КАТ прати електронни фишове за 1,5 млн. лв. за 2 месеца

13 400 електронни фиша за 1.5 млн. лева са съставени от края на февруари досега, а от тях вече са платени 3 356 фиша за 343 800 лева.

Обратно в новината

Коментари - КАТ прати електронни фишове за 1,5 млн. лв. за 2 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е измам камера дето я знам и винаги карам в ограниченията ме е заснела със 120 км в час това е невъзможно - или искат да съберат бързо пари за изборите или камерите са куци няма да дам 1 ст.

Като са приели тази настояща холандка система на глобяване , защо не са я усвоили до края , а сега видиш ли ще прехвърлят базата данни на НАП и пак ще ни правят на маймуни... аман от некомпетентна полицейщина.

Всъщност, имат ли право по Закон да ни снимат? Нали уж имаше в ЗДП правило, че патрулите на КАТ трябва да са на видно място с обозначени автомобили? Узакониха ли употребата на камери? Ако е така - това си е жив рекет и няма да помогне изобщо за намаляване на катастрофите.

Това с броячите вярно ли е? Ако е така - е.а ти рекета.

Браво, ама не е истина. Щеше ли да има толкова луди карачи, ако това беше истина? Само ни пускат по пързалката! Има 1-2 работещи камери, защото всички в КАТ са супер некадърници. 6-та година не могат да съберат пари от глобите с камерите за да ги вложат в закупуване на нови камери и това ми се струва, че не е от нищо друго, ами само поради факта, че са мързели и така им е по-изгодно!

"15-те снимащи стационарни радара на КАТ в страната, които не работят от началото на тази година, ще бъдат включени от 1 април, съобщиха експерти за вестник "Труд". Модерните камери, производство на концерна "Сименс", стояха без работа близо 3 месеца по пътищата, тъй като не бяха минали годишен технически преглед. Оказа се, че нито МВР, нито Българският институт по метрология (БИМ) имат нужната апаратура за тестове, която би трябвало да се купи в комплект с радарите още през 2009 г. Новите изпитания ще бъдат направени с взет под наем швейцарски тестер, собственост на българска частна фирма. Преди 2 години всеки от 15-те радара бе купен с по една допълнителна кутия, която също бе монтирана край пътищата. Снимащите устройства обаче не могат да се местят в друга, защото се получават изкривявания в данните. Ако от КАТ все пак ги прехвърлят, трябва отново да викат комисия с тестер. Полицията има и 1ш снимащи мобилни радара, английско производство, които бездействат от 2009 г., защото не са тествани." Та с тези камери ли ще ни глобяват или снимките са след 1 април?

да ги дадат за свещи и карамфили

Ваща кожа душманска. Пак ще си юркам джипа колкото си искам и ще си плащам глобите - поне няма да ми вземате книжката. Или ще ви я давам като заминавам за чужбина да ми я пазите и като се върна ще си я взима :)

Нямам нищо против да плащам ама парата къде отива, коя я краде не се знае. Това са огромни суми от данъци, венетки, актове, регистрации и отписване на мпс и др. Стотици милиони влизат в тоя КАТ а пътища няма. На 135 място в света от 139.

имаш кола трябва да имаш и пари за фишове, лабаво нема

Всичко е добре, само два въпроса: 1. Защо там, където сложихте камери, махнахте цифровите броячи на светофарите? 2. За какво се изразходват тези приходи?

Радостно е да чете човек как най-модерни тенденции/технологии намират място у нас, нали ?! (... Дано само бъдат избегнати грешките на растежа и нарастването им -- ей онез/онова-там със `случайно`-издаването на глоби и-иии ... ответните твърдо-неслучайни корекции от неясно-защо получилите-ги ! )