Коментари - Готвят нови цени за столичния градски транспорт: до 30 минути возене – 1,60 лв., за час - повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ерата ПОНИМАЕШ трябва да приключи ! Каква ле ще бъде за историята на София ?

Аматьорщина, ако ще правите нещо такова, го правете като хората. В Милано - с един билет за всякакъв транспорт и важи 90 минути.

Господ да "поживи"Фандъка,но преди това да погостува на Бай Ставри,в Сливен!.

Май фандъкова е решида да е за последно и гледа да се налапа колкото се може повече. Аз внимателно следя кой в СОС каво внася и какво гласува. Отсега да кажа - който гласува за разширяване на синята зона и за по-скъп билето за мен е политически труп. И той и партиите в които е решил да участва няма да видят глас повече.

Кви билети, бе. Кафявата чума ни налазва, тия за некви билети.

Е само за задръстване не бяхме плащали.

Ей срам нямате! Вместо да намалите цените на билетите, за да накарате хората да слязат от колите, вие се чудите как пак да им бръкнете в джоба. Гадове сте си и Гадове ще си останете!

А кой ще гарантира навременно идване на надземния градски транспорт? Или въобще нямате информация, че чакаме по спирките по 30 минути над определеното време за пристигане на транспорта.

Крадливата самоковска даскалица няма ли да си ходи с ГЕРБавата клика? Да стане кметица на родната Белчин Баня… най ми било събота у белчинската баня, ей я селката кметица търка бела цица и си пее де си куре дълги куре, сладко ти ебане, щом цървен си у главата, цело си имане

Давам на Фангъската $100 да ме вози ръчно на рикша от Летишщето до НДК

Това е като почасово плащане на проститутка, ебал не ебал, плащаш почасово за времето с нея. Фангъскова знае тези тарифи и ги прилага в транспорта.

Еий, не се накрадоха софийските общинари, какви ли не хватки измислят за нови грабежи, то не бяха зони, сини, зелени, пембени, то не бяха винетки, застраховки, паяци, глоби, ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите, технически паспорти на сградите, глоби за непреброяване, данъци сгради, данъци боклук( живееш не живееш в София, а в ЕС), но плащаш на Фангъската сметка за боклук в София. Аз живея в чужбина, но плащам за боклук в София 700 лева годишно.

Еий, не се накрадоха софийските общинари, какви ли не хватки измислят за нови грабежи, то не бяха зони, сини, зелени, пембени, то не бяха винетки, застраховки, паяци, глоби, ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите, технически паспорти на сградите, глоби за непреброяване, данъци сгради, данъци боклук( живееш не живееш в София, а в ЕС), но плащаш на Фангъската сметка за боклук в София. Аз живея в чужбина, но плащам за боклук в София 700 лева годишно.

Както обикновено, пълна глупотевина на дебилните общинари.. в часове ПИК с половинчасова карта можете да се придвижите само от НДК до ОРЛОВ МОСТ. Поради тежкия нерегулируем трафик трябва да се таксува по растияние, примерно с метрото от Европейски Съюз до Средец цената да е 40ст, до гарата 80ст, а до Обеля 1.60лв, а ако пътуваш от гарата с метро до Европейски съюз, билета за метрото да всжи още час за свтобисите, например 120 от Европейски Съюз до Гоце Делчев, но за това са необходими нови таксиви апарати, чиято цена не може да се изплати за 20 години. в НюЙорк за час можеш да пътуваш с метро и аетобус но в едно направление, иначе ако влезеш в метрото можеш 24 часа и повече да се возиш до където си искаш

Истинският софиянец е с карта СОФИЯ за 1 година и не се вълнува от цената на билетите, които са за гости на столицата.

Аз със шосейката за 20 минути съм от Бизнес цетъра до Люлин. Фандъкова ще ме фане за оня за да се кача в бусовете или метрото и да се друсам 1 час.

Плащане за време... Това да не ви е увеселително влакче или друга атракция? Но да може и така да се разглежда, когато част от нашите автобуси по столичните булеварди в Германия са вече експонати в музеи... Или може би е редно да попитаме до къде и до кога ще издържи и пътната инфраструктура, защото в София е на ръба.

При положение че спряха доста автобусни линии, а по други автобусите се движат през час, принудата да се движим само с личното си МПС очевидно целѝ да замърсим още повече въздуха в София. И без това в ЕС тече наказателна процедура срещу България по този повод - няма какво да губят. Пък и всички вируси (в пряк и в преносен смисъл) ще се радват!

Тъжно, много тъжно.

