" , "министрите Отличници" и огромните рекордни суми взети на кредит от "Нашите Приятели" само през последната година.

рекет и административна наглост,гориво ефтинее,а те вдигат билети с 60%....скапано...

По-високата цена няма отношение към намаляване на гратисчиите. Напротив, процентът ще нарастне, най-вероятно. С новата цена се увеличава цената на циганския комфорт в градския транспорт. А тези 10 процента са абсолютно неверни. Процентът е много по-висок. Контролът трябва да стане ефективен, да се следи за реда и чистотата в градския транспорт. В момента хигиената е отвратителна. Качват се всякакви мръсни цигани, току що завирали се в кофите за боклук, както и всякакви клошари. Освен че са гратисчии, а и сядат с засалените си дрехи на местата и всичко става гнусно. Цената на билета НЯМА ВРЪЗКА със опазването на реда и правилата в градския транспорт. И още един въпрос: ЗАЩО при заявени 10% гратисчии се вдига цената с 60% ? Мярката ли е неадекватна или е лъжа статуса с гратисчиите!?

Хораааа, г-жа Фандъковаааа, опомнете се .... Евтини горива, нередовни автобуси, джебджий по автобусите ..., а вие -по-високи цени на билетите ... Тези които са си пътували без билети, пак ще си пътуват без билети. Така не се насърчава закупуването за карти, а напротив - гратисчийте ще се увеличат, и то основателно.... Вие, властимащите, качвали ли сте се на автобус, имате ли на представа за какво става дума, ... То от служебните автомобили и вирнатия нос, лесно се вземат решения за многолюдието ... Засрамете СЕ!!!

МАФИЯТА ОТ НОЩНА СОФИЯ, ВЛЕЗЕ В СВЕТЛАТА ПРЕСТЪПНОСТ- ТРЯБВАТ Й ПАРИ... СЪЧИНЯВА БЕЗМОЗЪЧНИ ОПРАВДАНИЯ! ДО ВЧЕРА - ТРАНСПОРТА ПЕЧЕЛИШЕ! ОТ ДНЕС - НЕ! А ГОРИВАТА СА С 50% ПО НИСКИ...МЕТРОТО ДО АЕРОГАРАТА ЦЯЛ ДЕН ВОЗИ ПО 500-800 ЧОВЕКА! ОТ 9 ЧАСА ДО 17 ЧАСА ВОЗИ ПО 1000-5000 ЧОВЕКА... ЕВРОПА ПЛАЩА МЕТРОСТРОИТЕЛСТВО, А МАФИИЯТА СЪБИРА ПАРИТЕ ОТ "СОФИЯНЦИ..."! НЯКАКЪВ ТЪПАК ЛЪЖЕ, ЧЕ ПЪТУВАНЕТО С "ЕДИН БИЛЕТ БИЛО СЛУЧАЙНО..." В ЕВРОПА БИЛЕТИТЕ "БИЛИ СКЪПИ..." ТЪПАКО НЕЗЕМЕН, КОЛКО Е ЗАПЛАТАТАТА ВЪВ ФРАНЦИЯ, ЛОНДОН, МЮНХЕН... - СРЕДНАТА 1800-2500 ЕВРО!!! КОЛКО ПЪТИ СЕ ПРЕКАЧВА ЕДИН УЧЕНИК, ЗА ДА ОТИДЕ НА УЧИЛИЩЕ ИЛИ НА УРОК -ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО -2ПЪТИ+2 ПЪТИ - 4Х1.60 И УРОК -20ЛВ НА ЧАС... А СТУДЕНТИТЕ- 150,000 В СОФИЯ! ОТИВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ И ФАНДЪКОВА...!

Типично за България и обратно на пазарната логика ,цените на основните им разходи са горивата ...а те вдигат цените .Тия дали знаят в коя година живеем ?? !!! Няма такава мафия в бели якички !! И прехвалената Фандъкова ... която натрупа 2 милиарда заеми на Софийска Община . Познайте кой ще ги връща ?? !! Давам жокер ..Тя , майка и ... или всички ние ? Те ги крадат ние ги връщаме ... Като в турски евтин сериал .. При сигнал срещу тях ...неЗависимите съдии и прокурори /МИЛИОНЕРИТЕ/ ги прикриват което само по себе си е съучастие ... но те са Богове ... /срещу неизвестен извършител . ЕНИЧАРИ !!!

