Гонят майка на 9 деца от ведомствено жилище с решение на съда

По хуманни съображения ще забавят изпълнение на съдебно решение по жилищния казус на майката с девет деца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо въобще го правите обществено достояние този случай?!? Нормално е да си вземат жилището,военен е бил съпругът ,а не тя. А и все пак децата и вече са възрастни хора и би следвало да се погрижат за нея!?!

........... АРМЕД....... КАЛАШНИКОВ, МАКАРОВ, ПРОТИВОГАЗ, РАДИОСТАНЦИЯ(ДА УТОЧНИМ ЧЕ БРОЯ НА ПЕРСОНАЛНИТЕ РАДИОСТАНЦИИ Е НЕДОСТАТЪЧЕН....) ИЗП, КАМОФЛАЖ(ДА УТОЧНИМ.... ЛИПСВА ТАКЪВ С ЗИМЕНА УКРАСКА... ЗА АЛПИСКИЯТ БАТАЛЬОН) , ШАПКА, КОЛАН, КУБИНКИ, БРОНЕЖИЛИТКА,ТАКТИЧЕСКА ЖИЛЕТКА, КАСКА, ОЧИЛА...... ГЕЙМ ОВЕР 3 САМОЛЕТА, 5 ВЪРТОЛЕТА, 5КОРАБА И НИТО ЕДНА ПОДВОДНИЦА... АРМЕД... ФИНИТО, КАПУТ....

Колко манипулативно заглавие, и някъде помежду другото се споменава, че не е плащала наема си, който е символичен, и пак така помежду другото, че най-мънинкото от дечицата е на 35 години.

Да ви имам заглавията!! Помислих, че всичките 9 са на по 3-6 години, просто...Какви деца бе??!! Само в България децата са на по 50-60 години

Заглавието трябваше да е Пенсионерка майка на 9 деца е изоставена от децата си.Има шанс да остане на улицата поради влязло в сила решение за отстраняване. Срам за тия нейни 9 чеда че никой не иска да я прибере.В случая евала на военните , че не я изритват.

Трябвало е да а се кастрират такива майки в началото още като е имала 3 деца

Военните са известни кариеристи - да растат в чин и в длъжност. Военния за военен е вълк. Какво остава за вдовицата и сираците му. Това ни управлява в момента!

240 паразити лежат в парламента,вие на Бьлгарката с 9 деца намерихте кусур. Вместо да й дадете жирище,Вие я гоните.

Мангали с техните коптори никой не гони, те са избирателите на всички партии в БГ. За това викам, че сте подло и продажно племе, унищожавате един друг

От възпитанието на децата зависи дали ще имат моралното задължение да си поделят парите за наема на майка си, което не е много. А жената сигурно е с 300 лв. пенсия, минималната - и не е възможно дори да се храни човек с такава пенсия. И може би още 70лв. от пенсията на починалия, ако са били семейство.

Има стара поговорка, че една майка 9 деца може да отгледа, но 9 деца една майка не могат отгледа! Язък, че се е грижила за толкова гърла?

Ами родителите избират да имат деца, тези деца не са решили да се разждат. Така че винаги задължението идва от родителите към децата, докато станат на 18. След това всеки си има право да си решава как да живее и с какво да се съобразява.

Цял живот се ебала, яла и срала. И като майка се е провалила, щом никое от децата й не я иска.

Като я гледам е чистокръвна българка. Няма разлика от паразити мангаси. Размножавала се на всяко празнене. От 9 деца 1 читаво няма.

Ще се затриете като нация и ще е много добре да няма такива изроди като теб.

А другатят Патрашко Патрашков що не приюти тази нещастна женица с деветте й деца в някоя от безбройните си къщи и имоти???

И от 9 деца никой няма да се погрижи за майка си, защото си имал собствен път... Ми браво..

Защото са неудачници и нищо не са постигнали в живота, точно заради това, че се е разплождала като крава, без да помисли дали може да им осигури битови условия и образование.

То па като образованите гледат родителите си, като се изучат, същата стока.

