Строят горски пътища за 10,5 млн. лв. през 2012 г.

В горите може да се добива два пъти повече дървесина, защото има недостъпни гори и се нуждаят от санитарна сеч. Еколозите искат никой да не стъпва в горите, а трябват съоръжения и инфраструктура, за да се качват хората до горите.

Обратно в новината

Коментари - Строят горски пътища за 10,5 млн. лв. през 2012 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ви знае главата кое е китайско и кое българско. Ховъра е екстра, а и цената му е изгодна. Най-важното е, че така държавата ще дава по-малко пари за коли и тези пари няма да отпътуват към чужбина.

Витоша не е във врачанско, но да попитам. Оказва се, че настланите пътища на Витоша не били общински, а били в горския фонд - горски пътища ли са? Затова общината не ги поддържа - горското ведомство ли трябва да го прави?

Виждам една съвсем неслучайна тенденция. Първо заради псевдо екологичното производство на електроенергия се опустошиха 2-3 върха в Балкана - на Бедеците в близост до Бузлуджа. Сега ред е на местност Корита, която първо беше обезлесена до корен! Някогашна гора с пътечка се превърна в голо поле с огромни размери и хиляди пътища оставени от дървосекачите и това в средата на Балкана! Сега пътя се разширява като магистрала и на мястото на тази сеч, съвсем "случайно" ще изникнат нови ветрогенератори. Ако някой политик ви говори за екология, моля вземете си камъни и го питайте колко пари е взел за да лъже!

Найденов,не молебен а панахида за българската гора трябва да извършите заедно с поповете.Къде бе брат ги засадихте тези близо 15000 дка гори?Покажи ги на една карта по ТВ да ги видим.Освен гола сеч и Предлагам ти две прости неща:Първо.Този ,който сече-два пъти повече да засади.Който не изпълни да му се вземат лицензите и вън от гората-ЗАВИНАГИ! Второ.Веднага забранете сечта на БУК!Това дърво в много страни е свещено.То вкарва влага в кореновата система и горите от бук дават начало на чистите планински потоци и реки,влияят благотворно на климата и почвите.При нас бук се сече поголовно и то за огрев!?Заловените бракониери и фирми с крадена дървесина да им се конфискуват камионите и резачките и в затвора.Иначе няма да имаме гори .И още нещо-едно дръвче расте 30-40 години,а бука 80-100 години.Помислете ,че и ние имаме право ,ние -сегашното поколение да седнем в гора и почувстваме величието и красотата й , а не да седим край борчета от метър и петдесет и да си търсим по-чисто място от боклуци.Спрете варварската сеч!

Април е месецът на българската гора. В далечната 1962 година правехме бригади за залесяване. Сега ще правят пътища до сечищата. "О, времена, о, нрави?!"

Аре стига бе санитарна, че какво ми е саниращото нали несаболни сърветата. Нали съм ги виждал какво правят - избират си район що годе достъпен с камион и изсичат всичко, какво ми е санитарното на това? Горските това са държавни БРАКОНИЕРИ.

БРАВО , подкрепете българското производство , а не руското !

Ама не е българско производство бе приятелю ... китайско е. Дори и малкия модел, който се сглобява вече в завода в ловеч не може да се нарече "българско производство" ... защото само се асемблира от готови компоненти произведени и внесени от Китай. Четете бе хора. Информация има колкото си искате. Само малко акъл и мерак трябват!

Ама не са произведени в Ловеч ами са внесени от Китай. В ловеч не се, и няма да се сглобяват автомобили от модела Hoover H5. Такива само ще се внасят. Докога ще продъ;жава българската дЖурналистика да ни радва със все по-невярни и по-тъпи статии.

Ако не се прави санитарна сеч при горски пожар шанса да се изгаси е нулев, защото гората е толкова гъста че пламва солидарно, а ако има разстояние между дърветата огъня не се разпространява толкова лесно. Такива опустошителни пожари стават редовно в природните паркове на Америка, но там мащабите са други...

ела в Габровския Балкан да ти покажа що е то сеч и дали е санитарна...