Горивата за последната година поевтиняха с 35%.? Ако ще плащаме по-висока цена заради новите атобуси, тролейбуси и трамваи, то да съдим общината и Боклукова да ни плаща компенсации за старите такива и то със задна дата за последните 25 години. Така е като допуснахме един "гербер" по интереси и "компир" по душа да бъде кмет на София.

1.64 цена на отделен билет?! И къде са тез автомати, дето ще ти връщат ресто дребни пари? То сега с 1 лев едва-едва вървят и мислят по 1/2 час, докато издадат билет. Горивата поевтиняха.... а, бе, поредната простотия на столоседи люде....

и защо сега точно ще се вдига цената на биета?! Цените на горивата паднаха! Сега как ще се оправдаете?

Билетите за градският транспорт не бива да се вдигат ,при условие че бензина и природният газ поевтиняха драстично.Друга е причината-трябва да се съберат пари за новите автобуси за София,защото общината няма пари.

Надявам се да се вразумеят и да не изкарват зорлем хората на улицата! Тия дето пътуват без билет пак ще пътуват под защитата на български хелсинкски комитет!

Всичко върви нагоре като цени, ама защо тези смешни оправдания. Случвало се рядко да пътуваш с единичен билет, значи не е проблем или. Ние вдигаме цената на това, ама на другите услуги я запазваме същата... И след някой друг месец или година ще се вдигне и цената на останалите неща.

да, прав си, объркала съм се. ш7 стотинки трябва да е билетчето в софия ако е 1/37 от заплатата.

Ужас. Ще работим, за да си платим транспорта до работата! Никой в цялата човешка история не би търпял тези гаври и геноцид!

Хора мисля,че е малко 1,60 лв трябва рално да е 3,20 нали сме европейци, пък и транспорта е като Швейцарски часовник точен и удобен като S класата на Мерцедес.

Внимавай, ония от Градска мобилност нямат чувство за хумор и да не осъмнем с тая цена. Така е в държава, където няма икономика. Свалиха ни ризите от гърба, сега свалят и кожите. Трябва да плащаме и за циганите, както им плащаме водата, тока и издръжката на сополивата челяд.

Има механизми да им се спре мобилноста

на всички герберасти. Гласувахте за тия крадци и ето ви факта. Орешарски увеличаваше пенсиите ама не - бил комунист. Сега, когато ПЕТРОЛА Е НА ЕДНО ОТ НАЙ-НИСКИТЕ СИ НИВА се вдига цената на билетчето - МУТРЕНСКО-ГЕРБЕРАСКА логика на крадците

В ДЕЙСТВИЕ!!! 20 МИЛИАРДА $ НОВИ ЗАЕМИ; ТОТАЛНО ЛИКВИДИРАНЕ НА БИЗНЕСА; ЖЕСТОКА БЕЗРАБОТИЦА; А ТИКВАТА СЕ ХВАЛИ ПОРЕД ОТ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ, КОЛКО Е "УСПЕШНО" НЕО-КОМУНИСТИЧЕСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

Сложих ти плюс, но по вярно и точно е , че милиционеросоциализма се трансформира в по висшия мутромилиционаризъм.

Вие си я избрахте Фандъкова, какво мрънкате сега, искахте герб получихте задлъжнялост и вдигане на всички цени, престъпност от мутренските времена, беззаконие, шуробаджинащина, тотална деградация на населението и социума. И всичко това благодарение на умните, красивите, интелигентните които са и сред вас и които услужливите журналистически кокошки от определени медии ги изкарваха герои. Та кой гласува за ГРОБ и Фандъкова? КОЙ?

КАКВ ЦГМ.ЕДНА ИСКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ФИРМА НА ХРАНИЛКАТА НА СОФИСКА ОБЩИНА.КАКВ СА СЪТВОРИЛИ ДО СЕГА.КЛЮКАРКИТЕ НА СПИРКИТЕ КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО БЛОКИРАТ И ЛЪЖЪТ ЗА ВРЕМЕТ.ЗАПЛАТИТЕ В ЦГМ ЗАПОЧВАТ ОТ 3000ЛВ.ВРЕМЕ Е ДА ПОИСКАМЕ ЗАКРИВАНЕ НА ТОЗИ ТУМОР(ЦГМ) НА СОФИСКА ОБЩИНА!!!!

