Прогнозират поскъпване на бензина заради нови изисквания

Експерти прогнозират поскъпване на бензина заради нови изисквания.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозират поскъпване на бензина заради нови изисквания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредните опити на разни олигофрени да ядат бял хляб на гърба на всички.... идиоти в тази кочина!!! И, както се вижда, ще успеят без никакви проблеми!!!

Всеки си прави неговите сметки, търговците своите, държавата нейните... накрая ще стане така както е в Европа. Друг начин няма, който оцелее. Правила трябват!

abasador

нека, да не забравяме колеги, че сме в ЕС. По цени на петролните продукти (и не само) сме на едно от първите места в Евросъюза! По заплати и пенсии сме на едно от последните места в Европа.... Еееее.... та той и бат Бойко ще каже, то не става така както искаме по всичко да сме първи, та и на всяко куче по две паржоли! Лек ден.

Течните горива трябва да скочат над 10 лв./литър. Край на мощните коли и мотоциклети. Чисти, свежи и здравословни градове. В Европейския свят тези къдящи печки на 4-гуми са на път към историческите музеи.

Няма да има поскъпване, а отсяване на търговците на горива.

горивото ще е на цената на водата - 5 лв. е нормално за днешно време

не ме засяга-не ползвам автомобили таксита,ползвам велосипед.за работа-служебен транспорт!

Жена си в 9-я месец до болницата с какво ще я закараш - с тандем ли, тъп...ко?! И после бебето в кошчето с колелцето за всяка контрола при лекарката, вероятно! Абе като нямате мозък, що се обаждате!

При едно мощно задръстване с много тапи женати ще пукне от задушаване с СО2, CO, NO2, NO. С един еко-скутер всяка жена може да се транспортира откъдето си поискам. Като ти махна 7-цата остават само 00=WC. Толкова си объл и наивен. Освен това жена ти и плода й в периода от 1 до 9-тия месец ще пукне от ТОНВЕТЕ вредни емисии .

Браво - горивата поскъпват! Ще намалеят автомобилите по улиците, ще има чист въздух. Електрическите велосипеди са супер компактни, икономични и екологични.

Всичко е ВРЕМЕННО ! Временно ще намалеят колите по улиците , особено увеличение на коли ще има от ромски произход , продължава продажбата на книжки за шофьори в България , на не правоспособни ''шофьори'' .

Пазарът никога не е бил обичан от политиците. Те си харесват командната икономика, а поради факта, че връщането на такова нещо няма как да им се размине, сега ни доят през монополите и се оглеждат да създават нови.

"Невидимата ръка на пазара", тая мантра не бях я чувал скоро. Романтика от 90-те, либерализъм, средна класа. На практика, монополи, картелни споразумения, олигополи. Неолиберален модел. Кой ли го натресе? Тогава нямаше Путин. :) Да не задълбавам излишно, накрая ще цитирам Рузвелт : " Властта на организираните пари е опасна колкото властта на организираната престъпност." Който разбрал, разбрал...

българия е едно,а европа е друго!така,че да не изхождаме от демокрация ,която не е като европеиските демокрации !български нереформирани политици от диктаторският преход на бкп политици,депутати е равно на моноплоли,картели,гарантирани парични потоци

Ревизоро, защо само за бензиностанцийте - като си почнал да искаш банкови гаранции и висше поискай и на други търговци на ЕДРО! Примерно на козметика, на кафе, на коли и т.н! Дай всеки който развива дейност в България да има гаранция от 3млн лева поне !!! Така освен Вальо и другите монополисти ще ти дадат някое левче за след мандата!!! Бойко само не се разбра кога стана толкова зависим от Златев!!!

БРЦК

А колко да иска за прадавачи на гориво на едро които прибират по над 60% от стойноста за акцизи и ДДС и би следвало да го внесат в държавата? Тия би следвало да продават над милион литри на месец. Това са по минимум 1 милион на месец данъци. Не са малко пари, нали?

Имаш ли представа каква сума трябва да внесе в бюджета търговец на горива на едро?Очевидно не! Ако търговеца е закупил горивото от Лукойл, то той е платил на Лукойл дължимия акциз и ДДС до цената на едро.След това дължи ДДС само за горницата над покупната цена.Къде го видя минимума по милиона за месец?