размита отговорност, всеки си казва- що пък аз- има още 8 да я гледат

От една страна заглавието е подвеждащо, ще кажеш жена с девет невръстни деца отива на улицата... После се оказва, че не е точно така и реално погледнато жената няма право да живее в жилището. А и от 9 деца, никое да не иска да я приюти или да си делят наем за една гарсониерата, където да живее майка им. Има доста по-нуждаещи се семейства сигурно...

Така е - една майка може да отгледа 9 деца. Девет деца не могат да гледат 1 майка. При условие, че е родила и отгледала 9 ДЕВЕТ деца ... Защо грижите за нея трябва да се поемат от ОБЩЕСТВОТО?

Защото е отгледала девет деца за обществото ! Както се вижда и измежду тях има военни. Защото тя и мъжа и не са правили далавери мъчейки се да изкупят ведомственото жилище на безценица при всяка възможност ! Сигурен съ че има и още и още ... Обществото може да догледа тази жена. Няма да натежат 200 лева наем.

Но 9 деца, които не искат да се погрижат за собствената си майка, от каква полза на обществото са?

Очевидно не ги е отгледала за обществото, щом 9 пълнолетни 35+ годишни, не успяват да платят смешния наем на майка си, за общинско жилище, който е не повече ит 150 лева!!!! Уважаемата госпожа системно, години наред не си е погасявала смешните задължения . Това семейство ползва 2 общински апартамента. Сори, ама ако разделиш наема на 9, на всяко дете се пада не повече от 20-30 лв на месец!!! Така че, очевидно от тях полза за обществото няма. То това ни е проблема, все някой е длъжен да се грижи за нас!

Това, че някой е родил някого, то втория не е длъжен да се грижи за първия. Жената си е правила сметка като е раждала 9 деца и е поела отговорност да се грижи за тях. Те са нямали глас в нейните решения и избор и не са длъжни автоматично да отговарят със същото.

Морално, етично, духовно и чисто човешки си длъжен.

Тогава защо всички да сме длъжни ?

ми няма да ревем

На 36 години е дете но само на майка си.

А що не си плаща наема? Аман от пиявици....

Така са написали заглавието, че човек ще помисли, че е майка на девет малки деца, а то най-малкото било на 36 години?!? Ни едно да не иска да я приюти ... от девет деца?!?!?

Те тия всичките 9 деца по 5000 лева да и дадат затова, че ги е изгледала ако не друго, една гарсониерка в Люлин може да и купят на горката!! Пък като си отде да я продадат и да си делят парите! Може ли такова нещо - разбирам да нямаше деца!!!

5000 лв Да ги имаш, лесно може да ги дадеш. Въпреки, че... Въпросът е, как да ги дадеш, когато ги нямаш?

С 45 000 лв не можеш да купиш гарсониера. цените почват от 50 000 евро. къде са тези гарсониери по 20 000 увраов люлин?

За 45 хил. лева в София вече не можеш да купиш нищо !

Ми значи няма да е София!

Добре де, как е възможно никое от тези 9 деца да не и помогне? И защо държавата да даде на нея жилище, а на всички останали възрастни в това положение - не?

Една майка сама гледа 9 дяца, ама 9 дяца една майка не могат гледа. Една те такава имала 5 сина обаче никоя от снахите я нещяла. И синовете се разбрали при всеки да живее по 1 седмица. Накрая умрела у файтоня на пътя от единия син за към другия. Помеждо другото днеска УМРЕЛТЕ МАЙКИ оти не протестираха пред ШЕРАТОНя за оная умрелта с дифузния перитонит дето 4 хирурга я пригляваха и не фанаха перитонитя ? Оти не викаха СИСТЕМАТА НИ УБИВА ? Или викат само Манолова га плата ?

От 9 деца нито едно не я ще. Е си майката :D. Ей на това му се вика некачествен мат'рял.

Ей, тези военнослужещи и семействата им са като пиявици, бе! Баси 9 деца родила и сега някой трябва и да им осигури къща ...

Вземат пример от Мунчо - за любовницте също са нужни апартаменти, пък било то и в Люлин!