Да вдигнат билетите на тези дето пътуват до селата,возят се повече от час,а плащат колкото аз за една ,две спирки!!!!!!

после да дойдат да вдигнат и моя....

При слизане от превозното средство на Градски транспорт, трябва да предадеш билетчето си на някой,който ще се натовари в средството.Това е!Масово, без да ги жалите!

Съвсем правилно, другарю Стайков! Надявам се вашият работодател на въведе лотариен принцип за изплащане на заплатите. И когато си потърсите вашата, той да ви отпрати с думите - вече я платих на колежката Николова - нека тя я сподели с вас!... Както и вие призовавате да се споделят документите за превоз... какво лошо има и вашата заплата да бъде споделена... с мнозина..

Другарко трол, ФАКТИТЕ казват: нафтата е под 2 лева, а миналата година беше 2,60, аре да не демагогстваш, а?

ХА, ХА, ХА! ЗА КВА ЗАПЛАТА СТАВА ДУМА? В БГ заплати има само за кретените и зомбитата!

Другарите не умреха ли ?

Аве, ти явно не си мръзнала по спирките зимата да чакаш за да стоиш прав като кон 30-40мин. защото циганите обикновенно движат по 6-ма... ДРУГАРКО МИХАЙЛОВА...

Ще ни офраскат,като стой , та гледай!В тях е ножа, в тях е леба.

Що давате нож на идиоти?

Изедници народни: НЯМА ДА ПЛАТИМ! НЯМА ДА ПЛАТИМ!

Защо ще вдигат цените след като има дефлация? Не е ли смешно!

Алчността на продажните чудовища никога не е смешна.

Да ги дигне тях господ и да ги вземе при себе си, та да рахатясаме малко!

не се ли досещаш? Толкова са гадни, че и дявола не ги иска в ада!

в барселона единичен билет струва 2 евро, но карта с 10 пътуваня струва 10 евро. така с картата 1 пътуване излиза едно евро. за месеца имам нужда от 4 карти, за да ходя на работа (т.е. плащам ч0 евро за транспорт на месец). това е 1/37 от заплатата ми. в софя при заплата да кажем 1000 лева на месец билецхето би трябвало да струва 27 стотинки.

Така е! Ама трябва и бензина да е 20 ст. литъра, а тока 5 ст./кВтч, ама енергоресурсите са вносни и цените им са такива за всички в цял свят.

И 2 лева да го направят... докато има нагли хора, дето си мислят, че някой е длъжен да им вози скъпоценните задници безплатно...., файда - йок! На тия нагли хорица препоръчвам да се качат в някое такси и на слизане да кажат - няма да ви платя... да видят какво ще им се случи... За същите тия нагли хора животът готви и други изненади... както те не уважават чуждия труд и не искат да платят определената за това цена - и на тях един ден - шефът им ще им каже - сори, работи тук един месец, но.. пари няма... чао! Виждам разни младежи и девойки... барнали се с телефони за по няколко стотин лева... нагло стоят и казват - ами аз нямам билет (1 лев за билет няма, но 500 за телефон - има), ами аз съм за една спирка (че като си за една спирка - вър пеш, бре, наглецо!)... И това смятат за голямо геройство...че са се направили на велики пред две лелки-контрольорки... Недостойни действия от хора - недостойни!

А обясненията за наличие на дефлация и липса на инфлация, както и постоянното увеличение на цени на стоки и услуги, както и намаляването на покопателната способност на най-бедната и корумпирана нация в ЕС, вероятно са много достойни.

ТОВА Е ГЕРБ - ГРАБЕНЕ ДО ПОСЛЕДНО !!! ТО НЕ БЯХА ВИНЕТКИ, ТО НЕ БЯХА ДАНЪЦИ БЕ !!! ОСТАВКА ВЕДНАГА !!!

ПРЕДЛАГАТ ?! Кое е вярното,другари демагози?

Първо предлагат после вдигат с по-малко и ние им целуваме ръце, крака квот' се сетиш.

От 1-ви юни цената на билета за градски транспорт в столицата да стане 1,ш0 лв,подарък от бб тиква за деня на детето.

ГЕРБ=национални предатели.Външният дълг за януари - 73% от БВП!!!

Нека да направите едно просто сравнение. Билет в Берлин за 1 час 2.70 евро или 5.40 лв. Можеш да пътуваш с куфар и да смениш 3 превозни средства. В момента в Софиа куфар и 3 превозни средства 6 лв. С промените 10 лв. Мирише ми на таксиметрова мафия ! Но с премиер мутра това е положението!

