Глобиха фирма с 14 300 лв. за уволнение на работник, критикувал шефовете си във фейсбук

Служителят ядосал работодателя си, защото написал, че ръстът на средната заплата в предприятието е заради големите заплати на началниците му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стандартно положение. То е като свинско със зеле. За едни е свинското, а за другите е зелето. Ако заплатите на шефовете са по 6000 лева е добре, защото не знаете какво става в ЕРП-тата.

Точните цифри са - 1000 лв за работниците и 6000 за директорите, при което се получава средна заплата около 3000 лв. Но то така и в НСИ смятат средната заплата, така че нищо чудно...

"Вчера премиерът Виорика Дънчила бе изслушана в парламента във връзка с извънредно правителствено постановление номер 14, придобило известност като "данък върху алчността". Дънчила представи основните предимства на постановлението и отговори на критиките на народните представители".

Като не искате да работите за някой друг, за мизерни заплати, ставайте мениджъри и собственици. Хем си се съгласил на техните условия, хем си вземаш парите за които сте се разбрали, а накрая пак си недоволен и мрънкаш. Сбъркана ганьовска работа.

Да ви видим ,крадци мръсни , колко ще лежите в затвора за финансови измами - справка ЧЕЗ директорите , крадящи по 800 000 по схема от обществена поръчка от репортажа на Васил Иванов снощи

Акъл не ми давай, дай ми пари.

По принцип си прав, но човекът не е мрънкал за по-голяма заплата, а за явната демагогия относно средната работна заплата.

Ясно!

Свинско с зеле! За един зелето за другия мръвката...

Подобни проблеми има навсякъде-раздута администрация с големи заплати и още по-големи бонуси.

Давайте, ревете, че се скъсвате от работа а лошите шефове взимат луди пари и на вас ви оставят жълти стотинки.... Явно сте още в ерата на соца, щом не си давате сметка за производителността на труда и оттам произтичащите взаимовръзки като cost per piece итн. Сега върлува капитализъм, като не ви изнася, стойте си вкъщи или станете директори...пффф, аман от мрънкащи профсъюзници...

Значи твърдиш, че шефовете, които явно са много кадърни щом взимат толкова големи заплати, не са могли да направят елементарното, за да назначат добри работници? Много работят тези шефове бе.

Така е навсякъде

Ако шефа взема милион, а ти хилядарка - средната ви заплата е 500500 ;)

Ами тогава стани шеф и вземай милион.

Да не те уволнят и теб:(

Асарел-Медет...

там вЕрно има 7-8 директора

Там някой от собствениците се беше сдобил с най-скъпият автомобил у нас. И това не са изключения, а масовост сред собствениците, които си верват, че вечно могат да мачкат служителите си. Нали си спомняте, че имаше искане за изсветляване какви са заплатите на директорите в застрахователни и банкови дружества. Ако някой знае да пише дали го публикуват вече задължително, че ми е интересно под или над десет бона на месец взимат. Щото ги взимат практически от нас клиентите, а често услугите им са доста зле.