За да приключим с безсмислените спорове. Седем български фирми притежават данъчни складове за горива. Четири от тези фирми притежават големи вериги от бензиностанции. Това означава, че тези седем фирми могат да внасят и да продават горивата на каквато си пожелаят цена. Също означава, че четири от тези седеми фирми нямат нужда от посредник, за да реализират внесените от тях горива. Въоросът ми е: Защо всички големи вериги бензиностанции продават на едни и същи цени в съответния регион? Отговорът, че ЛУКойл е виновен, щото е голям, е меко казано смешен. Картел му се казва. И там гадовете са няколко (с руски, британски, холандски, австрийски и гръцки произход), а прее...н е само българският народ.

Ееее! Ма к'ъв "картел" те гони, когато не някой друг е шефката на КЗК и майчица на депутата Ненков - другарката Юлия Ненкова, се произнесе от висотата на положението си: "Картел няма!";) Вярно, че през януари 2017 същата твърдеше, че има, ама после - след едни избори, обърна палачинката е речИ "Няма!";)

БРЦК

За което сме си виновни САМО и единствено НИЕ щото сме ОФФЦЕ! Какво би станало ако всички престанат да зареждат на ОМВ(примерно) за само 1 месец. Може да зареждат на другите места. Та какво ще стане - има 2 варианта: 1.Фалит 2.Намаляне на цените Така се разбива картел и така се държат на запад. Ама тука обичат да ги стрижат.

Ееее, да не би да си изненадан? Избираме си еднокнижния за трети път. Избрахме си преди това царчето с основно образование. И станишката с дипломна работа за пагони и копчета. Ние сме клиничен случай, дори не и статистика.

Това ще да е Великденски подарък от ПОЖАРНИКАРа за Вальо Златев, нали му се е родило трето дете, пари ще трябват, да го отгледа, да го изучи ... не е лесно!!!

Как на собствениците на бензиностанции не е проблем покупките на автомобили за над 100 000? И как банкова гаранция, която реално не само няма да им струва кой знае какво, а блокираните пари ще им носят лихви ще оскъпи горивата? Безумни твърдения за балабурници.

Шило

"Бизс менТи", сър!

Ами някоя банка ще захранят :( А сивата икономика е при тях. Всички данъци отиват персонално в джобовете им. А бензиностанциите дадоха средства,заради закона за акциза и предстоят други закони. Като има нарушения да се глобяват и затварят. Като не се плати в затвора.Така трябва да е с всеки гражданин .И стига с монопола!!!!! Оставете търговеца да диша и го контролирайте.

БРЦК

Половината коментари нямат нищо общо с темата. Тия гниди се оплакват ,че ще вдигат цените щото новия закон ги задължава да имат банкови гаранции от 20 хилки. И ми е чудно що ревът ,че нямат пари , след като са отворили и оборудвали бензиностанции за по минимум милион, а нямат 20к за банкова гаранция. Айде няма нужда.

Шило

То, бизнеса у нас се хвали с това, колко данък не е внесъл, а не с нещо постигнато. Големите тарикати пък са тези, които не си плащат глобите. Зер са герои. Живи да ги ожалиш тези, с бензиностанциите.

БРЦК

Тия с минусите що не се обосновават?

Без да съм "експерт" зная че на путлер му трябват повече пари за войните, които води, така че нормално е неговата рафинерия да вдигне цените.

Шило

прочете ли материала, или ей така си драскаш?

Айде бе - сега пък ще поскъпва заради "нови изисквания"?;) А досега, като нямаше нови изисквания, си поскъпваше ей така - заради ланшния сняг, заради празниците и задължително - заради сезона;) А дано барем Лукойл най-накрая да излезе на печалба, че такава "губеща рафинерия" и то вече 10 г. - в цял свят няма!;)

Бензина беше 25 ст, а нафтата- 8 ст., с нея си отоплявахме къщите на печки.

Га бензина беше 25 стинки, заплатата беше 80-100 лева!

Шило

Явно са стигали, при положение че нафтовите печки не спираха.

постоянно и основно с е постват статии за русуия и турция, което показва подчинеността на сайта. Залага се тема за гавра на троловете - руски и турски с България. Но с новата политика на ЕС против враговете ще има контра мерки... Жестоки. Тва с фейсбук е само за закуска...

сложих ти плюс, защото трябва и Народен съд...Ще има другомислещи, ама ха....Пък и пустия му ДИР защо не поставя статии и за Зимбабве повечко така и за Гватемала може, а защо не и за Бурунди! Мен, например, крайно ме интересува какво става ежедневно в тези държави!Пък и чувам, че били много близо до нас и икономика и всичко ни зависи от тях...!

