С видеонаблюдение и GPS-устройства срещу незаконната сеч

Правителството прие промени в Закона за горите, които предвиждат въвеждането на видеонаблюдение и GPS-устройства.

Обратно в новината

Коментари - С видеонаблюдение и GPS-устройства срещу незаконната сеч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя вампир от снимката гледа, сякаш ще лапне 2 миллион от сделката *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да пуснат полиция навсякъде,а не да ги охранява вас/хрантутниците на Б-я/-как едно време ги виждахме по улиците,а сега-не

абе веце мисля це тази партя герб не са раководи од себеси има някакси внсен фактор които раководи тази партя това не е партя од блгаря.това дяволско мислене и унистозаване на хората тук до сврх беднотя не се управлява од блгарски политици.как е взмозно всики западни фирми като еон цесс и други да имат техни западни закони и те се налагат врху хората тук црес садии изплнители и никои да не знае? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това са следните номера на герб както винги следене на всико сус камери касови апарати и закони.засто гласувате за тази партя од както са на власт сусипаха изцяло икономиката.няма од яде да идват пари и ако нема субсиддии од еуто на боико фасистите избират од кои тип деиност не са си сабрали данаците или да не са пропуснали да си вземат парите црез закон.ами боико само за прибиране на пари говори.пуска само лзи це тои си е сврсил работата да излезе и да види какв грноцид вув момента има вув блгаря.каде е тргнал да сабира данци од средните фирмики но тои знае це това са милярди и да си ги прибере. разруси сумата и семеиства изкара ги да ходят по цузбина и то хора на 20 з0 ч0 50 ш0 годисна взраст и да се цудят как да се справят вув цузда дрзава това е геноцид и тази които го осзнават и го правят сус някаква си цел е анти блгарско *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Изравнете цените на добитият дървен материал с тези в Гърция и Турция и ще решите проблема! Стига с тия шменти капели! И какво означава по искане на собственика ще може да се променя предназначението на земята? Че законно ще може да изсича! Кретени!

че пак чиновниците са си го преместили от единия крачол в другия. И удовлетворени от труда си, кротко спинкат до следващото бедствие.

Катерички с камери и gps ще пуснат.

от спазването на тези мерки ще зависи дали ще живеем или ще умрем от 100градусови жеги, свлачища, загуба на подпочвени води, опустяване на почвата, глад и задух.

индийците в това отношение все още са на първо место. нали така модератои на дира? но на вас какво ви пречи да триете, освен собственото ви его на педал.

Спрете "законната" сеч по-добре! Незаконната НЕ Ви е основния пролем! Проблем е, че всеки божи ден по ришкия проход в посока Бургас преминават по над 20 ТИР-а, натъпкани догоре! Легално отрязани дърва! С печати! И това не е само тук, това се случва в цяла България! Вие сте тръгнали бабата с двете колчета да преследвате! Не че и това не е проблем, ама само се огледайте, неадекватни идиоти!

както се "загатва" в повечето коментари мерките за следене и сега са си добри, а мерките за наказание се приравняват на: "брато, не прави повече така! че избори идат! чакай поне да минат и заминат! и будалята забрави.,"

следва потупване по рамото пред строя за "кебабчета"..

Винаги знаем, кой точно ни е виновен за всичко. Циганите, руснаците, американците, гейовете, комунисте, капиталистите. С една дума "ТЕ", другите. Обаче, циганите си взимат помощите от български чиновници. Някой българин е отишъл да ги светне как се попълват всички документи и къде се пускат. И тия дето им отпускат всичките средства сигурно получават нещо да не правят спънки... Тия дърва дори да се секат всичките само от цигани, след това българи ги изнасят от страната. Всяка престъпна дейност в тая страна има едни обикновени, "спазващи закона" българи, които я правят възможна. И които оправдават себе си с "Ако не съм аз, друг ще го направи, защо аз да не взема парите?"... И така си тече, само че, не мед и масло...

Ако един ром с 1 каруца за 1 час през нощта изсича и натоварва Х количество дърва, то какво количество дърва изсичат и натоварват бригада не-роми от законно регистрирана фирма, работещи с моторни резачки необезпокоявани на дневна светлина, на прицеп с полуремарке и ремарке с вместимост по 15 и 20 кубика, съответно Задача с повишена трудност

Всъщност трябват цели отряди горски, които да са въоръжени с калашници и картечници и да имат правото да отстрелят всеки разбойник ,който сече и извозва.