Скоро и винетките по120леа

Цените вече са като на пазара за проститутки в Амстердам. Честито на гражданите, да гледат да свършват, че времето тече, а и както знаем София расте, но не старее.

Едва ли за 30м,може да се стигне от А до точка.Б.Явно от СОС нямат престава за времетраенето.Бай мангал пак ще е без билет,за сметка на останалите,който работят...

Затова София се напълни с трошки. Затова има половин милион коли и по двеста пред вески блок. Затова въздухът е толкова замърсен. София е с най-скъпия обществен транспорт в цяла Европа. Абсолютно неадекватна политика за развитието на градския транспорт.

Не правете тази грешка,че на народа вече ще му писне .

Огромна наглост! За 30 мин в София не можеш да стигнеш доникъде. Прозрачно е, че целта им отново е повишаване цената на ГТ. Още повече, че малцинството в по-голямата си част винаги се е возило и ще продължи да се вози без билет. Т.е. поскъпването ще бъде поето пак от почтените, работещи и учащи се граждани от мнозинството. Фандъкова-Оставка!

Симеоне, Симеоне. Мисли малко. С този билет и тези, които ползват градски транспорт ще ср качат на колите. Разстояниятс в София са такива, че за 30 минути доникъде не може да се стигне. А престоите в задръстванията как ще се отчитат?

Тъпире, колко бусленти и буферни паркинги построихте, така че аДския транспорт да не виси в задръствания, а да се движи? Искате хората да ви плащат за време, докато висят в задръстването ли, боклук от село?!

едва ли пътува с градски транспорт. За 30 минути щял да се прекачи... Абе ,тиквеник, от служебната кола 30 минути много ли ти се виждат? За 30 минути трамвай 5 не стига до центъра. За 30 минути трамвай 11 не стига до Константин Величков. За 30 минути в час пик 260 не стига до центъра. Та на какво ще се прекачиш, боклук без реална представа?!

Че то 30 мин само чакаш автобуса да дойде.

Оставка на простата Фандъкова ! Един транспорт не правиха като хората сума ти време

Колкото по-достъпен е градският транспорт, толкова по-малко автомобили и в по-чист град ще живеем. В супер скъпия Лондон, билет за автобус е 1.55 от местните единици. За тази цена може да се прикачваш в рамките на час. Максималната цена е 4.65. Т.е. След 3ти билет за деня е безплатно.

Да направят билета 10 лв., два лева за транспорт и осем за чекмеджето.

Хаха!!! Това беше добро!!!

Е как очакват хората да слезна от колите - не само им е по-удобно заради безумните схеми и графици на обществения транспорт, но и по-евтино!!! Тези нови билети са пълно безумие!

Пълна глупост са тези 30мин, можело да се прехвърли човек, да го направят поне за 60мин. Смешно е, както всичко, което се опитват да направят в България! Про зор!

мойте уважения, но това няма никакъв смисъл освен да взимат все повече пари. При средно закъснение и пътуване - за тези 30 мин., реалистично в софия не може да стигнеш до никъде. Най-малкото някой първенец като мине и пуснат червено - докато мине. Ти какво? Ще плащаш глоба ли? В едни други столици - има билет 30 мин., ама мойте уважения - качваш се на трамвай и върви по самостоятелно трасе ------ през целия град. И да, можеш за 30 мин, да стигнеш до другия град. Билета важи и за метрото, автобуси, тролеи и трамваи и си го взимаш през телефона - без скъпи устройства в самите средства. Само се чудят как да взимат повече пари за неуспешното си управление. Цената трябва да е формирана на база разстояние което си минал а не време. .... в други по бели държави - за да стигнеш до спирката - показва карта (маркира начална точка) качваш се ... слизаш където искаш - за да ти се отвори вратата маркираш карта. взима ти се толкова колкото си пътувал. като автобуса е по скъп от трамвая (нищо че уж е еко) ама там почти няма таксита, че са скъпи а пък градския транспорт е до 02 сутринта и от 05 сутрин. Да не говорим за велоалеите..

Абе, тия верно не са нормалнии! С какво пътуващите по 15 минути са облекчени?!?

Билетите ще ПОСКЪПВАТ заради Мошеническата ПОСРЕДНМИЧЕСКА фирма , кяото прави Електронни перфоратори. Заради тия перфоратори, хората в Бургас плащат оше ПОЛОВИН билет, оше 50 стотинки... Трябват КУРШУМИ за Крадливите Кметове на Боклук Борисов в Бургас- Крадливия Митьо и в София- Фандъка ... И после да ВЪРНАТ старите Железни, метални перфоратори с ЕВТИНИ билети...