а контрольори, които не могат да бъдат купени с 1000-2000 лв!

Предварително те глобяват, тъй да се каже..! Ами тогава да накарат и нас, обикновените хора да внесем депозит от по 10-20 хил. лева...Да има от къде да ни вземат глобите , когато нямаме автобусно билетче, когато забавим данъка и т.н....

Ми тогава нека и всеки шофьор да депозира задължително в КАТ по 1000лв. Та да има за глоби, ако шофьора наруши нещо, па изчезне. Но ако е изряден цял живот, ше ги дадат после на наследниците му.

я стига той да не поевтиня когато падна от 100 до 50...за варел

Айде излизайте на протести,борисов ще разреши проблемите ви. Все не издържате ,но ако се види какво си придобил с малката бензиностанция други ще ги запееш. Държава без никакви закони,Държава на корупцията и заплахите това е България.

В циЛИвилизацията държавата се храни от данъците, защото хората печелят добре. В България на тези заплати какъв данък да съберат... Българинът най-лесно можеш да го острижеш чрез горивото защото и до тоалетната ходи с колата. Особено в малките населени места колата е напълно излишна освен примерно за пазаруване да не мъкнеш чантите на ръка. В Русе от Възраждане до центъра пеша си за 20 минути, от здравец до центъра половин час бодра крачка. Не е нормално в град от 150 000 души да има всекидневни задръствания.

Това е истина! Лукойл рафинерията в Бургас не плаща нито стотинка данък! Пред данъчните тя била работила на загуба! Потърсете в нета да видите ЩО е наглост на Н-та степен!

По данни на Евростат няма по ниска цена на горивата в ЕС от България, какво ревете. :)

То и по-ниски заплати няма.

ей лекенце недей така

1Вдигане на акцизите-така парите ще отиват в държавата а няма да остават в Лукойл 2 Данъчните складове за вносителите на горива да бъдат държавни .

Алоо , ''НЕ ЛЪЖИ''? ''ЛУКОЙЛ'' трябваше да бъде затворен и закрит , още по времето на Ваньо Танов / покойник вече/ . ЗАЩО И КОЙ НЕ ПОЗВОЛИ , ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН ''ЛУКОЙЛ'' , СЛЕД КАТО БЯХА ДОКАЗАНИ НАЙ-ГРУБИТЕ НАРУШЕНИЯ ЗА ЕДНА ТАКАВА ФИРМА ? Излязоха с номерът , че ''САМОЛЕТИТЕ НЯМАЛО ДА ЛЕТЯТ / нали само ''ЛУКОЙЛ'' ги БИЛ зареждал , също и градският транспорт в столицата нямало да се движи .... АЙДЕ НИЦ ? БРЕЙ , БРЕ , МНОГО ЧИСТА ФИРМА БИЛ ''ЛУКОЙЛ '' БРЕ !?

Директивата е - всичко в услуга на руския монопол на Лукойл. Вие знаете ли, че руската рафинерия в Бургас била работила на загуба и не плаща данъци в България? Найс, а?

Защо след като имаме най ниските акцизи в ЕС цената на изход от Лукойл не е най ниска.

Българският парадокс! Народа е за ЕС, а политиците ни проруски лакеи! На кой му пука, колко бил бензина в раССия! Кажете, дрОгаре на нас по колко ни го пробутва раССия! Знаете ли, че България е на 100 ПРОЦЕНТА РУСКИ ПЕТРОЛ!!!!

Няма как да е друго яче, при положение, че всички лостове са в престъпни ръце на директно управление от Кремъл. Такъв беше плана и беше реализиран успешно под носа на загубения български народ.

На мен не ми пука! Аз си сипвам английски бензин от Shell!

А защо ОМВ,ШЕЛ и най вече Еко и Ромпетрол не внасят евтин бензин бе?

Само и само за да съборят Марешки , постоянно се рови . Нали ''УЖ'' Марешки щял да вдигне цените , 3 месеца след изборите ,... А? Да ама вече 10 години той не ги смъква . Златев иска да увеличава непрекъснато цената , за да може да пълни ВСИЧКИТЕ ПАРТИЙНИ ЧЕРНИ КАСИ в Бг , ...ЗА ДА МОЖЕ КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ , ТОЙ ДА СИ ВЕЕ БАЙРАКЪТ НА ВОЛЯ ...