Новини По хуманни съображения Министерството на отбраната ще забави изпълнение на постановление на ВАС, свързано със жилищен казус на майката с девет деца 22.06.2021 В отговор на журналистически запитвания по казуса с ползването на ведомствено жилище на Министерството на отбраната от г-жа Светла Първанова Данаилова ви предоставяме следната информация: От общо 2103 имота, които са част от жилищния фонд на Министерството на отбраната в управление на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“, към момента само 24 имота се обитават от неправомерни наематели. За тях са в ход или процедури по изземване или съдебни процедури. Един от тези имоти (в гр. София, ж.к. „Люлин“) е обитаван от г-жа Светла Първанова Данаилова. Г-жа Данаилова никога не е била служител нито в Министерството на отбраната, нито в Българската армия, нито в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната. Във въпросния имот през 1983 г. е бил настанен нейният съпруг (тогава военнослужещ), заедно с 9-членното си семейство. През 1985 г. на семейството е предоставен за ползване и съседен апартамент в същия жилищен блок. Договорът за военна служба на съпруга на г-жа Данаилова е прекратен през 1990 г., а той самият е починал през 1999 г. През 2001 г. е сключен договор със съпругата му г-жа Данаилова, а през 2017 г. е отправено предизвестие за прекратяване на този договор. Г-жа Данаилова води административни дела срещу заповедта от 2018 до 2021 г., като окончателното решение на съда в полза на Министерството на отбраната е издадено на 25 март 2021 г. Към днешна дата всички деца на г-жа Светла Данаилова са пълнолетни, а най-малкото е на 36 години. С една от дъщерите на г-жа Данаилова (военнослужещ към момента), е сключен договор за ползване под наем на съседния апартамент, където тя живее с двете си деца. На 25 май 2021 г. е издадено постановление на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ за приемане-предаване на имота, което е връчено на г-жа Светла Данаилова. Дни по-късно тя е поискала спиране на предварителното изпълнение на постановлението. В допълнение ще отбележим само, че г-жа Данаилова системно не е заплащала дължимите суми за ползването на ведомствения имот. С Указ на Президента на Република България от 27 август 2020 г. е опростена дължимата сума към Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“. От този момент лицето продължава да генерира нови финансови задължения до сега. Към всеки отделен случай на принудително изземване служителите на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ са се водили от решението на съда и съответно са изпълнявали волята му. По конкретния казус г-жа Данаилова вече е подала запитване до Столична община за проучване на възможностите за използване на общинско жилище в столицата. Ако бъде задействана такава процедура, Изпълнителната агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ има готовност да забави изпълнението на приемо-предаването на ведомствения имот до нейното приключване. Съображенията за това биха били единствено хуманни, въпреки че по този начин се забавя изпълнението на волята на съда, който постановява принудително изземване от лицето на неправомерно обитаван имот. По отношение на т.нар. придобиване по давност на имоти: През 2016 г. с решение на Министерския съвет е приет План за действие с мерки за предотвратяване придобиването по давност на имоти – частна държавна или общинска собственост. Това се налага от изтичащия в края на 2017 г. срок за спиране на придобиваната давност по отношение на такива имоти. Планът задава мерки, които да бъдат предприети от областните управители, ръководителите на ведомствата и кметовете на общини и райони, които имат за цел опазване и защита на имотите и предотвратяване на придобиването им по давност. Срокът за това изтича в края на 2022 г. От тогава до момента след действията на изпълнителната агенция са освободени 409 броя жилища от неправомерни наематели, дългогодишно обитавани без правно основание. * Следва да се отбележи още, че към 31 март 2021 г. картотекираните за жилища военнослужещи и цивилни служители са 2996. Само за град София нуждаещите се от жилище са 1129 души. При този недостиг възприетият начин на компенсиране невъзможността за осигуряване на жилища от Министерството на отбраната е изплащане на компенсационни суми, които да покриват част от разходите за заплащане на наем на свободния пазар. Годишно размерът на тази сума възлиза на около 3 милиона лева.