Глобиха кмет заради 37 бутилки домашна бира

Производството на пивото подлежи на акциз, за разлика от виното

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си правя чай от ароматна лавандула с мед и като забравя да го прибера в хладилника започва да ферментира. Това трябва ли да го декларирам или само да го изсипя в мивката?

Ало, Танов съм.

Бре, какви сръчни митничари сме имали! Цели 37 бутилки домашна бира в селска къща?! Нанесли са сериозен удар на производството на нелицензиран алкохол! Ето така ще спрем контрабандата! Даже няма да питам откъде са получили информацията за тези масивни количества незаконен продукт - сигурно е имало СРСта, разработки с месеци, някой безстрашен служител може и да се е внедрил с риск за живота си! Или пък може да са видели човека как си мъкне бидона за домашна бира към мазето и веднага като истински Авакум-Заховци са се ориентирали, че тук някой клати държавата! Палячовци.

казвали са ми,че някога половин Европа се е изхранвала с наши продукти от селското стопанство, а сега разбиха всичко, че опряха до някакви бутилки...?

Исках да си произвеждам 200-300 литра годишно. Получих официален отговор, че нямам право на такова нещо", допълни кметът. Големите не рзарешават.

сте викали! Гоним корупцията и ликвидираме кражбите! Ама аха! Как така ще си произвежда няколко бутилки пиво? Изберете ни и ще забраним и виното в доманви условия, и ракията и.....

Абсурдистан

Да подкрепим кмета И всеки който иска да си произвежда каквото иска за лична употреба и щом си плаща данъците.

В цяла Европа домашното правене на бира за лична употреба е легално. Дори в Италия, деня в който е легализирано, 26.10 е национален ден на пивоварството. Но едва ли има обше закон за ЕС, който да е над националните правила. Просто Бълагрия отново си остава най-милиционерската, което позволява на дтржавните бухалки да се задействат по поръчка. Кирето явно е бесен ан всички всичко.

То и тук е легално, ама като се запъне поредната държавна институция, върви доказвай после, че нямаш сестра сам срещу бюрокрацията. Или че не си умрял, както има от време на време и такива случаи в нашата мила родина.

Най-справедливото наказание е 100 тояги на голо на митническите служители, за такъв абсурд само такова наказание е справедливо...

Който не слушка, все ще му намерят нещо . . .

Специално за тези 37 бутилки, т.е. за 1-2 леава акциз , се е задействала Агенция Митници ! Не пишат как са ги установили, обиск ли са правили ? Ако ги е носил в колата , значи са го чакали специално за това. Представяте ли си колко абсурдна е цялата ситуация? Това повече ми прилича на някакъв нескопосан театър, или по-точно , на нова агитационна кампания. Подготвят ни за нещо , скоро ще разберем причината

Решили са да го очернят, ама много елементарно, най-много реклама да му направят. Кога са изборите за кмет ?

Това означава ли, че съм сериозен престъпник след като от 15 години си произвеждам биодизел в домашни условия и не съм платил и стотинка акциз? Трансестерификацията е елементарен процес. Използвано олио, метанол и малко четене.

но откъде намираш метанол ?

От магазина. 1,60 - 2 лв за литър.

Тия съвсем изтрещяха.

някой му има зъб,едва ли е резултат от целенасочена проверка.

Всички сериозни проблеми решиха, до тия 37 бутилки опряха.

Да беше казал че не е бира а Квас и го е синтезирал за Митрофан.Щеше да му се размине сомо с похвала и благодарствен диплом - герой на съветският съюз

Утре ще са доматите, краставиците, картофите, та няма да се учудя и въздуха да го облагат скоро.

Някакъв педераз ти е цъкнал минус.

По едно време се направи плах опит да се забрани на хората да си гледат прасета и кокошки. ГЕРБ не посмяха да забранят правото да човек да си добива храна.

Въздуха ти го облагат. За какво плащаме квоти за СО2. Което е много вредно затова го слагат във всички газирани напитки.

Със законите непрекъснато се вменяват задължения на хората. Не може с думи на хартийка да забраняваш човек да си произведе нещо, това е абсурдно.

Акцизът за бирата е около 4 лева за 100 литра бира. Та, какво точно нарушение е притежаването на 20 половинлитрови бутилки бира?

Как какво - 74 ст. акциз. С лихвите са поне 81 стотинки...

За кокошка няма прошка за милиони няма закони... А в случая, човека дори не е откраднал...

Живея в Ирландия и тук е бум всеки да си прави бира, пълно е с магазини за ечемик, хмел, всички аксесоари и т.н. Булгаристан май всеки сам си тълкува закона .......

Няма голяма връзка със случая, но бих искал да цитирам един пример: Преди няколко години екстрадираха от България детето на двама мои познати, и двамата българи, живеещи в чужбина, защото детето им, родено в чужбина, нямаше българско граждантво и съответно трябваше да има виза, а не бяха му озвадили такава. Бяха го пратили да го гледа баба му и да може да научи български в българска среда.

Т.е. управляват ни коне с капаци.

Да си произвежда вино от ечемик и хмел.

Как може да си прави сам бира, вместо да пие газирната вода със спирт и есенция, която продават по магазините??? Престъпник!

Искате ЕС, ето Ви ЕС. Другата година в бюджета ще ема ново перо на прихотиге. Акциз за домашен метан! Нали всеки ходи до тоалетна, звачи това, което изхвърля отделя метан. Та ще има акциз , а наред с това и еко такса.

В ЕС производството на бира за лично ползване е разрешено.

Сто човека му написаха, че в ЕС е разрешено. Обаче ГанЮ не читател, ГанЮ писател. Той да си изплюе омразата към ЕС, другите като него да си нафлякат плюсчетата и с "чувство за изпълнен дълг" да продължат жалкото си животче и плановете за пътуване из гадния ЕС.

Абсурдна държава с дебили на всяка крачка. Как може да се иска акциз за нещо, което е произведено за лично ползване.

ЕС пич, в България става само това коеот се спусне от там.

е.... айде сега, след малко ще почнете и нафта да си дестилирате, а в държавния бюджет нещо?! знаеш ли колко маймуни (да ме прощават маймуните) има на клона и чакат и заплати, и пенсии, и премии.. то да не е мандра? обикновеният българин трябва да бъде дран до кокал

За свине ... НЕ! (Популярна фраза, от български филм.)

Прасета не може, а кучета и котки може

На Бат Бойко прасе ли ще му казваме, а на Пеевски - свиня?