Собствениците на всички бензиностанции са мръсници и комунисти! Вместо да купуват евтин бензин от Запада, купуват скъпия бензин на Лукойл!

Големите риби изяждат по малките.

Само тоягата е решението.

предвиждат ли падане на правителството?

ни надуха главите,че имало бедни,българи,а вече и на слепите им стана ясно,че такова животно нЕма,сега е ред на новия рефран,бедни бензинджии,абе верно наглостта по тия ширини няма граници

Те бедните отдавна отидоха в чужбина да изкарат някой долар или евро! А тук останахме само красивите, умните и богатите!

Защо вместо да се затегне контролът и институциите да си вършат работата, а не да си взимат комисионни, се удрят дребните търговци?Но от мутрите нищо добро не можа да со очеква, нищо че ни залива информация колко дборе си живеем, колко се е вдигнала заплата, колко сме стабилни и пр.

В Бг , всичко е корумпирано , защо ? Защото го виждат и от ЕС , и какви са всички доклади за България до днес : ''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА ''... И накрая и резултатът : ''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''. ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ СА ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ , НЕГРАМОТНОСТ И ПРИМИТИВИЗЪМ ВИТАЕ В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ .

В целия свят бензина поевтинява само в евразийска България поскъпва! Поздрави от браЦка раССия! ХАХАХАХАХА

Прав си. Поздрави и от братските руски Шел, ОМВ, Еко и Ромпетрол, нали! Като ти свърши милдето, баш като си се продрискал, отново ли раССия ти е виновна?

кажи устатнико, какъв % от пазара държат тези и колко Лукойл?

Абе умнико откъде мислиш че зареждат споменатите бензиностанции.Шел ти кара бензин от Франция ли.

В брацката Рассия, горивата са около 50 % по евтини от БГ. Литър бензин A95- 1,16 BGN. срещу 2,08 BGN средно в БГ.

Да да

Там няма акциз, а тука акциза е 50% от цената. Та ако махнем акциза и гледаме само цената на производителя нещата са доста различни.

Абе, ние продължаваме да се питаме как така КЗК два пъти констатира, че при горивата нямало картел. Иначе ШЕЛ и Петрол вече са едно. Ама вие да не си помислите нещо! Всичко е в интерес на потребителя.

Ама къде е ДДС-то?, отбеляза вносителят на проектозакона Емил Димитров.И ние питаме-къде са 1 милиарда ДДС?Да не са ви свършили дребните пари ,че мислите пак каква балтия да фраснете? това

Изцяло лобистки закон, в полза на Лукойл и големите вериги, целящ да постави извън закона 99% от фирмите търгуващи с горива, малките бензиностанции, ведомсвените включително. Закона е писан по поръчка на г-н Валентин Златев и хората му се опитват да го пробутат от много години. Няма нищо общо с повишаване на събираемостта. Целта е монопол! Единствените, които могат да правят контрабанда с горива са няколко големи вносители, собственици на данъчни складове.. и тя не може да стане без протекция на държавата или нейни структури. Ако държавата има наистина желание да няма контрабанда на какво и да е, може да го направи на границата. Има достатъчно добри закони и много на брой служби за контрол.

ОПОМНЕТЕ СЕ!!!

тогава върнете старите...

Е ние защо според вас ритаме мач и играем белот със Бойко Би? спортът е полезен за бизнеса!

Абе не им е лесно на малките, ама и аз съм малък... лесно няма! Но, не може да твърдиш, че търгуваш с горива, а капитала на фирмата да е 2лв.... още от самото регистриране си измамил държавата! Като си с 2лв. или 2000 лв. капитал, как си напълнил резервоар 20т.; подарък от леля?

В нормалните държави бизнес се прави с кредит ,не е необходимо да имаш пари в дюшека за да започнеш.

Класация по активност на троловете: Schilo - 36 750 коментара Паисий Х - 19 700 коментара Горд Европеец - 11 925 коментара КГБ - 9 375 коментара Ьовиги - 9 050 коментара JeSuisDobrichlia - 8 775 коментара petrovito - 5 850 коментара Т-14 Армата - 5 025 коментара Cezarbg - 4 100 коментара

айде сега - КЛАСАЦИЯ НА ПЛАТЕНИТЕ ОТ КОЗЯК ТРОЛОВЕ????????????

Отново двойния стандарт, а! Що не напишеш броя постове на стрлеките, рътахръта/дада/уиуъ, дървосекачът, созе, майора и разни други вулгарни писачи?