17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е знаете ли пък колко ме интересува пожар в Истанбул????? То там и до ден днешен се правят опити да забременее мъж, може и за това да пишете драскачи.......

Потърси го в Инстаграм

Само да ни каже автора къде е този град Инстанбул,че не го намирам на картата....

Истанбул е бил нашата столица в продължение на 5 века. Там султанът и везирите са управлявали българите заедно с всички останали народности.

Градът официално е преименуван на неговото съвременно турско име Истанбул през 1930 г. По време на Османската държава, където българите са поданици на султана, официално се зове Константинопол!

Константинопол е бил столица на Османската империя. Още- Константиние са му казвали османците- градът на Константин Велики. Истанбул е столица на Турция, станал такъв към 1930, когато османската империя вече не е съществувала.

За българите той не е бил столица никога. 1во още докато се е наричал Константинопол е столица на Византия, не на България. 2ро Дори през византийското робство и с даденото му име Цариград е прието само сред християните, но не и сред българите ( с голямото нарочно пропускано обстоятелство, че българи и християни са били различавани понятия до турското робство) . 3то Истанбул е столица на Османците, не на българите.

Прав си, ама да го назоваваш НАША столица е малко пресилено, все едно през 19-век столицата на индийците да казваш , че е бил Лондон!?