Раята да трае! Изборите минаха. Сега даскалицата по руски език ще затвори всички булеварди за 5 години и ще направи билета по 2 лева, после по 3, после по 4 лева - защото ще се пътува по спирки - 2 спирки - 2 лева, 3 спирси - 3 лева, повече - 4 лева. ВСИЧКИ РОМИ ЩЕ ГИ ЗАЧИСЛЯТ В ЧИСТОТАТА, А ПОСЛЕ ЗА НАДЗИРАТЕЛИ НА РАЯТА. Уж беше болна, а цъфти от наглост и злоба, и не спира да мародерства. Дизелът пада, токът пада, цените се дигат без обосновка. Скоро ще вдигнат и данъците 2 пъти, а винетките ще станат задължителни и в градовете.

Очаквайте скоро в Тубата - как се рециклират дупчени билети - или вълшебната течност, която прави зверски надупчен билет като нов - няма нищо общо с лекото едва забележимо перфориране и гладенето с ютия... сериозна нАучна разработка....

Градския транспорт е от трамвай, метро, тролеи и рейсове. Трамвая, тролеите и метрото са на ток, а ток има даже в излишък и цените са стабилни. Рейсовете са на газ и дизел и цените на течните горива се сринаха последната година. Дотук няма ама никаква причина да се вдигат цените! Остават експлоатационните разходи, а те зависят от мениджърите. излиза, че има провлеми а мениджмънта на това предприятие! При това положение почвам да пътувам гратис, като форма на протест и това е. Да видим кой ще е по на кяр!

За 1.60 лв моята машина на пропан-бутан изминава малко над 16 км градско! Винаги ми е под ръка. Вътре е комфортно, чисто, зиме е топло, лете е прохладно, не ми мирише на пот и мръсотия, че и съм седнал. Ще ме видите в градскио транспорт на куково лето! Впрочем, реалната цена на билета е много по-висока ;). Да се задавите, дано!

Да те допълня: и мое да си попръцкваш на воля! С колата съм за 10 мин. до работата, с тАранспорт са 35-40 с две превозни средства, сметай.

"Арнаудов обобщи, че основната цел на промените е редовният ползвател на градския транспорт да пътува най-евтино, каквато е европейската практика." Значи целта е да се пътува по-евтино и затова билетът от 1 лев се вдига с 60%!? Не с процент-два, а с цели 60! Независимо от това, че цените на горивата паднаха тройно! ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМ СУТРИН ДА ВИЖДАМЕ ПОНЕ ПО ЕДИН ОБЕСЕН ПОЛИТИК, ОБЩИНАР НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!

си мисля, че за да пътувам по-евтино според шефа на ЦГМ, цената трябваше да е 0,60 лв а не 1,60 лв. Такова дебелоочие и такова овчедушие на едно място говорят само за едно - напълно си заслужаваме съдбата.

Боце, защо се ослушваш? Чакаме намесата ти както винаги в такива случаи. Закъсняваш!!!

е 1,50 лв. Ще скръцне със зъби и ще смрази кръвта на тези самозабравили се народни изедници и хоп народна цена, да ни е честито.

Hародните изедници са в народното събрание,национален празник ще е денят в които терористи-мюсюлмани го взривят заедно с отпадъка вътре.

abasador

интересно, каква е разликата между... тикет система и билетна система? Ако такситата задържат цените, градския транспорт ще получи голями главоболия с новите цени на билетите...! Лек ден.

Симеон Арнаудов, изпълнителен директор на ЦГМ, обясни по БНР, че намерението е да се насърчи използването на дългосрочни карти за пътуване.....А един по-длаг не иска ли да му улази...

Не може 2 години цената на петрола да пада 100%,а цената на билетчето да се вдига с 60%! Баси произвола, тия си мислят,че имат овце пред себе си, овце за стругане и доене!Днес в София, утре и в други градове!Някой трябва да плаща за безплатните превози на циганските тумби!

Сега вече ще видите яко бой на циганя и контольори. Всичко на гърба на българите. Баста . Олехте се.

През 2015 имало предложение билетът да стане 1.20, ама нали предстояха избори и кухата даскалица не го е приела. А сега - може и 2 лв да стане. Сега е моментът за лапане, че друг мандат може и да няма