17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горанов: "И понеже знам, че В ПАРЛАМЕНТА НЯМА политически КАПАЦИТЕТ ДА СЕ КАЖЕ ОТПОР НА РЕШЕНИЯ В ПОЛЗА НА УЯЗВИМИ ГРУПИ ХОРА, поне ние да си запазим физиономията и да махнем неща, които са ирационални." Горанов е тотално сбъркан. Вместо лице има задник.

Не сте прави коментиращите отгоре. Имам син н 32 години с 70 процента инвалидност / две изкуствени стави/, но абсолютно годен за работа, стига да не е съвсем тежка физическа. С висше образование и високо интелигентен . Ходеше по интервюта на няколко подходящи за него работни места, но само като чуеха за ТЕЛК , всички фирми откровено му казваха че това е проблем. После се оказа че на същите тези места за които той бе споделил с познати назначаваха тях без проблем, макар че са с по-ниска кфалификация. Много му беше обидно и почти се беше отчаял че ще си намери работа. Накрая пак влезе в действие стария изпитан метод с дебелите връзки , иначе работа йок. Такива ми ти работи.

Абсолютно ненужен пиар на винету! А освен това е абсолютна глупост! Не във всяка фирма може да има възможност или е подходяща среда за работа на инвалиди. Трябва много неща да се преправят, за да отговарят на нуждите на инвалидите! Ще има и строги изисквания и куп други неща, които няма да са възможни! Абсолютна глупост! Както са и програмите в момента в бюрата по труда! НАемаш инвалид ама да има поне 60% инвалиднос и то за три!!!!3 Години!!! Абсолютно малоумна работа!

Възраженията са толкова логични, че само някой комунист, озлобен бедняк или безмозъчно зомбиран левичар няма да ги разбере. И после пак ще се пита защо капиталите бягат извън България.

Разсъжденията на В. Симеонов, съотв. на работодателите, удрят право в десятката! 24000 инвалиди минимум, които търсят работа и имат някаква квалификация!!! Е откъде ще ги намерим?! Ще станем новатори в световен мащаб, търсейки чужди работници и служители - инвалиди! Браво Борисов, браво Менда! Заслужавате Нобелова, пардон Дарвинова премия!

Са никои никои

Квотите не са правилното решение. Това ще доведе до настроения против инвалиди, които непременно трябва да се наемат на работа , заради самата им инвалидност, а не заради техните професионални качества. Я да питам , в парламента колко инвалида има, в министерствата, в съдилищата и др., че задължават частните фирми за това?! Аз съм инвалид, над 50%, поне наш'та фирма няма да се задължава да наема други, а аз съм се доказал. Ама други фирми трудно ще се оправят с тези квоти, смятам, че това решение е грешно!