Колкото повече се бавят и закъсняват рейсовете, толкова повече ще плащаме хахахаха ДА ПЛАЩАМ ЗА ЧУЖДО ЗАКЪСНЕНИЕ.

Не ме интересуват новите цени. Возя се гратис и така ще е и за напред.

И аз!

Така е в другите европейски държави, но с две основни разлики: Няма задръствания от по час и половина, което веднага означава, че ще плащаме за задръствания! Там вървят към правене на транспорта да е безплатен за да спадне трафикът на автомобили. Тези цени на час са съизмерими с тези в западните държави, там заплатите започват от 2000лв. Някак си много обичаме да копираме, но без да се интересуваме от действителността в България. ПС. ДИР, защо IP-то ми е блокирано за някои рубрики, а за други не? Чудя се дали да не ви заведа едно дело, да ми покажете точно поради каква причина сте ми блокирали IP-т.

Ако си писал нещо против Радев или хохавото му правителство.. Блокират :)

Ми, ако темата е за женския стерилитет а ти пишеш за Радев, какво очакваш?!! :-))

Ако всички поискаме безплатен градски транспорт, какво ще стане? Ами ще го направят. Ами да поискаме....Ние не сме искали. Само се възмущаваме. А те само си увеличават билета. Ами ние да си поискаме. Ако има подписка или петиция. Петиция (на латински: petitio) е индивидуална или колективна молба (ходатайство, обръщение) в писмен вид, подавана към органите на държавната власт. С нея се изисква предприемане на някакви мерки или извършване на някаква дейност от съответната организация. За да се внесе официално, обикновено се изисква да бъде подписана от определен брой граждани. В отделните страни могат да съществуват различни закони за подаване на петиция. Една от най-известните петиции от миналото е петицията на работниците и жителите на Санкт-Петербург от 9 януари 1905 година, с която петербургските работници начело със свещеника Георгий Гапон отиват при цар Николай II в деня на Кървавата неделя[1]. В България известна петиция е тази на движението „Екогласност“ от ноември 1989 г.

Във всички нормални държави в Европа с един билет се пътува 90 мин ,БЕ . Вземете малко се поучете,нали скитате на държавни разноски и на нашият гръб,поне направете нещо свястно.

Като гледам какво става в България скоро ще взема пръчката ..... "Хора" дето се возят със служебни коли ще решават хората как ще се возят . Кратуните само от бой разбират ! Крайно време е обикновенни работещи човеци да са начело и да се взимат решения които наистина са в полза на обикновенните хора !

И 100 лева да струва билета, мен не ме засяга. Аз и целия цигански катън пътуваме безплатно. Да плащат тъпите българи расисти.

_stankow

Няма значение цената на тока и оттам на електротранспорта ! Важно е обаче, че белите мечки са спасени !

Абе то беше ясно, Фандъкова от Самоков ГроП, няма как да не вдигне на 2лв. Язе съм от София и да ви кажа, че 2000г. като бях на 10 бягах от контролите, после спрях... ама откакто билета е 1.60 не съм купувал, няма и да купя, камо ли на 2лв.... хахахха

В чужбина е 1 евро. Тук пак толкова. А заплатите африкански.

Ми махнете субсидията тогава

Офисът ми е на 3..4км от жилището.. Сутрин ахъ ахъ се връзвам в 30 минути.. Вечер в обратната посока пътувам по 50 минути, заради задръстванията... От Борово до Дружба например се пътува 1 час...ако е в час пик и повече.. Вкарат ли това нещо буквално вдигат двойно цената за пътуване.. Това е абсолютно нелепо..30 минути са безкрайно малко... Ако го направят на 2лв за час + да се прехвърляш на друг транспорт...ОК.. Да пуснат и билети за 30 мнути на левче. Тия тотално изкуфяха.. Януари месец идва тотален апокалипсис за България...

До 30мин. или за час, аз да не съм на проститутка...

Имам два билета за спомен единият от 4ст зелен и един от 6ст червен. Я вижте колко процента са повишени и качеството на транспорт се е снишило до пода .Имахме дървени трамваи с един голям фар отпред вратите не се затваряха но вътре имаше парно и беше топло през зимата.Кои не скача е червен а нашенеца които си мазал оная работа със зелена боя казал на кумъ си какво ще я пробвам за девственост като го види и попита защо е зелен значи е видяла достатъчно червени,да сте живи е и здрави дано сте разбрали за какво иде реч омаина..

Чакаш ги по 28 мин някой а най редовните са на 14 мин.,за да слезнат хората от колите ги направете 0.50 ст и пак няма да слезнат зарди лъжата с дезинфекцията и чистотата в тях.