Дали да се доверим на горските? Точно един такъв горски, преди години, разгледа скицата на върнатата ми наскоро гора, потърси координатите и на компютъра си, а после ми каза, че парцелът е доста далече; че той не може сега да отиде до там, за да ми го покаже и т.н., т.н..Тръгнах си с чувството, че съм бил на "вълка в устата". А, сега, съм повече от сигурен, че гората е изсечена. От кой? Е, все от някой!

Мораториум не за износа на дървесина у мораториум върху всяка сеч, за срок от една година! 1. За горски да се назначат снайперисти с пушки 50ти калибър (12.7 мм) за да имат действителна стрелба до 2 км.... :) 2. Да се въведат на въоръжение на горските - дронове със съответното въоръжение :) GPS ът на дрона ще е нужен да за да знае от къде да се изнасят останките на бракониерите. :)

стреляне на месо по мангалите

"С видеонаблюдение и GPS-устройства срещу незаконната сеч":)))) А трябва : -С танкове и автомати да се опазят горите на България!

"""Мижи да те лажим " ..........

Най-добрата превантивна мярка, по всичките предложения е да се стреля "на месо" по всеки циганин, дръзнал да напусне гетото, по всяко време на денонощието. За има няма 1 година ще приключат и престъпленията, и незаконната сеч и всички останали проблеми, свързани с човекоподобния етнос.

Бас държа, че ще бъдат изпълнени всички без едно - познайке кое. Естествено това за въвеждане на някакъв ред при ромите.

АЛА -БАЛА,ДРЪН ТА ПЛЯС!

GPS устройството ще спре незаконно отсичане на дърво? Много са добри в измислянето на харчове, но като трябва да се защити нещо или да се направи нещо за изкарване на пари хич ги няма!

По-скоро така: при цеха се монтира камера да гледа входа. Закриването на камерата - зверска глоба. Камерата снима влизащите тирове и дървата. На края на месеца справка - влезли тирове, кубици дърва и сравнение с финансов отчет. Насрещна проверка - чии е влезлия тир, откъде и колко са дървата, колко са отчетени финансово. Ако имат желание да го направят - ще стане екстра.

ехх ама то драги всичко се изнася няма цехове ,то ако имаше цехове всичко щеше да е наред . ах какво ли обяснявам ти дърво не си виждал тръгнал си акъл да даваш

Браво, всяко предложение, което пази България трябва да се прилага. Ето и едно от мен Иван от Варна. Всеки, който не си е плащал данъци, ток, вода и т. н. Да се само лишава от правото на глас. Така няма да са стока (електорат) антисоциалните елементи в нашето общество. А такива има сред всички .

Ха,ха,ха Тия са ....оти Ади сега държавна поръчка (голяма)... и на всяко дъвенце GPS'че ДА НЕ ИЗБЯГА :)

Поредната пушилка. Егати циркаджиите!

Хубаво за контрола, ама да ограничавате частната инциатива е тъпо. Мислех да посадя гора на земята си, а сега няма, защото трябва да искам разрешението на някакъв държавен чиновник ако искам да я отсеча, местен бирник. Ще си карам на жито.

Ами ти как си представяш контрола - да не брулиш шумата ли? Нали точно това е идеята - кой къде сади, реже, вози и преработва.

А ти какво си мислеше - понеже земята се води твоя, можеш да правиш на нея каквото си щеш ли? Това го няма никъде по цивилизования свят! Особено за дървета или строежи. В цивилизованите части на САЩ например, си длъжен редовно да си косиш тревата в имота. Ако не - окосява я общ. фирма, а ти плащаш разходите и глобата. И не ти разрешават да си посадиш домати и краставици, а само цветя. Полицейска държава, баце - ТОВА Е!

Пълна забрана на износа за дървесина. Който иска да произвежда от БГ дървесина да произвежда в Троян, Асеновград или където иска. Така се създават работни места за хората, повече данъци в държавата и така всички печелят. Ама не дай да слагаме GPS и камери за да може да минат през фирмата не племенника и да се вземе някой %. А господата ром пак ще има къде да работят даже ще им плащат осигуровки и няма да умират по разни дерета.

може подобен коментар и за житото. трябва да се търси красота в съжденията, а се знае, че труда краси човека. също така повече възможности без дране, при събиране на билки , гъби..срещу участие в залесяване, грижа за предотвратяване на пожари, замърсявания, и охрана. т.е. - организиране и отчетност, както ловците например.

Да бе да. и това как ще помогне...

Ами ако направят система като на пунктовете за ГТП ще помогне много. Всеки влязъл тир се записва в системата и после се прави проверка - колко тира са влезли този месец, от къде са дошли, колко са отчетени и т.н. И готово.

да чета повече такива безсмислени коментарии! Искам да чуя как са осъдили някого на 10 години затвор за 1 тир дърва!

Абе те за убит човек дават 3 години пробация, ти искаш 10 години за тир с дърва. Я се събуди.

Въвежда се и задължение на собствениците на моторни превозни средства, които превозват дървесина или каквито и да е други недървесни продукти, да бъдат снабдени с джи пи ес устройства, за да могат контролните органи да осъществяват непрекъснат контрол в реално време. За по-сигурно сложете на всяко дърво по едно джи пи ес устройство.

За нашите хора може и без ГПС и без камери. Ние си ги знаем какво правят - нали ни се отчитат после.

Ша сечем с качулки и каски! Ша манипулираме камерите! Ша манипулираме компютрите и записите! Ша помолим някои байкъри с екшън камери да заснемат туй-онуй. И накрая ще излезе че керван цигани с каруци и БГ-мутри с камиони са ходили на пикник и просто са си наклали лагерен огън с малко дръвца.

За бос на видеонаблюдението е определен Крадливия дядо Симо, стар познайник и "защитник" на Българските гори!

След пълното изсичане ли?

Супер закони! Искам да съм горски!

философските кратуни пак се омазаха с "мисли" без да си ги и разбират даже.. най-ефективното противодействие на кражбата винаги е била камерата. само покровителите на крадците или самите те, внимават това да не се случва или да се случва неадекватно.

ама камерите няма да са в гората а по пунктовете. какво пречи тогава да се сече и товари на мяасто когато в гората няма контрол. измислени, неефективни и в многото случаи неприложими закони (поради безпаричие и т.н.) пишат нашите умни политци

А законната сеч кога? Не ви ли прави впечатление, че голяма част от изродщините в тази държава са напълно законни?

разбира се, че не ми прави впечатление! Аааааде бегаййййййййййй... бе!!!!!!

Пеевски, Господ здраве да ти дава, да поддържаш тази форма... много ще улесниш наказателния взвод... ;)

гоуем кеф. отидеш на терен, първо набереш джилезото и жицата, посуе свиеш камерката / ше се продаде на битакъ, пари струва тва ,ей/ и накрая хакнеш дървесата.... найс, а?

"С предложените промени на практика се изпълва едно от 7-те условия"......- ало, Дира, дайте малко по-грамотно бе хора...Не се изпълва, а се изпълнява....то бива некадърност и некомпетентност, ама вие взехте палмата на първенството....що ли ви чета още...

некои работи изпълват обемите, други ги изпълняват - същите. каква граматика имаше преди...туй младите днес нищо не знаят.

И какво като има камери, това нищо не променя, то и по улиците има камери, ама вкарани в затвора няма и в банките има камери, ама банка фалира, и в заведенията има камери, ама пушенето продължава...А и в съда не важат.

Всичкото ром с джипиес! Всичкото ром ша дръпа дъвото преди обеда. Под зоркото поглед на горскио. С други думи - и 10 тома със промени да напишат, като няма контрол, нищо не се променя.

писнето на закони не решава проблема. после почвате с оправдания няма пари, няма как да се приложи. стига сте замазвали положението вече 25 години само писане на закони и НИЩО

" С прадня , боя не става " То полиция не може да ги спре , некви камерки ще спрат наглите крадци !

ТАМ Е ВЪПРОСЪТ ЧЕ ПО НЕПИСАНИ ЗАКОНИ ВСИЧКО ЖИВООСПАСЯВАЩО ЗА ДАДЕНИЯ ИНДИВИД Е ЗАКОННО ИЛИ КАК ВИ Е КЕФ СИ ГО НАРИЧАЙТЕ УЗУРПАТОРИ............

С камери и GPS ман..гал не се спира.

Значи незаконната сеч ще продължава под видеонаблюдение.

Много си прав,защото така ще е сигурно че бракониерстват само "наши" хора които са си платили и няма да има муфтаджии!